Adam Polo napisał: |
JKM góruje konsekwencją, ale w 2 tematach jest zaćmionym fundamentalistą:
1. Wojsko - "niech ćwiczy za granicą, aby mieć sprawność bojową". No chciałbym usłyszeć jego opinię na temat podobnie wypowiadających się Rosjan odnośnie swojej armii i potencjalnym polu ćwiczeń na wschód od Bugu. |
to jak w tym kawale:
-Idę kurwa n awojnę, zejbie paru, dostanę kasę i wróce
-A jak ciebie zajebią?
-Mnie? A za co?
Adam Polo napisał: |
2. Religia - jak on jest agnostyk, to ja jestem papamobie |
On nie jest agnostyk, co gorsza nie widzi nic złego, że kk nie jest na równi opodatkowany z innymi instytucjami. Juz pomijam kwestię opodatkowania w ogóle, chodzi o równość. Gdzie te ich chasła: "Wolnoś, równość, sprawiedliwość"? Ta równość i wolność, to z pewnymi wyjątkami? Czy Korwin Mikke cieszy sie, że chociaż cwanym palantom w kieckach sie udaje dymać na podatkach?
s.i.c napisał: |
Dokladnie - biznesmen. Mnie nie przekonuje, niby gada dobrze, ale zalatuje falszem jak u jego kumpla Tuska. Caly ten jego ruch jest tylko po to, zeby zabrac glosy SLD i przekonac niezdecydowanych. A pozniej hop w koalicje z PO... |
Biznesmen zawsze kombinuje jak zadowolić klienta! Póki jego klientami są antyklerykalni liberałowie, to niech działa na ich korzyść. Klientami Kaczora są sfrustrowani katokomunistyczni roszczeniowcy, więc i on będzie zaspokajał ich potrzeby, potrzebe emocji z afer (jak w telenoweli), potrzebę "rozgryzania" historii, oczywiście na Kaczorowaty, czyli fałszywy sposób.
Klientami Korwina Mikke są przeintelektualizowani konserwatyści. Kiedys brał w swoją grupę docelową i liberałów, tylko jego wizja liberalizmu troszkę odbiega od zapotrzebowania rynkowego, więc JKM nie spaja Konserwo-Liberalicy z prawicy jak by chciał. Tusek jest biznesmenem który daje wszystkim po trochu, gładzi wszystkie główki, klepie po ramieniu, uśmiecha się, a z tyłu wyciąga z kieszeni portfele.