J a s n y napisał: |
.............
DLATEGO trzeba mieć czyste konto .. "przezorny ubezpieczony" |
wiesz... ale kilka setek muszę tam mieć żeby opłacać rachunki. Ja mieszkam na dalekim zadupiu i jakbym miał co chwila do miasta jeździć....
Wygodne to jest a i tańsze bo dziś za stanie w kolejce na poczcie opłatę jeszcze pobierają.
No ale i ten wariant rozważam, wczoraj rozmawiałem z kimś kto zlikwidował konto bankowe. Tylko, że 10 lat temu miałem przypadek, że po 700 zł trzech komorników przyjechało mi pod furtkę i zaczęli dobierać się do samochodu, który mieć muszę. Brak konta może nie uchronić przed grabieżą. To był czas gdy straż wiejska dorabiała sobie robiąc zdjęcia na ulicach i gdzieś w Słupsku za długo stałem przy targowisku.
Aha!! wiadomość z ostatniej chwili! Rozmawiałem z bliskim znajomym radząc się w sprawie: podobno wchodzi przepis, że jak spóźnisz się z przeglądem to też stawka wzrasta dwukrotnie, ten kumpel był niedawno na stacji diagnostycznej i diagnosta go ostrzegł, że cos takiego wchodzi w życie. Za coś muszą żywić tych ukrów - rabunek na całego.
Jeszcze coś sprostuję, zacytowałem 2 posty wcześniej takie coś:
Cytat: |
Generalnie jest tak że UFG może nałożyć karę za brak OC wyłącznie w roku kontroli. Czyli mając na uwadze twój przypadek karę mogą nałożyć Ci tylko do końca roku. Jeżeli tego nie zrobią to już w przyszłym roku w styczniu nie będą mogli tego zrobić. |
Dopisałem , że to daje nadzieję ale u mnie (tak piszą), kontrolę niby zrobili w roku właśnie w roku "wykroczenia" tylko powiadomienie od nich dostałem w roku następnym.