Erwin napisał: |
Zauważam, że przychylasz sie do teori, że bildergi to narzędzia w rękach Wiekszych.
W pełni zgadzam się z tym też zacytowanym tu stwierdzeniem, że ludziom należy pokazać jak to zrobić. Natomiast co do pokonania ich z całkowitym odsunięciem od wpływania na ludzi tych szkodliwych Nadzorców z użyciem samej gołej technologii, szans nie będziemy mieli nigdy. Jeśli w tych "zawodach" gra rolę doktryna rodem od korporacji Nadzorczych to my możemy jak najbardziej wpływać i moderować cały ten proces walki i przekształceń. A tak jest jak najbardziej. Ty to też widzę zauważasz. Ja tylko nie skupiłem się na tym wątku za wiele, ale tylko na beznadziejności co do możliwości technologicznych czy systemowych walki z nimi, pochodzacych rodem od naszych tylko osiągnieć. |
Należało by również dodać , że te podziały na "nich" i na "nas" ( jako społeczeństwa niewolników ) , są bardziej iluzoryczne niż mogło by się wydawać, ponieważ my też jesteśmy odpowiedzialni za taką a nie inną sytuację .
Po przez naszą bierność, ignorancje czy tęsknotę do życia w kamiennym kręgu operomylanej utopi.
Dalej twoja idea walki , nie za bardzo mi odpowiada, dla mnie jedyna "bitwą" jaką tak naprawdę musimy stoczyć, to ta z procedurami MATRIXA zaszytymi w naszych CPU, gdy wystarczająca ilość ludzi przebrnie przez to, system sam się rozleci bo straci podstawy egzystencji.
Erwin napisał: |
To że bildergi znają nieuchronność pewnych procesów jak piszesz xpio, wynika z ich też dużej wiedzy o tym wszystkim, ale ze względu na wypatrzone i zatracone ich indywidualne dobre cechy osobowości nie są w stanie podjać osobistych decyzji wyjścia z korporacji. Albo jest to w ich przypadkach mało prawdopodobne. Dlatego są w oczach ich Nadzorczych Pryncypałów świetnymi pracownikami do reżyserskich zagrywek w związku z kwestiami między korporacyjnymi u Nadzorców. |
Tak ten system, jak to sam zauważyłeś generuje tylko ofiary, a zwycięzców tak naprawdę nie ma wliczając w to również twoich nadzorców.
Naprawdę nie ma sensu szukać winnych, bo to rodzi chęć zemsty nienawiść czyli prowadzi na ścieżkę ciemnej strony mocy
w zupełności wystarczy jeśli zdejmniemy kajdany i rzucimy je w kąt .