Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:48, 28 Cze '09
Temat postu:
Astre Occlu
Trzeba mieć fantazję, żeby tak zmyślać. Byle kamyk postrzegasz jako coś nienaturalnego. Cała ta okolica jest zasłana tysiącami odłamków skalnych. Są tam warstwowe skały osadowe i wulkaniczne bazalty. Wszystko to pomieszane i pokryte nawianym pyłem. oddzielne kawałki skał to odłamki wyrzucone z okolicznych kraterów meteorytowych. Ich kształt może być dowolnie przypadkowy a wygląd różny w zależności od oświetlenia. Popatrz na tę okolicę z góry, jak ją sfotografował satelita Mars Reconnaissance Orbiter. Pełno tu kraterów a ten u góry o nazwie Bonneville, ma średnicę - 210m, co pozwala uwidocznić skalę pokazanego terenu. Literki przy kwadratach oznaczają: a- miejsce spadku górnej osłony lądownika, b- położenia lawety lądownika, c- dolna część osłony lądownika, d- miejsce pobytu łazika"Spirit". Nikt celowo tych kamieni nie wyrzeźbił i nie są to niestety - archeologiczne pozostałości. To dzieło marsjańskiej natury.
Wysłany: 22:52, 28 Cze '09
Temat postu:
dzieńdobry
Moniek ja przejrzałem mnóstwo for na których ‘podziwiałem twoje racjonalne posty jednak w tym wątku ( Pia 10216 ) po prostu nawet najbardziej obiektywny racjonalizm jest nie uzasadniony.
Przyjrzyj się…Proszę cie przyjrzyj się temu. Ściągnij zdjęcie z możliwie jak największą rozdzielczością i powiększ ten obiekt.
Powyższe analogię z penisem, baletnicą czy czaszką maja się nijak do tego obiektu. Ponieważ patrząc się na te twory natury doszukujesz się podobieństw w pokładach pamięci itp. Ten obiekt z marsa niczego mi nie przypomina… widzę jednak że musi być to twór sztuczny.
Ma on dwa idealnie równoległe „odnóża”, posiada korpus o idealnej kubaturze i specyficzny otwór. To po prostu niemożliwe by taki twór powstał w wyniku działań sił erozji. Jest to zbyt skomplikowany obiekt.
pozdrawiam.
_________________ Vitam impendere vero.
Wysłany: 23:53, 28 Cze '09
Temat postu:
kamień podparty drugim małym kamieniem
oświetlony że tak powiem od strony naszych monitorów tworząc cień...
_________________ Moja odpowiedź na zaczepki TROLL-i.
Wysłany: 08:33, 29 Cze '09
Temat postu:
Astre Occlu napisał:
Ten obiekt z marsa niczego mi nie przypomina… widzę jednak że musi być to twór sztuczny.
Daj sobie siana chłopie. W takiej pikselozie możesz sobie wmówić, że widzisz wszystko. Mi to bardziej przypomina czaszkę wesołego jaszczura aniżeli jakiś dwunożny korpus z otworem Natura potrafi rzeźbić zaskakujące figury, czego dowodem są choćby te powyższe zdjęcia. Nie można uznać czegoś za twór sztuczny tylko dlatego, że wygląda znajomo.
mooniek napisał:
Niech stracę. Spore to czerwone coś!
przyżekam, że nie zamieściłem tego zdjęcia celowo nawiązując do tematu
Wysłany: 20:24, 29 Cze '09
Temat postu:
Astre Occlu
Nie dawaj za wygraną, poszperaj po necie o sygnaturę tego zdjęcia.
Oryginał będzie ważył cos koło 100 MB.
Wtedy będziemy oceniać.
Ja zapodaje wideo z innego ujęcia.
Martian fossil skull from Gusev Crater Spirit's mission
PS. Mooniek, Monewalk i inni to agenci wpływu, więc się nie przejmuj
PS.2. Prawda nie istnieje więc ich prawda jest na równi z Twoją.
_________________ 13:13 13.09.1979 Caulbearer
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Wysłany: 20:32, 30 Cze '09
Temat postu:
Jeśli już to nie powinniśmy się bać obcych cywilizacji, bo gdyby rzeczywiście jakaś mogła dotrzeć do naszego globu to: - już dawno by nas wyzwoliła, gdyż byliby wysoko uduchowieni
- juz dawno by nas zniewoliła, gdyż po zaprowadzeniu totalitaryzmu na swoim globie, szukaliby "lebensraum", na naszej planecie (czyli tak czy inaczej... nie mamy szans)
Do tego wiara w istnienie obcych cywilizacji może być wykorzystana przeciwko nam (sfiksowany atak UFO na nasz glob zorganizowany przez NWO ).
Twarze na marsie i kosmiczne fiu7y na ziemi nie robią na mnie większego wrażenia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2
Strona 2 z 2