|
Autor
|
Wiadomość |
Patin
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 21:44, 10 Maj '25
Temat postu: |
|
|
oko napisał: |
Póki co, delegalizacja partii politycznych i kara śmierci za próbę reaktywacji, to najpierwsze prawo jakie musi być. |
Zgadzam się ale to i tak za mało, zagrożeń jest zbyt wiele i pojawiają się nowe w tym wszystkie zwiększają swoją intensywność, zaciągają zbyt szeroki front i dodatkowo najprawdopodobniej nałożą się na siebie.
Oczywiście mam na myśli najbliższe dziesięciolecie, może dwa, trzy tego nikt nie wie.
I nie ma się co łudzić, że ktoś znajdzie na to zewnętrzne rozwiązanie systemowe bo to nie system generuje zmianę to raz a dwa skoro stworzyli nam iluzję to o czym w ogóle mowa, o jakim naprawianiu i czego.
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
balans
|
Wysłany: 00:50, 11 Maj '25
|
|
Patin napisał: | skoro stworzyli nam iluzję to o czym w ogóle mowa, o jakim naprawianiu i czego. |
Plan świadomej zmiany na lepsze zgodnej z prawem przeprowadzonej przez 1% odpowiednich ludzi proponowany przez Chodorowskiego brzmi atrakcyjnie
_________________ Jedna z najlepszych rzeczy w życiu jaka mnie spotkała to możliwość czytania forum prawda2.info
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 07:57, 11 Maj '25
|
|
Pterapogon napisał: |
Co ty nie powiesz mądralo😃
W tym przypadku "dał dupy" jest jednoznaczne no chyba, że chodzi ci o dosłowne "danie dupy", ale tego na wizji raczej nie zobaczymy🤣 Tłumacząc jednak, to nie dał dupy tylko zrobił co planował od początku w przypadku ciapciaka Maciaka, a wystartował w wyborach, bo reklamuje siebie biznesowo/medialnie i zdobywa kolejne, co by nie mówić, poważne kontakty |
I to czyni z niego nieodpowiednią osobę na to stanowisko.
Jeszcze do niedawna miałem o nim nie dobre ale przyzwoite zdanie. Ot dziennikarz, który próbuje robić swoją robotę, trochę w błazeński sposób ale jednak. Tyle, że to co zrobił dyskwalifikuje go jako dziennikarza. Pajac. Dał dupy bo pokazał swe prawdziwe oblicze pajaca.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 10:16, 11 Maj '25
|
|
Patin napisał: | ... skoro stworzyli nam iluzję to o czym w ogóle mowa, o jakim naprawianiu i czego. |
Jeśli już o "naprawianiu", to dotyczy to raczej poprawianiu samopoczucia. Bo w rzeczy samej, chodzi o pozbycie się, a to z naprawianiem ma mało wspólnego.
Ale, skoro ktoś tworzy iluzję, która innemu wydaje się rzeczywistością, w której znajduje swoje miejsce, to sprawa jest poważna i ciekawa zarazem. Bo idac 'tą drogą', dochodzi się do punktu w którym można mieć wątpliwości, które spośród tych dwóch jest właściwe? Iluzja czy rzeczywistość...
No i jeszcze jedno, skoro udaje się ten numer, może to znaczyć, że błędem jest biadolenie że ...się udaje, bo przecież ktoś tę iluzję uznaje i godzi się w niej żyć. A, że marudzi, że mu w tej iluzji mało wygodnie i domaga się jej poprawy, to co z tym można zrobić? Zauważ, czy jest ktoś, kto domagałby się likiwidacji iluzji, czy raczej są to jedynie rządania jej naprawy, poprawy i lepszego dostosowania? Zatem, czy odbiera to twórcom iluzji, ochotę na jej dalsze tworzenie?
Dlatego receptą jest do wyboru: likwidacja iluzji, zakaz jej reaktywacji i pozbycie się jej twórców lub zaprzestanie marudzenia i życie w zgodzie z tym, co ktoś komuś wymyśli.
Ostatecznie, życie pełne niespodzianek, też może być ciekawe.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Pterapogon
|
Wysłany: 17:03, 11 Maj '25
|
|
de93ial napisał: |
I to czyni z niego nieodpowiednią osobę na to stanowisko.
Dał dupy bo pokazał swe prawdziwe oblicze pajaca. |
Dalej nie rozumiesz, bo on nigdy nie chciał tego stanowiska!
Takie oblicze pokazuje bardzo często w swoich programach, taki ma styl szczerego chama więc żadna nowość
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 17:03, 11 Maj '25
|
|
Ponowię pytanie; po co komu prezydent?
Do czego potrzebny?
Bo nawet w Konstytucji jego obecność jest naciagąna i umieszczenie tej funkcji wyglada na dubel tego co już jest i pomieszanie tego, co zostało ustanowione.
Zatem, choć jeden przykład z punktu widzenia normalnego czlowieka: po co komu prezydent?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Patin
|
Wysłany: 20:09, 11 Maj '25
|
|
Myślę, że Chodorowski ma wszystko bardzo dokładnie przemyślane, poza tym podobnych wielotysięcznych społeczności jest dużo i coraz więcej, obserwuje ten proces i bardzo mnie on ciekawi.
W zasadzie przeciwwaga do oficjalnej telewizyjnej rzeczywistości jest już znaczna i daje się to odczuć na debatach czy w wywiadach z kandydatami.
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 06:58, 12 Maj '25
|
|
Takie oblicze pokazuje bardzo często w swoich programach, taki ma styl szczerego chama więc żadna nowość |
Nie chciał stanowiska dziennikarza? Tak?
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 07:41, 12 Maj '25
|
|
Z innej mańki; Sprawa jest dziwna, bo jaki cud sprawił, że od poczatku tzw. kampanii, jeden z kandydatów ma największe poparcie, tak od razu, że z wyraźną, przeliczoną nawet w procentach przewagą, nadaje ton wszystkim innym notowaniom. Na zamieszczanych w necie nagraniach i zdjęciach z tzw. wieców wyborczych, widać wyraźnie ile osób jest na nich obecnych i poprzez porównanie można wyciągnąć wniosek, że notowania i sondaże (o których jawnie sie mówi, że to oczywisty pic) są o kant dupy potłuc. Można to wyjaśnić ogromem propagandy medialnej, co w istocie ma miejsce.
Ale, inteteresujące jest to, że nowo powstałe stacje telewizyjne ( czy na stałe, czy na użytek wyborów ?) w rodzaju Republika i wPolsce24 podtrzymują tę wersję ! uparcie wynosząc na pierwsze miejsce w notowaniach tego kandydata, podtrzymując w swoich komentarzach i hasłach twarde relacje do tej jednej kandydatury, jako właśnie punktu odniesienia.
Wygląda to na albo współpracę i grę na tym samym boisku, albo na kompletne zidiocenie przestawiających się jako patriotyczne, narodowe i jedynie prawdę mówiące media.
Bo i tak bywa w życiu, że można mówić prawdę i jednoczesnie być głupkiem, tym gorzej, że podczas paru miesięcy, ilość przekroczeń prawa i wręcz gotowych zarzutów, które można by wykorzystać ze skutkiem oczywistym, zostało rozmydlonych i przegadanych do tego stopnia, że przestały kogokolwiek interesować i być zarzutem do wykorzystania, podnoszonym jedynie w celu odgrażania, że kiedyś będzie coś rozliczone.
Tak, jakby coś, kiedyś, rozliczone było.
Żenada.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
p4lm
|
Wysłany: 12:16, 12 Maj '25
|
|
Przy urnie mnie nie zobaczycie, ale jak obserwuję narrację bo mimochodem trafiają do mnie szczątki tej zaciętej bitwy największych inteligentów polskiej polityki to zauważyłem że wszystkie komunikaty jakie do mnie płyną to Trzaskowski to fajny gość z mega wizją dla Polski na arenie międzynarodowej, Napieralski to typowy smutny pisior zamknięty w sobie, Braun to największy oszołom pokroju Korwina, Mentzen bogaty koleżka który ma niby pomysły dla młodych, Maciak ruska onuca i brudas, Stanowski klaun, Biejat jako tępa dzida.
I napisałem te skróty myślowe nie na podsdtawie ich wypowiedzi tylko na podstawie samego nurtu jaki płynie przy ich nazwiskach, Zwróćcie uwagę że nawet zdjęcia przy artykułach są z taką mimiką aby ich zaszufladkować. I nie mam tu na myśli tylko wyborów. Jeszcze przed pandemią jak się wpisało w google Xi JinPing to jego zdjęcia były promienne, typowe dla polityków zachodniego establiszmentu, zawsze uśmiechnięty i trzymający się za ręce z przywódcami państw zachodnich. Wpiszcie sobie dzisiaj. Jak to się potrafi ludziom wejść na czapę. No i najgorsze że z 90% w ogóle nie zdaje sobie sprawy że takie wlewy do mózgu mają.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 13:48, 12 Maj '25
|
|
p4lm napisał: | Przy urnie mnie nie zobaczycie, ale jak obserwuję narrację bo mimochodem trafiają do mnie szczątki tej zaciętej bitwy największych inteligentów polskiej polityki to zauważyłem że wszystkie komunikaty jakie do mnie płyną to Trzaskowski to fajny gość z mega wizją dla Polski na arenie międzynarodowej, Napieralski to typowy smutny pisior zamknięty w sobie, Braun to największy oszołom pokroju Korwina, Mentzen bogaty koleżka który ma niby pomysły dla młodych, Maciak ruska onuca i brudas, Stanowski klaun, Biejat jako tępa dzida.
I napisałem te skróty myślowe nie na podsdtawie ich wypowiedzi tylko na podstawie samego nurtu jaki płynie przy ich nazwiskach, Zwróćcie uwagę że nawet zdjęcia przy artykułach są z taką mimiką aby ich zaszufladkować. I nie mam tu na myśli tylko wyborów. Jeszcze przed pandemią jak się wpisało w google Xi JinPing to jego zdjęcia były promienne, typowe dla polityków zachodniego establiszmentu, zawsze uśmiechnięty i trzymający się za ręce z przywódcami państw zachodnich. Wpiszcie sobie dzisiaj. Jak to się potrafi ludziom wejść na czapę. No i najgorsze że z 90% w ogóle nie zdaje sobie sprawy że takie wlewy do mózgu mają. |
Napieralski to chyba inny program w innej telewizji
Wybory, jak by je nazwać, są zdalnie sterowane poprzez to, co w mediach sie pojawi. Kropka.
Wygra ten który musi wygrać i bez znaczenia jest to, co kto o tym myśli. Ten kto decyduje o tym co telewizja pokaże, ten rządzi. I nawet jeśli jest to jakaś zasrana kawalerka która wobec innych 'kawalerek' jest jak komórka na graty, to z tej kawalerki zrobi się taki gnój (i zrobiło) że wielu z jej powodu da głos taki, jaki wskażą mu w wiadomościach codziennych. Bo jak zagłosuje inaczej to......wyjdzie na głupka.
A kto by chciał wyjść na głupka? nawet gdyby miał rację?
I tu kolejne zdziwienie; z jakiego powodu, wspomniane dwie nowe stacje tv, unikają tego samego schematu działania, jaki robią inne stacje, skoro na innych jest wystarczajaca ilość zarzutów?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Pterapogon
|
Wysłany: 18:11, 12 Maj '25
|
|
de93ial napisał: | Pterapogon napisał: |
Takie oblicze pokazuje bardzo często w swoich programach, taki ma styl szczerego chama więc żadna nowość |
Nie chciał stanowiska dziennikarza? Tak?
Naucz się czytać ze zrozumieniem. |
Czyli każdy dziennikarz musi być miły?😁 Kolejny raz powtórzę, nie dał dupy, czy to w kwestii stylu dziennikarstwa, czy startu na fotel prezydenta, bo taki jest jego styl pracy a że komuś się nie podoba? Jak mawiają, jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Zwyczajnie nie rozumiesz tematu i podejścia do sprawy
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
p4lm
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Agre
|
Wysłany: 05:40, 13 Maj '25
|
|
Oglądając wczorajszą wieczorną debatę i widząc pytanie Maciaka do pana Brauna, jestem prawie pewien że owo pytanie wynikało z tego komentarza
"No to teraz dodajmy kontekst. W najgorszym scenariuszu jaki możliwe, że europejczykom (również Polakom) szykują globaliści, wrobi się Polskę w konflikt z Rosją, po czym Braun wprowadzi obiecywaną karę śmierci za dezercję (kolejność wydarzeń dowolna). Program "Szczęść Boże" z przewrotnym znaczeniem. Obywatele różnych innych nacji żyjący w Polsce albo robiący w niej biznesy (także ci z państwa położonego w Palestynie) dostaną od Brauna maksymalizację zysków dzięki optymalizacjom podatkowym, wolności od ograniczeń Unii, podczas gdy większość Polaków będzie wybierać między karą śmierci a śmiercią pod bombą Putina. Problem niewydolnego ZUSu w trybie przyspieszonym się rozwiąże bo z powodu załamania populacji i spowodowanego tym upadku ZUSu wprowadzi się uniwersalny dochód podstawowy. Wszystko zależy od sytuacji ale według mnie "mafie, służby i loże" mogłyby pozazdrościć planu. W dodatku na swoje usprawiedliwienie Braun może ostatecznie powiedzieć, że chce dobrze i okoliczności nie zależą od niego. Mistrzostwo świata. Hipokryta, globalista mógłby dodać "Nie chcesz za nas umierać na wojnie? Przecież sam głosowałeś na Brauna. Twoja wina"."
Wychodzi że nawet kandydaci na prezydenta oglądają nasze forum
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
MENTAT
|
Wysłany: 06:25, 13 Maj '25
|
|
Cytat: | Wychodzi że nawet kandydaci na prezydenta oglądają nasze forum |
a w każdym razie Maciej Maciak
_________________ A ty obywatelu?- czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy??
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 07:01, 13 Maj '25
|
|
Czyli każdy dziennikarz musi być miły?😁 Kolejny raz powtórzę, nie dał dupy, czy to w kwestii stylu dziennikarstwa, czy startu na fotel prezydenta, bo taki jest jego styl pracy a że komuś się nie podoba? Jak mawiają, jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Zwyczajnie nie rozumiesz tematu i podejścia do sprawy |
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
@oko
Sondaże od dawna są narzędziem kształtowania opinii publicznej, nie odwzorowania jej wahań.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 07:54, 13 Maj '25
|
|
Agre napisał: |
Wychodzi że nawet kandydaci na prezydenta oglądają nasze forum  |
To tzw. sztaby wyborcze kandydatów, oglądają i czytają. Kandydaci sa zajęci wchłanianiem instrukcj i zapamiętywaniem co powiedzieć i jakie miny przy tym wystroić.
Kto uważnie obserwuje ciąg "wyborczych" zdarzeń zapewne juz zauważył jak wiele twardych argumentów, zabójczych dla walczących o prymat, dziwnym trafem legło w gruzach, zamiast być być wykorzystane z kryminalnym skutkiem. Szczególnie widoczne jest to z tzw. prawej strony, strony mówiącej prawdę. Zaniechanie wyborcze powinno być karalne
Wybory, to cykliczne przesilenie oparte na zasadach wcześniej uzgodnionych dla stworzenia wrażenia faktycznej troski o państwo i naród. W rzeczy samej, jest kontynuacją walki władzy z ludźmi.
O władzę nad ludźmi.
Jedyna prawdziwa walka, to faktycznie walka o dorwanie się do koryta jednej ze srton. Zatem jest oczywiste, że wystawieni do walki muszą być wybrani spośród właściwych 'bojowników'.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
King Crimson
|
Wysłany: 08:28, 13 Maj '25
|
|
Popatrzyłem wczoraj na debatę. Wnioski są takie. Trzaskowski przegrywa w całej rozciągłości. Słaby, apatyczny, z napisem na ryju nie bijcie mnie. Niepewny wręcz chwiejny. Aż podejrzanie chujowy. Tak jakby demokracja sterowana miała zmienić kierunek i służby robiły ewidentny pivot. Nawrocki pokonał go przez KO. Z alternatywy Braun, choć zebrał solidnego plaskacza od Bartosiaka wypadł nieźle, Jakubiak na swoim przyzwoitym poziomie, Woch ok. Lewacko liberalne pomioty szkoda strzępić ryja choć warto nadmienić Zandberga którego kurwa nie trawię ale wypadł dobrze, przede wszystkim nie śpi a zwiedza.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Agre
|
Wysłany: 08:59, 13 Maj '25
|
|
Mentzen tekstem * nie będzie pan prezydentem " nieźle zgasił Maciaka aż ten zapomniał języka w gębie...
Nie mniej widać ze Maciak jest taki
" prawdziwy" trochę to wynika przez to że słabo przygotowany , nikt mu expertow nie podstawił ... Fajnie Brauna wyjaśnił
Ta senyszon czy jak tam ona ma to wgl o sobie w 3 osobie mówiła kto jej dał pieniądze na start?
Widać że dla ludzi z zakulis to chyba pieniądze nie grają roli ... Bo jej kandydatura to kasa w błoto
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 09:30, 13 Maj '25
|
|
To była ostatnia 'debata' i już teraz nastapią jedynie przekierowania na podstawie sądarzy i tego co wszelkie tv powiedzą.
Może tak być, że ostatecznie trafi na tego z kwadraturą twarzy.
Pomyślcie co by było, gdyby sondaże były zakazane....skąd lud miałby wiedzieć na kogo głosować?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Adwokat Diabła
|
Wysłany: 11:58, 13 Maj '25
|
|
Też zadałem sobie trud obejrzenia tej debaty.
Trzaskowski - myślami był na kokainowej imprezie w pociągu z Ukrainy, która go ominęła. Spocony jakiś.
Nawrocki - sztuczny jak dildo z wyuczonymi gestykulacjami przez nlp-owych speców.Jak ktoś się nabierze to głupi.
Hołownia to samo, do tego zjebany głupawy usmieszek prze 90% czasu i usteczka ściśnięte w dziobeczek. Co za menda.
Z komuchów to Zandberg wypadł najlepiej.Ta stara raszpla w koralach co chce wprowadzić przymus szczepień niech spierdala, a nowe raszpli to nie znam.
Jakubiak - świetny kompan do pogaduszek przy piwie.
Mencen za szczylowaty.
Stanowski - koleś z wielkim ego co gra na oglądalność swojego kanału. Nic nowego nie obnażył, choć może niektórzy musieli to usłyszeć prosto w twarz z TVPOPIS-owego odbiornika, że polityka to bagno gówna.
Woch - nie znałem wczesniej. Ma ciekawe proprzedsiębiorcze poglądy. Jestem tylko ciekaw jak bezpartyjni są jego zwolennicy.
Bartoszewicz, może i gada do rzeczy, ale za jego kowidowy zamordyzm wielkie NIE.
Maciak - trochę mi go szkoda. Zrobili z trochę ciapowatego kolesia kozła ofiarnego.Na debacie chyba po kielichu. Co do ruskich onuc to śmierdzą tak samo jak ukraińskie.
Braun trochę za spokojny. Myślę ze zmobilizuje elektorat, któy nie chodzi na wybory.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 12:14, 13 Maj '25
|
|
Adwokat Diabła napisał: | Też zadałem sobie trud obejrzenia tej debaty.
Trzaskowski - myślami był na kokainowej imprezie w pociągu z Ukrainy, która go ominęła. Spocony jakiś.
Nawrocki - sztuczny jak dildo z wyuczonymi gestykulacjami przez nlp-owych speców.Jak ktoś się nabierze to głupi.
Hołownia to samo, do tego zjebany głupawy usmieszek prze 90% czasu i usteczka ściśnięte w dziobeczek. Co za menda.
Z komuchów to Zandberg wypadł najlepiej.Ta stara raszpla w koralach co chce wprowadzić przymus szczepień niech spierdala, a nowe raszpli to nie znam.
Jakubiak - świetny kompan do pogaduszek przy piwie.
Mencen za szczylowaty.
Stanowski - koleś z wielkim ego co gra na oglądalność swojego kanału. Nic nowego nie obnażył, choć może niektórzy musieli to usłyszeć prosto w twarz z TVPOPIS-owego odbiornika, że polityka to bagno gówna.
Woch - nie znałem wczesniej. Ma ciekawe proprzedsiębiorcze poglądy. Jestem tylko ciekaw jak bezpartyjni są jego zwolennicy.
Bartoszewicz, może i gada do rzeczy, ale za jego kowidowy zamordyzm wielkie NIE.
Maciak - trochę mi go szkoda. Zrobili z trochę ciapowatego kolesia kozła ofiarnego.Na debacie chyba po kielichu. Co do ruskich onuc to śmierdzą tak samo jak ukraińskie.
Braun trochę za spokojny. Myślę ze zmobilizuje elektorat, któy nie chodzi na wybory. |
pewnie wielu ma takie same skojarzenie.
Brauna trzeba by zwyczajnie wkurwić żeby się ożywił. Ale, czy on liczy na cokolwiek...? skoro taki bez wyrazu?
Możnaby ich wszystkich wywieźć na jaką wyspę i wypuścić 20 maja.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 12:17, 13 Maj '25
|
|
Braun nie jest świetnym kompanem do pogaduszek przy piwie  . Bez odzieży ochronnej nie podchodź.
Cytat: | Możnaby ich wszystkich wywieźć na jaką wyspę i wypuścić 20 maja. |
Aha, czyli kiedy już będą znane wyniki wyborów.. No taka niespodzianka dla zwycięzcy  ... ciekawy pomysł.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
balans
|
Wysłany: 18:02, 13 Maj '25
|
|
Zapraszam do głosowania użytkowników forum w zakładzie na wynik wyborów na prezydenta w Polsce w 2025. Czy trafimy dobrze?
_________________ Jedna z najlepszych rzeczy w życiu jaka mnie spotkała to możliwość czytania forum prawda2.info
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Pterapogon
|
Wysłany: 19:03, 13 Maj '25
|
|
de93ial napisał: | Pterapogon napisał: |
Czyli każdy dziennikarz musi być miły?😁 Kolejny raz powtórzę, nie dał dupy, czy to w kwestii stylu dziennikarstwa, czy startu na fotel prezydenta, bo taki jest jego styl pracy a że komuś się nie podoba? Jak mawiają, jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Zwyczajnie nie rozumiesz tematu i podejścia do sprawy |
Naucz się czytać ze zrozumieniem. |
Gadaj z dupą, to cię osra
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
|