W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Koncert Madonny - protest  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
4 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 2969
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:10, 08 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

EL BISKUP napisał:
softsoul1802 napisał:
Nie chce obrażać niczyich uczuć religijnych ale kurcze, zastanawia mnie jak to jest z tymi Maryjami... Gdzieś tam wyczytałam, że 15 sierpnia jest wniebowstąpienie najświętszej Marji panny zielnej, wiem, że jeszcze jest fatmiska, częstochowska... i każda ma swoje święto w inny dzień. Ile ich było??? Według tego co można wyczytać w biblii, Jezus miał jedną matkę, to skąd ta reszta???

Skąd sie tu wziołes pusty człowieczku? Takie nędzne prowokacje to na onecie czy innej wp. Znasz doskonale odpowiedzi na te pytania i mechanizm skąd sie to wzieło. Prosze nie zaniżaj poziomu forum takimi prostackimi pytankami majacymi na celu wywołac dyskusję o zerowej wartości. Czemu tu sie pojawiłeś? Chcesz prostaczyć to idź na mainstream, tam wszędzie takie gówniane wpisy a wolałbym takiego gówna TU nie ogladać. I nie odpowiadaj w styly "chciałem sie dowiedzieć bo cos tam"...od tego jest google. Ludzie tutaj zanim poruszą jakis temat to najpierw się dowiadują czegoś aby dyskusja miała sens a nie była tępą pyskówką.

Uspokój się Smile. Może i to była prowokacja, ale nie ma powodu żeby tu kogoś wyzywać, wystarczyło odesłać (softsoul jest kobietą) do pierdolni, gdzie tego typu pytania można śmiało zadawać Cool. W sumie to sam nie wiem skąd tyle tych maryjek się namnożyło, no ale kościół w swoich dogmatach i zasadach racjonalny nigdy nie był i nie jest, chyba że chodzi o kasę i wpływy Laughing. Bo wtedy dostosowuje się całkiem nieźle.
A co do Madonny...na początku niezbyt mnie obchodził ten temat (nie jestem jakimś jej wielkim fanem, chociaż śpiewa całkiem nieźle), ale teraz bardzo chciałbym żeby do koncertu doszło, chociażby na złość moherom, czarnokieckowej zarazie i ciemnocie Cool .
EL BISKUP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:36, 08 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iaro masz rację poniosło mnie. Evil or Very Mad Ale po prostu zrobiła dokładnie to co ludzie na forach onetu. Nie miało to zadnego związku z tym czy ktos jest katolikiem czy nie, ale o poziom dyskusji. Ma internet, ma google wiec skoro nie umie doszukać to nie moja wina i jak chce dyskutowac o czyms to najpierw niech sie dowie czegoś aby był jakiś start do dyskusji.

A co do tylu tytułów Marii: to tylko kolejne nazwy tej samej osoby często związane z miejscem (bo każdy chciałby miec swoją matke boską przypisana do miejsca lub ze względu na "objawienia" w tychże miejscach), związane ze świetami (rózne dla róznych krajów bo ludzie chca miec np. duże zbiory), zwiazane z cechami charakteru (współczujaca, troskliwa itd. bo ludzie lubia wierzyć że ktoś jest dobry i wstawia się "tam na górze", cierpiąca, współczujaca itp. bo jest personifikacją uczuć np. matczynych). I ktoś niezwiązany z katolicyzmem potrafi to wydedukować. Very Happy

IARO od razu załapał że chodzi tez o hajs bo dzieki temu jest sporo miejsc do pielgrzymek i składania datków w intencjach, i ma racje. Szeroko pojeta komercjalizacja religii nie jest niczym nowym (i chwalebnym) i każdy to wie Twisted Evil

Tak to prawda, ludzie lubią sobie tworzyć bożków, idoli, nimfy czy cokolwiek sobie wymarzą i często zwiazane z ich okolica żeby poczuć się raźniej bo od tego są religie. I nie ważne jakie są treści róznych religii, choćby były całkowicie absurdalne, ludzie chcą mieć nadzieję że może ktoś nad nimi czuwa. Nadzieja i wiara nie są zazwyczaj poparte racjonalnymi dowodami ale nie o to tu przecież chodzi.

do softsoul1802

Uważam że jeżeli jesteś osobą z IQ powyżej temp. pokojowej co sama byś natychmiast do tego doszła, a w innym przypadku to znaczy że chcesz tylko prowokowac kłótnie. Jak zakładam skończyłas jakas szkołę więc otarłaś się o mitologię i religie więc nie wyjeżdżaj z tą dziwną "niewiedzą" i nienawiścia do katolików bo każda religia czy kult jest taki sam a ty zgrywasz dziewicę intelektualną Very Happy

A co do madonny to mam balkon z widokiem na lotnisko bemowo wiec napewno sobie obejrzę a moze nawet kupie bilet i pójdę pod scenę żeby kilku pajacy ekstremistów nie dorabiało innym wierzacym "mordy" jak z hiszpańskiej inkwizycji.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
EL BISKUP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:37, 08 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Powrót do góry
softsoul1802

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:03, 08 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem, mitologię miałam m.in. w szkole średniej, pojawiały się też wątki religijne w literaturze polskiej, jednak nie przypominam sobie z lekcji, aby kiedykolwiek mówiono, skąd pobrały się te wszystkie Maryje, na religię nie uczęszczałam.
Jeśli chcesz wiedzieć El Biskup, patrzałam w internecie, znalazłam spisy, wykazy poszczególnych Maryj, jednak nie znalazłam konkretnej odpowiedzi i nie sposób było przeczytać wszystkiego o wszystkich Maryjach, aby dowiedzieć się czegoś konkretnego (może przeoczyłam). Jednakże znalazł się jeden z forumowiczów, który ładnie wyjaśnił mi na PW na czym rzecz polega i obyło się bez nazwyania mnie pustym człowiekiem.
Powiem ci coś... popatrz w lustro i podumaj nad sobą.
Nie miałam na celu prowokacji a swoje tępe wnioski, jakobym prowokowała najpierw przemyśl a przynajmniej możesz zawsze zadać mi proste pytanie "czy to prowokacja?" zamiast od razu pluć jadem.
ElMagiko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:38, 08 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kocham to forum Smile Wolność słowa itepe, można sobie nawrzucać, nie podoba mi się tylko jak ktoś zjeżdża z tonu, bo rozmawia z kobietą, a z facetem dalej jedzie jak z furą gnoju, traktujmy się równo, ale tez kulturalnie bounce !!!

Mi bardzo pasuje to, jak ten temat matki Jezusa traktują Świadkowie Jehowy: była matką Jezusa i basta, zero przywilejów! Jeden Bóg, jeden Syn Boży i starczy, żadnych świętych wniebowziętych. Mało tego, uważają, że Jezus miał również braci (rodzonych, czemu niby Józef, chłop stolarz na schwał nie miałby mieć więcej dzieci?), jeszcze lepiej, Maria odwróciła się od Jezusa gdy zaczął nauczać. Nie będę przytaczać stosownych wersetów nasuwających takie wnioski, może ktoś to lepiej ogarnia, jest lekki offtop zresztą. Sama zmiana 10 przykazań przez kościół katolicki sprawia, że nie chce mi się za długo rozprawiać o wiodącym wyznaniu Polaków Wink, dawno nie rzygałem i niech tak zostanie.
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:28, 08 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co oni chcą od tej Madonny, fajna babka.
Moim zdaniem powinni zaprosić w tym samym czasie jakiś inny zespół,
dla odwrócenia uwagi Kościoła, np. Ska-P, z Hiszpanii.
Gdyby dali w Polsce koncert, taki jak np. ten poniżej,
to Madonna, zostałaby natychmiast uznana przez Kościół,
za prawie świętą. Smile
Gdyby koncert ich i madonny odbywały się równocześnie, to w Kościołach namawiano by ludzi aby szli na koncert Madonny Smile
W innych krajach występ takiego zespołu to coś normalnego,
i jest miliony publiczności, w Polsce, jeszcze nie pora...

Powrót do góry
Wld

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:56, 10 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie tez zawsze zdumiewalo ile ludzie (notabene wyznajacy monoteizm) sa w stanie namnozyc tych Maryj, czy Marii. Wlasnie, co to jest za rozkmina, ze mowi sie Maryja, a nie Maria? EL biskup mozesz mnie obrzucic blotem za lenistwo. Nie chce mi sie szukac Wink
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:40, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I co z tym koncertem ? Słyszałem że się odbył.
Był jakiś pokaz wartości niekatolickich? Smile
Czy madonna pokazała cyca z wytatuowanym Jezusem,
czy zachowała się ja przystało w katolickim kraju?

Czyżby ten protest to kolejna kompromitacja
polskiego kościoła i atak na niewinną piosenkarkę?

Niech ktoś coś napisze, kto oglądał ten koncert?
Powrót do góry
pumpkinhead

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:02, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czytalem w jakiejs gazecie ze protestowaly dwie osoby Laughing
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:41, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pumpkin
Cytat:

Jeśli faktycznie były 2 osoby lub nawet niech ich by było ze 20...to wniosek jest taki ,że Mass Media celowo rozdmuchały temat protestów i utworzyły z niego propagandę w celu nagonki na ''ociemniałych'' katolików.
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:46, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba w celu rozreklamowania samego koncertu, żeby ludzie koncertu babci popu nie olały tak jak olały koncert szczeniary popu.
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:59, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak tylko ,że Madonna to można by rzec królowa popu więc nie sądzę ,żeby ludzi zabrakło -->50% poszło choćby nie z uwielbiania jej muzyki , a samej ciekawości lub też, aby gówniarstwo mogło powiedzieć byłem na koncercie Madonny...

A to Mass Media używają ''katoli'' jako reklamy?

Buhehehe nie sądzę i nie widzę związku.

Oni mają własne zresztą bardzo dobre sposoby , aby rozreklamować cokolwiek jeśli zechcą i nie potrzebują robić propagandy- (''ciemnogrodu z Polski''-Polaka = katolik) tylko i wyłącznie w celach reklamy pod względem finansowym.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:13, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cóż za pasjonujący temat! zastępczy Very Happy

widzimy tu dwie strony skłócone ze sobą, z których żadna nie ma racji... jedni idąc za głosem nowoczesności i walkę z zacofaniem popierają koncert madonny, inni widzą zaś w tym całym cyrku cichą kampanię antykatolicką, bo subtelnie ukazuje ona katoli jako zacofańców

mówię Wam to nie jest ważne, pierdolcie to, osobiście nie wydałbym złamanego grosza na koncert tej szmaty, ale niech go sobie robi, skoro znalazła idiotów na zarobek, w końcu za głupotę trzeba płacić
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:18, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Mass Media" używają wszystkiego jako reklamy, jako odwrócenie uwagi i jako dezinformacji. Teraz w CKM'ie był artykuł pt. "Kod Lucyfera" i zamiast pisać o New World Order i aspartamie, pisali o tym, że Paris Hilton urodziła się jako Howard i przeszła operację zmiany płci w wieku dziesięciu lat, a kilka kartek potem poleca Coca Colę Zero (tak, tą zakazaną w Wenezueli) jako trunek prawdziwego faceta.
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:16, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aqua
Cytat:
"Mass Media" używają wszystkiego jako reklamy, jako odwrócenie uwagi i jako dezinformacji.

odwrócenie uwagi ...i dalej nakierowanie uwagi na takie tory jakie służą programowej propagandzie w tym przypadku kontekstu w ramach rzeczywistości polskiej.

Madonna to tzw. skandalista i ona czy jej menadżerowie od wizerunku wykorzystali w tym momencie przyjeżdżając do kraju tzw. katolickiego dokładnie tą jego właściwość.
90% katolików , a zróbmy na tym skandal robiąc koncert w dniu Madonny katolickiej obchodzonej w Polsce ...będzie głośno. I tak owszem w ten sposób Madonna zrobiła sobie reklamę.

A mass media tzw. ''postępowe'' w Polsce wykorzystały moment na ukazanie i wpajanie po raz kolejny Polakom w jakim to zacofanym kraju żyją...krzycząc na każdej stronie o protestach ''katoli'' tak jakby miało przyjść na ten protest całe Radio Maryja i jeszcze ze 100.000 ludu pielgrzymek z całej ''zacofanej''Polski.

Chyba jednak coś im nie wyszło skoro tylko grupka protestowała nawet nie grupka jeśli biorąc pod uwagę to co napisał pumkin
Cytat:

to jest to tzw. para wg .socjologii Laughing
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:29, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niech Ci będzie. Nie będę się upierał, bo w sumie to nie wiem co pokazywali w pudełku czy gazetach - nie miałem styczności. Nie bardzo wiem po prostu jakie motywy miałyby kierować mediami informującymi o protestach katoli. I tak wszyscy wiedzą jak w kraju jest.
Dla mnie to zwykła reklama kurewny popu. Wink
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:57, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh Aqua

Cytat:
Nie bardzo wiem po prostu jakie motywy miałyby kierować mediami informującymi o protestach katoli. I tak wszyscy wiedzą jak w kraju jest.

Motywy są takie ,że inżynieria społeczna wpaja Polakom ,że są antysemitami, ksenofobami i ciemnogrodem. np. taka właśnie jest polityka Gazety Wybiórczej , która tą politykę od lat realizuję , a że dość im się udało wpłynąć na społeczeństwo i w ten sposób ono samo o sobie tak myśli widać nawet na forum prawda2 jako echo powtarzaczy...

Na szczęście ludzie obecnie mają możliwość dzisiaj swobodnego przekraczania granic po 50 latach więzienia w Polsce.
I Ci ludzie widzą i wiedzą , że tzw, zachód to nie taka kraina miodem i mlekiem płynąca.
A Ci co mieli okazję pomieszkać w innych tzw. krajach zachodnich wiedzą ,że nie tylko Polak głupim człekiem jest , ale i Anglik i Francuz i Niemiec.
I nie tylko Polak pijakiem i rasistą jest.
A ja najbardziej uwielbiam powiedzenie ''to się tylko mogło w Polsce'' wydarzyć itd albo jeszcze lepsze w ''normalnym kraju to by się nie wydarzyło''
Laughing
spr. forum Aqua, a zobaczysz ile takich zdań zostało choćby tu wypowiedzianych,(a wypowiadają je urobieni powtarzacze) bo w TV i w szmatławcach są one nagminnie wypowiadane.

Natomiast jak jest w kraju ? bo piszesz ,że wszyscy widzą...
No właśnie jak ...?
Nie sądzę ,że jest 90% katolików.
I gdyby zbadać 20, 30 paru latków okazałoby się ,że tak naprawdę co 3 to ateista ,
ślub kościelny bierze bo jest zafajdanym konformistą i bierze go bo tak rodzina namawiała
i ochrzci dziecko też dla tzw ''świętego spokoju'', a nie z przekonania bo większość tak robi bo tak wypada itd.
I po tych wszystkich fajerwerkach do kościoła chodzą już tylko na wigilię, a nie co niedziela.
A sam dobrze wiesz ,że zafajdani konformiści są wszędzie na całym świecie nie tylko w Polsce ...w Polsce akurat jeszcze ulegają wpływom krk , ale długo to trwać nie będzie.
Po prostu musi wymrzeć pokolenie naszych rodziców i krk w Polsce odczuję pełną gębą swój kryzys.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:47, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tańcząca z wilkami napisał:

Natomiast jak jest w kraju ? bo piszesz ,że wszyscy widzą...
No właśnie jak ...?
Nie sądzę ,że jest 90% katolików.
I gdyby zbadać 20, 30 paru latków okazałoby się ,że tak naprawdę co 3 to ateista ,
ślub kościelny bierze bo jest zafajdanym konformistą i bierze go bo tak rodzina namawiała
i ochrzci dziecko też dla tzw ''świętego spokoju'', a nie z przekonania bo większość tak robi bo tak wypada itd.
I po tych wszystkich fajerwerkach do kościoła chodzą już tylko na wigilię, a nie co niedziela.
A sam dobrze wiesz ,że zafajdani konformiści są wszędzie na całym świecie nie tylko w Polsce ...w Polsce akurat jeszcze ulegają wpływom krk , ale długo to trwać nie będzie.
Po prostu musi wymrzeć pokolenie naszych rodziców i krk w Polsce odczuję pełną gębą swój kryzys.

jest dokładnie tak jak piszesz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: