|
Autor
|
Wiadomość |
Krzysiak
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
|
Powrót do góry
|
|
|
JA
|
Wysłany: 13:33, 09 Paź '09
Temat postu: |
|
|
Wg wielu nauk i filozofii każdy z nas jest bogiem. Nic złego w tym nie widzę . Dał sobie imie Jezus Chrystus, no cóż trochę ekstrawagancji nie zaszkodzi. Czy Ty jak się przedstawiasz mówisz, że nie jesteś tą osobą?
Niech robią co chcą, jak pomagają ludziom to chwała im. Jeśli zbierają wyznawców, trudno.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Krzysiak
|
Wysłany: 17:26, 09 Paź '09
|
|
ale przeciez ja mam to w dupie pokazuje tylko blad w Twojej wypowiedzi. Mnie to naprawde nie obchodzi czy i ilu frajerow w ten sposob natna.
_________________ Nikt nie ma monopolu na prawdę
www.chomikuj.pl/Filmyprawdy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Peacemaker
|
Wysłany: 06:37, 15 Paź '09
|
|
Człowiek ma do tego prawo. Dobrze ktoś wcześniej zauważył, że w Chinach jest mnóstwo uzdrowicieli u których za wizytę trzeba słono zapłacić. Nie sądzę aby wyrządzał komuś krzywdę. Wydaje się być uduchowionym i dobrym człowiekiem - na pewno nie życzył by nikomu śmierci czy choroby w przeciwieństwie do wielu z forumowiczów którzy życzą mu jak najgorzej ("Na stos ich" ???).
_________________ Make love not war...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
re-ligio
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Peacemaker
|
Wysłany: 17:46, 15 Paź '09
|
|
Nie będę szukał u niego objawienia. Ma prawo do tego tak jak Icke lub Johnes.
_________________ Make love not war...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
shinobi
|
Wysłany: 18:07, 15 Paź '09
|
|
zauważcie że gość nie ukrywa, że ukonczył szkole wojskową i pracował w kotrwywiadzie, napewno tam nauczyl sie werbować ludzi i prać im bańki
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
etznab
|
Wysłany: 18:49, 15 Paź '09
|
|
Jak dla mnie to NLP w wydaniu TVP.
Co do uzdrowień i samoleczenia oraz bioenergoterapii to stworzyli obraz, który dyskredytuje tego typu (sprawdzone i wiarygodne)rzeczy i umacnia zorganizowaną medycynę popartą kartelami farmaceutycznymi - ten koleś naciąga wszystkich - owszem, to fakt, czyli ma w nosie czy wyzdrowiejesz czy nie - ważne by on był zdrowy mając pełen portfel, ale dużo z tych rzeczy, o których mowił jest jednak prawdą (samoleczenie jest faktem, jesteśmy energią to też fakt).
Szkoda czasu na takie materiały, każdy się poci i pokazuje tak naprawdę jakim jest ignorantem - mnie on nie przeszkadza, jeśli wiemy jak działają takie sztuczki, których on używa i używa również w ten sam spoób publiczna telewizja - to nie musimy się obawiać o to czy nam zaszkodzi - kwestia jest raczej poważniejsza jeśli chodzi o innych ludzi, którzy nie sa tak świadomi jak większośc na tym forum i w jaki sposób ich ostrzec przed samym NLP?
Należy mu tylko współczuć,że najważniejszym dobrem dla tego człowieka jest niestety pieniądz...
_________________ www.youtube.com/user/WszystkoJestWporzadQ
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 19:36, 15 Paź '09
|
|
Ja również nie jestem przeciwny tego typu Jezusowi, ponieważ odwala bardzo dobrą robotę dla społeczeństwa i wręcz zmusza wielu do podrapania się po głowie i głębokiego zastanowienia.
Po tym podrapaniu się po głowie, niektórzy zastanowią się nad sensem jakiejkolwiek religii, inni powiedzą- fałszywy mesjasz, a jeszcze inni pojadą do niego na terapię.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 20:21, 15 Paź '09
|
|
JA napisał: | Wg wielu nauk i filozofii każdy z nas jest bogiem. Nic złego w tym nie widzę |
Wymień jedną.
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Adwokat Diabła
|
Wysłany: 20:33, 15 Paź '09
|
|
etznab napisał: | Jak dla mnie to NLP w wydaniu TVP. |
Sam program telewizyjny jest tandetny jak ten cały Dżizas rodem ze ś.p. Stadionu Dziesięciolecia. Zrobili z tego reportaż na poważnie i ku przestrodze, a sam temat nadaje się na śmieszny kabaret. Są bardziej interesujące postaci w Polsce, ale temat by się nie sprzedał coraz bardziej malejącej intelektualnie grupce telewidzów.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 20:44, 15 Paź '09
|
|
Ja wymieniłbym chociażby biblię, leżeli o to pytasz.
Lubię Biblię, bo jest wielce elastyczna.
Znane cytaty, nad którymi kościół się mota:
Np.
"Ja rzekłem: Jesteście bogami
i wszyscy - synami Najwyższego"
Bóg kieruje te słowa do ludzi w Psalmie 82, 6
"Odpowiedział im Jezus: Czyż nie napisano w waszym Prawie? Ja rzekłem: Bogami jesteście. Pismo nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić"
Ew. Jana 10,34
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
shinobi
|
Wysłany: 21:00, 15 Paź '09
|
|
a czy "prawdziwy" Jezus (z biblii) pobieral jakas kase za uzdrowienie lub chcial cos w zamian?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
slidexman
|
Wysłany: 00:27, 11 Lis '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Opaq
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 08:59, 04 Paź '15
|
|
Kod: | Notice of European data protection removal from Google Search
To: Webmaster of http://prawda2.info/,
Due to a request under data protection law in Europe, Google can no longer show one or more pages from your site in Google Search results. This only affects responses to some search queries for names or other personal identifiers that might appear on your pages. Only results on European versions of Google are affected. No action is required from you.
[...]
Here are the affected URL(s):
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=9293 |
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
manhattanman