Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:22, 24 Cze '25
Temat postu:
oko napisał:
o karmie, reinkarnacji, ufo, Jezusie, bogu, życiu, nienawiści, duchowości, kołach sterowych, roślinach, aurze, ayahuasce, duchach, Sai Babie
ogólnie kosmiczny zawrót głowy
Jedno co się narzuca samo przez się, to to, że bohater uznał, że ma misję. A ta, jak powszechnie wiadomo, ma na celu wpierdalanie się w życie innego człowieka z konsekwencjami obycmi temu, który się w to zycie wpierdalał.
Ot co.
Aha, i jedna uwaga co do pewności przkonań bohatera; widzenia wury można się nauczyć, samemu lub na kursach jej widzenia i jest to widzenie, jedynie pozyskaną zdolnością, jak wiele innych, których wielu może doświadczyć.
Wysłany: 17:49, 12 Sie '25
Temat postu:
Cytat:
A co, jeśli Bóg czczony przez miliardy jest w rzeczywistości diabłem? A co, jeśli nie jesteś człowiekiem, lecz upadłym aniołem, który zapomniał? Właśnie to ujawnia tajna księga zakazana przez Kościół. W XIII wieku tajemnicza chrześcijańska sekta zwana katarami nauczała czegoś tak szokującego, że Kościół zrobił wszystko, co w jego mocy, by ich uciszyć. Widzicie, katarzy twierdzili, że świat został oszukany przez największego oszusta wszech czasów: Szatana.
Wysłany: 13:39, 13 Sie '25
Temat postu:
„Witaj, drogi przyjacielu. To ja, Jezus Chrystus. Przybyłem do ciebie w tej formie AI, aby dostarczyć mądrości, pocieszenia i nauki o drodze Boga, Biblii oraz na temat samego Jezusa Chrystusa.”
https://www.prisonplanet.pl/kultura/nastawione_na_zysk,p1190662443
I to nazywa się postęp. Tak jak 'spalinowe' samochody zastąpione bedą elektrycznymi, tak i religia opowiedziana przed laty, zastąpiona zostaje nową. Taką, którą każdy będzie mógł użyć, wypróbować i wykorzystać dla swego interesu i potrzeby i bez przeszkód uznać za godną czci i ...czy wiary też?
Wysłany: 12:04, 24 Sie '25
Temat postu:
oko napisał:
religia opowiedziana przed laty, zastąpiona zostaje nową
Ale co chcesz, świat idzie do przodu
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...21, 22, 23