Apel do wszystkich - prośba o pomoc:
Osoby podszywajace sie pod pochodzenie polskie, a nimi nie są, zamieszani w południowo wschodniej Azji w porwania dzieci, dla zysków, organów, dla sex-turystyki, zniewolenia istot żywych, dla pozyskania darmowej energii.
Niejaki Artut Kuklinski i jego boss Piotr Tymochowicz wyjęty z aresztu wydobywczego z Polski za czyny nierządu, a obecnie zakamuflowany, bez dokumentów ukrywa się na terenie Kambodży, i Tajlandii, a dodatkowo wyłudza środki i okradając Istoty żywe z Polski, na inwestycje o nazwie :
Zeniq Safir, Q-logos.
Tymek jest związany ze sceną polityczna od 1989 roku.
Doskonale zna uklad polityczny, powiązania, zależności, a przede wszystkim zna listę osób, która jest umoczona po uszy w różnych aferach, dlatego sędzia J. Bieganski unikał sądzenia Tymka, ponieważ sprawy przeciwko osobą ze świecznika politycznego, osobą znanym zwłaszcza w sądach warszawskich, są znane i procedowane według schematu, z którego każdy czerpie zyski.
Tymek wpadł podczas prowadzonej akcji niemieckiej policji w 2015 roku RINA, a skierowana była na pedofili.
Namierzono go poprzez internet.
Tymek powszechnie znany wśród polityków warszawki jako
" ekspert" ds wizerunku i marketingu politycznego, związany z takimi nazwiskami jak Balcerowicz, Walz, Krzaklewski, Kaminski, Falenta, Lepper, i inni po Kaczyńskich włącznie, hr Potockim a nawet powiązany z innym jego pokroju kolegą Z. Stonagą.
W żargonie służb określany jako opiekun, dlatego jest chroniony, ponieważ zna wszystko od podszewki i jest w razie czego dobrym świadkiem koronnym dla każdej ze stron układu politycznego.
Umieszczony przez służby w kraju gdzie nie ma Polska podpisanej ekstradycji , pozbawiony paszportu, aby nie fikał .
Ma możliwość w zamian za dowód wdzięczności wyjęcia z aresztu, działalności polegającej na oszukiwaniu zwykłych osób pochodzenia polskiego ze środków finansowych, na małe kwoty, aby unikać wymiaru sprawiedliwości ( niska szkodliwosc spoleczna)
Co uskutecznia poprzez różne zabiegi na Bitcoin .
Programy Tymka:
Zeniq Safir, q logos
Powiązany poorzez te działania z A Kuklinskim, Jan von Pych-Lipinski, M Sikorski, Barbara Kryszkiewicz
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Apel do wszystkich - prośba o pomoc:
Osoby podszywajace sie pod pochodzenie polskie, a nimi nie są, zamieszani w południowo wschodniej Azji w porwania dzieci, dla zysków, organów, dla sex-turystyki, zniewolenia istot żywych, dla pozyskania darmowej energii.
Niejaki Artut Kuklinski i jego boss Piotr Tymochowicz wyjęty z aresztu wydobywczego z Polski za czyny nierządu, a obecnie zakamuflowany, bez dokumentów ukrywa się na terenie Kambodży, i Tajlandii, a dodatkowo wyłudza środki i okradając Istoty żywe z Polski, na inwestycje o nazwie :
Zeniq Safir, Q-logos.
Tymek jest związany ze sceną polityczna od 1989 roku.
Doskonale zna uklad polityczny, powiązania, zależności, a przede wszystkim zna listę osób, która jest umoczona po uszy w różnych aferach, dlatego sędzia J. Bieganski unikał sądzenia Tymka, ponieważ sprawy przeciwko osobąze świecznika politycznego, osobą znanym zwłaszcza w sądach warszawskich, są znane i procedowane według schematu, z którego każdy czerpie zyski.
Tymek wpadł podczas prowadzonej akcji niemieckiej policji w 2015 roku RINA, a skierowana była na pedofili.
Namierzono go poprzez internet.
Tymek powszechnie znany wśród polityków warszawki jako
" ekspert" ds wizerunku i marketingu politycznego, związany z takimi nazwiskami jak Balcerowicz, Walz, Krzaklewski, Kaminski, Falenta, Lepper, i inni po Kaczyńskich włącznie, hr Potockim a nawet powiązany z innym jego pokroju kolegą Z. Stonagą.
W żargonie służb określany jako opiekun, dlatego jest chroniony, ponieważ zna wszystko od podszewki i jest w razie czego dobrym świadkiem koronnym dla każdej ze stron układu politycznego.
Umieszczony przez służby w kraju gdzie nie ma Polska podpisanej ekstradycji , pozbawiony paszportu, aby nie fikał .
Ma możliwość w zamian za dowód wdzięczności wyjęcia z aresztu, działalności polegającej na oszukiwaniu zwykłych osób pochodzenia polskiego ze środków finansowych, na małe kwoty, aby unikać wymiaru sprawiedliwości ( niska szkodliwosc spoleczna)
Co uskutecznia poprzez różne zabiegi na Bitcoin .
Programy Tymka:
Zeniq Safir, q logos
Powiązany poorzez te działania z A Kuklinskim, Jan von Pych-Lipinski, M Sikorski, Barbara Kryszkiewicz
zbuduj tratwę i płyń na polowanie w eskorcie słupskich desantowców
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 22:57, 01 Wrz '24
Temat postu:
p4lm napisał:
oko napisał:
https://twitter.com/i/status/1827856641402007636
no i ameryka znika
Ta debilka ma tak hipnotyzujący ton głosu że pewnie połowa Amerykanów szcza w gacie. Nie wiem jak u was ale u mnie na słuchawkach aż nie mogę wytrzymać jak ona mówi. Ma nietypową częstotliwość tonu. Po prostu nie da się tego słuchać. TO tak jakby ktoś psu zajebał ultradźwiękowym odstraszaczem.
Plik jest odfiltrowany z częstotliwości poza zakresem 100hz—44 khz .. tak przeto ujebało ci się awersywnie w bani.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 06:46, 02 Wrz '24
Temat postu:
emisariusz napisał:
p4lm napisał:
oko napisał:
https://twitter.com/i/status/1827856641402007636
no i ameryka znika
Ta debilka ma tak hipnotyzujący ton głosu że pewnie połowa Amerykanów szcza w gacie. Nie wiem jak u was ale u mnie na słuchawkach aż nie mogę wytrzymać jak ona mówi. Ma nietypową częstotliwość tonu. Po prostu nie da się tego słuchać. TO tak jakby ktoś psu zajebał ultradźwiękowym odstraszaczem.
Plik jest odfiltrowany z częstotliwości poza zakresem 100hz—44 khz .. tak przeto ujebało ci się awersywnie w bani.
Dyrektor generalny firmy technologicznej z Salt Lake City znaleziony martwy po niepokojących telefonach: „To wszystko rozgrywka (gra)… Jesteśmy w Matrixie”
Erin Valenti była bardzo utalentowaną 33-letnią dyrektor generalną firmy technologicznej Tinker, która tworzy strony internetowe i aplikacje na smartfony. Była znana z tego, że jest bardzo inteligentna i miła (pracowała jako wolontariuszka w walce z handlem ludźmi), ma świetne poczucie humoru i udaną karierę. Pochodziła z Fairport w stanie Nowy Jork, a z mężem mieszkała w Salt Lake City w stanie Utah.
Jej firma, zatrudniająca 120 pracowników głównie w Pakistanie, projektowała, rozwijała i skalowała produkty technologiczne przeznaczone na systemy iOS, Android i sieć. Tinker stworzył ponad 700 produktów, w tym aplikacje mobilne, aplikacje SaaS, rynki z obsługą technologii i witryny konsumenckie dla Facebooka, Skullcandy, LiveNation, Pearson, MetroPCS i wschodzących startupów.
W laboratorium CTRL-labs pracowali naukowcy i technolodzy:
- doktorzy w dziedzinie obliczeniowej neuronauki;
- biomechanicy w połączeniu z hakerami i programistami;
- eksperci w zakresie przetwarzania sygnałów, uczenia maszynowego i interakcji człowiek-komputer;
- projektanci przemysłowi;
CTRL-labs opublikowało: „Przyszłość interfejsów mózg-maszyna jest nieinwazyjna. Zamiast implantów chirurgicznych, CTRL-labs wykorzystuje najnowocześniejszą detekcję i uczenie maszynowe, aby odczytać twoje neurony spoza ciała. Pierwszym krokiem będzie technologia precyzyjnie wychwytująca sygnały z wnętrza twojego ciała, aby sterować urządzeniami poza nim za pomocą niewiele więcej niż naturalnych gestów. Następnym krokiem – a jesteśmy już bliżej, niż większość ludzi zdaje sobie sprawę – będzie odczytywanie intencji bezpośrednio z twojego mózgu”. ( Źródło )
Valenti nie miała w przeszłości zaburzeń psychicznych ani nadużywania substancji psychoaktywnych. Scott Rafferty, przedsiębiorca z Utah, powiedział Business Insider, że Valenti mówiła o rezygnacji z milionowego biznesu, ale nigdy nie miała tego na myśli. Powiedziała mu, że czuje się odpowiedzialna za dobrostan ponad 130 inżynierów i ich rodzin po drugiej stronie świata. Planowała również sfinansować akcelerator startupów w swojej firmie i uruchomić linię odzieżową dla kobiet pracujących zawodowo. Pod koniec lata Valenti rozmawiała z Rafferty o chęci zatrudnienia trenera kadry kierowniczej. Trener Rafferty miał wkrótce zorganizować odosobnienie w Kalifornii.
1 października 2019 r. Valenti poleciał z Salt Lake City do Kalifornii, aby wziąć udział w trzydniowym seminarium o nazwie Create Powerful. Seminarium odbyło się w Laguna Niguel, miasteczku nadmorskim, i miało na celu pomóc właścicielom firm rozwijać się osobiście i zawodowo.
Seminarium było intensywnym, wciągającym doświadczeniem, które pomogło ludziom połączyć się z ich osobistą mocą i przezwyciężyć strach. Kosztowało 6500 dolarów i obiecało zmienić życie uczestników. Po seminarium Valenti poleciał do Bay Area 3 października, aby wziąć udział w dwudniowej konferencji w Monterey dla założycieli i inwestorów technologicznych.
Ostatnie słowa Erin Valenti: Jesteśmy w Matrixie
Uważa się, że ostatni raz Valenti widział Dean Jacobson, jej były menadżer w Summit Partners, w Palo Alto, w poniedziałek 7 października po południu.
Po seminarium Valenti zadzwoniła do rodziców i powiedziała, że nie może znaleźć swojego wynajętego samochodu, szarego Nissana Murano. Później znalazła samochód i ruszyła w stronę lotniska, ale rodzice zauważyli, że przez telefon brzmiała „maniakalnie i zdezorientowana”. Mówiła o planach na Święto Dziękczynienia, ale nie miało to sensu i mówiła szybko i chaotycznie.
Valenti wspomniała również, że zatankowała samochód zaledwie 10 minut wcześniej, ale teraz paliwo się kończyło, więc krzyknęła: „Spóźnię się na samolot!”
matka zaniepokoiła się i zadzwoniła do męża Valenti, Harrisona Weinsteina, prosząc go, aby natychmiast się z nią skontaktował.
Przez następne kilka godzin rodzina Valenti na zmianę rozmawiała z nią przez telefon, próbując ją uspokoić i zrozumieć, co się dzieje. Jednak Valenti nadal była pobudzona i odłączona.
W pewnym momencie powiedziała coś dziwnego: „To wszystko gra. To eksperyment myślowy. Jesteśmy w Matrixie”.
To oświadczenie dodatkowo zaniepokoiło jej rodzinę, która nie wiedziała, co o tym sądzić. Rozmawiali z nią aż do północy, próbując pomóc jej się uspokoić i zrozumieć swoją sytuację.
Według rodziny policja zadzwoniła do Valenti, a ona powiedziała oficerowi, że po prostu żartowała. W pewnym momencie telefon najwyraźniej przestał działać, a połączenia przechodziły na pocztę głosową.
W sobotę 12 października wolontariusz znalazł wypożyczony samochód Valenti zaparkowany kilka przecznic od miejsca, w którym ostatnio znajdował się jej telefon – na 6500 Bose Lane, ulicy mieszkalnej niedaleko lotniska Sam Jose.
Zaglądając do środka, wolontariusz odkrył ciało Valentiego na tylnym siedzeniu. Śledztwo policji San Jose nie wykazało żadnych dowodów przestępstwa, poinformowały władze. Nie było żadnych zewnętrznych oznak urazu ani obrażeń fizycznych.
Wysłany: 11:56, 17 Wrz '24
Temat postu:
Bezdomni to biznes - lecz gdzie się podziali? ... (wstęp do czegoś większego?)
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Wysłany: 19:57, 21 Wrz '24
Temat postu:
Samoskładająca się nanotechnologia hydrożelu odkryta w PEPSI
https://www.bitchute.com/video/b3yti0ibJ2ny/ _________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Wysłany: 06:25, 19 Paź '24
Temat postu:
p4lm napisał:
grubsza afera? żarty sobie robisz? puff daddy to jest grubsza afera, takich disneylandów w polsce to jest multum.
Kiciuś - ja to wiem, chodzi o to, że wreszcie jest o tym mowa w mediach dość wpływowych. Całe jajo polega na oświeceniu Januszów i Grażynek - oni wierzą w to co pokaże TV
_________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Post zebrał 200 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 10:36, 19 Paź '24
Temat postu:
easy russian napisał:
p4lm napisał:
grubsza afera? żarty sobie robisz? puff daddy to jest grubsza afera, takich disneylandów w polsce to jest multum.
Kiciuś - ja to wiem, chodzi o to, że wreszcie jest o tym mowa w mediach dość wpływowych. Całe jajo polega na oświeceniu Januszów i Grażynek - oni wierzą w to co pokaże TV
Upuszczają powietrza. Zobaczcie, przecież w USA wybory prezydenckie zaraz, a tu taka afera , czy Trump odwiedził murzyna w jego kurwidołku, a może ktoś z demokratów. Czy Puff popełni samobójstwo jak Epstein tu można ostro spekulować.
Afera jest potrzebna do manipulacji masami i do ustawienia kilku pionków.
Media głównego nurtu pokażą czubek góry Lodowej, a o całą resztę się nie rozbijesz bo statek którym płyniesz szybko zmieni kurs, temat .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Wysłany: 10:41, 20 Paź '24
Temat postu:
Gangi walczą ze sobą, zatem, wszelkie "prawdy", które wychodzą na jaw, są tylko podkładkami do wprowadzania roszad i zmian. Z ludźmi pracującymi miast i wsi ma to żaden związek.
4. Amerykańska armia zapytała Amarykanów na tweeterze: „Jak służba wojskowa wpłynęła na ciebie?” Szambo eksplodowało a potem wybiło. Odpowiedzi spłynęły bowiem tysiące. Oto niektóre z nich i aha, niewidzialna ale owłosiona ręka wolnego rynku, blokuje i ten post i wszystkie artykuły o nim, tak że i tak nie ma po co klikać. Ale można samodzielnie szukać – może jeszcze gdzieś kopia posta działa.
„Moja córka została zgwałcona, gdy była w wojsku. Zabrali ją do szpitala, gdzie personel składający się wyłącznie z mężczyzn próbował przekonać ją, by dała mu spokój, ponieważ zrujnowałoby mu to życie. Ona nalegała. Nie ustąpiła. Odbyła służbę w Iraku. Teraz cierpi na PTSD”.
„Przez ostatnie 15 lat niemal każdej nocy śnił mi się ten sam koszmar”
„Ktoś, kogo kochałam, dołączył zaraz po liceum, mimo że błagałam go, żeby tego nie robił. Kilka miesięcy po zakończeniu jego misji, odnowiliśmy kontakt. Pewnej nocy powiedział mi, że mnie kocha, a potem strzelił sobie w głowę. Jeśli zamierzasz żerować na dzieciach za imperializm, to przynajmniej lecz ich PTSD”.
„Po powrocie z zagranicy nie mogłem wchodzić w duże tłumy bez kilku piw w sobie. Mam uszkodzony nerw w prawym uchu i ponieważ nie chciałem wyglądać na słabego po powrocie, skłamałem przedstawicielowi VA. Mój tata został narażony na działanie środka Agent Orange, który zniszczył jego płuca, serce, wątrobę i trzustkę, a ostatecznie zabił go pięć lat temu. Miał 49 lat, został narażony na działanie środka na posterunku nie w Wietnamie i nigdy nie pozna mojej córki, mojego siostrzeńca. Nadal piję za dużo i tłumy są w porządku większość dni, ale muszę robić zakupy spożywcze wieczorem i nie mogę pracować w dzień, ponieważ jest za dużo ludzi”.
„Tata mojego najlepszego przyjaciela, gdy byłem w liceum, służył w wojsku. Zmagał się z nieleczonym PTSD i ciężką depresją przez 30 lat, nigdy nie powiedział o tym rodzinie. W Wigilię 2010 roku poszedł do ich szopy, aby wziąć prezenty i strzelił sobie w głowę. To był pierwszy pogrzeb, na którym byłem, gdzie powiedziano mi o przyczynie śmierci i jej powodach. Wróciłem do domu po nabożeństwie, popytałem i odkryłem, że większość pogrzebów, w których wcześniej uczestniczyłem, była spowodowana nieleczonymi problemami zdrowotnymi wynikającymi ze służby”.
„Mój tata został powołany do wojska i był narażony na działanie środka Agent Orange. Urodziłem się z wieloma fizycznymi/neurologicznymi niepełnosprawnościami, które są powiązane z tą substancją chemiczną. A mój tata stał się alkoholikiem z zespołem stresu pourazowego i chorobą afektywną dwubiegunową”.
„Poznałem gościa o imieniu Christian, który służył w Iraku. Był spoko, miał własne mieszkanie z rurą w salonie. Zawsze urządzał huczne imprezy. Mój najlepszy przyjaciel w tamtym czasie zaczął się z nim spotykać, więc spędziliśmy weekend w jego domu. Po imprezie o 6 rano wyjął laptopa. Zaczął pokazywać nam zdjęcia ze swojej służby wojskowej. Zdjęcia z grupą kolesi. Uśmiechał się, śmiał. Było spoko. Byłem pijany i nie obchodziło mnie to. Zaczął pokazywać nam zdjęcia małych dzieci. Po chwili jego oczy zrobiły się zupełnie ciemne. Pomyślałem sobie, koleś jest na haju. Bardzo spokojnie wyjaśnił nam, że wszystkie te dzieciaki nie żyją, „ale taka jest wojna. Martwe dzieciaki i nic poza zniżką wojskową”. Christian popełnił samobójstwo 2 miesiące później”.
„Ja nie służyłem, ale mój tata tak. W Wietnamie. To go ostatecznie zabiło, powoli, przez kilka dekad. Kiedy lekarze próbowali wszczepić mu rozrusznik serca, żeby może przedłużyć mu życie o kilka lat, jego organy były tak zniszczone przez Agent Orange, że rozpadały się pod wpływem dotyku. Zmarł, kiedy miałem dziesięć lat. Nigdy nie widział, jak kończę liceum. Nigdy nie widział, jak dostaję pierwszą pracę ani kupuję pierwszy samochód. Jego tam nie było. Ale hej! W końcu wypłaciliście 30 tys., kiedy inny weteran pozwał VA do Sądu Najwyższego, więc… Wiecie. To było dla niego fajne”.
„Przewlekły ból z 0% stopniem niepełnosprawności (pomimo wypisu ze szpitala), więc żadnych świadczeń, i problemy z gniewem, z którymi radzę sobie, wszczynając bójki na pięści z nieznajomymi”.
„Wielu moich znajomych służyło. Wszyscy biorą ciężkie leki przeciwdepresyjne, nie mogą przetrwać 4 lipca ani NYE i wszyscy zmagali się z poważnymi problemami z nadużywaniem substancji przed i po wypisie. A to wszystko na dodatek z jedną okaleczoną lewą ręką, zmiażdżonym kręgiem i ranami postrzałowymi.”
„Pozostawiłem mojego zdolnego i młodego brata jako złamanego i niepełnosprawnego mężczyznę, który ledwo wychodzi z domu. Zostawiłem moją matkę nadmiernie czujną i przerażoną z powodu ilości napaści seksualnych i gwałtów, które były tuszowane i pomijane przez CO. Przyjaciel dołączył do HS, kula sparaliżowała go od szyi w dół”.
„Mój kuzyn poszedł na wojnę dwa razy i wrócił z uzależnieniem od narkotyków, które go zabiło. Mój drugi kuzyn nigdy nie mógł dostać zapłaty na czas, a kiedy odszedł, próbowali wstrzymać jego wypłatę”.
„Dało mi to złamanie kręgosłupa, TBI, PTSD bojowe, wystawienie na działanie dołów poparzeń i złamane ciało bez nadziei na poprawę. Nawet nie przeszedłem na emeryturę z powodu złamania kręgosłupa. WTF”.
„Zabiliście mojego ojca, nie zapewniając mu odpowiedniego leczenia po wielu turach”.
„Każdy, kogo znam, dostał darmowe PTSD i ekspozycję na chemikalia oraz długie zaangażowanie w ich starania, aby Stany Zjednoczone zapłaciły za czesne na studiach. Kilka zrujnowanych żyć. Nikt nie wyszedł z tego lepiej. Dzięki Bogu, mój rekruter dostał DUI w drodze po mnie, inaczej byłbym martwy lub jeszcze gorzej”.
„Mam PTSD i nadal budzę się w nocy z płaczem. Mam też uszkodzoną nogę, z którą prawdopodobnie będę musiała się zmagać do końca życia. Depresja. Problemy z gniewem”.
„Mój dziadek wrócił z Wietnamu z poważnym PTSD, próbował utopić je w alkoholu, tak mocno bił mojego ojca, że aż 50 lat później wciąż się wzdryga, gdy się go dotyka. A ja dorastałem z ojcem z emocjonalnymi bliznami i własnymi problemami PTSD z tego powodu. Dobre czasy”.
„Hmmm. Zobaczmy. Straciłem przyjaciół, mam 38 cali blizn, PTSD i chwiejne ramię i dłoń, które nie działają”.
„Mój najlepszy przyjaciel wstąpił do wojska zaraz po liceum, ponieważ jego rodzina była biedna, a on chciał ukończyć studia. Odsiedział swój wyrok i jeszcze trochę. Gdy był gotowy przejść na emeryturę, wysłano go do Iraku. Wysłaliście go z powrotem w pudełku. Zniszczyło to jego dzieci”.
„Cóż, mój ojciec został wysłany do Iraku i wrócił jako zupełnie inna osoba. Nie mógł nawet pracować na tym samym stanowisku, na którym pracował 20 lat wcześniej z powodu lęku i PTSD. Miał koszmary, łatwo stawał się agresywny i miał straszną depresję. Ale wojsko po prostu dało mu tabletki, teraz jest w 100% niepełnosprawny i bierze mnóstwo leków. Ma koszmary każdej nocy, krąży po domu, ledwo śpiąc, sprawdza każdy pokój, żeby upewnić się, że wszyscy są bezpieczni. Wielu jego przyjaciół popełniło samobójstwo”.
„Ojciec jest niepełnosprawnym weteranem wojny w Wietnamie, który wrócił do domu z ciężkim PTSD i szalejącym alkoholizmem. VA przez lata nieustannie ignorowało go i jego potrzeby medyczne, a on otrzymuje bardzo małe odszkodowanie za wszystko, przez co przeszedł. Wielkie dzięki!!”
„Byłam #USNavy, mój mąż był #USArmy, służył w Bośni i Iraku, a ten miły, nieśmiały, zabawny facet odszedł, zastąpiony przez wycofanego, wściekłego mężczyznę… popełnił samobójstwo kilka lat później… kiedy ktoś mi dziękuje za moją służbę, po prostu kiwam głową”.
„Jestem trwale niepełnosprawny, ponieważ trenowałem z silnym bólem po tym, jak zostałem odrzucony z kliniki za „symulację”. Okazało się, że moja miednica była pęknięta i ostatecznie musiałem przejść operację biodra, gdy miałem 20 lat”.
„Mój brat poszedł do wojska jako całkiem normalna osoba, został Rangerem (Ft. Ord) i wyszedł jako socjopata. Pierwsze 3 tygodnie spędził w domu w swoim pokoju po ciemku, wychodząc tylko w nocy, gdy myślał, że śpimy. Zaczął robić szalone rzeczy. Nie widziałem go od 1993 roku”.
„Niedawno byłem na pogrzebie absolwenta West Point z 4-letnim dzieckiem i 7-letnią córką, ponieważ strzelił sobie w twarz, żeby uciec od PTSD, ale to nic nowego”.
„Nie znam nikogo w rodzinie, kto nie cierpiałby na PTSD z powodu służby. Ktoś jest z tego powodu zwolniony i uważa, że przemoc jest w porządku. Inny (marynarz) stał się psychopatą i uważał, że przemoc domowa jest odpowiedzią na nieposłuszeństwo żony”.
„Mój tata służył w Wietnamie, ale po stracie bliskich przyjaciół i byciu świadkiem zabijania niewinnych przez USA, odmówił ponownego rozmieszczenia. Od tamtej pory cierpi na PTSD. Najodważniejszą rzeczą, jaką zrobił w wojsku, było odmówienie dalszej walki i jestem z niego dumny”.
„Mojemu najlepszemu przyjacielowi ze szkoły średniej odmówiono leczenia zdrowia psychicznego i zmuszono do powrotu na trzecią turę w Iraku, pomimo tak głębokiej traumy, że ledwo mógł funkcjonować. Wziął garść tabletek nasennych i strzelił sobie w głowę dwa tygodnie przed wyjazdem”.
„Ból pleców, bioder i kolan. Brak zaufania, zwłaszcza gdy mówię o molestowaniu seksualnym. Oderwanie się od rzeczywistości ze strachu przed utratą przyjaciół. Ominięte urodziny, śluby, ukończenia szkół i pogrzeby. Dostaję jednak specjalne tablice rejestracyjne”.
„Mój syn zmarł 10 miesięcy temu. Odbył 3 tournée zagraniczne. Wrócił z ciężką chorobą psychiczną”.
„Nadal jestem w środku i odczuwam ciągły ból, a zalecono mi operację kręgosłupa, gdy miałem 19 lat. Wy też nie aktualizujecie mojego ERB, więc nie mogę skorzystać ze świadczeń edukacyjnych, które sam sobie narobiłem”.
„Mój tata służył przez dwie tury na Bliskim Wschodzie, a jego zmiany osobowości wpłynęły na moją rodzinę na zawsze. VA „poradnictwo” ma limit sesji i nie wysyła cię do prawdziwych psychologów. Służba wojskowa powoduje epidemię zdrowia psychicznego, z którą nie jest w stanie sobie poradzić”.
„Mój najlepszy przyjaciel z dzieciństwa stracił rozum po służbie w marines i teraz mieszka w szafie w swoim domu w Mons i ledwo potrafi z kimkolwiek rozmawiać. Pali tylko trawkę i pije syrop na kaszel, który kradnie, bo nie może utrzymać pracy”.
„Po powrocie z Afganistanu… Faktem jest, że nawet nie chcę o tym rozmawiać. Po prostu wiedz, że mój PTSD, ból pleców, bóle głowy, przewlekły ból, ból kolana i inne rzeczy sprawiają, że NIGDY nie podpisałem tego kontraktu. NIE BYŁO to warte bólu, który będę musiał znosić do końca życia”.
„Mój kuzyn służył i wrócił tylko po to, by zdiagnozować u niego schizofrenię i zespół stresu pourazowego. Były noce, kiedy zamykał się w łazience i siedział w kącie, ponieważ widział ciała w wannie. Jadąc autostradą, miał kolejny atak i wjechał w betonową barierę, pochłaniając swojego jeepa płomieniami i spalając się żywcem. Mój ojciec również służył i ani razu nie powiedział, czego był świadkiem i co musiał zrobić. Powiedział, że to nie jest coś, z czego ktokolwiek powinien być dumny”.
„Zostałam seksualnie zaatakowana przez członka służby w wieku 17 lat, kiedy odwiedziłam moją siostrę w jej bazie, a potem znowu w wieku 18 lat. Mój przyjaciel uzależnił się od K2 i zmarł, gdy VA odmówiło mu pomocy w zakresie zdrowia psychicznego. Inna służąca przyjaciółka została wykorzystana seksualnie przez swoją spółkę i obwiniano ją o to”.
„Spędziłem dziesięć lat w wojsku. Pracowałem po 15 godzin dziennie, aby upewnić się, że moi żołnierze są zaopiekowani. W zamian za moją ciężką pracę zostałem nagrodzony trzema żołnierzami, którzy mnie zgwałcili. Nigdy nie awansowałem na stopień, który zrobiłby różnicę. I próbowałem popełnić samobójstwo. Pieprzyć cię!”
„Właściwie nie udało mi się odbyć służby, ponieważ zostałem seksualnie zaatakowany przez trzech moich kolegów z klasy podczas programu przygotowawczego do akademii wojskowej. Poszli do akademii i nadal są oficerami w czynnej służbie. Wyleciałem z programu i mam PTSD”.
„Udana kariera wojskowa mojego ojca nauczyła go, że wolno mu używać przemocy, aby zmusić ludzi do robienia tego, czego chce, ponieważ Ameryka dała mu tę władzę”.
„Podczas gdy ja byłem zajęty oprawianiem plakatów propagandowych „najpierw żołnierze i rodziny” (lol), mój najlepszy przyjaciel pojechał do „Irakistanu”, ale nie wrócił. Wrócił żywy, to prawda, ale nie był już tą samą zabawną, beztroską, optymistyczną osobą, którą był wcześniej”.
„Mój mąż jest paraplegikiem i nie może teraz kontrolować 3/4 swojego ciała. Ja mam PTSD, zaburzenia lękowe, dwa połamane kolana, depresję, ból pleców, szumy uszne i przewlekłą bezsenność. Żałuję, że oboje odeszli”.
„To jeden z najbardziej rozdzierających serce wątków, jakie kiedykolwiek czytałem”.
„Bardzo mi przykro. Sposób, w jaki zawodzimy naszych żołnierzy, rani moje serce. Mój dziadek służył w wojnie koreańskiej i miał koszmary aż do swojej śmierci w wieku 91 lat. Musimy zrobić to lepiej”.
„Moja historia z Armią jest taka, że kiedy byłem w liceum, rekruterzy byli tam CAŁY CZAS – na lunchu, w klubach itp. – celując w biedne dzieciaki w szkole. Nie rozumiałem tego do tej pory. Wygryzasz ludzi, którzy nie mają nic w domu i ich wypluwasz”.
„Myślałem o zaciągnięciu się, dopóki nie zobaczyłem tego wątku. Trudno przejść”.
„Mam nadzieję, że armia ma dość odwagi, aby to przeczytać i zdać sobie sprawę, jak źle traktowani są nasi żołnierze. Dziękuję i niech Bóg błogosławi was wszystkich w tym wątku i waszych bliskich, którzy również cierpią”.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...13, 14, 15
Strona 15 z 15