W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Przymusowa sterylizacja już nad Wisłą  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 2447
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pumcia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:19, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tańcząca z wilkami napisał:

Na takim człowieczku ,że patologia to jest to co ja miałam przyjemność studiować i pracowałam w środowiskach patologicznych.

Studiować sobie mogłaś patologię, ale gdybyś żyła na przeciwko patologii, która niszczyła by twoją pracę, może byś otworzyła oczka.. i byś skończyła pisać brednie na mój temat..

Nie mam poglądów faszystowskich, tak jak mi zarzucasz, ale myślę rozsądnie, do czego chyba mam prawo.. Jeżeli chcesz poczytać coś naprawdę edukującego, to proponuję książkę Edwina Blacka "Wojna przeciw słabszym". Bo ja to przeczytałam i jestem całkowicie przeciw eugenicznym prawom..

Tyle tylko, że jest to pojedynczy przypadek. Jeżeli wszystko jest tak w porządku, to dlaczego opieka społeczna odebrała tej kobiecie dziecko ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Prrivan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:20, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak tłumaczy się szpital:

http://www.tvn24.pl/0,1616861,0,1,o-ster.....omosc.html

Cytat:

13:01, 28.08.2009 /TVN24
O sterylizacji bez zgody: "Podczas zabiegu wystąpiły komplikacje"
SZPITAL ODPOWIADA, ALE "NIE MOŻE" POWIEDZIEĆ

Dyrekcja szpitala w Szamotułach nie odpowiada wprost na pytanie, czy matka małej Róży została poinformowana przed zabiegiem o konieczności sterylizacji. - Pacjentka o konieczności zabiegu operacyjnego była informowana, ale o jego szczegółach dostatecznie dokładnie dowiedziała się już po nim. Zabieg nie przebiegał do końca zgodnie z założeniami - tłumaczy mówi wicedyrektor szpitala.

Postępowanie sprawdzające ws. zabiegu sterylizacji, jaki przeszła w szpitalu powiatowym w Szamotułach Wioletta Woźna prowadzi już prokuratura. Kobieta twierdzi, że o "ubezpłodnieniu" dowiedziała się po zabiegu. Z dokumentów medycznych.

Szpital odpiera zarzuty, ale nie mówi wprost, czy matka małej Róży wiedziała, że w czasie zabiegu lekarze przeprowadzą zabieg sterylizacji. - Proszę mnie zrozumieć, nie mogę udzielić odpowiedzi na to pytanie w tak szerokim zakresie - mówił przed kamerą TVN24 wicedyrektor szpitala Andrzej Leja.

O czym wiedziała?

Zamiast "wprost" o sterylizacji, wicedyrektor mówił o całym "zabiegu operacyjnym". - Pacjentka rzeczywiście przebyła go u nas. Jak przed każdym zabiegiem, nawet wykonywanym w warunkach bezpośredniego zagrożenia życia, wyraziła na niego zgodę. O wszystkim, co się działo, została poinformowana zarówno przed, jak i ostatecznie po tym, co się stało - zaznaczał.

A o czym dowiedziała się po zabiegu?

Dopytywany przez reporterkę TVN24 o "podstawę medyczną" decyzji o sterylizacji, wicedyrektor odparł: - Bezpośrednim powodem podjęcia interwencji operacyjnej był narastający krwotok. Była to sytuacja bezpośredniego zagrożenia życia pacjentki.

- To znaczy, że pacjentka nie mogła wiedzieć o sterylizacji przed zabiegiem, tak? - dopytywała dziennikarka. - Pacjentka o konieczności zabiegu operacyjnego była informowana. Mówię o "zabiegu operacyjnym" (nie sterylizacji red.). O jego szczegółach dostatecznie dokładnie dowiedziała się po nim. Zabieg nie przebiegał bowiem do końca zgodnie z założeniami - przyznał Leja.

Mimo to zdaniem wicedyrektora "wszystkie procedury zostały spełnione". Innego zdania jest adwokat rodziców małej Róży. Wiele pytań do szpitala ma też ministerstwo zdrowia. Biuro Praw Pacjenta, które działa przy resorcie, zwróciło się do dyrekcji placówki ze specjalnym listem, w którym domaga się wyjaśnień. Prokuratorzy z Prokuratury Rejonowej w Szamotułąch, którzy prowadzą postępowanie wyjaśniające, mają miesiąc na podjęcie decyzji, czy wszcząć śledztwo.

Cudnie.Najlepszym środkiem medycznym na powstrzymanie krwawienia z dróg rodnych okazuje się wycięcie jajników.Medycyna nie przestaje mnie zaskakiwać.

@Pumcia
Skąd ta pewność że to pojedynczy przypadek?
Kiedy kilkunastu bezdomnych umierało po podaniu im testowej szczepionki to też były pojedyncze przypadki...
Powrót do góry
kondrix

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:51, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Trzy rzeczy które musisz wiedzieć o becikowym
- 1000 złotych becikowego dostają rodzice każdego dziecka które przyjdzie na świat.
- Rodziny ubogie, dostają extra dodatek w wysokości 1000 złotych
- Becikowe samorządowe , zależy od miejscowość w której mieszkasz

Lekarze dno, rodzice dno. NWO:1 Polacy:0

Cytat:
Wszyscy twierdzą, że matka Róży nie ma problemów z wychowywaniem swoich pozostałych dzieci (a ma ich trójkę).
Cytat:
Byłam szczęśliwa, że matka ośmiorga dzieci żyje, jest cała i zdrowa - zaznacza z kolei Barbara Kaczmarek, ordynator oddziału
To ile w końcu ma dzieci?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:07, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie bardzo rozumiem ten tytuł.
przymusowa??

wykastrowali kolesianę wbrew prawu, bez jej wiedzy - gdzie tu przymus sterylizacji?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Prrivan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:12, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie "bezprawna" też pasuje...ale w końcu treść się liczy.
Trochę mnie zdenerwował ten news w kontekście tego co się dzieje na świecie więc dałem upust emocjom.

Bimi,kto wie czy nie dojdzie i do przymusowych skoro co chwilę pewni ludzie robią małe kroczki w wiadomym kierunku.

Niby z dnia na dzień nie zauważasz zmian ale kiedy zastanowisz się jak wyglądało życie rok,pięć,dziesięc lat wstecz to skóra cierpnie.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:14, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no racja.
aczkolwiek bezprawie w kraju na wisłą to żadna sensacja - to raczej chleb powszedni.
co innego przymusowa sterylizacja... Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dysputant

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:37, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak będę miał 8 dzieci sam się widelcem wysterylizuję.
Pasuje?

http://www.pown.it/3385
Powrót do góry
Prrivan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:19, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Dysputant

Tak ci graficznie odpowiem:
http://demotywatory.pl/70763/Kazdy-moze-zostac-ojcem-

Może kiedyś zrozumiesz że ilość i jakość potrafią jednak iść w parze.
Powrót do góry
Dysputant

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:50, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie jest prywatna potyczka słowna.
Nie pisałem iż każda większa rodzinka jest zła , tylko że takowej nie spotkałem i nie są one zbyt częstym przypadkiem.
Nie ma tu mowy o chłodnej chińskiej metodzie "2 nie więcej" tylko o sterylizacji ludzi którzy pasożytują na ludzkiej empatii.
To tak jakby z litości karmić wszystkich dookoła , a sam zobaczysz że zabraknie chleba dla twoich dzieci.
I co dalej? Powiesz hołocie że nie ma więcej jedzenia i że sam głodujesz , a oni ci jeszcze wpierdol wpuszczą.
I proszę nie wciskajcie mi kity że ci ludzie są biedni i pokrzywdzeni
przez społeczeństwo i ich kurewstwo to tylko reakcja na panujący system.
Jest to grupa ludzi która przyjmie każdą pomoc nie dając nic w zamian, a kiedy pomoc się skończy burzą się.
Najłatwiejsza do manipulacji.
Mam takich sąsiadów jak i rodzinki mieszkające na podwórku
słyszę jak żyją , widzę co robią.
Z każdej takiej rodzinki może wywieść się wartościowa osoba ale nie mówimy o zabijaniu narodzonych tylko uniknięciu przyszłych pokoleń.
Kto jest wartościowy?
Być może ktoś kto nie tylko chce brać ale i coś dawać.
Nie egzystować tylko żyć.
Posiadać rodzinę a nie stado.
Przynajmniej manifestować swą różnicę od zwierząt.
Stosować umysł ponad mięśniami.

I czy mowa o kastracji na siłę?
Nie. Można to zrobić sposobem.
Wystarczy zapłacić tyle ile kosztują dopłaty socjalne , a odebrać cześć dopłat płaconych w tej chwili.
W ciągu kilkudziesięciu lat ilość takich rodzinek drastycznie by się zmniejszyła.
Dlaczego? Pieniądze. Materialistyczne myślenie tych ludzi było by decydującym czynnikiem.
Zasłanianie się sztandarami równości , prawości to tylko ucieczka od decyzji.
Narzekanie na podatki , zus-y , vat-y a to właśnie pomaganie wszystkim dookoła ogranicza rozwój.

Stare dzieci , nie mogąc lub nie chcąc walczyć o rozwój szukają oparcia w tych którzy to robią.
Płacąc podatki dajemy powód takim ludziom do dalszego życia w takich warunkach. Zgadzamy się na to co się tam dzieje.

I ostatecznie.
Jak zawsze istnieją odmienne przypadki , ludzie odróżniający się od innych.
Lepsi i gorsi.
Biali i czarni.
Jednak istnieją jeszcze szarzy.

Ja jedynie oponuję za pomocą tym białym i szarym.
Czarnych zostawić ich własnemu losowi.

To nie Ja , Wy czy Oni tworzą takie podziały.
Te granice istnieją , powstały tysiące lat temu.
Są tak samo stare jak pojęcia dobra i zła.

Ponosi mnie ..trochę Wink.
Ale są tematy które mnie poruszają do głębi.

http://www.pown.it/3385
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:15, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprawa jest osobna, nie widzę żadnego powodu żeby przyczepiać jej metkę ideologiczną, po prostu jeśli lekarz zawinił to niech teraz odpowiada przed wymiarem, przecież to jest odosobniony przypadek, a nie masowe przestępstwo, tytuł tematu jest tendencyjny i wprowadza w błąd, uogólnia i sieje panikę, osoba odwiedzająca wątek myśli, że może weszło jakieś nowe prawo o masowej sterylizacji, to się nazywa tzw. propaganda moi drodzy
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:36, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prrivan, wracając jeszcze do tytułu, dlaczego uznałem to godnym napomknięcia.
Otóż myślę, że gdybyś zgodnie ze stanem faktycznym, użył wyrazu "bezprawna" w miejsce "przymusowa" to prawdopodobnie wątek nie byłby najczęściej czytanym dzisiejszego dnia.
A tak jest numer 1 - informacyjny hoax dnia Smile

Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 04:32, 16 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

''Według oficjalnych statystyk NFZ w Polsce przeprowadzono w ubiegłym roku 27 zabiegów sterylizacji kobiet. Jednak ze śledztwa dziennikarzy "Tygodnika Powszechnego" wynika, że mogło ich być nawet tysiące.

Jak podaje "Tygodnik Powszechny", część takich zabiegów wykonuje się na życzenie kobiet, a część bez ich wiedzy, przy okazji cesarskiego cięcia
.

Sterylizacja, czyli trwałe pozbawienie płodności, jest w Polsce tematem wstydliwym i jak się okazuje niebezpiecznym. Polski Kodeks Karny nakłada bowiem bezwzględnie karę do 10 lat pozbawienia wolności za wykonanie tego typu zabiegu.

Nagłośniony casus Wioletty Woźny rzucił cień podejrzenia czy przypadkiem w szpitalach nie funkcjonuje sterylizacyjne podziemie. "TP" zbadał tę sprawę. Z nieoficjalnego śledztwa wynika, że zabiegów sterylizacyjnych mogło być nawet tysiące. Potwierdzają to w zakulisowych rozmowach lekarze, położne oraz same pacjentki.

Część zabiegów w szpitalach państwowych i prywatnych klinikach wykonuje się na życzenie kobiet, część bez ich wiedzy zwykle przy okazji cesarskiego cięcia. Niektóre z przypadków uzasadnia się względami medycznymi. Lekarze jednak nie wpisują ich do kart wypisowych by uniknąć więzienia.

Wiele Polek, którym odmawia się ubezpłodnienia wyjeżdża wysterylizować się do innych krajów Europy.

Więcej w najnowszym numerze "Tygodnika Powszechnego", nr 38/2009''
za: http://wiadomosci.onet.pl/2043639,11,item.html
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:10, 16 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Definicja ludobójstwa według ONZ:

Według Artykułu II Aktu Ustanawiającego Definicje Ludobójstwa czytamy:

Ludobójstwo oznacza którąkolwiek z następujących działalności mającą na celu wyniszczenie, w całości lub częściowo, narodu, grupy etnicznej, rasy lub grupy religijnej, poprzez:

a) Zabijanie członków tej grupy.
b) Powodowanie poważnych cielesnych lub moralnych krzywd u członków tych grup.
c) Umyślne narzucanie tym grupom warunków życiowych wykalkulowanych w celu całkowitego lub częściowego ich wyniszczenia.
d) Narzucanie metod mających na celu ograniczenie narodzin nowych członków tychże grup.
e) Usilne i przekonywujące działania mające na celu przekazywanie dzieci jednej z tych grup do drugiej.

Przypada więc pod ludobójstwo ten lekarski proceder. Dlaczego sprawa medialnie została zamieciona pod dywan? Przecież
Cytat:
Z nieoficjalnego śledztwa wynika, że zabiegów sterylizacyjnych mogło być nawet tysiące. Potwierdzają to w zakulisowych rozmowach lekarze, położne oraz same pacjentki.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: