Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 06:58, 26 Cze '22
Temat postu:
Tej książki akurat nie czytałem i raczej nie zamierzam.
Lubię go posłuchać bo bardzo dobrze reprezentuje konserwatywną perspektywę. Nie zawsze się z nim zgadzam ale myślę, że z nim i im podobnymi szybciej się dogadam niż z lewą stroną.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
Napisz coś więcej - chętnie przejrzę, ale szkoda mi 50 megabajtów transferu. Przecież to długi film tyle "waży". Chociaż autora podaj i kilka zdań na temat.
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Napisz coś więcej - chętnie przejrzę, ale szkoda mi 50 megabajtów transferu. Przecież to długi film tyle "waży". Chociaż autora podaj i kilka zdań na temat.
O. Usunąłeś mnie z ignorowanych.
50mb to na książkę wystarczy co najwyżej.Film w przyzwoitej jakości to przynajmniej 1GB a lichej to tak z 300mb.
Jak Ci szkoda 50MB to trudno. Twój wybór.
Dr. RAFAŁ EUGENIUSZ KIRCHNER
MÓJ SYSTEM TAJEMNY
(PHYSICAL CULTURE)
P O D R Ę C Z N IK ZAWIERAJĄCY W SKAZÓW KI DO UZYSKANIA SIL
CIAŁA I Ś W IE Ż O Ś C I D U CH A WRAZ Z DODATKIEM O PEŁN EM
UŻYWANIU ŻYCIA.
Z 3 2 RYCINAMI
P R Z E Ł O Ż Y Ł Z 18 TY SIĄCA
Dr. P IO T R KOZIELSKI
Wysłany: 06:57, 14 Cze '23
Temat postu:
de93ial napisał:
..............
........
O. Usunąłeś mnie z ignorowanych.
50mb to na książkę wystarczy co najwyżej.Film w przyzwoitej jakości to przynajmniej 1GB a lichej to tak z 300mb.
Jak Ci szkoda 50MB to trudno. Twój wybór.
1. Nie usunąłem ale czasem zagladam ostrożnie na wpisy "zbanowanych".
2. Słusznie - powinienem napisać "filmik" bo w tym się najczęściej poruszam. Główny kłopot u mnie to szybkośc przesyłu danych bo na zadupiu w lesie siedzę i czasami łączność zrywa mi zupełnie.
3. Dzięki za szczegóły - wygląda interesująca. Spróbuje to ściągnąć - konto na chomiku mam.
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Wysłany: 07:55, 14 Cze '23
Temat postu:
de93ial napisał:
.................
MÓJ SYSTEM TAJEMNY
(PHYSICAL CULTURE)
UŻYWANIU ŻYCIA.
.............
1913 Lwów
czytam początek: "dlaczego amerykanie przewyższają inne narody?
Znaną i uznaną rzeczą jest, że Amerykanie pod każdym względem przewyższają Europejczyków i niejednokrotnie zastanawiano się nad przyczyną tej tężyzny Amerykanina. "
Dalej jest wywód o tym, że "w zdrowym ciele zdrowy duch" , jest o Roosevelcie, który jakiegoś trenera miał. Ale przecież my widzimy wszystko 100 lat później i widzimy wyniki tegoż amerykańskiego stylu życia. Po co polecasz książkę, która ..... no widać wyraźnie te współczesne "foki" chodzące po ulicach. Teraz rozumiem ostatnią część tytułu (podtytułu) "używaniu życia" . No to sobie poużywali.
Wieczorem przeniknę to dalej ale wstępne wnioski takie.
Wysłany: 08:01, 14 Cze '23
Temat postu:
Kaiążka to książka. Jeśli autor był szczery i uczciwy, to napisał to, co potrafił ująć w zdania. Może być interesujące - ściagnięcie pliku kosztuje - ale tylko jako ciekawostka, lub służyć jako "porównanie" dla tych, którzy sami już coś' zrobili.
Wysłany: 06:13, 15 Cze '23
Temat postu:
easy russian napisał:
de93ial napisał:
.................
MÓJ SYSTEM TAJEMNY
(PHYSICAL CULTURE)
UŻYWANIU ŻYCIA.
.............
1913 Lwów
czytam początek: "dlaczego amerykanie przewyższają inne narody?
Znaną i uznaną rzeczą jest, że Amerykanie pod każdym względem przewyższają Europejczyków i niejednokrotnie zastanawiano się nad przyczyną tej tężyzny Amerykanina. "
Dalej jest wywód o tym, że "w zdrowym ciele zdrowy duch" , jest o Roosevelcie, który jakiegoś trenera miał. Ale przecież my widzimy wszystko 100 lat później i widzimy wyniki tegoż amerykańskiego stylu życia. Po co polecasz książkę, która ..... no widać wyraźnie te współczesne "foki" chodzące po ulicach. Teraz rozumiem ostatnią część tytułu (podtytułu) "używaniu życia" . No to sobie poużywali.
Wieczorem przeniknę to dalej ale wstępne wnioski takie.
Wysłany: 08:07, 16 Cze '23
Temat postu:
"Ponerologia polityczna"- książka godna polecenia. Zw względu na używane pojęcia, wymaga poświęcenia uwagi. Sądzę jednak, że jest ona poniewczasie. Co z tego, że przedstawia wytłumaczenie źródła zachowań, ich symptomy i konkretne objawy. Podobnie jak po lekturze Kryminalistyki P. Horoszowskiego, można od podstaw poznać - przedstawione naukowo i technicznie - zagadnienie przestępczości ale czas jest ku temu, by zamiast studiować zachowania, skutecznie się przed nimi bronić.
Teraz jest czas, by kierować sie już, w zasadzie, tylko instynktem.
Wysłany: 10:16, 16 Cze '23
Temat postu:
Taka sytuacja...: od 37:42 do 37:54
"Główna ideą jest żyć na koszt tych zwykłych głupich ludzi"
...żyć przez tych, którzy tworzą i utrzymują system. Ostatecznie można przyjąć to za motto życiowe w ogóle.
W trakcie wywiadu słychać wyraźnie, że ci psychopaci od systemu dobrze wiedzieli co tematyczna wiedza znaczy i w czym im zagraża. Stąd mowa o aresztowaniach, morderstwach. Dlatego istniały "piony" do walki z "wrogami systemu" i sztaby speców od tych spraw. W zasadzie całość działaności "bezpieki" była ustawiona w tym kierunku. Więc jednak ten psychiczny trochę kumaty był.
Okazuje się, że mimo opisania wiedzy o której mowa, w szerszym ujęciu, zdała się ona praktycznie na nic.
Widząc, że jednak w jakiś sposób, grupka psychicznych przejęła władzę nad milionami, można dociekać, kto w rzeczy samej był i jest normalny lub co normalność w ogóle znaczy i czy jest tylko jakimś czynnikiem, stanem odniesienia.
W wypowiedzi i w samej książce, brakuje nawiązania do elementów okultyzmu, który ma istotny a nawet podstawowy wpływ na całokształt zagadnienia.
Zakładając, że psychopatyczny pojeb ma większe i znamienitsze zdolności wpływu, od również tych, którzy badają go pod kątem zdrowia psychicznego, rodzi się uzasadnione podejrzenie dotyczące sedna sensu istnienia rodzaju ludzkiego
Wysłany: 16:48, 16 Cze '23
Temat postu:
Na jakim etapie rozwoju jest nienormalny ?
Kto tak naprawde mial stycznosc z nienormalnym ?
Kazdy nienormalny jest dziki !!! Trzeba uwazac, bo zabija natychmiast ! Jak sa na wolnosci, to sa uzbrojeni !!!! Maja czasami uznanie, bo potrafia szybko strzelac, zabijac, zdobywac i ustanawiac "wladze" - chocby partyjna, czy organizacyjna !
Zaleznie, jakim jezykiem sie w miare dobrze posluguje, to potrafi kogos zagadac i wykorzystac.
Nienormalni tworza hordy, bandy, familie, organizacje, koscioly i nigdy nie sa sami !!!
Kazdy chce zyc ! Kazdy chce zyc i tutaj musimy uwazac !!!! Bardzo uwazac !
Podano, ze 84,4 % poulaci polskiej na swiecie jest nienormalna !!! 300 lat temu bylo tylko 3 %.
Poza Polakami nienormalne sa genetycznie wszystkie narpody swiata !!!! UWAGA !
Wysłany: 19:29, 17 Cze '23
Temat postu:
oko napisał:
"Ponerologia polityczna"- książka godna polecenia. Zw względu na używane pojęcia, wymaga poświęcenia uwagi. Sądzę jednak, że jest ona poniewczasie. Co z tego, że przedstawia wytłumaczenie źródła zachowań, ich symptomy i konkretne objawy. Podobnie jak po lekturze Kryminalistyki P. Horoszowskiego, można od podstaw poznać - przedstawione naukowo i technicznie - zagadnienie przestępczości ale czas jest ku temu, by zamiast studiować zachowania, skutecznie się przed nimi bronić.
Teraz jest czas, by kierować sie już, w zasadzie, tylko instynktem.
Instynkt zwodzi. Intuicja lepsza.
A poznawać takie rzeczy zawsze jest dobry czas.
Bardziej ciekawi mnie druga jego książka, Logokracja.