|
Co sądzisz o naszym nowym logo? |
Lepsze niż poprzednie |
|
37% |
[ 22 ] |
Gorsze niż poprzednie |
|
27% |
[ 16 ] |
Wszystko mi jedno |
|
25% |
[ 15 ] |
Zrobię wam lepsze |
|
10% |
[ 6 ] |
|
Wszystkich Głosów : 59 |
|
Autor
|
Wiadomość |
fifi
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 20:24, 17 Lut '09
Temat postu: |
|
|
Dorzucam jeszcze wersję z uproszczonym tłem:
Tak wygląda na forum:
_________________ Można być pewnym tylko tego, że niczego nie można być pewnym
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lestar
|
Wysłany: 20:56, 17 Lut '09
|
|
ej, to rzeczywiście nie jest trawka...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Easy_Rider
|
Wysłany: 21:02, 17 Lut '09
|
|
Co do samej grafiki - uważam, że wszystko jest zbyt stłoczone z prawej strony, a lewa strona zieje pustką - brak jakby równowagi w rozmieszczeniu elementów. Te wszystkie symbole w kółkach można by przesunąć na lewo, a napis "niewielu ośmiela się to robić" nieco powiększyć i obniżyć. Ale wtedy tekst Lennona będzie nieczytelny - zachodzi tylko pytanie, czy jest on potrzebny?
Nie mam nic przeciwko Lennonowi, gdyż było mi dane odbierać jego twórczość w czasie, gdy powstawała. Tekst piękny jako poezja, ale niekoniecznie nadający się jako przesłanie na forum demaskującym światowe spiski i kłamstwa. Zastanówmy się bowiem nad dzisiejszą wymową tego tekstu w logo forum (zakładając, że ktoś to odczyta). Tego rodzaju motto ktoś może niesłusznie odebrać jako apologię ruchu New Age, co już na starcie mogłoby zniechęcić czy nawet wprowadzić w błąd nowego czytelnika, każąc mu czytać teksty przez odpowiedni pryzmat - a chyba nie o to chodzi?
Natomiast co do samej kolorystyki - nadal uważam, że jak na tematykę forum jest zbyt ciepła, pastelowa - sielankowa. Powinna bardziej przyciągać wzrok, nawet być lekko agresywna - co oczywiście nie oznacza, że musi być mroczna. Nie jest dobrym pomysłem zaczernienie dolnych części liter napisu tytułowego - lepiej byłoby pzostawić litery białe, nieco je pogrubić i dać granatowy kontur. Z napisem "niewielu ośmiela ..." lepiej nic nie eksperymentować i pozostawić cały biały lub o bardzo małym stopniu nasycenia barwy.
Żeby nie wyjśc na malkontenta, przedstawiam swoją propozycję - chociaż wydaje mi się, że na początku było coś w tym stylu i komu to przeszkadzało?
Z braku czasu, nie bawiłem się już we wstawianie tych kółek z symbolami - chodzi mi o samą ideę. Nawiasem mówiąc, te symbole należałoby wyedytować na nowo, bo są słabo czytelne.Jak już wcześniej wspomniałem - kółka te powinny być w lewym dolnym rogu.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 21:02, 17 Lut '09
|
|
Bimi napisał: | gerwazjana napisał: | tylko dalej nie czaje o co chodzi z tym przekreslonym ufo? |
o to samo co z przekreśloną rybą - nie zajmujemy się fantastyką ani wierzeniami |
Skoro tylko o to chodziło to można dodać tam jeszcze smoka i krasnoludki, ewentualnie 2 wesołe elfy, oczywiście przekreślone
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 21:04, 17 Lut '09
|
|
Lestar napisał: | ej, to rzeczywiście nie jest trawka... |
no jak nie? ja to palę...
no i co ja mam teraz zrobić z tymi wszystkimi logami?
już wole więcej nie komentować, bo naniesiecie moje poprawki a potem będzie na mnie, że na stronie jest tylko jedno logo.
mogę zrobić logo zmienne (np. każdego dnia inna), albo losowe... ale to chyba bez sensu - logo jest raczej wizytówką strony niż jej urozmaiceniem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gerwazjana
|
Wysłany: 21:07, 17 Lut '09
|
|
Easy_Rider,
bardzo pozytywne te twoje logo, jak dotad moj faworyt choc.. z kazdym nowym logiem sie to zmienia.. naprawde niezle wam to wychodzi
Bimi napisał: | mogę zrobić logo zmienne (np. każdego dnia inna), albo losowe... |
A mi sie ten pomysl podoba! Ludzie sie napracowali, trzeba docenic ich wysilek.. bo tak to sie tylko zniecheca..
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 21:12, 17 Lut '09
|
|
aktualna wersja jest najlepsza, wersja easiego też fajna
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
EL BISKUP
|
Wysłany: 00:35, 18 Lut '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
goldbug
|
Wysłany: 01:12, 18 Lut '09
|
|
"Imagine there's no countries"
WTF?
Czyż nie tego właśnie chce New World Order.
Ufo na początek jakby jakieś zielone ludki były najważniejsze zamiast RZĄDU ŚWIATOWEGO?
Pacyfka też z krzyżem Nerona używanego przez "zakon" SS-manów i to w kolorach pomarańczowym i purpurowym, gdzie kolory te są jednych z głównych kolorów elit wdrażających NWO. Dla mnie to nie bynajmniej nie symbolizuje żadnego "POKOJU".
Sorrki w sumie fajnie graficznie co do tego nie mam zastrzeżeń, ale tak jak kiedyś pisał frasobliwy część z tych "znaczków" bardziej zraża ludzi niż zachęca do poznania prawdy, bo kojarzy się bandą smarkaczy popalających zioło i mających po tym haluny o zielonych ludzikach.
Wiem czepiam się
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
|
Powrót do góry
|
|
|
goldbug
|
Wysłany: 01:38, 18 Lut '09
|
|
FreeG napisał: | Marzę o świecie bez państw np. JA, a za propagatora NWO się nie uważam. |
Marzenia fajna rzecz ... tylko, że w świecie bez państw, czy raczej jak w kontekście tego tekstu krajów już bardzo blisko do tego aby być jednym z wielu technoniewolników z implantami w głowie. Jak na razie to nacjonalizm jest jedną z głównych przeszkód w budowaniu PRISON PLANET i dlatego tak mocno się z nim walczy m.in. poprzez ośmieszanie i przedstawianie jako formę ciemnogrodu nie idącego z DUCHEM CZASU / ZEIT GEISTEM.
Ok sorrki za krytykę. Być może lekka przesada z mojej strony. W sumie kawał dobrej roboty ... ale po Zeitgeist i infiltracji New Age w Truth Movement reaguję nieco przesadnie .
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Easy_Rider
|
Wysłany: 08:10, 18 Lut '09
|
|
W większości projektów (ja też nie zwróciłem uwagi) oraz w oryginale mamy
www.prawda2.info
podczas gdy obecny adres jest bez www.
Rozumiem, że to "www" jest potocznie traktowane jako synonim określenia strony internetowej, ale w tej sytuacji może wprowadzać w błąd co do samej treści adresu. Natomiast napisanie tylko "Prawda2.info" nie określa, czy chodzi o stronę internetową, czy o gazetę czy jakieś inne wydawnictwo. Może więc powinno być po prostu:
http://prawda2.info
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
midnight
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aqua
|
Wysłany: 09:46, 18 Lut '09
|
|
A może wybrać kilka i zrobić z tego skiny, z tym, że zamiast całości zmieniałoby się tylko logo?
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 10:45, 18 Lut '09
|
|
EL BISKUP napisał: | Dla odmiany klimatu antylogo Jakoś tak cukierkowo było
I PEŁNA WERSJA
|
No, no wypas banerek klimatyczny taki. W sumie i bez tych znaczków ukazuje odrazu o co biega. Nie wiem jak reszcie, ale mi się bardzo spodobał.
goldbug napisał: | "Imagine there's no countries"
WTF?
Czyż nie tego właśnie chce New World Order.
Ufo na początek jakby jakieś zielone ludki były najważniejsze zamiast RZĄDU ŚWIATOWEGO?
|
Przecież każdy głupi wie, że to zielone ludziki wymyśliły NWO, żeby łatwiej kontrolować ludzi i zrobić z nich niewolników
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hunahpu
|
Wysłany: 12:48, 18 Lut '09
|
|
Bimi napisał: | gerwazjana napisał: | tylko dalej nie czaje o co chodzi z tym przekreslonym ufo? |
o to samo co z przekreśloną rybą - nie zajmujemy się fantastyką ani wierzeniami |
Prawda2.Info -> Forum -> Religie, wiara, okultyzm
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pit
|
Wysłany: 14:02, 18 Lut '09
|
|
Ile par oczu, tyle opinii i gustów. Uważam, że to obecne - ciemne z konturem kontynentów - jest całkiem całkiem. Dopracował bym detale takie jak ikonki, ale kierunek słuszny.
Johna Lennona proszę zostawić w spokoju
Tekst "Imagine" jest ponad czasowy, ponad podziałami. Jak dla mnie mógłby być hymnem cywilizowanego człowieka. Czyste przesłanie o wolności, jedności, wspólnocie, zniesieniu barier, klas, podziałów. Może to tylko idea, którą będziemy tylko gonić. Może kiedyś. A jeśli nie, to może następnej (prawdziwej) cywilizacji się uda.
Rozpędziłem się
Anyway, podejrzewanie Lennona o NWO jest - delikatnie mówiąc - nie na miejscu.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
shinobi
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pepe
|
Wysłany: 16:34, 18 Lut '09
|
|
każdy pisze .. to ja też. Dobre, jasne/ciemne, wszystko jedno! ale ja bym wywalił wszystkie znaki/ikonki wtedy nikt nie będzie miał problemu, że to jest, tego nie ma, to przekreślone a tamto na pierwszym miejscu! prostota, skromność i umiarkowanie we wszystkim jest wskazane. jedyne co może się kojarzyć to kula ziemska w pajęczynie luz w sieci .. ale też niekoniecznie! i to by było na tyle ... jestem tutaj nie dla logo ale treści. Chociaż przyznaję, że gdy widzę w necie pewne symbole to stronkę omijam z daleka .. można parafrazować powiedzenie .. po pierwsze: nie zniechęcać!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
rabarbar
|
Wysłany: 17:33, 18 Lut '09
|
|
ciemnogranatowa wersja, jak dla mnie, trafia w oko
tylko zamiast planety(która jest już rozciągnięta w tle) można zaproponować coś innego
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 22:21, 18 Lut '09
|
|
jakby co na stronie głównej (nie forum) -
.. tuż pod banerem, po lewej można sobie wybrać logo które ma się pojawiać.
ustawienia zapisuje się w przeglądarce i kasuje po 2 tygodniach
niestety nie ma tam prac fifi ani easiego ze względu na ich niestandardowy rozmiar.
musi być 730px × 156px - żeby pasowało do pozostałych.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
|
Powrót do góry
|
|
|
EL BISKUP
|
Wysłany: 22:55, 18 Lut '09
|
|
Rewelacja każdy może mieć logo co mu się podoba, Dzięki Bimi. Naprawdę starasz się z tą stroną. Mój pierwszy baner w sieci A animowane też można? Jak się bawić to na całego Jeżeli można animowany to podaj proszę ile może mieć bo rozumiem że wymiar ten sam.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|