W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Uwaga! Poniższy wątek zostanie usunięty po upływie miesiąca od jego założenia.

Koniec z szachami  
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Odsłon: 242
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:13, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panocku nie wdawaj się z nim w dyskusje ten psychopojeb był w stanie mnie prawie nakłonić do ponownego grania w szachy, nice try sram na to nie będę tracić życia poza tym mam taką osobowość że pochłaniam się jednej czy dwóm rzeczom więc jak stwierdzę że gram w szachy to praktycznie nie będę robić nic innego zatem muszę całkowicie zrezygnować z szachów żeby zająć się innymi rzeczami, musze usunąć wszystkie subskrypcje na portalach szachowych, zablokować lichess itd.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:16, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak Panocku, lepiej porozmawiaj sobie ze spierdolikną, na jakieś ciekawe okołodupne tematy, już robi się zazdrosna Laughing -ona już czuje że tylko się pogrążasz, więc dobrze ci radzi.. Rolling Eyes ...słuchaj jej.

Cytat:
psychopojeb był w stanie mnie prawie nakłonić do ponownego grania w szachy
No kiedy wspomniałem że masz pokazać 1500 w 960 - WSZAK DLA CIEBIE TO PRZECIEŻ BEZ WIĘKSZEJ RÓŻNICY - to sobie odpuściłaś, co nie Rolling Eyes ... Ile prób ci to zajęło żeby dojść do słusznego wniosku że lepiej już wcale nie startować ? ... Równie dobrze mogłabyś zaplanować wycieczkę na księżyc Rolling Eyes
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:26, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście , że dobrze byłoby tam poleciec. Potrzeba tylko odpowiednich ludzi, którzy będą wiedzieli po co tam są i co tam trzeba zrobić.
Amerykanie zlekceważyli podania o Księżycu i polecieli aby go sobie zająć. „Czego tu szukacie” - na te głosy pojawiające się w ich głowach nie mieli odpowiedzi.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:27, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
„Czego tu szukacie” - na te głosy pojawiające się w ich głowach nie mieli odpowiedzi.
Spierdolino - potwierdzasz? Rolling Eyes ... Podyskutuj sobie z Panockiem o tym - bo ja wysiadam Very Happy .. Rosjanie zresztą też nie chcieli tego potwierdzać Laughing
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:44, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kloaka wymięka Smile ale i tak długo dawałeś radę. Wink
To był duży zasób wiedzy i nie łatwy do przyswojenia. Jak chcesz dojrzeć Prawdę to szukaj puzzli i staraj się je prawidłowo dopasować. To trochę żmudna ale i przyjemna robota, szczególnie jak uda się już ułożyć prawidlowo chociaż dwa elementy.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:48, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedy przychlaście zdasz sobie sprawę że nie masz żadnych "puzzli"?? - wszystko czym dysponujesz to ślepa wiara że było tak lub inaczej. Co ty tam kurwa niby dostrzegłeś / zweryfikowałeś / i ..."prawidłowo dopasowałeś" Laughing ??
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:23, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ksiezyc z Ziemi widać bardzo wyraznie. Majac lornetke i dobrą pogode - czyste Niebo, mozna zobaczyc pierwszą kwadrę Ksiezyca - kiedy jest "sierp". Wtedy tez widac kółko - wianuszek z gwiazdek. Sierp i reszta kółka z gwiazdek. Wtedy Ksiezyc jest zblizony do zachodzącego Słońca i gwiazdki Ksiezyca zaczynaja sie rozświetlac w postaci "sierpa". Pozniej wybucha ich wiecej, az do wypelnienia koła. Wreszcie na jakis czas osiaga pełnię i znika po jakimś czasie. Czasem Ksiezyc jest tez w dzien i wtedy widac, ze w nocy plamy przeswietlaja na czarno, a w dzien na niebiesko - czyli jest pusty w srodku. Wypelnia go dym czy mgla ? Nie wiemy, czy wszystkie gwiazdki wybuchaja, ale koło Ksiezyca jest wypenione bialą "chmurą", ktora przeswituje w nocy na tle ciemnego nieba, a w dzien na niebiesko na tle niebieskiego nieba. Kazdy przy dobrej pogodzie moze to sprawdzic. Mysle, ze w Polsce bedzie dobrze widoczne mrozną zimą. W Austalii widac to dosyc czesto - czyste niebo i czyste powietrze jest prawie zawsze. W. Australia. Perth.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 21:52, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niektóre puzzle szachowe są trudne

nie mam nawet czasu grać w szachy, muszę jeździć do dzieciaczków dzisiaj zarobiłam 240 zł spoko gdyby codziennie no ale niestety nie ma tak fajnie poza tym też praca jak każda inna zmęczona jestem a niektóre bachory irytujące ale i tak 100 razy lepiej niż bycie nauczycielem LOOL bycie nauczycielem w publiczne szkole tu musi być dramat ja tu sobie przynajmniej wybieram dzieciaczków jak jakiś super zjebany to dziękuje jak jakiś lekko zjebany ale nie super wkurwiający i blisko to się zgadzam

trzeba mieć bogatych starych by być dobrym szachistą albo zacząć bardzo wcześnie normalnie to kurwa nikt nie ma tyle czasu
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 21:54, 05 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

żeby być dobrym szachistą albo komunistą trzeba mieć bogatych starych znaczy kloaka miał bogatych starych
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:54, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przecież 1400+ to zjadam bez problemu na pewno mam 1500+ ale nie chce mi się grać 200 gier żeby ci udowodnić nudzi mnie już to szczerze poza tym trzeba się mega skupiać i to męczące jest na dłuższą metę

https://lichess.org/4PiXGf5pDtKY
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 12:01, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no taka Ginaodobrasil 7604 gierek jeszcze gorsza/gorszy ode mnie ja przypominam mogłam zagrać max 30*4*6 gierek 720 gierek max od czerwca i to grubo przesadzone bo nie gram codziennie po 6 gier

po prostu mam wysoką wrodzoną inteligencję, szybko się uczę no ale ja bardziej jestem typ ADHD lubię wiedzieć wiele rzeczy z różnych dziedzin a nie być profesjonalistą w jednym nie moje klimaty napierdalać w szachy 30 tysięcy sorry
Powrót do góry
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:57, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pamietam, jak jezdzilam na korepetycje z łaciny. Po latach spotkalam faceta, ktory znal mojego nauczyciela od łaciny. Sprzeczal sie ze mną, ze łaciny ten nauczyciel nie mogł mnie uczyc, bo jej nie znal. Mogl mnie uczyc rosyjskiego, ale nie łaciny !

Teraz sie okazuje, ze ten "nauczyciel" byl tylko głośnikiem w klasie ! Rosyjskiego tez nie zna !!!

Takich "nauczycieli" bylo wiecej w latach 60-tych, ale co zrobic - ludzi bylo mało !

Dzisiaj uczniowie sa glośnikami, a nauczyciele sie pocą ! Grunt to miec pieniadze na korepetycje, to sie "udowodni", ze nauki pobrane !!!

ZOO nie pisze i nie czyta. Bardzo rzadko widzi w ogole ! Kieruje siie niesamowitym wechem. Jak widzi, to jest dealtonistą. Czarno-bialo, buro !
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:33, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
przecież 1400+ to zjadam bez problemu
w 960? Rolling Eyes .. Pokaż..

Cytat:
na pewno mam 1500+
Speak to the hand w 960?? Speak to the hand ..NO WAY Speak to the hand

hahah , jaka niepełnosprytna oszustka ,, ciągle pierdoli że wygrywa bez problemu ,albo CO to dla niej figo fagot - a wrzuca jakieś zjebane gierki z klasycznych ? d'oh! Brick wall .. WTF

Cytat:
nie chce mi się grać 200 gier żeby ci udowodnić
Dobra, pokaż swój ranking po 20 grach, czy ile tam trzeba żeby znak zapytania zniknął - bo wiem męczysz się strasznie czekając po pół godziny na chętnych takich jak ty niepełnosprytnych powolniaków na te twoje piętnastominutówki ... zieeff. Rolling Eyes . Dwie gry dziennie to za dziesięć dni zobaczymy ile zdołasz wyciągnąć. Może pójdzie ci szybciej Rolling Eyes

Cytat:
no taka Ginaodobrasil 7604 gierek jeszcze gorsza/gorszy ode mnie ja przypominam mogłam zagrać max 30*4*6 gierek 720 gierek max od czerwca i to grubo przesadzone bo nie gram codziennie po 6 gier
Ale ty przestań się spuuszczać nad liczbą gierek gało bo po 7604 gierkach będziesz dokładnie taką samą niedojebaną w ucho spierdoliną jak teraz.. no i co , Czego tu jeszcze głupia żydówo nie rozumiesz?? .. Ty patrz kurwo wyłącznie na ranking, to w zasadzie jedyny miarodajny miernik czegokolwiek, w ogóle nie liczy się kto ile rozegrał liczą się WYNIKI żeńska emo parówo - i nikogo nie obchodzi jaką teorię sobie do tego dorabiasz albo komu ile zajęło nauczenie się czegoś w swoim tempie.. Chcesz powiedzieć że uczysz się szybciej?? Brawo! .,.szybciej ale za to krócej - i tak dotarłaś w ten oto sposób -szybciutko ....- uwaga uwaga - do swojej ściany Laughing .. więc czym ty w ogóle się pocieszasz .

Cytat:
po prostu mam wysoką wrodzoną inteligencję
..a gówna we łbie nie masz przypadkiem? Rolling Eyes .. Bo mi się wydaje że masz gówniane zwoje kałowe pod czaszką ,patrząc na te twoje żałosne piruety którymi próbujesz zaginać rzeczywistość Rolling Eyes
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:25, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heheh 20 minut na partię + dodawany ..i jeszcze na czas przegrała https://lichess.org/H1tupwPQ/black#79 .. A przeciwnik 13 minut na zegarze jeszcze miał .... nieźle musiał się chłopina z tobą wynudzić Confused

Ustawiaj se krótszy czas podstawowy ale więcej dodawanego idiotko.
Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:30, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla Pyszczusi Smile
https://zapodaj.net/plik-11FIBtU1wo
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:45, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co to ma być? .. hahahah, ona książek nie czyta, zwykła strata czasu dla ograniczonych debili, no.. może za wyjątkiem kursów księgowości Think .. Ale na pewno nie żadne kretyńskie SF , co ty jej proponujesz człowieku ogarnij sie
Cytat:
Pozycja z gatunku SF, całość dzieje się gdzieś w przyszłości. Kuttner znany jest ze znakomitych książek i opowiadań, ta jest także znakomita. Kilka skąpych słów o treści, żeby nie zdradzać za dużo: trwa wojna, od tak dawna, że właściwie nikt się nie zastanawia od kiedy. O przewadze decydują raczej sztaby inżynierów projektujących broń, a nie żołnierze. I pojawia się problem - najwyraźniej jedna ze stron zdobyła decydującą przewagę. Jak poradzi sobie druga strona?
Shocked
Jednym słowem - pierdoletto.
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:54, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest coś dla niej, uwaga:
Cytat:
Wśród potworności KL Auschwitz czternastoletnia dziewczyna podejmuje grę o życie.
Młoda Polka, osadzona w KL Auschwitz jako więzień polityczny, rozgrywa partie szachów, w których stawką jest jej własne życie.
Maria Florkowska jest kochającą córką, zapaloną szachistką, a także nad wiek odważną działaczką ruchu oporu w okupowanej Warszawie. Aresztowana przez gestapo trafia do Auschwitz, gdzie tylko przypadkiem unika losu swojej rodziny. Dostrzegając szachowe umiejętności Marii, sadystyczny zastępca komendanta Karl Fritzsch zmusza ją do rywalizacji, która ma dostarczać rozrywki jemu i strażnikom obozu. Nie ukrywa przy tym, że kiedy znudzi go jej gra, bez wahania ją zastrzeli.
Maria zaprzyjaźnia się z ojcem Maksymilianem Kolbem, który staje się dla niej wzorem i dodaje jej otuchy. Próbuje przezwyciężyć ból i za wszelką cenę przeżyć. Przez straszliwe obozowe lata opiera swoją strategię na trzech zasadach: Żyć. Walczyć. Przetrwać. Chytrze prowokując Fritzscha na oczach jego przełożonego, zamierza doprowadzić do jego upadku – tylko wtedy zdoła uniknąć jego groźby i dożyć chwili, gdy sprawiedliwość dosięgnie zbrodniarza.
Wobec zbliżającego się końca wojny Maria postanawia zrealizować swój plan do końca i stanąć do ostatniej rozgrywki z oprawcą, choć wie, że to oznacza życie lub śmierć, sprawiedliwość lub klęskę. Czy zdoła po raz ostatni stawić czoła Fritzschowi?

A zatem mamy niedożywioną emo gotykówe , która gra o miskę zupy , walcząc w ten sposób z zaburzonym męskim płodem Rolling Eyes

Barnaba
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:15, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest - tzn. ta książka, która poleciłem - o szachach bajkowych. W szachy bajkowe najlepiej gra się z komputerem.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 23:31, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:
Dobra, pokaż swój ranking po 20 grach, czy ile tam trzeba żeby znak zapytania zniknął -

przecież pokazywałam ci obsrańcu obleśny niedojebany któremu wybucha odbyt jak miałam poprzednie konto i sam kretynie żałosny sprawdzałeś łącznie było ponad 50 gier 20 z chess960 i reszta z klastycznych i szybkich, z klasycznych i szybkich miałam 1500+, a z chess 960 1400+
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:42, 06 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
przecież pokazywałam ci obsrańcu obleśny niedojebany któremu z chess 960 1400+
Gówno prawda nigdy nie miałaś 1400+ na 960 znowu kłamiesz

Cytat:
łącznie było ponad 50 gier 20 z chess960
BREDZISZ.

Jesteś w stanie to udowodnić? .. NIE . A więc nie było żadnego 1400 ani 20 gier Surprised .....śmiechu warte .
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:33, 07 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za ciekawe posty Wam płacą ?

Bimiego żona jest taka pazerna ! Bimi dobre posty pisze [duzo po angielsku], Amen.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 14:29, 08 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zagadka dla wszystkich
Która osoba by wygrała w szachy?

Koleś o ilorazie inteligencji Forresta Gumpa o stwierdzonym faktycznie IQ 85 który gra w szachy obsesyjnie od dziecka i uczy go wujek grandmaster czy koleś o ilorazie inteligencji Alberta Einstena który gra w szachy okazjonalnie typu raz w miesiącu gdy gra ze swoim dzieckiem ??

Nagrodą będzie niedziałający ekspres do kawy na prawidłową odpowiedź czekam tylko do końca dnia !!
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:57, 08 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten od Alberta.
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 19:01, 08 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zła odpowiedź ale w nagrodę pocieszenia dostaniesz przeterminowaną czekoladę od której dostaniesz sraki

może jakbym miała dobrego korepetytora szachowego złotówkę za godzinę rozsądna cena to może bym to kontynuowała nie mam z czego się uczyć te wszystkie darmowe kursy są gówno warte widać moje rezultaty LOOL
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 19:16, 08 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra ty masz tylko 1617 w szachach klasycznych a na lichess niby ponad 2000 więc o co chodzi

https://ratings.fide.com/profile/1147706

w ogóle te rankingi to kolejny rak szachowy na dokładkę inny ranking na chess.com inny na lichess jeszcze inny gdzie indziej zjebane gówno
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7   » 
Strona 4 z 7

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach