Teodoryk napisał: |
Co do panslawizmu to tak nie przepadam za UPA i ich Ukraińskimi poplecznikami, za carem który chciał panslawizmu w wersji "wszystko rusyfikujemy i sprowadzamy do poziomu w Rosji". Wiesz jakbuś ja znam historie a nie to co ty. Ja rozumiem że Serbowie i Chorwaci za CHUJA się nie połącza w jedno słowiańskie państwo, podobnie zresztą jak Rosjanie i Polacy, a w mojej okolicy Polacy i Ukraińcy także nie. Stosunki międzynarodowe to coś bardziej skomplikowanego jabba niż tylko "wszyscy Słowianie to jedność". Bo zresztą i tak nie jest silniejszy by wyparł słabszych (w tym przypadku Rosja nas)Gdzie wyczytałeś na Polonice ?
Współczuje, paranoi...skąd 500 tys ? To jest bardzo dużo, przekracza 4% narodu...a przecież 90% to katolicy czyli jedno przeczy drugiemu. Z moich obserwacji wynika, że na wsiach jak zawsze nie ma Żydów w ogóle bo nawet nigdy nie było.... w mieście jest masa wieśniaków którzy mieszkają tam od paręnastu lat i wywyższają się nad mieszkańcami wsi z których się wywodzą. Co znaczną "twoje obserwacje", co przyjmujesz za kryterium jak to ładnie określiłeś "zażydzenia" ? Tylko mi nie mów że stwierdzasz to po poglądach, bo to będzie znaczyło pewną ułomność (przypisywanie Polakowi określonego typu charakteru i poglądu politycznego)... hmm a może w Białymstoku chodzą żydzi z pejsami po ulicach jak przed wojną... szczerze wątpię. |
Jednak Teodoryk myślałem ze wiesz więcej. A ty tymczasem zjadasz z Al koholem resztki wiedzy na śmietniku.Tym co to sobie za awatara obrał.Do Al kohola przejdę zaraz. Najpierw do Ciebie..... A myslisz ze ktos kocha w Polsce cara czy UPA? Takie myslenie swiadczy o Twojej pogardzie dla wiedzy. czy myslisz ze nienawisc Serbow do Chorwatow jest naturalna? O to tu idzie i o to tu biega............ To jest to po co ten Bimi ta strone zalozyl.....
Slowianie sa sobie blissi niz Germanie...jakkolwiek pochodziny z Germanami z tej samej grupy etnicznej....
Wiesz jaki jest problem ze Slowianami? Jest nas na swiecie blisko pół miliarda.... Jestesmy sobie blizsi niz Anglicy Niemcom...Niemcy Francuzom..... Od ponad 1000 lat gra w Europie idzie o jedno o podzielenie Słowian.....
Gdyby nie to bylibysmy w Europie hegemonem.......
Juz od VIII wieku były pierwsze proby laczenia plemion slowianskich...w pierwsze formy Panstwowe.....
Pierwszy klin wbiła w Slowian religja chrzescijanska.......religia ta jest jak narośl na Slowianach.....
to nie inkwizycja, nie tylko indianie sa najwiekszą ofaira tej religii....ale własnie Słowianie...wyrznieto w pień pod szyldem Chrystusa......całe narody.......
Pozniej 1000 lat manipulowania z poziomu kruchty koscielnej najwiekszymi Państwami Słowiańskimi.....wszytsko to pod maska przyjaciela......
Chorwacja Serbia-> tam stykają się dwa czynniki nienawisci....poglad na wiare we wspomnianego wcześniej Chrystusa...znowu ten kościół........
I mieszanie germanskie na Bałkanach......
Ze nie lubimy jako Polacy Czechów za historie? a co oni mieli do gadania? byli caly czas równiez pod germanskim albo zaborca albo wpływami......
Religia chrescijanska zabila w slowianach wole walki, wmowiono nam pokoj i milosc w swiecie nienawisci i przemocy.....
Zrobiono z nas jak to Pisze Ordel chodzace pizd........narod rolniczy....
wmawia sie nam pasterskie korzenie....slowianom ...co jest ewidentnym zalaszowaniem historii i to w dodatku bezczelnym....... w swietle innych tez historii zachodniej.
Bylismy silni jak wyrzynalismy wrogow w sensie doslownycm od ucha do ucha..........
Kto dzis wie ze plemiona slowianskie byly zyły w Austrii...ze ekspansja Slowianska przekroczyła w VI i VII wieku Łabe....
I powiem Ci jedno to co jest treraz sie juz chyba nie zmieni.........zrobiono z naszych ludzi ofiary i takim juz bedziemy....
Lata 80-te zryw.......w imie fałszywych ideałów.....Co miał na mysli ten pełen pychy i zarozumiałosci góral z Wadowic mówiąc "niech stapi duch Twoj i odmieni oblicze tej ziemi"???
Co ku.... domienił.......było zle a jest jeszcze gorzej.......tylko glupiec nie zrozumie ze aluminiową lyzeczke zamieniono mu na ołów pokryty tombakiem który go truje......
Zlodziejstwo, kurestwo, bieda, prostytucja.......alez kur.... ten duch namieszal jak juz zstapil.......
Po owocach ich poznacie...........
I tu wkracza Al kohol ze swoja wizja.....i sensem zycia Ideologie Al kochola chyba mozna skrocic w jednej krotkiej sentencji "
mam to wszystko w dupie" - jesli sie myle popraw mnie??????...powiem Ci wiecej nie tylko wszystko ale i wiecej...pilnuj aby ci mozg nie zawedrowal do 4 liter.........
To ze sa ludzi którzy jeszcze reguja na wselkie skur.....to moze Cie i smieszy a mnie raduje bo nie wszyscy maja jeszcze wszystko gdzies........
Mozna byc cool i trendy, miec wszystko w dupie kośic hajs i uzywki..... robic w stylu" robta co chceta"
Mozna ale gdzies po drodze ginie czlowieczesntwo......cos co nazywalo sie kiedys wrazliwoscia.....
Z homo sapiens stalismy sie na powrot homo erectus...choc to slowo erectus nie odnosi sie juz do postawy wspolczesnego czlowieka ani fizycznej ani tym bardziej moralnej.....
Dzisiaj mamy homo figo fago.......ni chu.... ni wydra...ni czlowiek
Na innym watku.......nakrecajam temat o jakims durynym samolocie......... nikt nie zwrocil uwage na jedna rzecz....po co taki szum informacyjny wokol tej sprawy......
No wlasnie po co ?