Wysłany: 14:40, 19 Sie '11
Temat postu: |
|
|
No nie rozumiemy się wcale Mike. Zakładam, że jesteś kumaty i wiesz co mam na myśli. Więc czy muszę każde moje zdanie tłumaczyć dziesięcioma innymi by było jasne o co biega ?
Chyba jednak tak, więc zaczynamy:
Jeśli piszę zysk najbogatszych to mam na myśli zysk najbogatszych a nie przetrwanie.
Jeśli piszę że kształtuje się zdemoralizowanych to mam na myśli kształtuje się zdemoralizowanych anie tych, którzy z wybory tacy są.
Jeśli piszę o systemie wartości to nie mam na myśli ludzi rządzących pieniądzem
Mówiąc media mam na myśli main-stream a nie portale i portaliki
Postęp czego sobie nie wyobrażam ? Postęp oceny wyników ? Jeszcze raz piszę: życie wystawia oceny czy tego się chce czy się nie chce
Zostawić dziecko przed bajkami to nie to samo co dać mu zapałki. A jednak okazuje się, że wpaja się sadyzm u najmłodszych. Gdzie widzisz winę rodziców, skoro manipulacja jest w tak słodziutkiej formie jak bajka ?
Skąd telewizja wie jakie są potrzeby człowieka ? Kto dał im prawo decydowania o tym ? Na jakich badaniach oparty jest aktualny system serwowany w TV ?
Interesem każdego zwykłego człowieka jest aby faszyzm nigdy nie istniał. Tylko faszystom i ich piewcom to się podoba.
--------------------------------
A teraz do pawlaka:
Faszyzm popiera rasizm i różne formy dyskryminacji, ponieważ wtedy grupa dyskryminowana może być wyzyskiwana. Przykład niewolnictwa czarnoskórych w stanach - jeśli by się traktowało ich równym białym ludziom, to nie dało by się ich zakuć w kajdany.
|
|