|
Autor
|
Wiadomość |
ropppson
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 09:27, 20 Kwi '09
Temat postu: |
|
|
a ja chciałem sobie kupic porsche 924 z 82 roku...czyli co? raczej nie kupować?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pazuzu
|
Wysłany: 10:17, 20 Kwi '09
|
|
podatek ekologiczny, buahahahahahahahahahahahaha!
to kolejny kit dla bezmyslnej gawiedzi. w interesie tzw. ekologii jest aby stare auta jezdzily jak najdluzej. z punktu widzenia przyrody oplaca sie je jak najdluzej naprawiac, nawet jesli duzo pala. bo jesli zostana zezlomowane to ich posiadacze i tak beda musieli kupic nowy samochod. a wyprodukowanie nowego samochodu i jego eksploatacja - nawet oszczedna - wziete razem powoduja duzo wieksze zuzycie energii i zanieczyszczenie srodowiska niz dojechanie starego. no, chyba, ze panowie ekolodzy zaczna skladac nowe samochody z odpadow i to recznie a fabryki zostana zamkniete. wtedy sie zgodze ze swiatla idea ekologii.
kolejny skok na kase robiony przez zlodziei w bialych rekawiczkach, prawdopodobnie skutek lobbingu firm samochodowych ktore w polsce sprzedaja za malo swoich wyrobow.
tylko niech nikt nie pieprzy bzdur o komunikacji miejskiej. sa ludzie ktorzy potrzebuja samochodu. bo np. prowadza wlasny biznes. i to oczywiscie w nich uderzy ten podatek. fajny ten liberalizm po polsku.
_________________ JESTEM AGENTEM USB.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
JA
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pazuzu
|
Wysłany: 10:57, 20 Kwi '09
|
|
Cytat: | Obok pozytywnego wpływu na środowisko podatek ekologiczny jest dobrym pomysłem z jeszcze jednego powodu. |
wplyw na srodowisko jest tylko i wylacznie negatywny. trzeba to naglasniac. wrzucajcie komentarze do serwisow info. kiedy zbierze sie masa krytyczna moze oprotestuja ten zlodziejski projekt na tyle, ze bedzie zlagodzony lub wycofany. cwaniaczki przy wladzy boja sie o pr.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pavulon
|
Wysłany: 12:00, 20 Kwi '09
|
|
Dojeżdżam do pracy 40 km w jedną stronę samochodem z 89r na LPG . Chyba będę musiał poszukac innego miejsca zatrudnienia ...
Ale samochód chętnie porzucę w odpowiednim czasie gdzieś na srodku ronda (awaryjne włączę - żeby nie było ...)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rep
|
Wysłany: 12:08, 20 Kwi '09
|
|
Oczywiscie nie chodzi tylko o lobby motoryzacyjne.
Polacy ktorych nie stac nie zaczna przeciez nagle kupowac z wlasnej kasy nowych aut tylko dlatego ze bedzie nowy podatek.
Beda musieli wziac KREDYT. I tu sie BANKI uciesza.
_________________ Referendum to inicjowanie dobrych oraz wetowanie wrogich nam ustaw. To sprawdzilo sie w Szwajacarii.
Skonczmy z partiokracja.
Demokracjabezposrednia.org
*Nie odpowiadam na posty lekcewazace i niskiego poziomu.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 21:45, 20 Kwi '09
|
|
tez wkurwiony jestem bo mam 16letnie auto ktore jest warte 5tys,a nie mam zamiaru go zmieniac bo jest w dobrym stanie i mi sluzy.
pojebalo ich
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maestro
|
Wysłany: 22:03, 20 Kwi '09
|
|
A ja mam obawy że mogą wprowadzić ten podatek. Tylko jest jedno ale.
Mogli zrobić kolejny zabieg PR a mianowicie puścili farbę że podatek dla samochodów powyżej 10 lat będzie wynosił nie wiem czy dobrze pamiętam 3000 zł. Taka kwota to dla każdego szok i nie ma szans żeby to przeszło. Dlatego nasz wspaniały rząd uderzy się w pierś i zamiast 3000 zaproponuje 500 zł rocznie. No i co ? Ludzie to kupią ? A może większośc stwierdzi że 500 rocznie to jeszcze idzie ale nie 3k. No i cel osiągnięty.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 22:27, 20 Kwi '09
|
|
podatek nie zostanie wprowadzony
typowa medialna zmyłka mająca na celu wymianę samochodów na nowe
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
adgolek
|
Wysłany: 22:29, 20 Kwi '09
|
|
Voltar napisał: | podatek nie zostanie wprowadzony
typowa medialna zmyłka mająca na celu wymianę samochodów na nowe |
znalazłeś jakieś sprawdzone info, że tak się stanie, jak napisałeś?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
adgolek
|
Wysłany: 09:27, 21 Kwi '09
|
|
w dzisiejszym dzienniku.pl czytamy:
Cytat: | Potwierdzają się doniesienia DZIENNIKA. Resort finansów przygotowuje projekt ustawy wprowadzającej ekopodatek. Nowa opłata miałaby zastąpić akcyzę na samochody. Na czym będzie polegać? W skrócie: im auto będzie starsze, tym opłata wyższa. Najwięcej stracą właściciele ponad 15-letnich aut. W ich przypadku podatek może sięgnąć nawet 3 tys. zł. |
i czytamy dalej:
Cytat: | W rozmowie z "Gazetą Prawną" wiceminister finansów Jacek Kapica wyjaśnia, że zgodnie z założeniami projektu, ekopodatkiem będą objęte samochody o masie do 3,5 tony. Opłata będzie zależna od emisji spalin lub pojemności silnika. |
przechodzimy więc do dzisiejszego wydania Gazety Prawnej, gdzie czytamy:
Cytat: | Jest już gotowy projekt, który ma wprowadzić podatek ekologiczny. Czy to prawda?
- Nie. Projekt formalnie będzie wtedy, gdy zaakceptuje go kierownictwo Ministerstwa Finansów i uruchomimy ścieżkę legislacyjną. Dziś możemy mówić co najwyżej o założeniach do projektu.
Co w takim razie wynika z tych założeń?
- Podatkiem samochodowym proekologicznym będą objęte samochody o masie do 3,5 tony. Podatek będzie zależny od emisji CO2 lub też od normy euro i pojemności silnika, bo niektóre samochody nie mają wskaźnika emisji spalin.
Czy podatek ten byłby pobierany raz, np. przy rejestracji auta, czy byłaby to opłata roczna?
- Zdecydowanie będzie to opłata roczna. Chodzi o to, aby w pewnej perspektywie posiadania samochodu jego właściciel miał bodziec do wymiany auta na nowsze. Wtedy z rynku i z ruchu będą eliminowane pojazdy stare, zwłaszcza z silnikami o dużej pojemności.
(...)
Czy można mówić już o stawce tego podatku?
- Nie, to za wcześnie. Ale nie powinien on przekraczać kilkudziesięciu złotych rocznie dla samochodów z małymi silnikami. |
Pełna rozmowa jest dostępna w portalu Gazety Prawnej
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pazuzu
|
Wysłany: 10:58, 21 Kwi '09
|
|
ciekawe jak bedzie dzialal ten podatek - czy zaplaca go wszyscy posiadacze starych aut, czy tylko ci, ktorzy kupili je po wprowadzeniu podatku?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Scorpio
|
Wysłany: 11:00, 21 Kwi '09
|
|
zobacz jak łatwo bydłem manipulować
najpierw przestraszyć (bat w górze) póżniej "tylko" klepnąć po tyłku
kto będzie przeciw projektowi zyska głosy wyborców
cholerka
jednak internet manipuluje bardziej niz tv
telewizorek można wyłączyć
a necik musi chodzić ,niestety
podatek "eko" to do kurwy smierci właścicielie starodawnych aut płacą w akcyzie, z paliwa
im więcej zupy chla smietnik tym wiecej płynie do budżetu
tylko boli skurwensynów ze wiekszośc starych smietników pływa na lpg za ok 1.44 do 1,70 max w warszawie i okolicach
ps holandia swojego czasu była słynna z niezawodnych instalacji
100 lat temu przyprowadziłem mazde 626 95' 2.0 z orginalną instalacją niby-fabryczną , po przeróbce wlewki gazu w Polsce smigała bezawaryjnie do 04 , nie licząc duperelków
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 14:45, 21 Kwi '09
|
|
Ciekawe ile, i komu trzeba dać za opublikowanie tego typu informacji ?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sikorski
|
Wysłany: 15:45, 21 Kwi '09
|
|
ciekawe jaki debil kupił nowe auto przez tą informację
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
NWO
|
Wysłany: 18:07, 21 Kwi '09
|
|
Ja pitole ....
No rzesz KARFA MAĆ ile czasu jeszcze ten naród będzie dawał po sobie jeździć jak na starej kobyle ?
Kogo te ..uje na wiejskiej reprezentują, czyje interesy ?
Ja mam dwa samochody powyżej 10 lat i nie zamierzam ich sprzedać NIGDY.
Śmigam sobie na paliwach alternatywnych, płace tym złodziejom co najmniej 5 podatków nie mających żadnego logicznego uzasadnienia i mam jeszcze zapłacić kolejny ?
Przecież ubezpieczenie OC w aktualnej formie jest ukrytym podatkiem, czy się stoi, czy się leży 1500pln się należy. Za przyczepkę też płacę, bo przecież może w nocy sama wyjechać na ulice i zacząć orgię destrukcji. Do tego opłata recyklingowa złodziejstwo nr 3, zwolnienie z VAT 24 za 160 pln kolejne złodziejstwo, podatek drogowy w paliwie nr 5, VAT w paliwie, no rzesz karwa....
Ja Was proszę, jeśli to wejdzie to wybierzmy się z połową Polaków pod Sejm i pokażmy tym szujom co o nich myślimy. Ogólnopolski strajk obywateli. Nawet jeśli nie wprowadzą, to tez to zróbmy. Mamy 5mln obywateli RP, którzy nas poprą. 5mln posiadaczy samochodów takich na jakich nas stać, a stać nas na nie, przez cały ten podatkowy, złodziejski SYF jakim zwykłych szarych ludzi zalewają polscy politycy.
Normalnie ja jestem za rewolucją . Nie dziwię się, że uwielbiam motocykl enduro. OC kosztuje 70pln, pali 3,5 litra, jeździ po każdej nawierzchni, pozostaje stale poza kontrolą policyjną.....jest uosobieniem wolnego życia....biletów parkingowych kupować nie trzeba, zaparkuje się wszędzie, w korkach nie stoi....jeździ po schodach.
Donaldzie Puszku, Waldku SRawlaku, Kaczorze : KIJ WAM W RYJ SZUJE. 100lat temu byście poszli na szubienicę za zdradę narodową, ale spokojnie ten naród jeszcze nie zapomniał do czego służą kosy.
_________________ Mam prawo chronić swój wizerunek, dlatego noszę kominiarkę każdego dnia i jeżdże w niej samochodem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pahol
|
Wysłany: 18:40, 21 Kwi '09
|
|
NWO napisał: | Ja pitole ....
No rzesz KARFA MAĆ ile czasu jeszcze ten naród będzie dawał po sobie jeździć jak na starej kobyle ? |
Powiem niestety poważnie i niestety wulgarnie:
Dopóki nie poczują prawdziwego głodu, zimna czy chuja w dupie to nic się nie zmieni, będą tyrać po 300h/miesiąc i płacić wszystkie haracze.
_________________ http://davidicke.pl/forum/
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 19:07, 21 Kwi '09
|
|
pahol
Cytat: |
Powiem niestety poważnie i niestety wulgarnie:
Dopóki nie poczują prawdziwego głodu, zimna czy chuja w dupie to nic się nie zmieni, będą tyrać po 300h/miesiąc i płacić wszystkie haracze. |
dokładnie...
ja nawet powątpiewam czy jakby mieli cały czas buta przy ryju to czy by się zmieniła zachowanie/postawa...tylko ,że najlepsze jest to oczywiście ,że mówimy ''ich'' , ,''naród'', ''ludzie'' , ''masa'' ...
A ja Wam powiem ,że zachowujemy się właśnie tak samo. Wręcz identycznie.
Więc nie wiem czym tu się szczycić ....i znęcać nad tzw. narodem?
Jak ch...ja sami coś zrobicie/ zrobimy...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 22:09, 21 Kwi '09
|
|
mi sie zawsze wydawalo ze wybieramy na rzadzacych przedstawicieli spoleczenstwa i ze oni maja nam sluzyc. tymczasem to my robimy na nich i to z wielką łaską. dopieprzaja nam podatki, winiety,akcyzy, oplaty, sraty taty.ale sie wkurwilem sory za język.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pazuzu
|
Wysłany: 22:32, 21 Kwi '09
|
|
obys mial racje.
mnie to wyglada na testowanie oporu spolecznego.
metoda jest znana z czasow komuny kiedy ceny byly regulowane przez rzad. podawano informacje, ze beda podwyzki 30%. lud sie wkurwial ale potem robiono podwyzki 10% i wszyscy oddychali z ulga.
teraz jest to samo. takich informacji nie puszcza sie bez powodu. ten podatek wejdzie, w takiej czy innej formie. druga mozliwosc to taka, ze te informacje o podatkach (bo jest tez pielegnacyjny!) oraz wyskoki palikota maja cos zatuszowac. cos duzego co dzieje sie teraz w tle.
ale stawiam ze sytuacja jest prostsza i ze wejdzie ten podatek. rzad wykorzystuje kazda mozliwosc aby wprowadzac nowe podatki i wygodnym tlumaczeniem sa podobne rozwiazania w ue. teraz jest podobnie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
adgolek
|
|
Powrót do góry
|
|
|
adgolek
|
Wysłany: 06:31, 15 Cze '09
Temat postu: Nie będzie podatku ekologicznego na auta |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Madison
|
Wysłany: 07:01, 15 Cze '09
|
|
Może tak lepiej wprowadzić podatek od samochodów nowych i drogich pow. 30 tyś. ?
Przecież samochody stare też mają normę emisyjną, a duże pojemności w nowych
walą nieraz więcej w atmosferę niż stare.
To jest podatek dla biednych bo bogatych omija.
Ku....a Panowie i Panie ruszamy dupy.
Napiszmy 2 listy. Jeden do premiera, a drugi do trybunału o bezprawie zwalniające ludzi bogatych z tego typu podatków.
Kto jest za tym?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|