W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

[RS] Gregg Braden - The Science of Miracles PL  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
14 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 4462
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
redmuluc

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:21, 10 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lukup napisał:

To napisz co takiego wiesz. Pomedytowales i wszystko do okola sie zmienilo? Tam gdzie byly scieki, nagle zaczela plynac czysta zrodlana woda no i zlodzieje zaczeli obdarowywac biednych swoimi majatkami.... O czym ty mowisz?

Owszem potrafię Zmieniać Rzeczywistość, ale informacje o tym wykraczają daleko poza poziom forum i nie sądzę abyś to kiedykolwiek to zrozumiał bez praktyki. Poza tym to sprawy osobiste, duchowe i nie widzę powodów aby o tym pisać na anty-duchowym forum, które z prawdą ma tyle wspólnego co zbiór liter układających się w to słowo.

Cytat:
Zauwaz ze wiekszosc ludzi jest poddana non stop muzyce i gadaniu oraz wszelkiej masci obrazom (radio, TV, reklamy, chalas, stres, problemy osobiste). W takich warunkach jest niemozliwa koncentracja.

Naprawdę, masz śmieszne pojęcie o koncentracji...kontroli, emocji. JA NIE OGLĄDAM TV , nie słucham radia, nie słucham hałaśliwej muzyki, nie oglądam reklam, nie mam problemów osobistych i stresu...To wszytko jest już poza mną, większość destrukcyjnych emocji , ale jeszcze mam sporo do zrobienia. Tego pozbędziesz się poprzez praktyki duchowe. O czym ty człowieku mówisz ?. Nawet w hałasie po kilkunastu sekundach jestem w stanie wywołać stan Alfa i wyłączyć się całkowicie. (tutaj wcześniej ćwiczyłem kilka lat)
Oczywiście jestem zaledwie żałośnie początkującym w tej dziedzinie. Choć pewne techniki wymyśliłem sam.

Cytat:
Owszem aby cos zrozumiec to trzeba myslec, niemniej jednak jezeli caly czas ciebie ktos rozprasza to nie mozna mowic o mysleniu.

DLATEGO WYŁĄCZASZ UMYSŁ I "MYŚLENIE" które powoduje hałas i SKUPISZ SIĘ NA czystej ŚWIADOMOŚCI. Nie potrafisz rozróżnić Umysłu - Myślenia od Świadomości. Przestań się więc tak butnie i autorytatywnie wypowiadać na tematy które są poza twoim zasięgiem. Zacznij jakąkolwiek praktykę a sam zobaczysz ile osiągniesz.

Moim zdaniem jestes w bledzie, zeby nie powiedziec bardzo.
Właśnie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
slidexman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:27, 10 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lukup napisał:
Moim zdaniem jestes w bledzie, zeby nie powiedziec bardzo.

na szczescie to ze tak myslisz nie znaczy ze tak jest :)

Cytat:
Owszem aby cos zrozumiec to trzeba myslec

zgadzam sie choc bez umyslu i jego myslenia tez mozesz wiele zrozumiec

Cytat:
niemniej jednak jezeli caly czas ciebie ktos rozprasza to nie mozna mowic o mysleniu.

skad wiesz ze caly czas ktos mnie rozprasza?

Cytat:
Zauwaz ze wiekszosc ludzi jest poddana non stop muzyce i gadaniu oraz wszelkiej masci obrazom (radio, TV, reklamy, chalas, stres, problemy osobiste). W takich warunkach jest niemozliwa koncentracja.

to ze poddajesz sie temu to twoj wybor
ale momencik, nie rozumiem tu czegos wiec zadam pytanie
teraz uwazasz ze medytujac, cos mozna odkryc i teraz probujesz wykazac,
ze medytacja dla przecietnego czlowieka jest niedostepna ze wzgledu
na brak odpowiednich warunkow do koncentracji?

Cytat:
Niemniej jednak same myslenie nie jest rownowazne ze zrozumieniem wszystkiego. Jak bedziesz sobie medytowal o chmurkach i wiaterku, to watpie ze wiele odkryjesz odnosnie zycia codziennego.

a to chmurki i wiatr nie sa u ciebie dzodzienne?
nigdy nie medytowalem o chmurkach i wiaterku
ale sprawdze co "dziewica" wymyslila ;p

Cytat:

re-ligio skoro jest juz was 3 (lub wiecej) to wasze medytowanie powinno miec taki silny wplyw ze wszyscy na tym forum powinni to czuc.

a skad to wiesz? co powinni wszyscy czuc?

Cytat:
Niestety, ja czuje ze chcecie wciskac glupoty. Czyzbyscie chceli nas oglupiac? A byc moze lepiej zrobilibyscie gdybyscie skonczyli z oglupianiem siebie za pomoca narkotykow. Z regulu narkomani koncza w rynsztokach a nie wsrod laureatow nagrody Nobla.

i kto tu jest oglupiany obrazami z tv :)
lyknales jak mlody rekin hipnoze z mediow na temat narkotykow
a tu przyklad naukowca narkomana noblisty http://www.youtube.com/watch?v=dbdVThUQkrY
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:38, 12 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z wami dyskusja to jak rzucac groch o sciane. Rownie dobrze morzecie powiedziec ze jestescie nawiedzonymi i macie swiete objawienia, no oczywiscie zwykli smiertelnicy nic nie widza i was nie rozumieja.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
slidexman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:07, 13 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiec dobrze trafilismy bo na tym forum
zwykli smiertelnicy to mniejszosc Smile

mozecie piszemy bez r
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: