W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Surowa dieta Paula Nisona  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
12 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 4717
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rusty

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:17, 14 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK, dzięki Smile
Jutro kupię koszyk surowizny Wink Mam tylko nadzieję, że nie wszystko musi być BIO, bo aż tyle nie zarabiam.
Właśnie, jak z siłami psychofizycznymi na takiej diecie? Zgaduję, że okres przejściowy może być trudny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
hunab-ku

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:48, 14 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli zaczniesz na ostro ... to znaczy na maksa 100% surowego to uważaj:
sraczka, wysypki, świąd, kaszel co 10-15 sek przez wiele dni i nocy nie dający spać, zawroty (ale nie z osłabienia bynajmniej) głowy, bóle stawów, kolan, trzeszczenia, napady zimna i gorąca ... i takie tam
BĘDĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM
... także psychicznie będziesz miał jazdy ... agresja, złość, nerwowość niczym nie spowodowana będą z ciebie wyłazić jak wszy Smile
Radzę więc ... rób to przejście delikatnie, ale stanowczo ... obserwując swoje ciało ... aby Cię nie przestraszało.

Zrzucisz parę/naście kilo i klata Ci się wyprostuje, włosy zaczną Ci odrastać i odmłodniejesz znacznie.

A siły fizyczne nigdy Cię nie opuszczą ... dostaniesz takiego kopa, że nie będziesz wiedział co z czasem w nocy zrobić Smile
A siły psychiczno-intelektualne tak Ci się podniosą, że nauka nie będzie dla Ciebie żadnym problemem.
Poza tym będziesz szczęśliwy i radosny pod każdym względem.

Czy musi być bio?
No wiesz najlepiej żeby było ... ale jak nie będzie to się nie zadręczaj, bo organizm to taka maszyna jest ... jak żadna inna i spokojnie wypieprzy wszystko co mu zbędne ... jak będzie silny

Życzę Ci takiego a nawet większego szczęścia jakie ja posiadłem na RAW Smile
Powrót do góry
Rusty

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:30, 14 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super!
Dziękuję za odpowiedź. Czuję się zmotywowany Smile
Będę obserwował temat i za jakiś czas podzielę się wrażeniami.
Pozdrawiam
Powrót do góry
The Mike

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:57, 14 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hunab-ku napisał:
Jak zaczniesz jeść na surowo i bez mięsa oczywiście, to tak po paru - parunastu miesiącach smrodliwego wydalania czym tylko się da sam zobaczysz, że Twojemu ciału nic z tych kosmetyków nie będzie potrzebne. Przestaniesz wydzielać jakiekolwiek nieprzyjemne zapachy. Kosmetyki jak będziesz chciał, to eko możesz sobie używać. Tyle, że to i tak nie będzie potrzebne. No chyba, że będziesz coś dodatkowo pił (nawet zwykłą wodę) ... wtedy rzeczywiście trochę się człowiek poci, ale też bezzapachowo Smile

A co z alkoholem, marihuaną etc? Co z herbatą, kawą, też nie można.
Powrót do góry
Janiekowalsk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:39, 14 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hunab-ku napisał:
Jeżeli zaczniesz na ostro ... to znaczy na maksa 100% surowego to uważaj:
sraczka, wysypki, świąd, kaszel co 10-15 sek przez wiele dni i nocy nie dający spać, zawroty (ale nie z osłabienia bynajmniej) głowy, bóle stawów, kolan, trzeszczenia, napady zimna i gorąca ... i takie tam
BĘDĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM
... także psychicznie będziesz miał jazdy ... agresja, złość, nerwowość niczym nie spowodowana będą z ciebie wyłazić jak wszy Smile
Radzę więc ... rób to przejście delikatnie, ale stanowczo ... obserwując swoje ciało ... aby Cię nie przestraszało.

Zrzucisz parę/naście kilo i klata Ci się wyprostuje, włosy zaczną Ci odrastać i odmłodniejesz znacznie.

A siły fizyczne nigdy Cię nie opuszczą ... dostaniesz takiego kopa, że nie będziesz wiedział co z czasem w nocy zrobić Smile
A siły psychiczno-intelektualne tak Ci się podniosą, że nauka nie będzie dla Ciebie żadnym problemem.
Poza tym będziesz szczęśliwy i radosny pod każdym względem.

Czy musi być bio?
No wiesz najlepiej żeby było ... ale jak nie będzie to się nie zadręczaj, bo organizm to taka maszyna jest ... jak żadna inna i spokojnie wypieprzy wszystko co mu zbędne ... jak będzie silny

Życzę Ci takiego a nawet większego szczęścia jakie ja posiadłem na RAW Smile

Z większością muszę się zgodzić i chociaż nie jestem na surówkach ekstremalnych tylko zwyczajnie zdrowo się odżywiam unikając głównie białego cukru to przyznaję że kiedy jadłem samo surowe a najlepiej gdy poprzedzałem to głodówką czułem się zajebiści zresztą potwierdzi to każdy kto tego próbował ...Nie udzielam się zbytnio w temacie bo w sumie to sram na to co jedzą inni ale z mojego własnego punktu widzenia Sensowny wegetarianizm albo prawdziwy RAW to jest najlepsza droga dla zachowania zdrowia i świetnego samopoczucia ...Jednak ktoś kto przez lata wykształtował nawyki tłusto i mięsożercy zawsze będzie powtarzał że bez kiełbasy niema siły i inne bzdury...Dla mnie największym zaskoczeniem surowej diety jest to że regeneruje ona stawy czyli coś co wydawało by się nie nadaje się do regeneracji bo jest zużyte a jednak surowa dieta działa cuda jeśli chodzi o narządy ruchu ,zapewne chodzi o pozbywanie się złogów soli i wapnia ,fakt faktem jest że to działa i mam na to niezbity dowód Smile
The Mike

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:42, 14 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
złogów soli i wapnia ,fakt faktem jest że to działa i mam na to niezbity dowód

Pogadamy za jakiś czas, ale jak Wam służy, to tylko się cieszyć.

powiem tylko, że podobnie entuzjastyczne posty można wyczytać od osób przechodzących na żywinei low carb, albo optymalne Very Happy

energia, potencja, siła etc.
Powrót do góry
hunab-ku

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:39, 15 Sie '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak na innych dietach, być może podobnie ...
ale poza entuzjazmem nie widziałem i nie słyszałem o:

1. Ustępowaniu "nieuleczalnych chorób"
2. Wizualnym i wewnętrznym odmłodzeniu o 10-20 lat
3. Bezpowrotnej utracie nadwagi
4. Wzrostu siły fizycznej ciała i zdolności umysłu graniczących z cudem

Co do używek ... to oczywiście, że nie są one na tej diecie pożądane. Im bardziej ograniczymy podaż tego co organizm zatruwa, tym lepiej się oczyści.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: