|
Autor
|
Wiadomość |
p4lm
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 17:42, 18 Wrz '25
Temat postu: |
|
|
Nie miał szans interweniować bo już miał 60tys swoich kacapów
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 18:55, 18 Wrz '25
|
|
p4lm napisał: | Nie miał szans interweniować bo już miał 60tys swoich kacapów |
Bredzisz człowieku.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 05:40, 19 Wrz '25
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 11:36, 19 Wrz '25
|
|
de93ial napisał: | Sam bredzisz i nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo. |
no to wskaż miejsce, albo co takiego powiedziałem, że według ciebie to brednia, to chętnie ci pomogę i wyjaśnię o co chodzi. Chyba że WSZYSTKO co mówię bez wyjątków to twoim zdaniem brednie(?)... Widzisz, powyżej ja potrafiłem zamieścić cytat który uważam za brednie pozbawione sensu, i potrafię to uzasadnić w razie potrzeby dlaczego tak uważam -a ty CO sobą reprezentujsz, hmmm ? .... Do CZEGO mam się ewentualnie odnieść?? .. Jak ty nawet wskazać konkretnie nie potrafisz! .. Dobrze, że ty nie bredzisz kretynie, kiedy pierdolisz jak to jesteś w stanie przewidywać kiedy będziesz a kiedy na pewno nie będziesz używał narzędzi. Po prostu kurwa z góry wiesz kiedy coś nieoczekiwanego się wydarzy a kiedy się nie wydarzy (poza tym, co sobie zaplanowałeś.... Ale jak można zaplanować, że się na pewno NIE będzie używać narzędzi, to ja kurwa NIE wiem!
.. I co, może to co napisałem przed chwilą to według ciebie również brednie, co? No to w takim razie nie wiem jak mam inaczej do ciebie mówić, imbecylu który nigdy nie bredzisz.
I tym jest właśnie pięrdolenie różnych inteligętów że nie było groźby interwencji radzieckiej. Nie było bo kurde co? Bo tak sobie zaplanowali.. że na pewno nie wiadą? Bez względu na to, co by się działo.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 04:09, 21 Wrz '25
|
|
Normalnie. Wczoraj nie musiałem używać. I przed wczoraj też nie musiałem. I dziś nie będę musiał. I jutro nie będę musiał. I po jutrze też nie będę musiał.
Obejrzyj materiał to będziesz wiedział dlaczego "nie było".
No ale ignoranci twego pokroju "wiedzą lepiej". Ciskaj się dalej.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 14:43, 21 Wrz '25
|
|
Cytat: | I dziś nie będę musiał. I jutro nie będę musiał. I po jutrze też nie będę musiał. |  . A SKĄD ty wiesz, proroku twaroga, że jutro nie będziesz musiał... hahha, teraz to popłynąłłeś ...cały debson
Cytat: | Obejrzyj materiał to będziesz wiedział dlaczego "nie było". |
Ech ( tak wiem, kiedyś już to oglądałem) .. a ty wysłuchaj sobie tego materiału , a potem jeszcze tego, i tego, a dowiesz się dlaczego stan wojenny to była "pokojowa konieczność dziejowa", psyop dokonany przy pełnej współpracy trzech kontrwywiadów* (  ) : polskiego, niemieckiego i amerykańskiego, gdyż w przeciwnym razie jedyną alternatywą była zbrojna interwencja ZSRR w Polsce
*Zaraz jakiś ciul mi się przyczepi że przecież kontrwywiady nie współpracują..  .. No nie, nie jest to takie oczywiste, kiedy bowiem "konieczność dziejowa" tego wymaga, to współpracują, jeszcze jak!
(przykład: ostatnia operacja psychosabotażowa z tzw. ruskimi dronami, dokonana przy współpracy kontrwywiadu żydopoliniackiego i banderowskiego .....- jaki kontrwywiad, taka akcja  )
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 15:25, 21 Wrz '25
|
|
Serio polecam, poszerza horyzonty. Jest to coś w rodzaju luźnej interpretacji wydarzeń, ale opiera się na konkretnych faktach, datach, dokumentach. Na przykład internowanie przywódców Solidurności (operacja "Jodła") to była szopka, i jest to fakt powszechnie chyba znany(?)  . (aczkolwiek systemowa historia zdaje się że po dziś dzień pielęgnuje jeszcze legendę o "represjach"  ,, hahha, prawdziwe represje to dopiero czekałyby Polaków, gdyby generał nie zdecydował się na pokojową transformację  -co również i to okazało się po czasie gówno warte, co widać dzisiaj naocznie  -no ale kto mógł wówczas to wiedzieć?? Ty @debson byś pewnie wiedział....  . )
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 06:37, 22 Wrz '25
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 07:18, 22 Wrz '25
|
|
A może tak sam przestań bredzić, hmmm?
Wiesz dlaczego dzisiaj mówisz że nie było groźby rosyjskiej interwencji? Bo właśnie Jaruzelski ją zażegnał, skutecznie manipulując radziecką perspektywą - dzięki czemu Rosjanie nie przystąpili do gromadzenia wojsk na granicy - a elementem tej mistyfikacji był ów stan "wojenny" - więc dziś wydaje ci się, że nie było zagrożenia. Ale wtedy było realne.
Proste, niełatwe.
Twój problem to myślenie statyczne, w oparciu o "niepodważalne fakty" - które w rzeczywistości nie są żadnymi faktami, tylko pewnymi założeniami. A rzeczywistość tak nie działa, jest dynamiczna.
( przemyśl to)
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 06:24, 23 Wrz '25
|
|
Patrz znowu moje przewidywania dotyczące używania młotka się spełniły. Normalnie jakiś Eter ze mnie czy inny Jackowski.
Jaruzel próbował ratować PRL a nie "bronić przed Ruskimi". Skoro Breżniew zapewnił Sekretarza PZPR, że nie wejdą to przed kim Jaruzel miał bronić kraju?
Przemyśl to.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 06:49, 23 Wrz '25
|
|
Cytat: | Skoro Breżniew zapewnił Sekretarza PZPR, że nie wejdą |
Breżniew zapewnił że nie wejdą, jeżeli Polacy załatwią to sami. Czego nie rozumiesz?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 06:48, 24 Wrz '25
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 08:37, 24 Wrz '25
|
|
Zastosuj się do własnych słów, skoro nie masz już nic więcej poza personalnym doradztwem. I naucz się przyznawać do pomyłek.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 07:36, 25 Wrz '25
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
emisariusz
|
Wysłany: 07:58, 25 Wrz '25
|
|
No chyba tobie prędzej, bo przecież TY prostej sprawy nie ogarniasz. Tylko że do ciebie jak grochem o ścianę! .....i nie jesteś w stanie przyznać że czegoś nie rozumiesz, słabo z tobą.
_________________ OpenChat
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 12:37, 25 Wrz '25
|
|
Film „Sąsiedzi” Jacka Międlara opowiadający o ukraińskim ludobójstwie na Polakach w trakcie i po II wojnie światowej zajął drugie miejsce na XXXIX Międzynarodowym Katolickim Festiwalu Filmów i Multimediów „Niepokalana” 2025.
https://nczas.info/2025/09/25/sasiedzi-j.....atu-video/
Znaczy, że treść filmu została NAGRODZONA.
Ktoś się ucieszył, ktoś bił brawo, ktoś dostał nagrodę.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 08:11, 26 Wrz '25
|
|
emisariusz napisał: | No chyba tobie prędzej, bo przecież TY prostej sprawy nie ogarniasz. Tylko że do ciebie jak grochem o ścianę! .....i nie jesteś w stanie przyznać że czegoś nie rozumiesz, słabo z tobą. |
Tak sobie wmawiaj.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|