|
Autor
|
Wiadomość |
gerwazjana
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 20:01, 04 Mar '12
Temat postu: |
|
|
Bimi napisał: | gerwazjana napisał: | Ciekawi mnie jak to odnosi sie do glosnego skandalu, w ktorym jedno z wiekszch ugrupowan politycznych na czele z Geertem Wildersem stworzylo popularna strone na ktorej Holendrzy moga otwarcie dyskryminowac polskich imigrantow zarobkowych.. |
Że w jaki niby sposób ta strona dyskryminuje Polaków?
Polacy też tam mogą składać donosy - z tego co się orientuję to najczęściej korzystają z niej właśnie Polacy, wpisując w formularz różne "dowcipne" donosy.. Więc nie widzę tu żadnej dyskryminacji - bo każdy ma do tej strony równy dostęp. |
hmm... no niewiem nie zgodzilabym sie do konca.. bo jesli zalozyc portal z donosami wylacznie na czarnoskorych to tez bedzie dyskryminacja, bez wzgledu na to czy inni czarnoskorzy beda tam sie wypowiadac.. wszyscy obywatele powinni byc traktowani tak samo, czy rozne jednostki porzadkowe powinny zajmowac sie przestepcami o roznym pochodzeniu/ kolorze skory? czy rozne serwisy publiczne np sluzba zdrowia powinny miec oddzialy dla roznych ludzi, bez wzgledu na to ze pracownikiem moglby byc kazdy?
lepiej zeby Wilders wpierdol jednak od zadnych mniejszosci nie dostal, bo wtedy jeszcze bardziej mu skocza slupki popularnosci
z reszta on ma tak szczelna ochrone- juz po atakach slownych na muzlumanach Wilders zrobil sie super ostrozny w zwiazku z wlasnym bezpieczenstwem, tak wiec Polacy raczej go nie dosiegna nawet gdyby chcieli.
Powiem wam ludzie, ze nie warto miec uprzedzen.. w kazdej rasie czy narodowosci sa madrzy i glupi, dobrzy i zli..wystarczy sie tylko przekonac ale nie dziwi mnie ze Polacy maja ciasne horyzonty- w koncu tyle czasu bylismy pod kloszem, ze nie znamy innosci a jak wiadomo najlatwiej bac sie tego czego sie nie zna... najprosciej kategoryzowac swiat stereotypami bo wtedy nie zmusza sie do myslenia i wszystko wydaje sie takie proste, poukladane i oczywiste..
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gerwazjana
|
Wysłany: 20:06, 04 Mar '12
|
|
Mala napisał: | gerwazjana napisał: | Mala napisał: |
Co innego jak sobie dopiero wchodzą nic się nie stało a ty ich na gębę chcesz wyprosić. Nie wyobrażam sobie, żeby mnie ktoś w Bukareszcie (ich stolicy pochodzenia) wyprosił bo jestem Polką. |
z tego co wiem to pochodzenie to maja z Indii.. Ludnosc etniczna Rumuni to biali ludzie i w dodatku bardzo inteligentni.. kazdy Rumun (nie mylic z Romem) ktorego poznalam byl czlowiekiem o wysokiej kulturze osobistej, wyksztalceniu i najczesciej ze znajomoscia kilku jezykow.. nie mylcie Romow z Rumunami.. Romowie tylko tam sie osiedlili tak jak czesto osiedlaja sie w Polsce, ale nie jest to kraj ich pochodzenia. |
Nie wiem czy chcesz udawać jakąś oświeconą czy ki chu..a? Myślałam, że każdemu wiadomo, że nasi Romowie w Polsce jak i w Czechach czy Słowacji przyszli z Rumunii bo tam ich najwięcej mieszka. A gdzie mają historyczne dalsze korzenie to jest tu nie istotne, gdybym chciała nasze Polaków korzenie wyciągać to i w Afryce byśmy je znaleźli bo stamtąd prawdopodobnie pochodzą wszyscy ludzie według archeologii.
gerwazjana napisał: | manhatanman napisał: | generalnie sam jestem mieszańcem romopodobnym |
a co z ciebie za mieszaniec konkretniej, z ciekawosci spytam? |
No żeś tu taaaaktem pojechała.....
|
take a chill pill
na Zachodzie pytanie o pochodzenie to zadna ujma, ludzie czesto o tym dyskutuja, nawet zartuja o ile nie ma to podtekstu rasistowskiego to wszystko jest ok - tylko w Polsce jakos sie dziwnie z tym szczypiemy.. moze nie umiemy pytac bo jestesmy spoleczenstwem monolitycznym? moze nie wiemy jak to robic i myslimy ze to jakas obraza? nie rozumiem tego.. calkiem zastanawiajace
w Afryce, polskie pochodzenie? no chyba nie do konca chyba ze siegasz do kolebki cywilizacji, a Romowie z Indii maja pochodzenie relatywnie bliskie historycznie i to poparte w ich DNA.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
goral_
|
Wysłany: 20:11, 04 Mar '12
|
|
Mala napisał: | gerwazjana napisał: | Mala napisał: |
Co innego jak sobie dopiero wchodzą nic się nie stało a ty ich na gębę chcesz wyprosić. Nie wyobrażam sobie, żeby mnie ktoś w Bukareszcie (ich stolicy pochodzenia) wyprosił bo jestem Polką. |
z tego co wiem to pochodzenie to maja z Indii.. Ludnosc etniczna Rumuni to biali ludzie i w dodatku bardzo inteligentni.. kazdy Rumun (nie mylic z Romem) ktorego poznalam byl czlowiekiem o wysokiej kulturze osobistej, wyksztalceniu i najczesciej ze znajomoscia kilku jezykow.. nie mylcie Romow z Rumunami.. Romowie tylko tam sie osiedlili tak jak czesto osiedlaja sie w Polsce, ale nie jest to kraj ich pochodzenia. |
Nie wiem czy chcesz udawać jakąś oświeconą czy ki chu..a? Myślałam, że każdemu wiadomo, że nasi Romowie w Polsce jak i w Czechach czy Słowacji przyszli z Rumunii bo tam ich najwięcej mieszka. A gdzie mają historyczne dalsze korzenie to jest tu nie istotne, gdybym chciała nasze Polaków korzenie wyciągać to i w Afryce byśmy je znaleźli bo stamtąd prawdopodobnie pochodzą wszyscy ludzie według archeologii.
|
Nie, jak kol wiek w kilku miejscach gerwazjana pisze bzdury tak w tym miejscu ma racje. Romowie nie wywodzą się z Rumuni. Owszem mieszka ich tam pewnie sporo, ale nie pochodzą z tego rejonu, wg. różnej maści naukowców faktycznie pochodzenie Romów jest określane jako obecne północne części Indii.
Słowianie pochodzą wg. uczonych z terenów między morzem Kaspijskim a Aralskim. Coś jak północne tereny Afganistanu aż po zachodnie Kazachstanu. Badania przeprowadzono na podobieństwa DNA.
Tak samo jak ludność byłej Jugosławii to głównie potomkowie ludzi zamieszkujących obecną Południową Polskę,
To tak zwani Chrobaci lub Chorbaci zależy kto pisze, którzy ponoć zawędrowali właśnie na półwysep Bałkański. Stąd bardzo zbliżony język i pewne tradycje świeckie, głównie w obecnej Chorwacji.
O tyle jest to ciekawe, że między Słowianami na północy i tymi na półwyspie Bałkańskim jest "mur" językowy w postaci Rumuni i Węgier a dalej Austrii.
Polecam wam poczytać o historii Polski, tej odległej. Bardzo ciekawa;)
W Polsce są jeszcze inne mieszanki narodowościowe mniejszości jak Łemkowie, Bojkowie itd.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 20:14, 04 Mar '12
|
|
gerwazjana napisał: | Bimi napisał: | gerwazjana napisał: | Ciekawi mnie jak to odnosi sie do glosnego skandalu, w ktorym jedno z wiekszch ugrupowan politycznych na czele z Geertem Wildersem stworzylo popularna strone na ktorej Holendrzy moga otwarcie dyskryminowac polskich imigrantow zarobkowych.. |
Że w jaki niby sposób ta strona dyskryminuje Polaków?
Polacy też tam mogą składać donosy - z tego co się orientuję to najczęściej korzystają z niej właśnie Polacy, wpisując w formularz różne "dowcipne" donosy.. Więc nie widzę tu żadnej dyskryminacji - bo każdy ma do tej strony równy dostęp. |
hmm... no niewiem nie zgodzilabym sie do konca.. bo jesli zalozyc portal z donosami wylacznie na czarnoskorych to tez bedzie dyskryminacja, bez wzgledu na to czy inni czarnoskorzy beda tam sie wypowiadac.. wszyscy obywatele powinni byc traktowani tak samo, czy rozne jednostki porzadkowe powinny zajmowac sie przestepcami o roznym pochodzeniu/ kolorze skory? czy rozne serwisy publiczne np sluzba zdrowia powinny miec oddzialy dla roznych ludzi, bez wzgledu na to ze pracownikiem moglby byc kazdy? |
o dyskryminacji może być mowa tylko wtedy gdy masz konkretną poszkodowaną osobę/grupę, która na skutek dyskryminacji ucierpiała.
jeśli na forum założę temat p.t. "czy dostałeś kiedyś wpierdol od baby?" i zniosę w nim limity - to czy to będzie dyskryminacja kobiet?
nie wydaje mi się - ale pewnie różnie można na to patrzeć..
jeśli czujesz się poszkodowana na skutek dyskryminowania cię przez ową stronę internetową, zawsze możesz wystąpić z powództwem cywilnym i sąd rozstrzygnie czy faktycznie doszło do dyskryminacji - jeśli tak, możesz wygrać odszkodowanie.
ale skoro prokurator się tym nie zajął to najwyraźniej uznał że nie ma tu mowy o dyskryminacji, co najwyżej jest to niesmaczne, ale nie nielegalne. i nie był by to pierwszy przypadek gdy prokurator zawlekł wildersa do sądu - z tym, że za pierwszym razem przegrał, więc teraz się pewnie zastanowił dwa razy..
a rząd holandii się w to nie miesza - i bardzo słusznie, bo tym idiotom z PPV tylko o to chodzi żeby było o nich głośno. o nic innego - mają w dupie polaków, tak samo jak i holendrów - jedyne co im potrzeba to dorwać się do koryta - w tym przypadku zawlekając do urny najgłupszych holendrów jakich potrafią znaleźć.
ale długo to nie potrwa - to tylko kwestia czasu gdy ta partia skończy jak swego czasu nasz giertychowski LPR, a niedługo i macierewiczowo-kaczyński PiS.. to zresztą jest dokładnie tego samego rodzaju syjonistyczno-nacjonalistyczna demagogia, tylko w wydaniu holenderskim. na dłuższą metę nawet największy kretyn się połapie z jakiego rodzaju dennym populizmem ma tu do czynienia.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kruczowłosa
|
Wysłany: 21:48, 04 Mar '12
|
|
gerwazjana- jeśli ktoś mówi o tolerancji a później pyta kogoś słowem "mieszaniec" - to kłóci się sam ze sobą
góral- oglądałam bałkański dokument na temat pochodzenia ich, mówią tam więcej niż u nas, bałkańcy wywodzą się z kontynentu afrykańskiego, przewędrowali Europę poprzez tereny dzisiejszej Polski aby osiedlić się na południu, dlatego w ich słownictwie jest sporo słów identycznych fonetycznie jak nasze ale co innego znaczące, a niektóre mają znaczenie podobne lub wręcz takie samo.
Pochodzenie jest bardzo odległe historycznie, więc prościej jest cofnąć się"tylko" do pewnych rejonów nam bliskich, ale dopiero zamierzchłe czasy rysują świetny obraz ludzkości. Mówię tu o prahistorii człowieka.
Ale jak chcecie się dalej upierać to ciekawostka: do niedawna azjaci (chińczycy) twierdzili że pochodzą nie od Homo Sapiens ale od Homo Erectus, do dziś są tam uczeni święcie o tym przekonani. Badania jednak wykazały nowe ponad wszelką wątpliwość, że jednak Homo Sapiens... i tak można jeszcze długo...kto ma ochotę i czas? Ja już nie...dzieci nie będę uczyć
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
bimbo Gość Znajdź posty / tematy
|
Wysłany: 22:21, 04 Mar '12
|
|
Mala napisał: | gerwazjana- jeśli ktoś mówi o tolerancji a później pyta kogoś słowem "mieszaniec" - to kłóci się sam ze sobą
góral- oglądałam bałkański dokument na temat pochodzenia ich, mówią tam więcej niż u nas, bałkańcy wywodzą się z kontynentu afrykańskiego, przewędrowali Europę poprzez tereny dzisiejszej Polski aby osiedlić się na południu, dlatego w ich słownictwie jest sporo słów identycznych fonetycznie jak nasze ale co innego znaczące, a niektóre mają znaczenie podobne lub wręcz takie samo.
Pochodzenie jest bardzo odległe historycznie, więc prościej jest cofnąć się"tylko" do pewnych rejonów nam bliskich, ale dopiero zamierzchłe czasy rysują świetny obraz ludzkości. Mówię tu o prahistorii człowieka.
Ale jak chcecie się dalej upierać to ciekawostka: do niedawna azjaci (chińczycy) twierdzili że pochodzą nie od Homo Sapiens ale od Homo Erectus, do dziś są tam uczeni święcie o tym przekonani. Badania jednak wykazały nowe ponad wszelką wątpliwość, że jednak Homo Sapiens... i tak można jeszcze długo...kto ma ochotę i czas? Ja już nie...dzieci nie będę uczyć |
Mala przestan, tego co piszesz o Romach nie do sie zaakceptowac, twoj numer jest nie do przejscia, juz dwie osoby ci o tym napisaly i maja racje a ty ciagle sie upierasz, zeby to dalej robic lub raczej nic nie robic (pisac) poczytaj troche dobrze ci to zrobi i podziekuj gerwazjanie i goralowi ze cie chca czegos nauczyc.
.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
manhattanman
|
Wysłany: 00:16, 05 Mar '12
|
|
Cytat: | w kazdej rasie czy narodowosci sa madrzy i glupi, dobrzy i zli.. |
a czemu by nie miec wszystkich naraz
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
easy russian
|
Wysłany: 04:01, 06 Mar '12
|
|
porfirij napisał: | goral_ napisał: |
To się teraz tak nazywa? Bo ja całe życie bylem uczony, że tak zwani biali, choć poprawniej "zachodnia kultura chrześcijańska" zdobyła świat poprzez mordy, podstępy, kradzieże, wojny, napady. Jakoś nie widzę tej wspaniałej myśli zdobywającej jakikolwiek kraj.
Problem w tym, że inne kultury były nastawione raczej na współpracę pokojową, na płaszczyźnie wspólnego zaufania. A jakoś tak w historii się pokręciło, ze jakoś właśnie to "biali" łamali to zaufanie i wykorzystywali ufność innych. |
zapominasz że wszystkie rasy bądź plemiona dążyły i dążą do dominacji, biali okazali się po prostu lepiej zorganizowani i rozwinięci militarnie... indianie w amazoni też się miedzy sobą napieprzają ale przy pomocy kija niewiele jest się w stanie zdziałać. a jak cię uczono to pominięto temat ekspansji islamu? mongolskie najazdy na europę? biali wszystkiemu winni? nie. przerost ambicji i chęć zysku tylko i wyłacznie. aztekowie może byli miłującymi pokój rolnikami którzy nieśli oświatę i swobodę swoim sąsiadom? nie przeginaj. jedynym chwalebnym wyjątkiem dotyczącym ekspansji kolonialnej w historii świata są chińskie wyprawy admirała zheng he - to chyba jedyny przypadek w historii gdy siła armady przynosiła faktyczny pokój i stabilizację. ciekawe jak potoczyłaby się historia świata gdyby chińska flota zawitała do europy? |
co to kurwa za pierdolenie ........ Biali nigdy nie żyli kosztem innych . Kurwa - flaki się wywracają od tej żydowskiej propagandy . Rózni chazarowie i inni "chrześcijanie " przeniknęli na te ziemie robiąc burdel grabiąc , paląc i mordując . " ogniem i mieczem ". Ja pierdolę za 5 lat przeczytam od kolejnego pokolenia co już nie ma historii w szkole ,że biali palili na stosach , grabili i gwałcili sami siebie .
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
- Sokrates
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|