Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:03, 25 Lis '25
Temat postu:
Retoryka się zagęszcza. Obserwuję sobie różne media i nie ma opcji na spokój. Zobaczcie choćby plan kancelarii premiera na 26 rok. To jest dosłownie: Będziesz czcił banderę swego jak siebie samego i ruskiego nienawidził jak psa bo to kurwa zła. Nie ma już miejsca na rozmowę. Ja wam powiem tak: Net kipi. Zdecydowana większość jest antywojenna i ludzie już nie przebierają w słowach i jadą równo. Czyli konflikt werbalny się zaostrza do granic. Dalsza eskalacja działań proukraińskich wiadomo w końcu wkurwi ludzi do białości, do tego sytuacja gospodarcza w której ludzi niedługo na rachunki nie będzie stać. Ile jeszcze tak to potrwa pół roku, rok? Nie chcę być w skórach urzędasów niższego szczebla. Wszyscy nie spierdolą przez Zaleszczyki i jeśli w Polsce będzie przelana krew to w wojnie domowej. Polaryzacja jest jasna i jawna.
Nie będzie federalizacji Europy bez wroga to oczywiste. Do wyboru mamy 3 opcje. Albo ruszą Zwymieraty Bałtyckie, albo Polska, albo francuski frajer czyli Rumunia. Plebiscyt trwa.
Post zebrał 170 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:48, 25 Lis '25
Temat postu:
W pierwszej dziesiątce najlepszych firm próżno szukać tych z gałęzi zbrojeniowej. Więc nie tu jest grono decyzyjne. Poza tym przeceniasz mądrość tych na górze. Po pierwsze gospodarka, a gospodarka to długi, długi i jeszcze raz długi. Zrobią co będzie trzeba żeby nie upaść, żeby nie dać się pokonać Chińczykom ale wojna tego moim zdaniem nie gwarantuje. Poza tym ludzie może nadal są głupi ale coraz większej części nabrać na to samo będzie coraz trudniej. Nawet kilka milionów poborowych skądkolwiek nie zatrzyma erozji kapitalizmu jaki znamy.
Najlepiej nie zasilać własną energią tej tematyki i zniknie jak pierd na wietrze.
_________________ ...
Wysłany: 08:52, 27 Lis '25
Temat postu:
Cytat:
przynajmniej części uprzywilejowanej
hehe , niezły dupochron.
Ja bym jednak, przynajmniej tak od roku 966, czyli od momentu kiedy żydokatolicka (powiedzmy wprost: żydochrześcijańska) zaraza wkroczyła tu ze swoim świętym ogniem, i mieczem wiary, nie doszukiwał się niczego pozytywnego w relacjach państwo-naród. 1000 lat ogłupiania (chrześcijańską mitologią skrojoną pod szabes-gojów) i zniewalania przez te zawszone jarmułkowe ścierwa.
To było w zasadzie państwo wyznaniowe....
Cytat:
Najbardziej znane przypadki związane z ateizmem to sprawa Kazimierza Łyszczyńskiego, który w 1688 roku został skazany przez Komisję Sejmową za napisanie dzieła ,,De non existentia Dei" (O nieistnieniu Boga), w którym twierdził, że ,,Bóg jest tworem i dziełem człowieka".
Wyrok śmierci został wykonany 30 marca 1689 roku na rynku Starego Miasta w Warszawie.
...i dopiero w XX wieku nieco zeszli z tonu jak Hitler ich przejechał .. - ale cały czas próbują dalej popychać ten wózek (wystaczy w tym zakresie posłuchać przez chwilę takiego dajmy na to palanta Chodorowskiego, albo Kopczyńskiego )
_________________ OpenChat
Wysłany: 08:19, 02 Gru '25
Temat postu:
....nie jego odpowiedzialność .. paczcie go . On jest wyłączony z tego trybu! ( to chyba jakiś przybysz z obcej planety? )
( A niby czyja? ..każdy właśnie tak sobie myśli, umywa rączki - i dlatego jest jak jest )
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Państwo Polskie staje się wrogiem Narodu Polskiego.
Wydaje mi się że zawsze było
https://wolnemedia.net/polska-2025-panst.....werennosc/
Państwo polskie jako kurwa która zawsze znajdzie se sponsora zależnie od okoliczności geopolitycznych wcześniej było to komuniści teraz Żydzi, i taka kurewka zawsze zaadaptuje się do sytuacji w końcu dla niej to bez większej różnicy kto płaci byle by płacił.
No ale kurwa poświęca swoją godność natomiast kurwy na wiejskiej poświęcają swój naród i często robią to nawet z satysfakcją...
Z czasów przed chrześcijaństwa polska była takim rejonem dzikich ludzi gdzie pewna grupa wspierana finansowo przez " silniejszych graczy" polowała na tych dzikich ludzi by służyć swoim mocodawcom i dawać im tych niewolników .
Pomimo że niby historia uczy się że wiele się zmieniło to zmieniła się tylko kosmetyka polska zawsze będzie rejonem gdzie pewna grupa która będzie rządzić za pomocą "protektora" zawsze będzie działać na niekorzyść ludności tubylczej .
i niech mi powie ktoś że jest inaczej to dam minusa pod komentarzem xd
Wysłany: 14:43, 02 Gru '25
Temat postu:
Agre napisał:
Państwo polskie jako kurwa która zawsze znajdzie se sponsora zależnie od okoliczności geopolitycznych wcześniej było to komuniści teraz Żydzi, i taka kurewka zawsze zaadaptuje się do sytuacji w końcu dla niej to bez większej różnicy kto płaci byle by płacił.
No ale kurwa poświęca swoją godność natomiast kurwy na wiejskiej poświęcają swój naród i często robią to nawet z satysfakcją...
Z czasów przed chrześcijaństwa polska była takim rejonem dzikich ludzi gdzie pewna grupa wspierana finansowo przez " silniejszych graczy" polowała na tych dzikich ludzi by służyć swoim mocodawcom i dawać im tych niewolników .
Pomimo że niby historia uczy się że wiele się zmieniło to zmieniła się tylko kosmetyka polska zawsze będzie rejonem gdzie pewna grupa która będzie rządzić za pomocą "protektora" zawsze będzie działać na niekorzyść ludności tubylczej .
Zapomniałeś (?) dodać, a może, to efekt braku wiedzy, że tubylcy jednak "idą na wybory" i wybierają to, co opisałeś.
A jak tak, to pretensje trzeba mieć do siebie, rodziny i znajomych, że tak jest, jak jest.
Wysłany: 07:05, 03 Gru '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
....nie jego odpowiedzialność .. paczcie go . On jest wyłączony z tego trybu! ( to chyba jakiś przybysz z obcej planety? )
( A niby czyja? ..każdy właśnie tak sobie myśli, umywa rączki - i dlatego jest jak jest )
A to mnie ktoś wyznaczył do roli dogadywacza? Co mam dogadać i w czyim imieniu oraz z kim konkretnie? No dalej zdradź mi.
oko napisał:
" to chyba jakiś przybysz z obcej planety"
wyalienowany
Z innej niż ty najwyraźniej. Chyba, że masz jakieś info o którym nie wiem to dawaj, podziel się.
Agre napisał:
Wydaje mi się że zawsze było
https://wolnemedia.net/polska-2025-panst.....werennosc/
Obecna sytuacja jest trochę inna. Kiedyś było jasne co kto gdzie i kiedy ale myślę, że macherzy świata zorientowali się jakim zwierzakiem Polak jest. Wiedzą, że wprost przyduszony będzie się stawiał i bronił ale wystarczy dać mu pozory państwowości, jakieś ochłapy zrzucić i Polaki sami się wzajemnie zagryzą. I dlatego jeszcze to "państwo" istnieje chociaż wielu u steru mówiło, że tylko teoretycznie. NO ale głupim piach w oczy a oni zadowoleni.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
Wysłany: 10:42, 03 Gru '25
Temat postu:
Cytat:
A to mnie ktoś wyznaczył do roli dogadywacza? Co mam dogadać i w czyim imieniu oraz z kim konkretnie? No dalej zdradź mi.
Jak to w czyim?? Wariata strugasz? W swoim własnym! ....dogadujesz się z ludźmi czy nie??
W tym celu nikt cię nie musi wyznaczać do żadnej "roli dogadywacza", którą sobie ujebałeś we łbie; nie ma czegoś takiego. Jedni ludzie/narody po prostu potrafią się dogadywać - a inni nie. ....A z tobą jak jest? Moim zdaniem pierwszy warunek aby się skutecznie dogadać, to nie udawać kretyna, zgodzisz się z tym czy nie?
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 06:46, 04 Gru '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
Cytat:
Jak to w czyim?? Wariata strugasz? W swoim własnym! ....dogadujesz się z ludźmi czy nie??
W tym celu nikt cię nie musi wyznaczać do żadnej "roli dogadywacza", którą sobie ujebałeś we łbie; nie ma czegoś takiego. Jedni ludzie/narody po prostu potrafią się dogadywać - a inni nie. ....A z tobą jak jest? Moim zdaniem pierwszy warunek aby się skutecznie dogadać, to nie udawać kretyna, zgodzisz się z tym czy nie?
Mylisz zjawiska, mylisz miejsca.
Bimi napisał:
Wiadomo.
Nie zostałeś postawiony w roli dogadywacza, więc tylko idiota oczekiwał by tego że będzie się mógł z tobą dogadać.
A w jakiej roli, jeśli można zapytać, zostałeś postawiony?
Że w ogóle cokolwiek mówisz...
Bo mam wrażenie że w roli pierdolenia od rzeczy.
Wysłany: 08:44, 04 Gru '25
Temat postu:
Cytat:
Mylisz zjawiska, mylisz miejsca.
O boże... "zjawiska", a nawet miejsca siedzące pomyliłem, jak to się mogło stać. Najwidoczniej ciebie też pomyliłem. Miałem z kimś tutejszym coś w kinie ustalić, a wylądowałem na dworcu w koluszkach macając się mistrzem Yodą przez ścianę; z tym że nie wiedziałem że trzeba to robić stojąc na rękach -wówczas wejście w lewitację jest dużo prostsze .
Wysłany: 15:00, 04 Gru '25
Temat postu:
de93ial napisał:
Bimi napisał:
Wiadomo.
Nie zostałeś postawiony w roli dogadywacza, więc tylko idiota oczekiwał by tego że będzie się mógł z tobą dogadać.
A w jakiej roli, jeśli można zapytać, zostałeś postawiony?
Że w ogóle cokolwiek mówisz...
Bo mam wrażenie że w roli pierdolenia od rzeczy.
Po co pytania zadajesz skoro sam udzielasz na nie odpowiedzi?
Taka już moja dola, że ja z kolei zawsze próbuję się dogadać.
Więc skoro nie da rady się dogadać z tobą (bo nie postawili cię w roli dogadywacza), to próbuję się dogadać z moją symulacją ciebie
A co, nie wolno?
Wysłany: 07:20, 05 Gru '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
O boże... "zjawiska", a nawet miejsca siedzące pomyliłem, jak to się mogło stać. Najwidoczniej ciebie też pomyliłem. Miałem z kimś tutejszym coś w kinie ustalić, a wylądowałem na dworcu w koluszkach macając się mistrzem Yodą przez ścianę; z tym że nie wiedziałem że trzeba to robić stojąc na rękach -wówczas wejście w lewitację jest dużo prostsze .
Z tobą? Ustalić? Jedyna opcja ustalenia czegokolwiek, jaką akceptujesz, to pełna zgoda z twoim widzimisie. Każde odstępstwo traktujesz jak pretekst to rzucania inwektywami. Nie zauważyłeś jeszcze, że mało kto ma ochotę z tobą "rozmawiać"?
Bimi napisał:
Taka już moja dola, że ja z kolei zawsze próbuję się dogadać.
Więc skoro nie da rady się dogadać z tobą (bo nie postawili cię w roli dogadywacza), to próbuję się dogadać z moją symulacją ciebie
A co, nie wolno?
Możesz próbować ale powinieneś być rozumny na tyle by wiedzieć, że do dogadania się potrzeba woli obu stron, nie tylko jednej. I musi być w tym jakiś cel, wyraźny dla obu stron, nie tylko dla ciebie. No więc po co właściwie miałbym się z tobą dogadywać? W jakiej kwestii? Jaki miałby być cel tego dogadania się?
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...214, 215, 216