Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:38, 22 Maj '11
Temat postu:
Czy fakt, że oficjalna teoria powstania piramid jest naciągana od razu musi powodować powstanie teorii, ze są dziełem kosmitów?
Jestem pełen podziwu dla budowniczych i managementu tych budów, ale mieszanie w to kosmicznych cywilizacji...
Popatrz, jeszcze dwadziescia lat temu w Polsce osiągnięciem było kupienie oryginalnej plyty winylowej, dzisiaj na moim telefonie mam tyle piosenek, że w gruncie rzeczy w całosci przesłuchałem może dziesięć procent. Czy za pareset lat badacze historii będą się głowili, skąd ten skok technologiczny?
Ludzie są zdolni, inteligentni, pamiętaj o tym! Czy nie dziwi Cię idea silnika Diesla?
Popatrz! Ludzie wydobywają rope naftową, rafinują ją. Efekt zostaje wtryśnięty pod ogromnym cisnieniem do cylindrów, gdzie pod wpływem wysokiego cisnienia i wynikającej z tego temperatury nastepuje zapłon a energia zostaje przekazana przez korbowody na wał, potem skomplikowany system zembatek umożliwiających rózne wykorzystanie sił i momentów w zależności od potrzeby, przenosi się to na koła... do tego jest jeszcze turbina i ...
Przeciez to niesamowite, ale to efekt ludzkiej inteligencji. W ciągu stu paru lat utworozno cały system wydobywania, rafinacji i dystrybucji paliwa, system produkcji i dystrybucji pojazdów napędzancych przez te paliwa.
Wysłany: 09:00, 25 Maj '11
Temat postu:
No i co - myślisz, że trzy kropki przekażą myśli? Niestety musisz to napisać. Żeby móc coś przekazać trzeba to napisać a nie sprawiać tylko wrażenie, że ma się na to ochotę.
The Mike napisał:
Ludzie są zdolni, inteligentni, pamiętaj o tym!
Bzdura i dobrze o tym wiesz.
Zapomniałeś wspomnieć o wewnętrznej przenośnej chłodziarce, która pozwala na wtoczenie do komory spalania jeszcze większych ilości powietrza i tym samym tlenu, oraz szynie CR dzięki, której masz jeszcze większe ciśnienie wtłaczania paliwa, w idealnie wybranym punkcie dzięki czemu diesle przestają swojsko klekotać, bo spalanie następuje płynniej. Ah, gdyby tylko ci genialni ludzie nie wymyślili socjalizmu, man made global warmingu driveowanego przez CO2 rzecz jasna i biopaliw o eroei less or equal 1, które te silniki radośnie zarzynają
Ach jak ci ludzie są inteligentni. Wsadzili do benzynowca turbinę z intercoolerem i na to kompresor! Wszystko po to żeby obniżyć spalanie zmniejszyć pojemność, poprawić normy zanieczyszczeń. Nikt się nie przejmuje, że te silniki się posypią za parę lat. I całą ekologię tego rozwiązania szlag trafi, bo trzeba będzie kupić nowe auto, bo koszt naprawy przewyższy wartość puszki. Ale sama pomysłowość - uh - latami bym siedział i tego nie wymyślił - nie kłamię
Ludzie są głupi - dają sobie wciskać auta, w których wymiana żarówki wymaga zdjęcia zderzaka w warsztacie. Niektórzy ludzie są inteligentni, a pomysłowych to w dzisiejszych czasach będą promile.
Po prostu nie chcesz uwierzyć w swoje pochodzenie - że należysz do rasy niewolników. Kurczowo się trzymasz darwinowskiej koncepcji korony ewolucji, bo ona tak przyjemnie łechcze próżność
Wysłany: 10:24, 25 Maj '11
Temat postu:
Po co przybyszom z kosmosu pasy startowe? Zakładam ,że jeśli ktoś potrafi przemieszczać się na takie odległości to nie potrzebuje lądowiska. Szybciej uwierzył bym ,że ci "bogowie" to pozostałości rozwiniętej cywilizacji której potomkowie wyszli z podziemnych ,podmorskich czy jakich tam schronów i przy użyciu resztek technologii próbowali odtworzyć cywilizację.
Wysłany: 14:02, 25 Maj '11
Temat postu:
Rzadko który samolot ma dzisiaj pionowy start mimo, że od dawna jest ta technologia. Jeżeli to w ogóle było lotnisko. Wszyscy za to sceptycy olewają podania ustne, legendy i najstarsze dostępne ludziom pisma, które mówią co mówią. Czemu im, tym ludziom, się nie udało? Dlaczego wszytko trzeba było wymyślać na nowo, skoro ludzie którzy wyszli ze schronów znali naturę rzeczy? No i gdzie są śmieci?
A poza tym, to oczywiście krok w dobrym kierunku, bo przyjmując taką koncepcję zaczynasz się zastanawiać co jest nie tak z obecną nauką i historią. Dlaczego jest tyle nieruszalnych dogmatów. Nie próbuje się wcale dociec istoty, a światek naukowy porusza się w wąskich torach wynikającego z darwinizmu linearnego rozwoju cywilizacji i człowieka, oraz określonych ram czasowych. Metody datowania to parodia powyżej 2k lat więc można sobie robić i pisać co się chce. Tym bardziej, że zawsze można od biedy datować coś co zostało w tym samym miejscu zakopane tysiące lat po wybudowaniu danej konstrukcji.
Wysłany: 08:00, 27 Maj '11
Temat postu:
q8ic napisał:
No i co - myślisz, że trzy kropki przekażą myśli? Niestety musisz to napisać. Żeby móc coś przekazać trzeba to napisać a nie sprawiać tylko wrażenie, że ma się na to ochotę.
The Mike napisał:
Ludzie są zdolni, inteligentni, pamiętaj o tym!
Bzdura i dobrze o tym wiesz.
Zapomniałeś wspomnieć o wewnętrznej przenośnej chłodziarce, która pozwala na wtoczenie do komory spalania jeszcze większych ilości powietrza i tym samym tlenu, oraz szynie CR dzięki, której masz jeszcze większe ciśnienie wtłaczania paliwa, w idealnie wybranym punkcie dzięki czemu diesle przestają swojsko klekotać, bo spalanie następuje płynniej. Ah, gdyby tylko ci genialni ludzie nie wymyślili socjalizmu, man made global warmingu driveowanego przez CO2 rzecz jasna i biopaliw o eroei less or equal 1, które te silniki radośnie zarzynają
Ach jak ci ludzie są inteligentni. Wsadzili do benzynowca turbinę z intercoolerem i na to kompresor! Wszystko po to żeby obniżyć spalanie zmniejszyć pojemność, poprawić normy zanieczyszczeń. Nikt się nie przejmuje, że te silniki się posypią za parę lat. I całą ekologię tego rozwiązania szlag trafi, bo trzeba będzie kupić nowe auto, bo koszt naprawy przewyższy wartość puszki. Ale sama pomysłowość - uh - latami bym siedział i tego nie wymyślił - nie kłamię
Ludzie są głupi - dają sobie wciskać auta, w których wymiana żarówki wymaga zdjęcia zderzaka w warsztacie. Niektórzy ludzie są inteligentni, a pomysłowych to w dzisiejszych czasach będą promile.
Po prostu nie chcesz uwierzyć w swoje pochodzenie - że należysz do rasy niewolników. Kurczowo się trzymasz darwinowskiej koncepcji korony ewolucji, bo ona tak przyjemnie łechcze próżność
Ludzie są zdolni i inteligentni a ponadto nad wyraz kreatywni, świadczy o tym chocby komputer na którym piszesz. Owszem, są ludzie z mentalnością niewolnika ale są też ludzie którzy idą swoją drogą i dokonują przełomów.
Twierdzisz, ze ludzie są głupi, bo kupują auta w których żarówkę wymienia się w serwisie? Ja twierdzę, że ich po prostu na to stać i to był ich wybór. Odnoszą inne korzyści z posiadania tych aut i konieczność zlecania wymiany żarówki schodzi na drugi albo i trzeci plan. Z resztą, oni mają komfort wyboru.
Nie jest to napewno argument przemawiający za ludzką głupotą, a wrećz przeciwnie. pokazuje, że są kreatywni ludzie którzy potrafią zarobić nawet na wymianie żarówki.
Ludzie wsadzili do małolitrowego benzynowca turbine i kompresor oraz intercooler, bo taką mają wizję. Ma to sens i te samochody faktycznie mało palą. Co do trwałości, jest ona regulowana jakoscią i ceną materiałów, bo można by zrobić "silnik TSI nie do zajebania", na ten przykład, ale ile by kosztował?
Więc konstrukcja z turbiną i kompresorem (pozwalająca na wykorzystanie momentu obrotowego w szerszym zakresie obrotów wału) nie jest absolutnie argumentem za tym, że to kosmici zbudowali piramidy.
Wysłany: 08:22, 27 Maj '11
Temat postu:
Na motoryzacji to się znasz jak wilk na gwiazdach, na ekologii/ekonomii z resztą też.
Cytat:
Nie jest to napewno argument przemawiający za ludzką głupotą, a wrećz przeciwnie. pokazuje, że są kreatywni ludzie którzy potrafią zarobić nawet na wymianie żarówki.
Tu oplułem monitor. Wybacz - daruję sobie, bo to już nie jest rozmowa o antycznych astronautach napieprzających się nukami na terenie Indii np. tylko o przekonaniach.
Wysłany: 17:41, 27 Maj '11
Temat postu:
Po tym, że chciałbyś auto, które się rozsypie po 3 latach intensywnej eksploatacji z takimi bajerami jak konieczność odkręcania zderzaka przyczepionego na nietypowe śruby w celu wymiany żarówki. Posiadasz auto, którym sam się zajmujesz?
Nie zrozumiałeś - parsknąłem ze śmiechu.
Ty z kolei uważasz, że coś jest niemożliwe ponieważ się głowie nie mieści. Gadałem jakiś czas temu z facetem dosyć poważnym, który podsunął mi tą myśl o śmieciach. Facet ten swobodnie rozmawiał na tezy wynikające z prac Danikena, natomiast machnięciem ręki zbywał temat 911 twierdząc, że to niemożliwe, bzdura, wydało by się itp.
Ludzie są głupi: podaj im odpowiednie wytłumaczenie, a niemal we wszystko uwierzą. Są głupi, więc uwierzą w kłamstwo, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż to może być prawda.
Jeden wierzy w talibów z plastikowymi nozami, a drugi w Darwina - nic na to nie poradzę
Cytat:
To, jaki ja chce mieć samochód (lub mam) to moja sprawa. To, że gadałeś ze swobodnie gadającym człowiekiem negującym 911, to Twoja sprawa, tak samo Twoje wydzielanie płynów ustrojowych na urządzenia elektroniczne.
Dalej nie uzasadniłeś, dlaczego ludzi, którzy są na tyle kreatywni i inteligentni by budować komputery i skomplikowane silniki nazywasz głupimi i dlaczego łatwiej Ci uwierzyć w interwencje kosmitów przy budowie piramid. Sam chyba nie wiesz, tak se pierdolnołeś.
Nie - to nie jest tylko Twoja sprawa, ponieważ podejrzewam, że masz co najwyżej rower, którym się za bardzo zajmować nie trzeba. I stąd Twe skrzywione postrzeganie.
Ja w tych kosmitów nie wierzę - to nie jest kwestia wiary, tylko wiedzy, rozumowania, rozważania danych.
Wysłany: 17:54, 27 Maj '11
Temat postu:
q8ic napisał:
Po tym, że chciałbyś auto, które się rozsypie po 3 latach intensywnej eksploatacji z takimi bajerami jak konieczność odkręcania zderzaka przyczepionego na nietypowe śruby w celu wymiany żarówki. Posiadasz auto, którym sam się zajmujesz?
Nie zrozumiałeś - parsknąłem ze śmiechu.
Ty z kolei uważasz, że coś jest niemożliwe ponieważ się głowie nie mieści. Gadałem jakiś czas temu z facetem dosyć poważnym, który podsunął mi tą myśl o śmieciach. Facet ten swobodnie rozmawiał na tezy wynikające z prac Danikena, natomiast machnięciem ręki zbywał temat 911 twierdząc, że to niemożliwe, bzdura, wydało by się itp.
Ludzie są głupi: podaj im odpowiednie wytłumaczenie, a niemal we wszystko uwierzą. Są głupi, więc uwierzą w kłamstwo, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż to może być prawda.
Jeden wierzy w talibów z plastikowymi nozami, a drugi w Darwina - nic na to nie poradzę
Ale dalej nie wiem skąd wysnułęś "wniosek", że nie znam się na motoryzacji, a także na temat głupoty ludzkiej.
To, jaki ja chce mieć samochód (lub mam) to moja sprawa. To, że gadałeś ze swobodnie gadającym człowiekiem negującym 911, to Twoja sprawa, tak samo Twoje wydzielanie płynów ustrojowych na urządzenia elektroniczne.
Dalej nie uzasadniłeś, dlaczego ludzi, którzy są na tyle kreatywni i inteligentni by budować komputery i skomplikowane silniki nazywasz głupimi i dlaczego łatwiej Ci uwierzyć w interwencje kosmitów przy budowie piramid. Sam chyba nie wiesz, tak se pierdolnołeś.
Wysłany: 20:31, 28 Wrz '11
Temat postu:
F
Cytat:
Mayan Documentary Will Show Evidence of Alien Contact, Says Mexico (Exclusive)
Published: September 26, 2011 @ 9:44 am28 CommentsPrint this page 1404
5
inShare.By Steve Pond
EXCLUSIVE
A new documentary about Mayan civilization will provide evidence of extraterrestrial contact with the ancient culture, according to a Mexican government official and the film's producer.
"Revelations of the Mayans 2012 and Beyond," currently in production, will claim the Mayans had contact with extraterrestrials, producer Raul Julia-Levy revealed to TheWrap.
"Mexico will release codices, artifacts and significant documents with evidence of Mayan and extraterrestrial contact, and all of their information will be corroborated by archaeologists," said Julia-Levy, son of actor Raul Julia.
In a release to TheWrap, Luis Augusto Garcia Rosado, the minister of tourism for the Mexican state of Campeche, said new evidence has emerged "of contact between the Mayans and extraterrestrials, supported by translations of certain codices, which the government has kept secure in underground vaults for some time."
He also spoke, in a phone conversation, of "landing pads in the jungle that are 3,000 years old."
Raul-Julia claims there is proof that the Mayans had intended to lead the planet for thousands of years, but were forced to escape after an invasion by "men of dark intentions," leaving behind evidence of an advanced race.
"The Mexican government is not making this statement on their own -- everything we say, we're going to back it up," he said.
The film will be directed by Juan Carlos Rulfo, who won the Humanitas Prize for "Those Who Remain" in 2009 and the Sundance Grand Jury Prize for International Documentary for "In the Pit" in 2006. Juan Diego Rodriguez Gonzalez will serve as the Guatemalan executive producer, and Eduardo Vertiz as the Mexican executive producer.
And yes, they expect people to take this seriously, because the messages he plans to impart are crucial to human survival, Julia-Levy insisted.
When Julia-Levy, producer Ed Elbert and co-producer Sheila McCarthy announced the Mexican cooperation with their documentary to TheWrap in August, they were circumspect about claims of alien contact, with Julia-Levy admitting he'd been ordered not to say anything about it.
Also read: Mayan Secrets to Be Revealed by Mexican Government in 2012 Doc
Also for that article, Rosado brushed off a question about alient contact and said his country wa simply offering the filmmakers' access to previously unexplored sections of a Mayan site at Calakmul (left).
Now, not only has Rosado changed his tune, but the Guatemalan government has joined the project, as well, giving access to artifacts and newly discovered prophecies
While the Guatemalan government is not offering information about aliens, it has joined Mexico in supporting the project. "Guatemala, like Mexico, home to the ancient yet advanced Mayan civilization … has also kept certain provocative archeological discoveries classified, and now believes that it is time to bring forth this information in the new documentary," Guatemala's minister of tourism, Guillermo Novielli Quezada, said in a statement.
A new documentary about Mayan civilization will provide evidence of extraterrestrial contact with the ancient culture, according to a Mexican government official and the film's producer.
"Revelations of the Mayans 2012 and Beyond," currently in production, will claim the Mayans had contact with extraterrestrials, producer Raul Julia-Levy revealed to TheWrap.
Nowy dokument o cywilizacji Majów dostarczy dowod na kontakty cywilizacji pozaziemskiej ze starożytna kulturą, nawiązując do oficjeli Meksykańskiego rządu i producenta filmy.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4