W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

ogladanie tv  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
8 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1652
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wiercipietek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:08, 16 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wątek wygląda jak wyznania alkoholików na zlocie AA Smile
Więc dołączę swoje 3 grosze:
Dominik lat 30. 8 lat bez telewizora.
Pzdr!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:34, 16 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja takich problemów nie oglądam . Potrafie odzielic szmirę od czegoś wartosciowego .
Lubie oglądać teatr telewizji , programy kulinarne na kuchnia tv . Planet lubie poogladać , na BBC prime leci program "forsa na strychu ", o starych przedmiotach wynajdowanych po domach , ocenianych i wystawianych na aukcjach .
Naprawde lubie ogladać tv . Jest mnóstwo ciekawych programów które nie ogłupiaja .
Staram sie nie ogladać wiadomosci , gdyz ciśnienie mi skacze i sie tylko niepotrzebnie się wkurwiam .

Ale fakt faktem że telewizja postawiła na prymitywna rozrywke i to okazało się strzałem w dziesiątke .
Ale jak to w wiekszości przypadków chodzi o kase .
To kasa wypaczyła przesłanie TV . Chociaż nie wiem czy było co wypaczać , skoro TV powstało do robienia kasy .
Niektórzy pewnie sie podniecaja pajacowaniem CH. Chaplina w niemej tv , ale dla mnie jest to ten sam poziom co " taniec z gwiazdami " . Z ta różnica , że sporo czasu ją dzieli .

Gówno zawsze pływa na wierzchu , wiec żeby dojsc do czegoś wartosciowego trzeba i tak sie ubrudzić.
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:59, 16 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Genearlnie fajny temat:) tak, ze dorzucę moje trzy grosze:))

pazuzu napisał:
od lat nie ogladam tv. nie slucham tez radia - radio uwazam nawet za gorsze od tv pod wzgledem wplywu na psychike. nie chodzi o tresci. kluczem jest forma.
co jakis czas bywam u znajomych albo rodzicow i tam zdarza sie ze pudlo jest wlaczone. ostatnio zlapalem sie na tym, ze jestem w szoku ogladajac wiadomosci w tv. sposob w jaki prezenterzy zwracaja sie do widzow jest tak nienaturalny i groteskowy, ze szczeka opada. teatralnosc to za malo powiedziane. to jest cos w rodzaju agresywnej, nachalnej hipnozy, jak u bazarowych sprzedawcow albo sprawnych zebrakow...(ciach)

Wszystko co piszesz ma sens, ale muszę ci powiedzieć tak:
To właśnie Polska TV! Ja tez nie oglądam polskiej TV, miałem jednak w domu przez parę miesięcy (może dwa lub trzy) i miałem identyczne odczucie jak ty!!!!
Na co dzień zaglądam na BBC czy SKY News. Oczywiście oglądam mecze i rożne dyscypliny sportowe bo lubię. Czasem Politic show:)
Jak zainstalowałem Polska TV (Cyfra Plus) tak wymiękłem, dałem rade chyba trzy miesiące i poszło do skipa:) Tak jak piszesz, wiadomości, to rewia prezentująca ciuchy sponsora, prezenterka sztywna jak by kija połknęła lub właśnie dostała sraczki i zaciska nogi, zresztą nie wiem, co w intencji wiadomości ma oglądać widz? Ja, jej ciuchy czy wiadomości? Nie wiem, czy to wzorowanie się na jakaś stacje z USA, ale wygląda to wręcz głupio. Wydawało mi się, ze tak sadze, bo przywykłem do BBC news czy SKY News... ale po tym co napisałeś widać to nie przyzwyczajenie ale tak w istocie to wygląda:)
Poza trym w Polskiej TV to programy sa przerywnikami do reklam - to bylo nie do zniesienia, nie dość, ze masa i non stop to jeszcze ich wdzięk przerażał. A 90% reklam dotyczy leków (Polacy to lekomani czy jak?) Na głowę, na włosa przy dupie, czy małego ... palca u nogi. Na wszystko lekarstwo.
Jak dobrze, ze w UK na BBC nie ma reklam:) A na innych kanałach to jedynie spoty reklamowe, krótkie są z dźwiękiem nie różniącym się od programu.
Generalnie na koniec: Polska TV to kompletny złom, zero!
Malo kto w Polsce to dostrzeże, jak wspominasz, ludzie się przyzwyczaili, i tego nie widza.
Co gorsza, wiedzę, ze wśród emigrantów, ok 80% "jedzie" tylko na polskiej TV! Są tak od niej uzależnieni (lub braki językowe), ze nie chcą widzieć angielskiej która jest o 1000% lepsza i treściwsza.
Co do radia. RMF czy Zetka, nie słucham bo to chlam reklamowy. Owszem czasem posłucham PR1 (warto, przynajmniej jeszcze dwa lata temu, po zmianie zarządu się zmieniło, ale jeszcze jako tako da się słuchać - polecam!) i to wszystko.
W UK słucham praktycznie tylko BBC R2 lub R4, Five Live. - dostępne przez internet, wiec możecie sami posłuchać.
Tak więc zarówno TV jak i radio - to komercyjne (jeszcze poza PR1) to dosłownie zero!
A co Wiadomości to jeszcze jedno, tam nie ma dziennikarki ale jest prezenterka i to też nie wygląda za profesjonalnie. Na BBC czy SKY News może nie są to modelki czy modele, ale przynajmniej w rozmowach tel. potrafią zadawać pytania... tak, że się dobrze to ogląda, bo dostajesz treść z która ty masz się oswoić i ją przetworzyć tu mało kto za ciebie to będzie robić.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Arwena

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:50, 22 Gru '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Internauci pozbywaja sie telewizorow.

PAP podaje, Puls Biznesu przedrukowuje, Onet powiela http://wiadomosci.onet.pl/2099996,403,item.html

Cytat:

Internauci pozbywają się swoich telewizorów

"Puls Biznesu": Z najnowszego badania Startrack 2009 wynika, że już 6 proc. internautów nie ma telewizora.
Korzystający z sieci przed telewizorem spędzają średnio 3 godz. dziennie, wobec średniej 4 godz. dla niekorzystających z sieci. Średnio w ciągu dnia tylko 26 proc. osób używających w danym momencie internetu korzystało z innego medium, tymczasem jeszcze dwa lata temu ten odsetek wynosił 43 proc.

Wyraźny trend ostatnich lat to skokowy wzrost popularności stron oferujących streaming Wideo.

Obecnie 26 proc. internautów przyznaje, że korzysta z takich serwisów. To ponad dwa razy więcej niż w 2007 r. - podaje "PB".

Tak sie zastanawiam czy kiedy ten odsetek zacznie byc bardzo znaczacy, a ludzie przede wszystkim zaczna czerpac informacje z netu, zwlaszcza z portali spolecznosciowych - chocby taki jak ten - to czy wtedy nie bedzie jakiejs rewolucji w rodzaju - odetna nas od sieci - po calosci (np przekasuja wszystkie/wybrane IP w ICANN) - to mi sie bardziej wydaje prawdopodobne niz to ze usilne dzialania wprowadzenia cenzury/reglamentacji ogladanych stron, odniosa skutek.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: