Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 15:23, 04 Wrz '09
Temat postu:
Teodoryk napisał:
No i co że dobrze oceniają , gdzieś to wyczytał dawaj źródło? Czy to znaczy że mamy się przejmować jakimiś filmikami? Nie siedzisz w Polsce i widać nie wiesz że obroty handlowe z USA są niczym w porównaniu do obrotów handlowych z sąsiadami i krajami UE. a co do firm to sory ale np. Coca-Cola to ma się dobrze nawet w Kenii albo Brazylii, to są globalne firmy USA
Ale to nie tylko w USA ale tak samo po całej Europie
Chcemy zaprosić do współpracy ośrodki monitorujące losy Polaków za granicami, organizacje społeczne, media polskie i polonijne z różnych zakątków Europy oraz Ameryk.
http://www.polishaction.org/
Wysłany: 18:56, 04 Wrz '09
Temat postu:
powtarzasz te filmiki ! Po co ? wiesz jakie to nudne ? Co chcesz tym osiągnąć ? Może ja mam wklejać tą amerykańską idiotke po każdym twoim poście ?
btw. Bo u nas kurwa z Niemców się nikt w tv nie śmieje, nie mieszkasz w Polsce więc widać mało wiesz. daj sobie siana z niszowymi filmikami.
JESZCZE RAZ: CO TO MA NA CELU ?
Po jakiej całej europie...szczególnie widać jak śmieją się z nas Węgrzy, tak się śmieją że stawiają pomniki przyjaźnie między dwoma narodami .... a z kim sobie amerykanie postawia pomnik przyjaźni ?? Może z Izraelem albo hmmm może Iranem dla szydery ??
Ile razy byłeś w Europie ? Skąd czerpiesz swe informacje z internetu ? Suuuuper
Chłopcze mój naród jako pierwszy w Europie wprowadził tolerancje między wyznaniową gdy po całej Europie szalały wojny religijne, jeżeli chcesz aby ktoś tutaj przeją się bandom nieuczonych debili którzy o tym nie mają pojęcia to próżny trud. Ja znam historie USA więc mam moralne prawo się z nich śmiać bo wiem z czego się śmieje, jeżeli ktoś się śmieje z innego narodu nawet nie znając jego historii i kultury raczej nie świadczy to o nim za dobrze,.
Wysłany: 00:17, 05 Wrz '09
Temat postu:
Teodoryk napisał:
Po jakiej całej europie...szczególnie widać jak śmieją się z nas Węgrzy, tak się śmieją że stawiają pomniki przyjaźnie między dwoma narodami .... a z kim sobie amerykanie postawia pomnik przyjaźni ?? Może z Izraelem albo hmmm może Iranem dla szydery ??
Węgry i Polska razem nic za bardzo nie osiągną. Liczą się mocarstwa takie jak Niemcy, USA, i Rosja. Węgrzy byli za Niemcami w II wojnie światowej.
Wysłany: 01:59, 05 Wrz '09
Temat postu:
Widac @aimfor2 zachlysnal sie tym calym "zachodem" i za wszelka cene promuje ich wizje Polski i Polakow.
Dlaczego nie smieja sie z nas wlasnie Wegrzy, Slowacy i inne blizej nam pokrewne nacje niz germance (z ktorymi zawsze mielismy problemy) ?
Filmikow jest masa, tylko dlaczego usilnie promujesz wysmiewajace nas ?
A moze to ci pomoze pomyslec.
I mozna szukac takich produkcji, tylko po co ?
Ponizej troche przykladow pozytywnych, moze zmienisz zdanie
Nie do konca moze zgadzam sie ze swiatopogladem Honoru, to musze przyznac ze kawalki maj rewelacyjne.
Nawet znajdzie sie cos pozytywnego w hip hopie ...
Przyznam ze podoba mi sie ten nurt Slowianski I faktycznie, gdyby Slowianie sie zjednoczyli i wspolnie zaczeli dzialac to Unia Europejska mialaby spora konkurencje. Niestety przez wieki dzieki odpowiedniej polityce zostalismy podzieleni i ciezko teraz powiedziec kto zaczal/kto za cale zlo odpowiada.
Jedno natomiast jest pewne - mozemy byc dumni z naszego kraju i naszych przodkow, historia swiadkiem ze jest z czego byc dumnym.
Widzisz @aimfor2 jak sie chce to mozna znalezc pozytywne akcenty i je promowac. To tylko kwestia checi. Mozna tez promowac wrogie produkcje ... tylko czy Polakowi przystoi ? Na to musisz sobie sam odpowiedziec.
Gdyby zachod poznal nasza prawdziwa historie to inaczej by na nas patrzyl. Niestety, tam sie propaguje poglady antypolskie ("polskie obozy zaglady" itp. bzdury) i to najbardziej wkurwia (sorry za bluzg, ale pasuje tu idealnie).
Czy to było kurwa mądre ? Dlaczego zachód nie odebrał Niemcom 72% terytorium, przyznając Polsce od razu wszystko po Łużyce? A najmniej winnym Węgrom odebrał? Jakie oni mają prawo dyktować granice za innych na swoich śmiesznych konferencjach ?
pomimo tego że Austria i Niemcy w I wojnie zawinili gorzej dostało się najbardziej Węgrom. Węgry we wrześniu 1939 nie wypowiedziały wojny Polsce. A Węgierska brygada wysłana do tłumienia powstania przez Niemców, wspierała...Polaków. Po tym poznaje się przyjaciół nie wychujają Cię nawet jak są w przeciwnym obozie, a nie jakaś Anglia i Francja ... sojusznicy a cioty.
Jak nie osiągnęły nic ?? To nie przecież oba kraje trzasły średniowieczną Europą, Stefan Batory Węgier na tronie Polskim, pokonywał bez problemu Rosjan i zdobywał Inflanty. W chwilach gdy Rzesza była rozdrobniona na setki zwalczających się państewek i tonęła we krwi zabijanych w wojnach religijnych Polska była mocarstwem którego wojska okupowały Kreml (jako jedyni zdobyliśmy Moskwę, ni licząc Napoleona bo tam Rosjanie się sami wycofali). Wojska Polskie i Węgierskie walczył najdzielniej z najeźdźca Tureckim w Europie, Jan III Sobieski dokonał odsieczy Wiednia. Więc przestań mi pieprzyć że nic nie osiągnęliśmy, i że liczą się mocarstwa. jeżeli dla ciebie jest osiągnięciem wywołanie II wojny światowej albo wojny w Wietnam i Iraku to wybacz. Dla mnie większym osiągnięciem jest tolerancja religijna już pod koniec średniowiecza i odsiecz wiedeńska.
DarkRaven, też mi się podoba nurt słowiański, ale bardziej odpowiada mi międzymorze, czyli sojusz Europy środkowej, bo zawsze kurwa krojono tą część Europę jak się chciało bez uwzględnienia miejscowych tradycji i robił to zarówno wschód jak i zachód, tylko zjednoczona środkowa Europa może przeciwstawić się barbarzyńcom ze wschodu i zachodu , nareszcie skończyło by się krojenie Półwyspu Bałkańskiego, Węgier czy naszych ziem. Powinniśmy zapomnieć o dawnych animozjach i połączyć siły.
Jeszcze jedno te całe gówno NWO to także nie jest wymysł żadnego z narodów środkowo Europejskich, jakoś dziwnym trafem te narody zawsze omijał absolutyzm i totalitaryzm. Jak się okazuje specyfika Węgier była bardzo podobna do szlacheckiej Polski w XVII wieku, niestety tam się nie mogło to w pełni rozwinąć ponieważ byli pod okupacją Habsburgów i Turasów. NWO to typowy wymysł zachodnich państw... taka prawda.
Wysłany: 15:11, 05 Wrz '09
Temat postu:
Teodoryk napisał:
Cytat:
Węgry i Polska razem nic za bardzo nie osiągną. Liczą się mocarstwa takie jak Niemcy, USA, i Rosja. Węgrzy byli za Niemcami w II wojnie światowej.
Pieprzysz .... Węgrzy w czasie II wijny byli z Niemcami ponieważ traktat w Trianon pozbawił ich ponad 50% ziem
Węgrzy czasami zrobili krzywdę Polakom II wojnie światowej.
according to Hungarian Minister Count Csaky and ultimately refused Hitler's requests to participate in any actions against Poland, his armies did control certain areas of Poland during the war. (1) Yet, at the same time the Hungarians voluntarily admitted Poles within their borders. The refugees either lived freely within the borders or found themselves running for their lives dependent upon the Magyars relationship with the Germans or which Hungarian controlled the political arena: e.g., both Dome Sztojay, a puppet of the Nazis, and Ferenc Szalasi, the leader of the Arrow Cross viciously attacked the Poles.
Wysłany: 15:24, 05 Wrz '09
Temat postu:
DarkRaven napisał:
Przyznam ze podoba mi sie ten nurt Slowianski I faktycznie, gdyby Slowianie sie zjednoczyli i wspolnie zaczeli dzialac to Unia Europejska mialaby spora konkurencje. Niestety przez wieki dzieki odpowiedniej polityce zostalismy podzieleni i ciezko teraz powiedziec kto zaczal/kto za cale zlo odpowiada.
Jedno natomiast jest pewne - mozemy byc dumni z naszego kraju i naszych przodkow, historia swiadkiem ze jest z czego byc dumnym.
Polska ma dużo dobrej historii ale tak samo dużo złej.
Jest coś w tym że Angielskie słowo slaves pochodzi ze słowa Slavs
So many Slavs were enslaved for so many centuries that the very name 'slave' derived from their name, not only in English, but in other European languages and in Arabic
http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_medieval_Europe
Slavs became slaves around the beginning of the ninth century when the Holy Roman Empire tried to stabilize a German-Slav frontier. By the 12th century stabilization had given way to wars of expansion and extermination that did not end until the Poles crushed the Teutonic Knights at Grunwald in 1410.
http://www.answers.com/topic/slave
Wysłany: 18:12, 05 Wrz '09
Temat postu:
@aimfor2 znowu zaczynasz ten temat ? Zdaje sie ze juz dyskutowalismy o tym TUTAJ.
Wroc do tamtego tematu i przeczytaj ze 3 razy dla pewnosci. Zwroc uwage na post Astrit, chyba jasno sie wyrazila ... powinienes zrozumiec.
Ty za wszelka cene chcesz udowodnic ze Polska i Polacy sa czyms gorszym od twoich "panow" z zachodu ? Niby urodziles sie Polakiem, jednak usilnie kalasz wlasne gniazdo - to przykre. Placa ci za to czy to twoja wlasna inicjatywa zeby sie przypodobac ?
aimfor2 napisał:
Polska ma dużo dobrej historii ale tak samo dużo złej.
Polityka, polityka i jeszcze raz polityka swiatowa. Polska do 966 roku byla panstwem poganskim, mielismy wlasna kulture i wlasna polityke. Nacisk z zachodu byl ogromny i przyjelismy obca wiare - zeby sie ratowac. Pozniejsze wydarzenia maja scisly zwiazek z polityka swiatowa.
Jako nacja bylismy zawsze gotowi stawic czolo nieprzyjacielowi, nawet jak nas "sojusznicy" dymali i olewali. Przetrwalismy i wywalczylismy sobie niepodleglosc. To co obecnie wyprawiaja politycy to nie jest powod do dumy, ale mysle ze w razie zagrozenia wiekszosc Polakow by stanela do walki (chociaz duch w narodzie dogorywa - ale to wina zewnetrznych wplywow).
Wegrzy sa w porzadku w stosunku do nas i zawsze byli, dlatego powinnismy ich szanowac. Jak i wiekszosc bliskich nam kulturowo nacji slowianskich.
Agresja zawsze pochodzila z zachodu i Azji ! Jednak sie nie ugielismy i jesli duch w narodzie bedzie podtrzymywany nie damy sie tak szybko nikomu.
Polska zachlysnela sie swego czasu "hameryka", ktora obiecywala i obecuje nadal ... i gowno z tego wynika - to nie jest sojusznik. Powinnismy zaciesnic wzajemne stosunki z przyjaznymi krajami a nie z wyzyskiwaczami i oszustami.
Wysłany: 13:09, 07 Wrz '09
Temat postu:
Slavs = Słowianie
Slaves = niewolnicy
taaaa hahahahah super tłumaczenie
weź sobie nie tłumacz historii jak małe dziecko. Jak się na niej nie znasz to się nie wypowiadaj. Węgrzy nie wyrządzili krzywd, jak ich Niemcy zmuszali to walczyli, ale już mówiłem że nie wypowiedzieli wojny. Już Ci człowieku mówił o Batorym mogę wymieniać inne aspekty sojuszu. Bo kuźwa to Anglia z Francją nigdy nie wojowały ze sobą...tylko Polaków nikt nie lubi i atakuje... Co ty chcesz mi przekazać ? Bo dalej nie rozumiem. Nie widzisz że każdy zlewa twoje śmieszne temaciki, a my Ci tłumaczymy że mamy w dupie to co chcesz nam na sile wmówić ? Nie znasz się więc po co gadasz. Mam wkleić ejszcze raz tą amerykańską idiotkę która myślała że Europa to państwo ?
Wysłany: 13:58, 07 Wrz '09
Temat postu:
aimfor2
1454-1795 350 lat istnienia, Rzeczpospolita Obojga Narodów 1 Unia Europejska-demokracja, powiększanie obszarów, w 90% poprzez pokojowe unie. Państwo wielo kulturowe i wielo religijne, podstawą wolność obywatelska i religijna.
Jak na razie najdłużej istniejąca i największa unia kultury chrześcijańskiej, opierająca się na zasadach poszanowania wolności obywatelskiej i religijnej.
Imperium Brytyjskie 1607-2009 400 lat istnienia- Demokracja dla Anglii- terror dla reszty imperium, czyli 8% demokracji 92% reżimu. powiększanie obszaru w 99% poprzez podbój.
USA 1789-2009 220 lat istnienia- Demokracja - rozwój/powiększanie obszaru w 90% poprzez pokojowe unie. Od 20 wieku zbrojnie rozszerza strefy wpływów. Państwo wielo kulturowe i wielo religijne, podstawą wolność obywatelska i religijna.
Rosja 1703-2009 306 lat istnienia- 90% rządy dyktatorskie. Rozwój/powiększanie obszaru w 90% poprzez podbój.
Wiec możesz opowiadać dowcipy o Polakach możesz pokazywać ich śmieszność - jednak my budowaliśmy swój świat na pracy i szanowaniu drugiego człowieka, choć zdarzały się niechlubne wyjątki.
Chwilowo dominująca "Zachodnia Cywilizacja" opierała swój rozwój na, mniej lub bardziej wyrafinowanej grabieży.
Wiec takie puszenie się zachodu jest śmieszne bo to brzmi trochę tak jakbyś ty jeździł swoim poldkiem, a dres chwalił się swoim mercem którego komuś zajebał.
_________________ Kiedy wyeliminuje się wszytko co niemożliwe, cokolwiek pozostanie, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi być prawdą."
Wysłany: 14:00, 07 Wrz '09
Temat postu:
w pieninach mogli wykuc taki motyw, całkiem ciekawa rzeźba mogłaby powstać z tych czterech osobników
a przynajmniej mielibyśmy swoich "przywódców prawdziwych" a nie to co teraz jest, tym bardziej że słowianie nie maja zadnych wspólnych korzeni ani z judaizmem ani azjatami, wszystkie te obce kultury mozna traktować jako egzotykę ale mentalnie nigdy nie da sie dopasować czegoś co nie jest z tej samej układanki.
ktoś mnie pytał gdzies w innym temacie dlaczego docinam w sprawie medytacji. to nie złosliwa docinka tylko fakt,
ja od medytacji wolę " podróże", dlatego że mam pewnie słowiański styl bycia i od medytacji boli mnie głowa a od "zwiedzania" mam dobrą wenę
_________________ nie konwersuje z babochłopami.
*miarą twojej wiedzy jest zasięg twojej intuicji* astrit
Wysłany: 14:57, 07 Wrz '09
Temat postu:
astrit napisał:
słowianie nie maja zadnych wspólnych korzeni ani z judaizmem ani azjatami, wszystkie te obce kultury mozna traktować jako egzotykę ale mentalnie nigdy nie da sie dopasować czegoś co nie jest z tej samej układanki.
ktoś mnie pytał gdzies w innym temacie dlaczego docinam w sprawie medytacji. to nie złosliwa docinka tylko fakt,
ja od medytacji wolę " podróże", dlatego że mam pewnie słowiański styl bycia i od medytacji boli mnie głowa a od "zwiedzania" mam dobrą wenę
Nasz język jest pomieszany z hinduskimi i irańskimi
Wysłany: 15:09, 07 Wrz '09
Temat postu:
aimfor2 ale ile musiałbys się tysięcy lat cofać w przeszłośc żeby te wspolne korzonki odgrzebać , no ile???
przez te wszystkie dziesiątki tysiąclecia rozgałęzienia powstały dlatego że niebardzo wszyscy pasowali do siebie.
ja wiem że jak się ktoś uprze to znajdzie swój rodowód nawet w aborygenach tylko że akurat w tym kontekście co pisałam poprzedniego posta nie to miałam na uwadze i chyba doskonale to wszyscy zauważyli.
w każdym razie bardzo pięknego Yggdrasilla tu nam umieściłeś :*
ale nawet z tego drzewa widać że nie wywodzimy się ze wspólnego konara, czy gałęzi tylko dopiero pień jest wspólny
aimfor2 napisał:
To dlaczego wszyscy się śmieją z Polski i jak to naprawić?
ja się nie śmieję, niewiem kto to są wszyscy, najlepiej mówić za siebie...
_________________ nie konwersuje z babochłopami.
*miarą twojej wiedzy jest zasięg twojej intuicji* astrit
Wysłany: 19:47, 09 Wrz '09
Temat postu:
Cytat:
O) kurwa leże i kwicze !!!
Jaki znowu hinduski ?? TO co narody typu USA to przed tysiącami lat to miały swoją tożsamość hjahahahhahaha
Ohh tak bo śmieszny angielski to byl zawsze nie pomieszany, do tego stopnia że gdyby nie wojna Dwóch róż to szlachta Angielska używała by do dzisiaj języka Francuskiego gardząc chłopskim Angielskim....o czym ty gadasz? O co ci biega ?
Co jeszcze wyszukasz, może to że Słowianie przywędrowali do Europy, pociesze Cię, Amerykanie też nie są rdzenna ludnością USA. Z tą różnicą że my tutaj siedzimy od V wieku, a wy amerykanie _(bo ty chcesz się chyba do nich nie do nas zaliczać), siedzicie na nie swoim jakieś 200 lat
Wysłany: 18:02, 10 Wrz '09
Temat postu:
Teodoryk napisał:
Cytat:
O) kurwa leże i kwicze !!!
Jaki znowu hinduski ?? TO co narody typu USA to przed tysiącami lat to miały swoją tożsamość hjahahahhahaha
Ohh tak bo śmieszny angielski to byl zawsze nie pomieszany, do tego stopnia że gdyby nie wojna Dwóch róż to szlachta Angielska używała by do dzisiaj języka Francuskiego gardząc chłopskim Angielskim....o czym ty gadasz? O co ci biega ?
Co jeszcze wyszukasz, może to że Słowianie przywędrowali do Europy, pociesze Cię, Amerykanie też nie są rdzenna ludnością USA. Z tą różnicą że my tutaj siedzimy od V wieku, a wy amerykanie _(bo ty chcesz się chyba do nich nie do nas zaliczać), siedzicie na nie swoim jakieś 200 lat
Jednym z najliczniejszych ludów indoeuropejskich, które w czasie Wielkiej Wędrówki Ludów przybyły z Azji do Europy byli Słowianie. Przywędrowali najprawdopodobniej z terenów położonych między Dniestrem, Dnieprem i Prypecią. Około VI-VII wieku zajęli tereny Europy centralnej. W tym samym czasie nastąpił podział na Słowian Południowych (Sklawinów), Wschodnich (Antów) i Słowian Zachodnich (Wenetów), do których zaliczamy dzisiejszych Polaków, Czechów i Słowaków. Słowianie zajęli ogromne obszary: od rzeki Łaby na Zachodzie, Grecję na Południu, po rzekę Okę na Wschodzie i jezioro Ładoga na Północy.
Najstarsze zachowane manuskrypty z tekstami słowiańskimi pochodzą z X wieku. Do zapisu języków słowiańskich używane są lub były alfabety: głagolicki, cyrylicki i łaciński (w niewielkim zakresie również arabski). Wywodzą się z języka prasłowiańskiego używanego przez dawnych Słowian, który uległ ostatecznemu rozbiciu na dialekty regionalne w wyniku ekspansji Słowian na Bałkany w VI wieku naszej ery.
Wysłany: 13:55, 11 Wrz '09
Temat postu:
Ciekawe co jeszcze wymyslisz i do czego sie doczepisz. Mozliwe ze mamy w naszym jezyku jakies pozostalosci po kontaktach z Persja (tu by mozna dyskutowac, kultura Perska/Iranska miala niebagatelny wplyw na swiat swego czasu), ale watpie w hindu. Pozatym nie jest to pomieszanie, tylko przyjecie nielicznych zwrotow.
Smieja sie nie rozumieja, nie znaja historii itd. itp. ... co nie znaczy ze maja racje. I nalezy ich wyprowadzic z blednego myslenia, a nie propagowac glupoty wymyslone przez "ta wielka zachodnia kulture".
Wstawiles piekne drzewo (jak to @Astrit ujela: Yggdrassila ) piszac nad nim ze nasz jezyk jest pomieszany z hinduskim i iranskim. Rysunek wskazuje cos przeciwnego, wiec sam sobie zaprzeczasz swiadomie lub nieswiadomie.
Nie mam pojecia co toba powoduje ze tak zaciekle bronisz zdania ze Polska i Polacy sa niewolnikami i wogole wszystko co najgorsze jest naszym udzialem.
Nadal nie odpowiedziales na zadane wyzej pytanie:
Cytat:
Ty za wszelka cene chcesz udowodnic ze Polska i Polacy sa czyms gorszym od twoich "panow" z zachodu ? Niby urodziles sie Polakiem, jednak usilnie kalasz wlasne gniazdo - to przykre. Placa ci za to czy to twoja wlasna inicjatywa zeby sie przypodobac ?
Wysłany: 14:29, 11 Wrz '09
Temat postu:
DarkRaven napisał:
Nadal nie odpowiedziales na zadane wyzej pytanie:
Cytat:
To nie jest prawda. Informuję. Przecież jestem Polakiem
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2
Strona 2 z 2