|
czy takie informacje wpływają na twoją decyzje dotyczącą zakupu produktu? |
tak |
|
84% |
[ 16 ] |
nie |
|
15% |
[ 3 ] |
|
Wszystkich Głosów : 19 |
|
Autor
|
Wiadomość |
Teodoryk
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 10:34, 09 Lis '09
Temat postu: |
|
|
Tak Jaba Jakobini to była burżuazja co?? Ceny maksymalne też burżuazja wprowadziła? wszystko robiła burżuazja i magnaci, znamy to jaba znamy Fajnie powtarzasz teksty radykalnych komunistów i faszystów.
Ej wiesz znasz wszystkie fazy rewolucji czy ograniczasz się ino do termidorian czopie ? Ogólnie fajny rewizjonizm, tak jaba znamy nawiedzone pseudo historyczne dzieła, które chcą zrobić z rewolucji intrygę "magnacką", znamy to jaba znamy. Nie kręci mnie twój rewizjonizm podobnie jak znajomość tylko jednej fazy rewolucji! W ogolę słyszałeś o jakobinach i Sankiulotach. O twoich reakcyjnych wynurzeniach na temat królów nawet nie będę wspominał.
Jaba może jeszcze raz --- wklep sobie jakobini a później Maximilien de Robespierre w google OK ? Zanim znowu wynurzysz swoje zacofane rewizjonistyczne poglądy, ja wiem że tęsknisz za średniowieczem już to przecież pisałeś, twój awatar kojarzy mi się jednoznacznie z polskim faszyzmem z okresu międzywojennego, więc wybacz.
Wiedzmin, zostaw ich, rewizjonistom zawsze będzie przeszkadzać godne życie człowieka pracy przecież powiedzieli że tęsknią za czasami w Europie przed 1789 rokiem, tzn za absolutną monarchia. Im się marzy bieg wstecz a nie w przód i tutaj tkwi problem i różnica poglądowa. Dlatego tak bronią wyzyskiwaczy a nie wyzyskiwanych.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiedzmin
|
|
Powrót do góry
|
|
|
suspenser
|
Wysłany: 22:30, 09 Lis '09
|
|
Kowal napisał: |
Prawda jest taka, że fachowcy prysnęli za granicę, zostali tylko teoretycy, nieroby i cwaniacy. Ja sam od dawna poszukuję dziewuchy, która potrafiłaby przerysować szkic rysunku na czysto od linijki- bezskutecznie. Nikt nie potrafi. O ślusarzu, który coś utoczy, przyspawa, czy wymieni łożysko przestałem już marzyć.
|
Obrażasz tych, którzy zostali z różnych powodów pomimo fatalnych warunków do życia w porównaniu np. z UK
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w mojej okolicy fachowców jest masa - wystarczy popytać sąsiadów to wskażą.
_________________ We wszystkim trzeba mieć umiar ... nawet w umiarze.
Za niezgodność poglądów i działań z własnymi Bimi zmniejsza limity.
Na szczęście kary ta są mniej dotkliwe niż za to samo 30 lat temu.
Pozdrowienia dla oficera prowadzącego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 23:41, 09 Lis '09
|
|
suspenser napisał: | Kowal napisał: |
Prawda jest taka, że fachowcy prysnęli za granicę, zostali tylko teoretycy, nieroby i cwaniacy. Ja sam od dawna poszukuję dziewuchy, która potrafiłaby przerysować szkic rysunku na czysto od linijki- bezskutecznie. Nikt nie potrafi. O ślusarzu, który coś utoczy, przyspawa, czy wymieni łożysko przestałem już marzyć.
|
Obrażasz tych, którzy zostali z różnych powodów pomimo fatalnych warunków do życia w porównaniu np. z UK
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w mojej okolicy fachowców jest masa - wystarczy popytać sąsiadów to wskażą. |
W mojej okolicy ostał się jeden tokarz, zwykle jest bardzo zajęty i jeszcze bardziej najebany.
Najlepszy żart wśród pracodawców - "Nie znasz kogoś młodego, chętnego do pracy?"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Teodoryk
|
Wysłany: 10:44, 10 Lis '09
|
|
Najlepszy żart wśród młodych "Nie znasz miejsca pracy w który zapłacą powyżej minimalnej krajowej?"
Znam ludzi z fachem, którzy już 8 miesiąc szukają pracy bo ich wyzyskiwacze oszukują.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 11:38, 10 Lis '09
|
|
Teodoryk napisał: | Najlepszy żart wśród młodych "Nie znasz miejsca pracy w który zapłacą powyżej minimalnej krajowej?"
Znam ludzi z fachem, którzy już 8 miesiąc szukają pracy bo ich wyzyskiwacze oszukują. |
Nic prostszego założyć firmę i płacić każdemu ile tylko sobie zażyczy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Teodoryk
|
Wysłany: 12:28, 10 Lis '09
|
|
Dobra Norbi skończ, to że masz mało do powiedzenia a twoje posty zazwyczaj wnoszą do tematu 1-2 banalne zdania już zdążyłem zauważyć... tak się składa że mam już prace z której jestem zadowolony nie musisz być arogancki. Tak w ogóle to idź do prostego pracownika i powiedz mu "nic prostszego idź i załóż firmę" zobaczysz reakcje. A tak w ogóle to i tak ktoś w tych waszych firmach musi pracować, szczególnie w wielkich więc się nie podniecaj bo bez pracowników pracodawca jest niczym.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 13:00, 10 Lis '09
|
|
Teodoryk napisał: | Dobra Norbi skończ, to że masz mało do powiedzenia a twoje posty zazwyczaj wnoszą do tematu 1-2 banalne zdania już zdążyłem zauważyć... tak się składa że mam już prace z której jestem zadowolony nie musisz być arogancki. Tak w ogóle to idź do prostego pracownika i powiedz mu "nic prostszego idź i załóż firmę" zobaczysz reakcje. A tak w ogóle to i tak ktoś w tych waszych firmach musi pracować, szczególnie w wielkich więc się nie podniecaj bo bez pracowników pracodawca jest niczym. |
Twoje wnoszą - takie niebanalne
Można dumać i teoretyzować. Jeden dzień w realnym świecie sprowadziłby Cię na Ziemie.
Znam wiele przypadków kiedy to pracownicy którzy czuli się źle opłacani odchodzili i zakładali konkurencyjne firmy. Większość z nich dawno już jest bankrutami i długi spłacać będą jeszcze ich wnuki. Częstokroć doprowadzali też do bankructwa swojego poprzedniego pracodawcę. Wszyscy tracili.
Tak dużo piszesz o wolności.
Wolnością pracodawcy jest płacić jak najmniej a pracownika nie przyjąć takiej pracy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Teodoryk
|
Wysłany: 13:09, 10 Lis '09
|
|
Żyje w realnym świecie tylko chyba po przeciwnej stronie barykady niż ty. Gdzie mam niby żyć? Co to w ogóle za argument "życie w realnym świecie", byt kształtuje rzeczywistość i twoją ukształtował reakcyjnie, i dlatego popierasz wyzysk. pracodawca powinien płaci pracownikowi tyle ile tamten wypracowuje.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 13:50, 10 Lis '09
|
|
Piękne!
Marksistowskie parafrazy o barykadach i świadomości. Pewnie napisane jeszcze na koszt pracodawcy lub podatnika. Zazdroszczę wolnego czasu, bo ja "po drugiej stronie barykady" muszę zapierdalać na każdą minutę swojej wolności.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Teodoryk
|
Wysłany: 13:58, 10 Lis '09
|
|
Sam jesteś marksistowski czopie, nie Garibaldi nic nie mówił o barykadach, nie stały one w XIX wieku na ulicach prawie każdego miasta w pewnym okresie, wiosna ludu to pewnie też bez barykad się obeszła? Ucz si historii, ja też muszę pracować. O czym ty mówisz Jaki koszt podatnika, chyba płace za internet czyż nie ? na koszt podatnika i robotnika to żyją wielcy kapitaliści już o tym pisałem, wyzyskują ludzką prace i z niej żyją, podobnie jak banki żyją z systemu sztucznej kreacji pieniądza To są największe pasożyty gdyby nie oni świat już dawno były o wiele dalej w postępie. mówi Ci coś lobbing? Albo dopłacanie bankom z publicznego pieniądza, który idzie na premie dla ich pracowników wielkich pasożytów którzy dostają publiczne pieniądze? Co do Barykady to jest tutaj pewnym symbolem i tylko w krajach demoludów wywołuje wynurzenia i oskarżenia o marksizm i komunizm, na zachodzie jest uznawana za symbol walki prawa i wolność. To tyle, wprowadzisz coś wartościowego do tematu o wyzyskiwanych pracownikach Indesit'u czy będziesz oskarżał każdego kto wykaże te zaniedbania o komunizm ? W jaki sposób by miała twoim zdaniem funkcjonować ta i inne jej podobne firmy bez pracowników ? bo na razie to proponujesz ucieczkę robotnika z pracy nawet gdy podpisał umowę a ona nie jest przestrzegana...wiesz za wielkimi korporacjami stoi wielki kapitał, robotnika nie stać na dochodzenie praw pracowniczych przed sądem. Pół biedy jest w firmach państwowych gdzie są związki zawodowe, największy problem jest w zagranicznych korporacjach, co pokazała sprawa Biedronki i Indesit"u
Zainteresowany:
Cytat: | Z moment bedzie tak :
Ja pracuję 10 godzin
A ja 20
A ja 28
Przestańcie sie napierdalac bez jakiejkolwiek potrzeby. No chyba , że taka potrzebę macie |
Racja ale nie pozwolę żeby jakiś kapitaluch jeden z drugim oskarżał mnie o to że pisze posty z pieniędzy podatników...wiesz to trochę chore, co oni mówią.
Co do Ikei kolejny argument potwierdzający teze o wyzysku wielkich korporacji, a Ci co to ujawniają to zapewne tylko wierzchołek góry lodowej.
btw. fajna stronka
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zainteresowany
|
Wysłany: 14:03, 10 Lis '09
|
|
Z moment bedzie tak :
Ja pracuję 10 godzin
A ja 20
A ja 28
Przestańcie sie napierdalac bez jakiejkolwiek potrzeby. No chyba , że taka potrzebę macie
Do tematu :
Ikea? "Rasizm, wyzysk i manipulacja"
Cytat: | Pracowałem w tym koncernie dwie dekady, przez ostatnie lata jako najbliższy współpracownik założyciela firmy. Po odejściu nie mogłem milczeć" - mówi "Dziennikowi Gazecie Prawnej" Johan Stenebo. Napisał książkę, w której zarzuca właścicielowi Ikei m.in. pranie brudnych pieniędzy i rasizm. |
http://www.pracownik.net.pl/ikea_rasizm_wyzysk_i_manipulacja
_________________ Myśl jest bronią.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zainteresowany
|
Wysłany: 15:45, 10 Lis '09
|
|
Oczywiście w koncernie obowiazuje :
" Poczucie , ze doprowadziło się coś do końca , to bardzo skuteczna pigułka, nasenna.Osoba , która przechodzi na emeryturę z poczuciem , ze swoje już w życiu zrobiła , szybko usycha. Firma uważająca, ze swój cel już osiągnęła, szybko popada w stagnację i traci przebojowość.
(...) Doświadczenie jest hamulcem wszelkiego rozwoju. (...) Naczelną zasadą jest pokora. Okazywanie pokory tyle dla nas znaczy, w pracy i odpoczynku. Pokora określa nas jako istoty ludzkie"
No to se powiedział Ingvar
_________________ Myśl jest bronią.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|