W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Wybory prezydenckie  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Ignoruj (1)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 6946
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:46, 06 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:

Nie można tak traktować ludzi.

Stanowski, usprawiedliwiając zadrwienie z Maciaka (jak też i z własnych widzów) : " Nie można traktować ludzi tak, jak to robi Putin! "

Acha, czyli według Stanowskiego Maciak traktuje ludzi tak samo, jak zbrodniarz Putin Rolling Eyes ...czyli co? Też wybija banderowców i wyzwala ludność rosyjskojęzyczną spod bankowej okupacji ? Rolling Eyes

Delikatnie mówiąc nie przepadam za Stanowiskiem, ale pierdolisz jak potłuczony i idiotyzmami z dupy wziętymi równasz do @oko. Dzieciaku, podciągnij majty i poproś sztuczną inteligencję o wytłumaczenie, bo znowu przesłanie cię przerosło
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:46, 06 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie muszę prosić sztucznej inteligencji w tak elementarnej kwestii - bo mam swoją. Stanowski ewidentnie zrównał działania Maciaka z działaniami Putina. Kropka.

Cytat:
przesłanie cię przerosło
...Laughing jakież to wiekopomne "przesłanie" ?? Eh? hahahha Laughing
(..chyba takie, że można sobie człowieka potraktować jak śmiecia Think ... ot tak - jak pstryknąć palcami..... Ą Ę przesłanie )
de93ial

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:02, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stanowski dał dupy i tyle.

I właśnie dlatego od początku miałem wobec niego wątpliwości.
Wersja PL
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 160 sat

PostWysłany: 08:08, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jebać Stanowskiego. Od dawna w nim widzę cynicznego cwaniaka jeszcze jak prowadził i gadał a kanale sportowym jako komentator. To taki niezależny, wyszczekany Trzaskowski jakby ktoś tego jeszcze nie zauważył Smile
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:13, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

de93ial napisał:
Stanowski dał dupy

King Crimson napisał:
Jebać Stanowskiego.

potwierdza to teoretyczna zasadę, że ostatecznie wszystko i tak sprowadza się do jednego.
Powrót do góry
Agre

PostWysłany: 09:46, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogólnie dylemat mój jest taki czy głosować na Maciaka czy wgl nie głosować ...
No i ogólnie zauważyłem dużo kandydatów żeby po rozdzielać głosy (stanowski hołownia biejat), więc można odnieść wrażenie że chcą takich kandydatów jak Braun czy Maciak zmarginalizować . Z tym że to tylko wrażenie ... Realnego wpływu na cokolwiek raczej nie mamy .
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:13, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agre napisał:
Ogólnie dylemat mój jest taki czy głosować na Maciaka czy wgl nie głosować ...
No i ogólnie zauważyłem dużo kandydatów żeby po rozdzielać głosy (stanowski hołownia biejat), więc można odnieść wrażenie że chcą takich kandydatów jak Braun czy Maciak zmarginalizować . Z tym że to tylko wrażenie ... Realnego wpływu na cokolwiek raczej nie mamy .

Raczej się mylisz. Bo, gdyby tak było, że raczej, wszystko robione by było bez angażowania nas w cokolwiek.
W Rumunii coś wyszło, bo ktoś miał wpływ. A kiedy brak ci wiedzy o tym, kto jest podstawiony i tym samym służy do rozpraszania uwagi, to wniosek o jakim piszesz, był przewidziany, by miał taki być.
A weź jeszcze pod uwagę, z jakim prymitywem mamy do czynienia, bez względu na to, ktrórego kandydata dotyczy, bez względu na opcję tzw. polityczą.
Powrót do góry
Agre

PostWysłany: 14:14, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ale też można wyciągnąć wniosek że właśnie fakt angażowania nas uwiarygadnia te z góry ustawione wybory.
I uwiarygadnia iluzje demokracji ... Rządzenie plebsem jest tego warte żeby czasem się trochę po klucili pobluzgali , paru ludzi ściągnąć na ulicę żeby od reagowali frustrację ( to istotne bo niezadowolenie wtedy spada pomimo żadnej istotnej zmiany), a nawet paru frajerów do paki wsadzić lub komisję powoływać po chuj wie co ... Lub też zaśmiecać sądy sprawami o zniesławienia i takie pierdu pierdu .
Nawet to przypomina mi trochę serial " trudne sprawy "
To sprawia że cienka granica jest miedzy wnioskiem że to ustawka bądź też nie . Ale dalej skłaniam się ku ustawce i uważam że oddanie głosu na kogokolwiek chuja daje ,ważne że dajesz im dowód że byłeś w komisji wyborczej podpisując się w komisji wyborczej .
A jak potem dostaniesz druk do głosowania to możesz go sobie ładnie włożyć w odbyt ... Nie istotne dla kogo zagłosujesz ważne że osobiście zaaprobowałes własnym podpisem przedsięwzięcie zwane wyborami .
No i to jest podstawa do tego żebyś mógł potem narzekać .
A ja jako nie głosujący nie mam do tego prawa .
Ale czy my głosujemy po to żeby mieć prawo do narzekania?
Czy żeby zmienić kraj ?
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:05, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agre napisał:
No ale też można wyciągnąć wniosek że właśnie fakt angażowania nas uwiarygadnia te z góry ustawione wybory.
I uwiarygadnia iluzje demokracji ... Rządzenie plebsem jest tego warte żeby czasem się trochę po klucili pobluzgali , paru ludzi ściągnąć na ulicę żeby od reagowali frustrację ( to istotne bo niezadowolenie wtedy spada pomimo żadnej istotnej zmiany), a nawet paru frajerów do paki wsadzić lub komisję powoływać po chuj wie co ... Lub też zaśmiecać sądy sprawami o zniesławienia i takie pierdu pierdu .
Nawet to przypomina mi trochę serial " trudne sprawy "
To sprawia że cienka granica jest miedzy wnioskiem że to ustawka bądź też nie . Ale dalej skłaniam się ku ustawce i uważam że oddanie głosu na kogokolwiek chuja daje ,ważne że dajesz im dowód że byłeś w komisji wyborczej podpisując się w komisji wyborczej .
A jak potem dostaniesz druk do głosowania to możesz go sobie ładnie włożyć w odbyt ... Nie istotne dla kogo zagłosujesz ważne że osobiście zaaprobowałes własnym podpisem przedsięwzięcie zwane wyborami .
No i to jest podstawa do tego żebyś mógł potem narzekać .
A ja jako nie głosujący nie mam do tego prawa .
Ale czy my głosujemy po to żeby mieć prawo do narzekania?
Czy żeby zmienić kraj ?

Właśnie o to uwiarygodnienie idzie. Zaangażowałeś się, zatem wiedziałeś co robisz. Po tym, każdy powie....lud wybrał. Więc lud ma się słuchać, bo wybrani wiedzą lepiej co i jak ma być.
Ale, czy o kraj tu chodzi? Bynajmniej. Każdy by chciał żyć tak, jak mu wygodnie i kraj ma tu drugorzędne znaczenie. Kraj to wspólnota, ale o jakiej wspólnocie może być mowa, skoro jeden drugiemu gardło by podgryzł, doniósł i cieszył się, że innemu coś ktoś zajebał. Wspólnota była jeszcze 20 lat po wojnie. Po tym już było coraz gorzej aż do teraz, gdzie wspólnotę trzeba tworzyć na zasadach nachodzących imigrantów.
Powrót do góry
p4lm

Post zebrał 160 sat

PostWysłany: 22:52, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli ktoś akceptuje system w którym się znajdujemy, czyli z założenia miał być fajny a teraz politycy są tylko ludźmi zasponsorowanymi przez poszczególne środowiska to mi to przypomina czasy szlachty polskiej gdzie biedny chłop jedyne co mógł to sobie na polu poleżeć. Więc biedni chłopi - pierdolcie te wybory dając przynajmniej sobie świadectwo konsekwencji w swojej świadomości. Jeżeli pójdziecie na wybory to tylko udajecie, że wiecie co się dzieje na świecie i kto steruje laleczkami. Bo właśnie to jest chwila prawdy - ile plebsu jeszcze wierzy w ten system ?
Powrót do góry
Patin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:34, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

de93ial napisał:

Przecież to była ustawka medialna.
Nadzieja może jest i cnotą ale niewolnikowi nie przyniesie nic dobrego a już na pewno nie na zmiany w polityce 🤣
Patin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:40, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

p4lm napisał:
Jeżeli pójdziecie na wybory to tylko udajecie, że wiecie co się dzieje na świecie i kto steruje laleczkami. Bo właśnie to jest chwila prawdy - ile plebsu jeszcze wierzy w ten system ?

Nieważne kto kieruje, rola wilka jest być wilkiem, rolą polityka politykiem a rola chłopa chłopem. Lepiej być w roli takiej, żeby nawet nie wiedzieć, że ktoś twoim życiem steruje i sterować nim samemu robiąc w tym czasie coś twórczego.
Ale buntownik też musi żyć, pytanie co finalnie zyska ... Coś więcej niż kolejne życie w nowym matrixie?
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:59, 07 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patin napisał:
de93ial napisał:

Przecież to była ustawka medialna.
Ostrożnie z takimi tekstami, bo ktoś jeszcze gotów pomyśleć że Maciak był zamieszany w ów spisek, "dogadany ze stanowskim" Confused Very Happy .. Wszędzie szpiedzy i agenci... bolszewicka paranoja jak za późnego Stalina.
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:46, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, wiecie czemu Braun? Tak mi właśnie przyszło na myśl. Zakładając, że wszyscy oni nam proponowani to zdrajcy i kłamcy to chociaż jako test na inteligencję wybierzmy tego który robi to najlepiej. Jak dać się okantować to najsprytniejszemu szulerowi a nie zwykłej kurwie która robi leszczy na trzy kubki.
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:24, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:
Panowie, wiecie czemu Braun? Tak mi właśnie przyszło na myśl. Zakładając, że wszyscy oni nam proponowani to zdrajcy i kłamcy to chociaż jako test na inteligencję wybierzmy tego który robi to najlepiej. Jak dać się okantować to najsprytniejszemu szulerowi a nie zwykłej kurwie która robi leszczy na trzy kubki.

No właśnie.
A dlaczego miałbyś "wybierać" w ogóle? zawsze spośród nich i ich "kandydatów".
To jest podobne do systemu jaki masz w komputerze. Mając windowsa musisz się zgadzać i dokonywać wyboru tego, na co musisz się zgodzić, tyle, że obecnie, w porównaniu z poprzednimi windowsami, w zasadzie zgadzać się tylko musisz. Ale, czy to jedyny system, który ożywi komputer?
No i, czy w ogóle jest konieczność korzystania z ...komputera?
Można wierzyć w to, że Braun to, co robił i zrobił - gesty bez znaczenia dla sprawy - zrobił to spontanicznie.
Że to przejaw buntu i sprzeciwu, że to taki "rewolucjonista" zapoczątkowujący nowy rozdział. Można w to wierzyć, tym bardziej, że wierzyć można i w co innego.
A to właśnie najsprytniesi szulerzy od lat dokonują wyboru za ciebie i że są oni właśnie z tych najsprytniejszych, zatem, schlebianie swojej bezradności, poprzez to co proponujesz, jest wyrazem końca upadku.
Zgoda na wybór oprawcy, i to poprzedzowny 'rozsądnym wyborem' to koniec.
Powrót do góry
Agre

PostWysłany: 16:33, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To trochę jak wybieranie najlepszej pary w tańcu z gwiazdami ... Wybierasz bo możesz ale rezultat żaden ale każdy prawo wybrać ma
Powrót do góry
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:44, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

de93ial napisał:

Dał dupy...masz wątpliwości? „Nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili!”. Masz jeszcze jakieś wątpliwości o co mu biega?😃 A Maciak...to popierdółka i tyle w temacie
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:13, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy widzieliście.

p4lm

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:53, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patin napisał:
p4lm napisał:
Jeżeli pójdziecie na wybory to tylko udajecie, że wiecie co się dzieje na świecie i kto steruje laleczkami. Bo właśnie to jest chwila prawdy - ile plebsu jeszcze wierzy w ten system ?

Nieważne kto kieruje, rola wilka jest być wilkiem, rolą polityka politykiem a rola chłopa chłopem. Lepiej być w roli takiej, żeby nawet nie wiedzieć, że ktoś twoim życiem steruje i sterować nim samemu robiąc w tym czasie coś twórczego.
Ale buntownik też musi żyć, pytanie co finalnie zyska ... Coś więcej niż kolejne życie w nowym matrixie?

Chyba mnie nie zzrozumiałeś. Nie jestem żadnym buntownikiem. Podchodzę do tego pragmatycznie.
Powrót do góry
Patin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:37, 08 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:

tak bardzo spieszy ci się z apokalipsa? I tak nadejdzie co ma nadejść i nic tego nie zmieni. Nie lepiej usiąść wygodnie w fotelu i oglądać przedstawienie?
de93ial

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:27, 09 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pterapogon napisał:
de93ial napisał:

Dał dupy...masz wątpliwości? „Nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili!”. Masz jeszcze jakieś wątpliwości o co mu biega?😃 A Maciak...to popierdółka i tyle w temacie

Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Wersja PL
Powrót do góry
balans

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:44, 10 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maciak mało inteligentnie się wypowiada. Krótka rewizja jego wykształcenia pokazuje "średnie". Kukiełka.

Braun to znacznie wyższy poziom ale też kukiełka. Teoria następująca:

Braun chce rezygnacji z zielonego ładu, wyjścia z Unii Europejskiej, wsparcia MiŚów poprzez uproszczenie podatków, wygaszenia ZUSu, odzyskania niezależności a na deser kara śmierci za dezercję.

No to teraz dodajmy kontekst. W najgorszym scenariuszu jaki możliwe, że europejczykom (również Polakom) szykują globaliści, wrobi się Polskę w konflikt z Rosją, po czym Braun wprowadzi obiecywaną karę śmierci za dezercję (kolejność wydarzeń dowolna). Program "Szczęść Boże" z przewrotnym znaczeniem. Obywatele różnych innych nacji żyjący w Polsce albo robiący w niej biznesy (także ci z państwa położonego w Palestynie) dostaną od Brauna maksymalizację zysków dzięki optymalizacjom podatkowym, wolności od ograniczeń Unii, podczas gdy większość Polaków będzie wybierać między karą śmierci a śmiercią pod bombą Putina. Problem niewydolnego ZUSu w trybie przyspieszonym się rozwiąże bo z powodu załamania populacji i spowodowanego tym upadku ZUSu wprowadzi się uniwersalny dochód podstawowy. Wszystko zależy od sytuacji ale według mnie "mafie, służby i loże" mogłyby pozazdrościć planu. W dodatku na swoje usprawiedliwienie Braun może ostatecznie powiedzieć, że chce dobrze i okoliczności nie zależą od niego. Mistrzostwo świata. Hipokryta, globalista mógłby dodać "Nie chcesz za nas umierać na wojnie? Przecież sam głosowałeś na Brauna. Twoja wina".

https://x.com/GrzegorzBraun_/status/1920493219340567015

Braun napisał:

Z troski o bezpieczeństwo Polek i Polaków, zabiegać będę o surowe kary dla sprawców ciężkich przestępstw, włącznie z karą główną za morderstwa z premedytacją, ciężką zdradę stanu i dezercję w obliczu wroga

Aniołek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:53, 10 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rolling Eyes "dezercja w obliczu wroga" ..... (uwaga) najcięższym przestępstwem.... Laughing .. heh, Speak to the hand NIECH SPADA NA SZCZAW Z TYM SWOIM KATOLICKIM "PATRIOTYZMEM"

(....i za "ciężką zdradę stanu" też ... Think. A co to jest ten "stan"(?) - to już wedle słusznej definicji... Rolling Eyes )

Sorry, -ale nie mogę oddać głosu na takiego średniowiecznego systemowego zjeba z mentalnością komucha Speak to the hand stojącego na straży państwowo-ojczyźnianych zabobonów. Gdyby żył 200 lat temu byłoby dla typa jak najbardziej naturalnym batożenie chłopów za brak posłuszeństwa wobec wielkopaństwa Rolling Eyes -a 1000 lat temu za opieranie się "prawu pierwszej nocy" Rolling Eyes . Nadawałby się do smierszu.
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:31, 10 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

balans napisał:
Maciak mało inteligentnie się wypowiada. Krótka rewizja jego wykształcenia pokazuje "średnie". Kukiełka.

Braun to znacznie wyższy poziom ale też kukiełka. Teoria następująca:

Braun chce rezygnacji z zielonego ładu, wyjścia z Unii Europejskiej, wsparcia MiŚów poprzez uproszczenie podatków, wygaszenia ZUSu, odzyskania niezależności a na deser kara śmierci za dezercję.

No to teraz dodajmy kontekst. W najgorszym scenariuszu jaki możliwe, że europejczykom (również Polakom) szykują globaliści, wrobi się Polskę w konflikt z Rosją, po czym Braun wprowadzi obiecywaną karę śmierci za dezercję (kolejność wydarzeń dowolna). Program "Szczęść Boże" z przewrotnym znaczeniem. Obywatele różnych innych nacji żyjący w Polsce albo robiący w niej biznesy (także ci z państwa położonego w Palestynie) dostaną od Brauna maksymalizację zysków dzięki optymalizacjom podatkowym, wolności od ograniczeń Unii, podczas gdy większość Polaków będzie wybierać między karą śmierci a śmiercią pod bombą Putina. Problem niewydolnego ZUSu w trybie przyspieszonym się rozwiąże bo z powodu załamania populacji i spowodowanego tym upadku ZUSu wprowadzi się uniwersalny dochód podstawowy. Wszystko zależy od sytuacji ale według mnie "mafie, służby i loże" mogłyby pozazdrościć planu. W dodatku na swoje usprawiedliwienie Braun może ostatecznie powiedzieć, że chce dobrze i okoliczności nie zależą od niego. Mistrzostwo świata. Hipokryta, globalista mógłby dodać "Nie chcesz za nas umierać na wojnie? Przecież sam głosowałeś na Brauna. Twoja wina".

https://x.com/GrzegorzBraun_/status/1920493219340567015

Braun napisał:

Z troski o bezpieczeństwo Polek i Polaków, zabiegać będę o surowe kary dla sprawców ciężkich przestępstw, włącznie z karą główną za morderstwa z premedytacją, ciężką zdradę stanu i dezercję w obliczu wroga

Dziwnym trafem, kiedy nastała największa wojna w dziejach, pewność, że w głównym jej zarysie chodzi o Polskę i o Polaków, była dominująca.
Jak ktoś jeszcze miał lub, co gorsza, ma złudzenia, że obrzydliwy cyrk pod nazwą 'wybory', ma wnieść choćby jeden element dla nas pozytywny, lepiej by zaczął chlać, bo w stanie upojenia, świat często wydaje się być inny niż naprawdę jest. I w tej alkoholowej izluzji nadzieja.
Póki co, delegalizacja partii politycznych i kara śmierci za próbę reaktywacji, to najpierwsze prawo jakie musi być.
Powrót do góry
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:12, 10 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

de93ial napisał:
Pterapogon napisał:
de93ial napisał:

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Co ty nie powiesz mądralo😃
W tym przypadku "dał dupy" jest jednoznaczne no chyba, że chodzi ci o dosłowne "danie dupy", ale tego na wizji raczej nie zobaczymy🤣 Tłumacząc jednak, to nie dał dupy tylko zrobił co planował od początku w przypadku ciapciaka Maciaka, a wystartował w wyborach, bo reklamuje siebie biznesowo/medialnie i zdobywa kolejne, co by nie mówić, poważne kontakty
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5   » 

Skocz do: