|
Autor
|
Wiadomość |
Storczyk
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 07:19, 21 Wrz '09
Temat postu: |
|
|
@czekan
Zgadzam się całkowicie z Guru7. Mnie osobiście nie interesują banki.
Kredyt wziąłem bo potrzebowałem, spłaciłem, bank był pomocny etc. nic mu nie mam do zarzucenia.
W przeciwieństwie do opisywanych cyganów. Możesz powiedzieć, że jestem zawistnym małym robaczkiem który podgryza kawałek ścierwa ale okaż mi odrobinę tolerancji i pozwól mi nim być dalej.
Co do samych banków to są one tylko narzędziem, można je użyć żeby kogoś zniszczyć czy uzależnić od siebie ale też można dzięki nim bez ścibolenia prze 50 lat do skarpety kupić dom, mieszkanie czy samochód.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
czekan
|
Wysłany: 21:54, 21 Wrz '09
|
|
Storczyk , ja ci tolerancji nie zabieram,okazywać jej nie muszę ,bo masz do niej pełne prawo . I tu twoja wypowiedż ,,Co do samych banków to są one tylko narzędziem, można je użyć żeby kogoś zniszczyć czy uzależnić od siebie ale też można dzięki nim bez ścibolenia prze 50 lat do skarpety kupić dom, mieszkanie czy samochód. ,, Ciekawym jestem jak bez ścibolenia ty prze 50 lat do skarpety kupisz dom, mieszkanie czy samochód.? Jeżeli nie zrozumialem twojej wypowiedzi to napisz jaśniej. i to Storczyk ,,Mnie osobiście nie interesują banki.
Kredyt wziąłem bo potrzebowałem, spłaciłem, bank był pomocny etc. nic mu nie mam do zarzucenia.,, to był kredyt na AGD? 1000PLN? że tak szybko spłaciłes i jestes już.taki szczęśliwy ,że problem to jednak Cyganie w twoim rozumieniu/?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Storczyk
|
Wysłany: 07:25, 22 Wrz '09
|
|
Cytat: | Ciekawym jestem jak bez ścibolenia ty prze 50 lat do skarpety kupisz dom, mieszkanie czy samochód.? |
Chodzi mi o to, że jak bierzesz kredyt z banku to kupujesz coś na co Cię w danym momencie nie stać i spłacasz tą rzecz co miesiąc w postaci raty w innym wypadku nie mieszkając w domu kupionym na kredyt przykładowo tą samą ratę co miesiąc możesz odkładać do skarpety i czekać aż się uzbiera konkretna suma.
Cytat: | to był kredyt na AGD? 1000PLN? |
Nie, wziąłem kredyt pod zastaw ziemi na dom bliźniak. Co do samego banku, kredytu i zastawu w postaci ziemi to ziemia nie była do końca moja tj. były nie wyjaśnione sprawy spadkowe. Bank a raczej przemiła para urzędników wyjaśniła to za mnie i to za co adwokat chciał na wstępie kilka tysięcy złotych oni załatwili gratis. Po wzięciu kredytu pod zastaw działek dostałem spadek w innym mieście który spieniężyłem i spłaciłem kredyt. Bank nie robił mi żadnych problemów ze zwolnieniem działek z zastawu a nawet przyprowadził swojego notariusza. Co zaś do samego Banku to sytuacja którą opisuje powyżej zakończyła się pomyślnie jakieś 4 lata temu tj. działki z zastawu są moją własnością, bank w ramach sprawdzania mojej wiarygodności i udzielania mi pożyczki wyprostował w moim imieniu sprawy własnościowe, kredyt mam spłacony z kwoty uzyskanej ze spadku.
Co zaś do samych cyganów to punk widzenia zależy od punktu siedzenia tj. ja rozumiem, że komuś bank zabrał wszystko albo go szlak trafia kiedy państwo transferuje jego podatki do upadających banków. Rozumiem to i szanuje taką postawę. Ale akurat w moim wypadku najgorszymi „ludźmi” (cudzysłów jak najbardziej zamierzony) jakich w życiu spotkałem byli / są cyganie. Nie jestem osobą gołosłowną bo moi dziadkowie, potem rodzice a potem ja do 15 roku życia miałem cyganów za sąsiadów. I powiem Ci tak: GDYBY KTÓRY KOLWIEK BIAŁY TRAKTOWAŁ TAK CYGANÓW JAK CYGANIE TRAKTUJĄ BIAŁYCH TO BY ZGNIŁ W WIĘZIENIU ZA: RASIZM, KSENOFOBIE, FASZYZM i co tam teraz w modzie.
Żeby było jasne cyganie uważają za ludzi tylko innych cyganów.
Cyganie bez względu co dany cygan zrobi zawsze będą po stronie cyganów.
Żaden cygan nigdy nic złego nie powie na innych cyganów.
Cyganie nie ufają nikomu po za innymi cyganami.
Dla cyganów okradanie, oszukiwanie, niszczenie mienia nie cyganów nie jest niczym złym bo nie należy ono do cyganów tj. złem jest tylko wyrządzenia zła innemu cyganowi a nie cyganie to dla nich nie ludzie.
A na koniec co do tej kultowej asymilacji.
Cyganie żyją tu od wieków a nawet dobrze nie mówią po Polsku a między sobą w ogóle.
A więc co tu mówić o Czeczenach.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Storczyk
|
Wysłany: 10:19, 02 Paź '09
|
|
Poniżej publikuję tekst o Czeczenach w Łomży. Tekst ukazał się na myśl.pl, a jest to część artykułu na ten temat z "Gazety Współczesnej" z 2 października 2009 r. Zachęcam do dyskusji na ten temat.
Cytat: | Czeczeński problem w Łomży - przestępczość uchodzców najbardziej przeraża mieszkańców miasta
Urząd ds. Cudzoziemców za wszelką cenę chce utrzymać ośrodek dla uchodzców w Łomży. Mieszka w nim kilkuset Czeczenów. Mieszkańcy Łomży mają inne zdanie niż przedstawicielie Urzędu ds. Cudzoziemców w tej sprawie. Większość z nich ma dosyć sąsiedztwa z przybyszami, ponieważ wielu z nich dokonuje przestępstw na terenie miasta. Mieszkańcy Łomży popierają zamknięcie ośrodka dla uchodzców w swoim mieście - czytamy w "Gazecie Współczesnej".
- Popieram w stu proc. pomysł zamknięcia ośrodka. Wystarczy spojrzeć na ceny mieszkań przy ul. Wesołej. Spadają, bo takich sąsiadów nikt nie chce mieć! - twierdzi w rozmowie z dziennikarką "Gazety Współczesnej" p. Joanna, mieszkanka ul. Wesołej w Łomży.
Problem sąsiedztwa Czeczenów dostrzega większość mieszkańców Łomży. Coraz więcej osób poszkodowanych przez cudzoziemców zgłasza się na policję.
"Komenda policji zanotowała kilkanaście zdarzeń z udziałem Czeczenów, m.in. zakłócenie porządku publicznego, kradzieże, groźby, usiłowanie rozbojów" - czytamy w raporcie przygotowanym przez komendanta Andrzeja Ryńskiego. Na konto uchodzców trzeba zaliczyć także napaść na funkcjonariusza, groźby (także pozbawienia życia), rozprowadzanie narkotyków oraz wreszcie porwanie wietnamskiego biznesmena, którego w lipcu odbili stołeczni antyterroryści. Łomżyniacy mają również w pamięci sprawę rytualnego porwania młodej Czeczenki, po którym wielu rodziców zaczęło obawiać się o swoje córki.
Raport dotyczący funkcjonowania Czeczenów w Łomży przygotował także Szpital Wojewódzki w Łomży, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej i Powiatowy Urząd Pracy. Wnioski nie napawają optymizmem.
MOPS wystąpił o dodatkowy milion zł z rezerwy celowej, który będzie mógł przeznaczyć na wypłatę zasiłków dla cudzoziemców przechodzących po roku na miejski garnuszek.
80 bezrobotnych uchodzców zarejestrowanych jest w urzędzie pracy. Po szkoleniu, pracę podjął tylko jeden.
Czeczeni przyjeżdzają do Łomży z gruźlicą. W ostatnim czasie na Oddziale Chorób Płuc i Gruźlicy było leczonych pięciu z nich. To tylko niektóre obserwacje dotyczące problemów z Czeczenami. Swoje obserwacje mają też mieszkańcy miasta.
- Coraz więcej uchodzców sprowadza się do nowych bloków przy ul. Sybiraków i por. Łagody. Do wynajmujących mieszkanie przyjeżdzają rodziny, znajomi, czasem po kilkanaście osób. W efekcie łomżyniacy boją się przejść obok całej grupy obcokrajowców, często z nożami, które pokazują przechodniom - opowiada w rozmowie z dziennikarką "Gazety Współczesnej" Krzysztof z Łomży.
Kwestia czeczeńska powoli staje się w Łomży palącym problemem. Mieszkańcy narzekają, że Czeczeni dostają duże pieniądze za "nicnierobienie" (ok. 700 zł zasiłku przysługuje na każde dziecko, do tego dodatek mieszkaniowy) i zastraszają łomżyniaków.
Urzędnicy borykają się z roszczeniowymi postawami uchodźców i coraz większą pretensją łomżyniaków, że pieniędzy na zasiłki jest zbyt mało nawet dla rodowitych mieszkańców - czytamy w "Gazecie Współczesnej".
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
re-ligio
|
Wysłany: 11:56, 02 Paź '09
|
|
Proszę napisane czarno na białym prawdziwe realia uchodzców więc ci co tak bardzo bronili ich niech sobie wynajmą mieszkania w pobliżu będą sąsiadami Czeczenów,cyganów zobaczymy czy im to na dobre wyjdzie
"80 bezrobotnych uchodźców zarejestrowanych jest w urzędzie pracy. Po szkoleniu, pracę podjął tylko jeden. "-prawdziwie robotne z nich chłopy
"MOPS wystąpił o dodatkowy milion zł z rezerwy celowej, który będzie mógł przeznaczyć na wypłatę zasiłków dla cudzoziemców przechodzących po roku na miejski garnuszek."-no oczywiście MOPS może występować bo nie płaci z własnej kieszeni tylko z kasy podatników
"Kwestia czeczeńska powoli staje się w Łomży palącym problemem. Mieszkańcy narzekają, że Czeczeni dostają duże pieniądze za "nicnierobienie" (ok. 700 zł zasiłku przysługuje na każde dziecko, do tego dodatek mieszkaniowy) i zastraszają łomżyniaków."-a to to już bezczelność jak można dawać 700zł na jedno dziecko do tego dodatek mieszkaniowy najwidoczniej mamy tyle kasy,że możemy rozdawać na lewo i prawo
Całe te sztuczne utrzymywanie uchodźców za państwowe pieniądze to ABSURD
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Storczyk
|
Wysłany: 12:35, 02 Paź '09
|
|
@re-ligio
Cytat: | Całe te sztuczne utrzymywanie uchodźców za państwowe pieniądze to ABSURD |
Żaden absurd tylko stara zasada: dziel i rządź.
Im bardziej się Nas podzieli jako Naród tym łatwiej będzie Nami rządzić.
Zobacz na wypowiedzi oszołomów w tym wątku:
że to temat zastępczy, że wrogiem są banki etc.
bez banków trudno dziś żyć i ich likwidacja z dnia na dzień wprowadziła by chaos nie do opisania.
Bez Czeczeńców i cyganów można. Jak znikną z dnia na dzień to nie tylko nikt po nich nie będzie płakał ale jeszcze wszyscy odetchną z ulgą.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
iaro
|
Wysłany: 10:30, 03 Paź '09
|
|
Podejrzewam, że gdyby w Polsce nie dało się żyć, a wyjście z domu groziłoby w najlepszym wypadku ciężkimi ranami to sami spierdalalibyście gdzie pieprz rośnie.
_________________ Systemu nie można niszczyć, trzeba go reformować.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
re-ligio
|
Wysłany: 10:45, 03 Paź '09
|
|
Tak i przyjechali byśmy do Niemiec albo Anglii i dawali by nam zasiłki,dodatki mieszkaniowe kradli by my dokonywali rozbojów chodzili byś my z nożami po mieście pokazując je przechodnią tak aby zastraszać właśnie to robią Czeczeńcy i cyganie u nas
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
iaro
|
Wysłany: 17:07, 06 Paź '09
|
|
re-ligio napisał: | Tak i przyjechali byśmy do Niemiec albo Anglii i dawali by nam zasiłki,dodatki mieszkaniowe kradli by my dokonywali rozbojów chodzili byś my z nożami po mieście pokazując je przechodnią tak aby zastraszać właśnie to robią Czeczeńcy i cyganie u nas |
Zapewnienie podstawowych warunków uchodźcom to nie jest nawet 1% polskiego budżetu - jak już ktoś wcześniej w podobnym tonie pisał. Zresztą obóz dla uchodźców lub osiedle komunalne to nie Mariott więc nie pierdol tu o zasiłkach, dodatkach mieszkaniowych itp. To po prostu minimum socjalne. Więc nawet, jeżeli robić im się nie chce to nie jest ich tak dużo, żeby państwo polskie przeznaczało na nich krocie. A co do rozbojów - w twojej okolicy doszło do czegoś takiego? Widziałeś? Nie. Więc łaskawie stul swoją pierdoloną nacjonalistyczną mordę i weź się do roboty, bo w życiu nie zaznałeś tego, czego Czeczeniec doznaje w swojej ojczyźnie i nie obchodzi mnie czyja to wina, że tak się tam dzieje. Zaś co do Cyganów to osobna kwestia i wrzucanie ich do jednego wora to przejaw twojego nieuctwa, ignorancji i zwykłej zaściankowości.
Przeżyj choć tydzień w warunkach czeczeńskich to pogadamy.
_________________ Systemu nie można niszczyć, trzeba go reformować.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
re-ligio
|
Wysłany: 19:25, 06 Paź '09
|
|
To ty stul dziób śmierdzielu i weź się do roboty bo ja pracuje i gówno mnie obchodzi,że z budżetu idzie na ten cel ok 1% ma wcale nie iść tylko takie barany jak ty powinni dobrowolnie na nich płacić oddaj 1/3 wypłaty jeśli wogóle pracujesz lewacki pomiocie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Manix
|
Wysłany: 22:14, 06 Paź '09
|
|
@re-ligio tak tak pracuj bo masz dlug do splacenia w tej chwili przypada na przecietnego polaka 16 tys. zł plus odsetki ktore caly czas rosna a licznik nieublaganie tika i nie chodzi tu banajmniej o twoj prywatny dlug na pralke czy telewizor ale o ten ktorego nigdy nie brales a jednak musisz splacac jezeli pracujesz to placisz w postaci podatku ktory bedzie coraz bardziej rosl.
I nawet jak juz nie bedziesz mogl pracowac tez go bedziesz splacac do konca zycia w postaci coraz bardziej rosnacego VATu i akcyzy w roznych produktach ktore kupujesz.
http://www.adamduda.pl/2009/09/28/licznik-dlugu-polski/
No i ten licznik tika jeszcze szybciej.
(Nawiasem bardzo fajny licznik i jak zapierdziela )
http://usdebtclock.org/
Amerykanie raczej nie maja zamiaru tego dlugu splacac wiec napewno pozwola tobie zebys ty to robil.
Tak jak do tej pory zyli na koszt inych narodow, a pomyslowosci im nie brakuje.
np. nowy podatek CO2 na energie i juz Polak bedzie placil prawie 100% wiecej za prad.
Napewno sie cieszysz ze ta kase dostanie wypasiona mafia bankierska?
I bardzo prosze troche kultury bo chamstwo do niczego dobrego nie prowadzi i najczesciej jest oznaka braku argumetow.
PS"
Ja mieszkam w niemczech od 1988 roku a na moim osiedlu mieszkaja rozne narody swiata niemam z tym najmiejszego problemu doslownie pare metrow odemnie mieszkaja tez polscy cyganie i zadnych problemow znimi niema. a i nawet pogadac po polsku mozna chociaz nie ukrywam lubia wypic od czasu do czasu.
W mojej klatce mieszkaja turcy jedyne co mnie u nich wkuza to te ich zostawianie butow na klatce maja corke w wieku 3 lat troche mlodsza od mojej corki wiec sie czesto bawia razem i chodza tez razem do tego samego przedszkola.
Z moja corka do tego przedszkola rozne narodowosci chodza i tez jakos sie nic zlego jej nie dzieje chociaz ostatnio mi sie skarzyla ze ja murzyn popchnol a koreanczyk za wlasy pociagnol no ale przeciez w polskich przedszkolach tez sie dzieci tak samo zachowuja.
No moze sie myle bo dawno w polsce nie bylem i sie tak wszystko zmienilo?
Pozatym polacy tez nasza noze i co z tego?
nawet maja fajne forum: http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,63762.0.html
Sam tez zawsze nosze przy sobie malego folderka i latarke led i bynajmiej nie uzywam noza do straszenia ludzi tylko np. do otwieranie opakowan, kartonow itp. bo mi na takie zeczy zebow szkoda.
I jeszcze raz bardzio prosze bez wyzwisk i bluzgania.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Guru7
|
Wysłany: 23:12, 06 Paź '09
|
|
iaro- byles w jednym z osrodkow dla czeczenow? bo z wypowiedzi wynika, ze tak, opowiedz jak tam jest, oswiec nas
Manix- dlaczego na swoja propagande wybrales ten temat, nie widzialem, zebys to czynil w innych, skoro tak ci zalezy na tym temacie, zaloz swoj temat, nie wiem jakos to naglos, bo poki co to wypowiadasz sie zupelnie nie na temat, nawet druga czesc wypowiedzi jest zbedna, bo co kogo obchodza niemcy jak my o Polsce mowimy,
poza tym czym ty sie wlasciwie przejmujesz, opusciles ojczyzne, mieszkasz z rodzina u prusakow, czy tym sposobem walczysz z dlugiem Polski? pewnie zapierdalasz gdzies nielegalnie dla niemca i to nazywasz walka z systemem bankowym
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Manix
|
Wysłany: 00:35, 07 Paź '09
|
|
@Guru7 widzisz masz te twoje 25lat i myslisz ze Bialystok to Polska.
I tu sie niestety mylisz pora sie obudzic w EUdSSR.
Bo watpie ze kaczka sie postawi okoniem i nie podpisze traktatu.
A juz teraz granicy zachodniej niema a dla mafi na ktora musimy pracowac w Europie dawno granice nie istnialy.
Masz calkowita racje niepotrzebnie sie tu odezwalem.
Wydawalo mi sie ze ludzie ktorzy tu pisza poprostu przez drzewa ktore maja przed oczami lasu nie widza.
Ale okazalo sie ze co niektorzy poprostu tego lasu niechca zobaczyc.
I moge Tobie obiecac ze jak sie nikt w tym watku do mnie nie bedzie odzywac to tez juz sie tutaj nie odezwe wiec jak by cos to pisz na wiadomosci prywatne.
Cytat: | poza tym czym ty sie wlasciwie przejmujesz, opusciles ojczyzne, mieszkasz z rodzina u prusakow, czy tym sposobem walczysz z dlugiem Polski? pewnie zapierdalasz gdzies nielegalnie dla niemca i to nazywasz walka z systemem bankowym |
Zapewniam Ciebie ze ja pracuje na siebie i jest to calkowicie legalne (naraze) bo przepisy sie ciagle zmieniaja zeby uszczelnic system zniewolenia.
I z tego co widze to nie bedzie lepiej.
A mieszkam z moim dzieckiem w niemczech miedzy inymi dla tego ze tutaj jak naraze moje dziecko nie musialo sie obawiac przymusowych szczepien ochronych jak to jest w Polsce.
Jak bym niemial malego dziecka to bym zrobil tak jak moj przyjaciel.
Jest juz po 50tce i zarabia tez pieniadze przez net.
Jest ale samotny i ma dorosle dzieci.
Sprzedal w niemczech wszystko adres koresponecyjny i konto bankowe ma teraz na karaibach kupil jacht 10 metrowy na Florydzie za niecale 4000$ oczywiscie nie nowy ale teraz ceny tam tak spadly ze za takie grosze dostal fajna lajbe z plastikowym kadlubem.
W niemczech cierpial na cukrzyce typu 2 i na wysokie cisnienie krwi.
teraz odkad mieszka na jachcie i trzyma sie zdala od cywilizacji juz nie musi sobie szprycowac insuliny i z nadcisnieniem tez niema problemu.
Tak mu sluza swieze owoce, wazywa, ryby i dziewczyny Dominikany.
Mowi ze za 800 euro to zyje teraz jak krol i z tego co zarabia w necie to jeszcze moze odlozyc a jeszcze od czasu do czasu bieze z zaprzyjaznionej bazy nurkowej turystow na ryby bo ma tam swoje ogloszenie. (a 800 euro w niemczech to na oplaty za mieszkanie nie wystarcza)
Jednym slowem ma caly system mafi bankowej gleboko w jelicie grobym.
Przepraszam za Oftop i zostawiam Ciebie z twoim tematem niech sie ini wypowiedza,
pozdrawiam.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Storczyk
|
Wysłany: 07:32, 07 Paź '09
|
|
@iaro
Cytat: | Więc łaskawie stul swoją pierdoloną nacjonalistyczną mordę |
przypominam ci /pisownia z małej litery jak najbardziej zamierzona/ że nie jesteś na forum gazety w.
tam może za takie odzyki masz dużego + plusa u admina / cenzora ale nie tutaj.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Storczyk
|
Wysłany: 07:41, 07 Paź '09
|
|
@Manix
Cytat: | W mojej klatce mieszkaja turcy jedyne co mnie u nich wkuza to |
Cytat: | Imigranci hamują rozwój Berlina
Były minister finansów niemieckiej stolicy dr Thilo Sarrazin zaatakował mit „biednego, lecz seksownego” Berlina. Miasto uchodzi za wielokulturową oazę, pełną artystów, pisarzy i muzyków. Według ministra jednak, imigranci zbyt często pozostają na zasiłkach socjalnych, a tradycyjnie lewicowa mentalność miasta blokuje rozwój stolicy.
W wywiadzie dla magazynu kulturalnego Lettre International Sarrazin przytoczył statystyki i stwierdził, że 40 procent Berlińczyków rodzi się w “podklasie”. Powiedział, że niewykształceni Arabowie i Turcy, których liczba dramatycznie wzrasta zaniżając produktywność miasta i poziom wykształcenia, powinni zostać zastąpieni wartościowymi i wykształconymi imigrantami. Dodał, że Berlin nie otrząsnął się jeszcze po wygnaniu żydowskich elit w latach trzydziestych. W okresie zimnej wojny miasto opuścili ostatni ambitni ludzie, których miejsce zajęło „pokolenie 68” - lewicowych aktywistów i wyrzutków społecznych, co doprowadziło do obecnej stagnacji.
Sarrazin przez siedem lat stanowczo walczył z astronomicznym długiem stolicy Niemiec (60 mld euro). Z powodu swych zdecydowanych wypowiedzi został zyskał sobie przydomek „Rambo”. Obecnie pracuje w zarządzie Bundesbanku, który stanowczo odciął się od treści i tonu dyskryminujących wypowiedzi dr Sarazina.
Opr. GeKo na podst. Der Spiegel
|
http://www.euroislam.pl/index.php/2009/10/imigranci-hamuja-rozwoj-berlina/
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Guru7
|
Wysłany: 10:49, 07 Paź '09
|
|
Cytat: | @Guru7 widzisz masz te twoje 25lat i myslisz ze Bialystok to Polska.
I tu sie niestety mylisz pora sie obudzic w EUdSSR. |
skoro mieszkam w miejscu gdzie ponad 90% ludzi to polacy to dla mnie Polska niezaleznie od tego kto rzadzi,
skoro nazywasz Polskę eussr to co ma powiedziec tybetanczyk, ktory uwaza, ze mieszka w Tybecie- nie ma co przesadzac
nie wspominajac o tym, ze dla ue to ja nie wroze kariery, wole myslec tak niz srac w gacie za wczasu jak wielu na tym forum,
poza tym dlaczego uwazasz, ze mam 25 lat
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Storczyk
|
Wysłany: 13:11, 07 Paź '09
|
|
Beethowen zmarl, Mozart nie zyje, a ja tez ostatnio cos zle sie czuje...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wld
|
Wysłany: 18:37, 30 Paź '09
|
|
Kurcze ladnie pojechal ten koles o Berlinie. Az dziw bierze, ze dali to do mediow. Byc moze cos drgnelo i leserstwo, lewactwo i tym podobne zboczenia juz Niemcom wychodza bokiem. Znamienne jest, ze prawda nazywana jest dyskryminacja. Nie ma tam jednego obelzywego lub stereotypowego stwierdzenia. Dyskryminacja, to nierowne traktowanie. Obecnie dyskryminowani sa pracujacy na rzecz leserstwa.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wld
|
Wysłany: 19:38, 23 Gru '09
|
|
Mamed bardzo dobrze reprezentuje Polske oraz Czeczenie w MMA. Widac ma talent i go rozwija. Ponadto sie uczy. Pozytywny przyklad jak zyc na emigracji w ogole. Jezyk i zapal do pracy.
_________________ "sodomitom smierc i sodomitom wojna"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|