|
Autor
|
Wiadomość |
Jerzy Ulicki-Rek
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 09:35, 15 Lip '09
Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Erwin
|
Wysłany: 10:08, 15 Lip '09
|
|
No ale takie robienie pieniędzy zabawki, to mi przypomina dzieciecą zabawę w sklep. Czy to aż tak konieczne?
Z tego co kiedyś słyszałem, obecna nasza waluta była drukowana na wstepie poza naszą granicą. Chyba w Anglii. Nie wiem jak jest dzisiaj, bo przecież nie jestem fachowcem od takich szczegółowych informacji. Napewno nowa waluta, która miałaby być np tą walutą demokratyczną i wewnętrzną, musiałaby być robiona w kraju. Skoro matryce byłyby za granicą, lub tylko tam kiedyś przebywały, no to choćby już z tego powodu wyglad pieniądza musiałby być przeprojektowany z powodów przezornego bezpieczeństwa.
Przecież żadne państwo nie mogłoby móc fałszować naszą walutę. To jest jasne. Więc gdyby reformy pieniądza nabrały rozmachu akurat za sprawą waszego ugrupowania PolskaWalcząca, no to dla samej satysfakcji takiego przedsięwzięcia ten zademonstrowany tu pieniądz mógłby sobie pozostać. Mi to w sumie, jak pewnie i wielu ludziom wszystko jedno co tam z patriotycznych znaków by sobie było na takim pieniądzu.
A tak Jerzy przy okazji wytłumacz tę rzecz z 31365 uczestnikami forum polskawalcząca.com, których codziennie przybywa i są tylko martwymi duszami. Na taką łączną ilość 31 tyś osób tylko 66 wykazuje się postowaniem. Co ma oznaczać ta reszta? Czy to ktoś wam robi jakiś sabotaż, czy sami sobie to dopisujecie, albo robi wam to jakiś automat co dewastuje to forum.
Owszem macie fajne treściwe teksty z dziedziny finansów i pieniądza. Napewno będę sobie to czytał.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jerzy Ulicki-Rek
|
Wysłany: 15:20, 15 Lip '09
|
|
Ten nasz"nowy pieniadz' to oczywiscie tylko symbol a nie propozycja nowej waluty.
Jego celem jest:
1.Poparcie dla polskiej drukarni w Krakowie ,ktorej grozi upadek poniewaz POLSKICH klientow jest coraz mniej.
2.Sprowokowanie myslenia na plaszczyznie innej niz ta wbijana nam do glow przez zydowskie gazety dla Polakow w rodzaju antypolskiej szmaty wydawanej przez Aarona Szechtera.
3.Przekonanie Polakow ,ze sytuacja moze sie zmienic , i ze to zalezy tylko i wylacznie od nas bo nikt inny tego za nas nie zrobi ..
4.Skoro prezydent Rosjii pokazuje swoje pieniadze dla calego swiata my pokazujemy ich polski odpowiednik.Moze on, mozemy i my:)
Jesli chodzi o 30 + tysiecy to wiekszosc z tego robia nam roboty,ktorych nie mozemy na razie zablokowac.
Wiekszosc z tych "martwych dusz ",99,9 % mma w sobie virusy.
Firma ,ktora obsluguje nasze forum stara sie temu jakos zaradzic ale na razie niewiele mozemy zrobic poniewaz tej stonki jest taka masa ,ze nie bardzo wiemy jak sobie z tym poradzic.
Jesli masz jakas trutke na to elektroniczne robactwo bede ci bardzo wdzieczny za rade.
Klasowka z historii : kto pamieta pseudonimy mlodych ludzi w waszym wieku ,ktorzy w centrum okupowanej Warszawy dokonali zamachu na szefa ss i policji Kutchere ?
Jerzy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Baccalus
|
Wysłany: 20:39, 10 Paź '09
|
|
Czy ta drukarnia drukuje jakieś czasopisma, które można by było kupić?
A jeśli nie, czy myślał ktoś o założeniu redakcji i drukowaniu pisma? Ja nie jestem edukowany w tym kierunku.
_________________ Admin ograniczył mi liczbę postów do 4, bo krytykowałem policjanta kopiącego człowieka podczas Marszu Niepodległości. Teraz 1/dobę(nie powiedział dlaczego).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 18:40, 07 Maj '11
|
|
Cytat: | Jeszcze w ubiegłym tygodniu Dow Jones przekroczył 12 800 punktów. W poniedziałek i wtorek zmiany wskaźnika były kosmetyczne.
Przez większość obu sesji blue chips utrzymywały się powyżej wspomnianej granicy. W ciągu dwóch kolejnych dni Dow Jones stracił łącznie ponad 200 punktów. W rezultacie indeks zakończył czwartkową sesję na poziomie 12 584 oczek. Od połowy marca Dow Jones zyskał ponad tysiąc punktów. Niewielkie spadki były podyktowane naturalną korektą.
EXXON MOBIL NA FALI
Większość spółek wchodzących w skład indeksu S&P 500 podała swoje wyniki za pierwsze trzy miesiące tego roku. Wśród największych amerykańskich korporacji, w porównaniu z ubiegłym rokiem, zarobki przeciętnie wzrosły o 26%. Jeżeli trend ten utrzyma się do końca sezonu składania raportów, będzie to siódmy kolejny kwartał, kiedy korporacyjne profity wzrosną o 10% lub więcej. Najlepiej powodzi się spółkom z sektora nowych technologii i handlujących zasobami naturalnymi. Dla przykładu, w ubiegłym kwartale Exxon Mobil zwiększył zarobki o 69% – do ponad 10 miliardów dolarów. Wszystko wskazuje na to, że Exxon zarobi jeszcze więcej w kolejnych kwartałach. Analitycy szacują, że w tym roku spółka może zarobić nawet 50 miliardów dolarów.
BEZTROSKA POLITYKA FED
W ciągu ostatnich kilku tygodni złoto, srebro i ropa biją rekordy cenowe. Olbrzymi popyt w krajach rozwijających się to tylko jeden z powodów. Beztroska polityka monetarna Rezerwy Federalnej jest kolejnym, lub może głównym, powodem drożyzny. Amerykański bank centralny w ciągu kilku ostatnich lat drukował pieniądze niczym komiksy. Nietrudno się domyślić, że naturalnym następstwem takiej polityki jest słabnący dolar.
Ceny surowców naturalnych, jak również żywności, od wielu dekad liczone są w amerykańskiej walucie. Tworzy się błędne koło. Od lat narasta lobby, aby stworzyć międzynarodowy uniwersalny pieniądz składający się z koszyka głównych walut. Nowa waluta gwarantowałaby stabilność cen. Na razie jest to mrzonka, ale jeżeli wahania cen surowców naturalnych utrzymają się – stanie się to chyba koniecznością. n | http://www.dziennik.com/news/gospodarka/19879
Doprowadzą do upadku, stworzą nową walutę , i zaczną od początku, przy tym tempie chciwości , nowa waluta , za kilka-kilkanaście lat może być już starą waluta , którą znowu trzeba będzie zastąpić nową .I tak do końca, ich , bądź naszego
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
WZBG
|
Wysłany: 09:56, 27 Sie '16
|
|
Cytat: | Chińskie zupki przejęły rolę więziennej waluty 2016-08-25 KATARZYNA ŁASICA
Papierosy jako waluta to już historia w amerykańskich więzieniach. Nowym hitem są błyskawiczne makarony – znane przede wszystkim jako zupki chińskie, informuje Die Welt.
Nie oznacza to, że amerykańscy więźniowie nagle zaczęli mniej palić, ale o złe jedzenie w placówkach. W wielu więzieniach niesmaczne jedzenie lub też mniejsze porcje są stosowane również jako forma kary.
- Niesmaczne jedzenie jako kara nie jest jednak oficjalną polityką więzień, stanowi jednak ogólnokrajowy trend – do takich wniosków doszedł w swoich badaniach socjolog Michael Gibson-Light.
Oprócz zwiększenia dotkliwości odbywanej przez więźniów kar powodem jest również cięcie kosztów.
- W związku z gorszą jakością jedzenia i mniejszymi racjami żywnościowymi, rolę więziennej waluty przejął makaron ramen. Jest on tani, smaczny i bogaty w kalorie – czytamy w badaniu.
W Polsce makaron ramen zdobył popularność przede wszystkim w formie tak zwanych chińskich zupek. | http://www.pb.pl/4622563,13162,chinskie-zupki-przejely-role-wieziennej-waluty
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FortyNiner
|
Wysłany: 13:04, 27 Sie '16
|
|
Słyszałam kiedyś, że w polskich pierdlach waluta są karty telefoniczne.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FortyNiner
|
Wysłany: 05:42, 28 Sie '16
|
|
Ciebie to można nazwać sierżantem czepialskim... Ale nie wiem czy wiesz, że czepianie się literówek to już charakterystyka trolla...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|