Fado napisał: |
Yamakusa napisał: | Szukasz prawdy by poczuć się lepiej ,bo myśl o tym że boga nie ma i nie będziesz żyła wiecznie Cie przerasta. |
Czy chcesz powiedziec, ze jezeli znajdziesz telefon komorkowy na pustyni, to pomyslisz sobie ze on sam sie tam sworzyl? Czy moglo tak sie zdarzyc?
Tak jak kazda rzecz ma swojego producenta, tak pierwszy czlowiek musial byc przez kogos stworzony... |
Następnym razem proszę odnoś się do całej mojej wypowiedzi. Widzę u Ciebie wielki błąd myślowy ,bo dalej nie dopuszczasz myśli że bóg może nie istnieć. Dlaczego człowiek musiał być stworzony przez kogoś? A może jesteśmy dziełem zwykłego przypadku w postaci reakcji chemicznych? O tym nie pomyślałeś? Być może jakiś tam sobie stwórca istnieje ale za bardzo jesteś przekonany o wyjątkowości ludzi a w istocie jesteśmy tylko wyższą formą bakteri ,która stworzyła tak nieożywiną rzecz jak telefon. Idąc twoim tokiem rozumowania , stworzenie nas przez Boga to tylko zabawa z jego strony albo zaspokojenie jakiejś potrzeby konsumpcyjnej.
Bóg stworzył nas żebyśmy sobie umarli i poszli do zaświatów
. Nie lepiej odrazu nas tam posłać i nie było by tego teatru? Oj przepraszam ,jako istota najwyższa , jego myślotok znajduje się poza naszą percepcją. Próbujesz logicznie wytłumaczyć istnienie boga , a według mnie wiara z definicji nie podlega logice.
Problem polega na tym, że moralność jest bardzo dobrym narzędziem do kontrolowania ludzi.... hmm jak to działa? =)