W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

TOTOLOTEK  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
10 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 9249
Strona:  «   1, 2, 3   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Grasz W Lotka?
Gram . Może kiedyś wygram
16%
 16%  [ 13 ]
Raczej nic nie wygram ale gram
6%
 6%  [ 5 ]
Nie gram bo nie mam szczęścia
16%
 16%  [ 13 ]
Nie gram bo wiem że to ściema
60%
 60%  [ 48 ]
Wszystkich Głosów : 79

Autor Wiadomość
Tomkiewicz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:36, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie da się naocznie czegoś udowodnić, to można pokusić się o wnoszenie z prawdopodobieństwa wystąpienia.
Można oceniać losowanie Totka z dwóch płaszczyzn:

- naiwnej - gdzie odbiorca - musi być autorytarny (uzależniony od autorytetu) i zmanipulowany - będzie święcie wierzył - BA !, będzie wiedział, że to wszystko jest uczciwe.

- zdroworozsądkowej - widz ma tu okazję wnosić o dowodzie z prawdopodobieństwa wystąpienia - o ile zdaje sobie sprawę, że świat nie działa w systemie pro-humanistycznym.

Oczywiście, to są moje spekulację. Arystoteles mawiał, że prawda NARZUCA się człowiekowi swoją oczywistością. Wiecie , o co mi chodzi. To działa, ale przy odpowiednio wolnym umyśle.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mijak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:47, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sikorski napisał:
KAŻDA forma hazardu powinna być prawnie zabroniona.

Nie rozumiem cię. Każdy ma prawo do trwonienia pieniędzy tak, jak mu się podoba. To w końcu jego pieniądze. Nie ma przymusu, nikt cię nie zmusza, żebyś grał. Jak nie chcesz to nie graj, ale nie zabraniaj tego innym! Nie sądzę, że hazard jest dobry, ale hazardując nikogo nie krzywdzisz, najwyżej samego siebie.
Powrót do góry
Tomkiewicz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:23, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mijak napisał:
[ Nie sądzę, że hazard jest dobry, ale hazardując nikogo nie krzywdzisz, najwyżej samego siebie.

Jakiś zgrzyt się wdarł. Rodzina, gdzie mąż jest hazardzistą, chyba niezbyt dobrze wychodzi na nerwicy natręctw tatusia.
Powrót do góry
Mijak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:28, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra, ale cohodzi o to, że ktoś gra w hazard pieniedzmi, które należa do niego i nikogo innego(a nie np. do całej rodziny) to nic złego, bo w innym wypadku to jest jakby kradzież.
Powrót do góry
Mijak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:30, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedno: to jest materiał na nowy temat. Ten jest o tym, czy totolotek oszukuje.
Powrót do góry
Joker

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:07, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Totolotek to dla mnie podatek dla naiwnych. Jest to jedno wielkie oszustwo. Ludzie kupują kupony żeby "pomóc szczęściu" i wygrać ten docelowy milion. Wszystko jest jednak ściemą. Ludzie grają i oddają za swoją naiwność grube pieniądze. Całe to oszustwo jest znakomicie sterowane przez tv. Zdarzają się jakieś wygrane po kilkaset złotych które stanowią tylko dodatkową zachęte na wygranie większych pieniędzy. Ludzie grają więcej i więcej kasy na tym tracą. Wygrana 6 w totka przez kogoś gdzieś tam to zwykła manipulacja. Raz na jakiś czas o kimś robi się głośniej a tak naprawdę większość wygranych to fikcja. Wystarczy że faktycznych wygranych w miesiącu może być dosłownie kilka a reszta wygranych to wymysł. Wtedy cała pula która niby została wygrana zostaje w totalizatorze sportowym. Choćby obiekty sportowe w Polsce i ogólnie sport finansowane są przez totalizator sportowy. Jest to odciążenie dla budżetu państwa w postaci dodatkowego podatku dla naiwnych...
Powrót do góry
AndSmo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:09, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sikorski napisał:

Czy Ty żartowałeś?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
the end

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:28, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje przypuszczenia się potwierdziły, to wszystko jest ustawione, a ci którzy grają to frajerzy.

przeszłości ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:02, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zbysiu, załatwimy ci na 90 %
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Waldek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:17, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ładne jaja, brakuje mi tylko tych gości z komisji co zawsze tak fajnie głowami kiwali, pracują tam jeszcze? Very Happy

No ale trzeba przyznać, że pani do samego końca wykonała swoją prace wzorowo... Zresztą może nawet nie zauważyła, że coś poszło nie tak, po prostu przekazała liczby, które miała przekazać Laughing
Waldek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:24, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zawiły los kuli z nr 15

W sobotni wieczór zdarzył się jednak mały wypadek. Maszynie udało się wylosować liczb 21. Jako czwarta pojawiła się na ekranie nieszczęsna 15. Prowadząca w studiu jej jednak nie wyczytała. Co więcej Katarzyna Łoska-Ostrowska nie poprawiła się również podczas powtórzenia wyników mimo, że na ekranie wyraźnie widać 15 wśród wylosowanych liczb.

Na antenowej wpadce historia znikającej kuli jednak się nie kończy. W oficjalnym komunikacie Totalizatora Sportowego, przesłanego Polskiej Agencji Prasowej, 15 wraca do łask. Z puli z kolei wypada 22, która została wylosowana jako ostatnia - 21. liczba. Miejsce "Plusa" (dodatkowa wygrana wypłacana przy trafieniu 10 z 10 liczb) zajęła wylosowana jako przedostatnia 14.

22 też się liczy

W następnym komunikacie Totalizator się poprawił. - Rozumiejąc niepokój Grających w związku z faktem, że informacja o wylosowaniu liczby 22 została publicznie ogłoszona, Zarząd Totalizatora Sportowego postanowił kulę wylosowaną jako dwudziestą pierwszą o numerze 22 uznać jako podstawę do wypłaty wygranych w trybie reklamacji przewidzianej regulaminem gry - czytamy w dokumencie.

Dwadzieścia pierwszych wylosowanych liczb, jakie Totalizator podaje w komunikacie z wczesnego popołudnia w niedzielę to (w kolejności losowania): 76, 57, 16, 15, 62, 61, 8, 19, 41, 50, 58, 33, 59, 42, 65, 49, 78, 27, 66, 14.

Totalizator przeprosił też graczy i poinformował, że wadliwa maszyna została wycofana.

Laughing

http://www.tvn24.pl/-1,1625535,0,1,komu-przeszkadzala-kula-nr-15,wiadomosc.html

Wld

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:05, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe jakie sa statystyki. Ide o zaklad, ze im wieksza bieda tym wiecej ludzie graja. Znam przypadek komiczno-tragiczny zwiazany z Lotto. Kumpel wyjechal w dawnych czasach zagranice do pracy. Przywiozl dosc duzo siana, podejrzewam ,ze na dobre auto bylo. Jednak skumal sie z jakims idiota, co ponoc zapisywal sobie wszystkie losowania od jakiegos tam czasu w zeszycie i opracowal system. Kolega jest rozgarniety jak kupka smieci i niestety dal sie namowic na "inwestycje". Cale siano paszlo Razz
Powrót do góry
slidexman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:48, 26 Paź '09   Temat postu: Re: TOTOLOTEK Odpowiedz z cytatem

bonito napisał:
Takie proste to napewno nie jest do napisania w pascalu (!),
Piszesz tu o milionach kombinacji, wiesz jaka do tego jest potrzebna moc obliczeniowa?

czy proste czy trudne to jest to i tak na takie zaklady monopol ma panstwo
to swietny interes
dajesz karteczke z nrami za kase :)

kulki przed losowaniem tez sa losowane ale kazdy system da sie oszukac

Sikorski napisał:

a wg mnie dozwolona dla kazdego bez ograniczen
bo ludzie i tak beda grali tylko w podziemiu
tak jak teraz w pokera

http://pokazywarka.pl/poker
PrawdoWyszukiwato

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:58, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lotto - Multi Multi - 24.10.2009 - wylosowano 21 liczb -

hahaha 21 licz wylosowało a babka przeczytała 20. Pewnie czytała z wcześniejszej karki którą dostała a sprzęt zawiódł i wjebał jeszcze jeden numerek za dużo którego babuszka już nie przeczytała. "co to kurwa jest" ?

i dobre komentarze :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Po pierwsze ten film jest juz po przeróbce,poniewaz wczoraj ta pani podała liczbę 15 czego ten film nie pokazuje.Z drugiej strony dlaczego totalizator nie uznał liczby 22 skoro zostało to publicznie powiedziane ze liczba ta jest plusem.Przekręt na maxa,powinny w takim przypadku uznane być 21 liczb i 22 jako plus a nie przekręty robią z 14 jako plus,tak pewnie było ustawione od początku stąd zmiana plusa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
śmierdzi wałkiem na odległość.. ciekawe jak Totalizator skomentuje cała sprawę, losowania na żywo nie widziałem, czy ta baba nie przeczytała tej 15 tylko powtarzając wyniki losowania czy już w trakcie losowania ją ominęła? ma ktoś nagrane całe losowanie?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
To jest skandal. Jak mogli wylosować 21 liczb. Ciekawe co o takim oszustwie prokuratura by powiedziała, bo wkońcu chodzi o pieniądze.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:19, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zawodzi również Barack Obama czytający z promptera nie swoje teksty...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:54, 26 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żadne losowania nie są ustawiane.

Fakt zdarzają się czasem pomyłki, ale to jest normalne.

Ludzie grali i będą grać, wygrywają i będą wygrywać.

Jeśli się czepiać to czepiać się jeśli są jakieś przekręty na górze, ale ja tam nie wiem. W przypadku losowań to występuje zwykłe prawdopodobieństwo.
Powrót do góry
kalizantin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:59, 27 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tam było za dużo a tu za mało Laughing

— Mark Twain
Powrót do góry
mczesiekk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:48, 27 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PrawdoWyszukiwatornikowak napisał:

hahaha 21 licz wylosowało a babka przeczytała 20. Pewnie czytała z wcześniejszej karki którą dostała a sprzęt zawiódł i wjebał jeszcze jeden numerek za dużo którego babuszka już nie przeczytała. "co to kurwa jest" ?

A moze po prostu czyta z komputera ? Na ekranie tez sie 15 nie wyswietlila. Troche dystansu...

Tutaj podobno losowanie ktorego nie bylo:

Powrót do góry
Norbi

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:02, 27 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wygrane w lotto to być może atrakcja dla "ludu", "elity" dostają tyle co miesiąc na wypłatę. Very Happy
Powrót do góry
JA

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:06, 27 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ehhh.... Tak czerpią z tego prywatne osoby. To oczywiste. Ale czy wiecie, że większość z tych pieniędzy idzie na stadiony? I to właśnie Lotto utrzymuje stadiony w Polsce?
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:19, 27 Paź '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak wiemy, wiemy, TS zasila budżet...

Cytat:
Podczas gdy cały kraj zajmuje się kulisami afery hazardowej i przetasowaniami personalnymi w rządzie, Totalizator Sportowy (TS) spokojnie wprowadza poważne zmiany w swojej flagowej grze - Dużym Lotku (DL).

Stanowi ona główne źródło dochodów TS i regularnie zasila budżet państwa niebagatelnymi kwotami na sport i kulturę. Efekt finansowy tej zmiany będzie podobny jak w przypadku wejścia w życie kwestionowanych zapisów ustawy hazardowej: uszczuplenie wpływów do budżetu państwa. Choć nie można tu mówić o korupcji, lecz raczej o niekompetencji, pazerności i arogancji Zarządu TS oraz braku nadzoru nad TS przez właściwe ministerstwa, to jednak za zarzynanie kury, która znosi złote jajka, nikomu włos z głowy raczej nie spadnie.

http://interia360.pl/artykul/totalizator-sportowy-przegrywa-graczy,26620

własnie znalazłem kolejny ciekawy artykuł :

http://www.money.pl/archiwum/wiadomosci/.....08908.html

polecam
Cytat:

Już 53 lata minęły odkąd komunistyczni ministrowie utworzyli Totalizator Sportowy. Jego sztandarową grą jest Duży Lotek, który z roku na rok zwiększa swoje obroty. W 10 miesięcy 2008 roku przegraliśmy w tej grze o 160 milionów złotych więcej niż w całym roku 2006.

Totalizator Sportowy, powołany do życia 17 grudnia 1955 roku, miał być instytucją wspierającą budownictwo i remonty. Dziś szaremu człowiekowi nie kojarzy się ze spółką Skarbu Państwa, która po 10 miesiącach tego roku ma wyniki sprzedaży w wys. 2,570 mld i wspiera ministerstwa sportu i kultury. Dziś, dla przeciętnego Polaka to albo podatek od naiwności, albo szansa na życiowe a mi to lotto!.

Chociaż często śmiejemy się sami z siebie, stojąc w długich kolejkach sprowokowanych przez kumulacje, to skrycie liczymy, że może tym razem padnie na nas. Dzięki temu od stycznia do sierpnia tego roku Totalizator Sportowy zwiększył przychody z gier losowych o 22 proc. w porównaniu z analogicznym okresem 2007. Rosną jego przychody, rosną wygrane, ale rosną też wydatki tych, do których nie uśmiecha się szczęście. Przez ostatnie trzy lata przegrali oni 2,153 mld.
Powrót do góry
kiros

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:20, 29 Kwi '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziś padnie 25 mln .
oto liczby na szóstkę:
6, 24, 26, 29, 32, 40
Powrót do góry
beezle

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:53, 29 Kwi '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kalizantin napisał:
tam było za dużo a tu za mało Laughing

Ten filmik to fake. Zobaczcie sami - widać jakiś dziwny przeskok klatek "w okolicy" braku kuli - audio brzmi też jakby ucięte (nienaturalnie). Potem gość "wraca do początku" i ... pierwsza liczba to 28 a nie 30 jak na samym początku. To tłumaczy brak dalszej części.

Bez obrazy. Jakiś cienias zmontował filmik, a hołota się podnieca. I weź tu potem uwierz w jakikolwiek materiał dostępny w sieci. Jaki jest cel? Sensacja? Sprawia to frajdę?

Bardzo często mówi się, że ktoś nie zgłosił się po nagrodę. W mojej okolicy parę osób podobno miliony wygrała (powiedzmy, że w TV słyszałem - celowo piszę, że słyszałem bo nie oglądałem, a zainteresowało mnie gdy przechodziłem obok), a jednak nie zauważyłem aby nagle ktoś kupił sobie zajebisty dom, furę czy coś. Znaczy w cieniu się trzyma, aby nikt nie kazał mu się "podzielić" Wink albo po prostu nie da się go tak po prostu rozpoznać - przecież nie ma tabliczki na czole "to ja wygrałem w lotto".

Zabawne, że już jakiś czas temu zastanawiałem się jak to jest lotto. Czy faktycznie ktoś wygrywa, czy nie. Bo przecież - jeśli nie to i tak nikt tego nie udowodni. Jeśli będzie chciał dotrzeć do takiej osoby, to też nie da rady, bo to informacje poufne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
8N

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:18, 30 Kwi '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niby padła rekordowa wygrana wynosząca 24 mln zł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1.....l?skad=rss
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:35, 30 Kwi '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wld napisał:
Ciekawe jakie sa statystyki. Ide o zaklad, ze im wieksza bieda tym wiecej ludzie graja. Znam przypadek komiczno-tragiczny zwiazany z Lotto. Kumpel wyjechal w dawnych czasach zagranice do pracy. Przywiozl dosc duzo siana, podejrzewam ,ze na dobre auto bylo. Jednak skumal sie z jakims idiota, co ponoc zapisywal sobie wszystkie losowania od jakiegos tam czasu w zeszycie i opracowal system. Kolega jest rozgarniety jak kupka smieci i niestety dal sie namowic na "inwestycje". Cale siano paszlo Razz

Czyli na pierwszą część pytania odpowiedziałeś sobie sm drugą częścią. Owszem im większa bieda, tym więcej osób gra, bo są głupsi, jak w przypadku twojego kolegi. Dziś trudno byłoby kogokolwiek przeonać, że mam "system", więc zainwestuj wypłatę. Dawniej ludzie byli głupsi więc więcej grali, w to i inne łańcuszki. Więcej również dawali na tacę z tego samego powodu.

Wystarczy logicznie spojrzeć. Totalizator utrzymuje siebie i budżet państwa, dosatkowo przeznaczając forsę na różne cele.
My jako społeczeństwo cały czas tracimy. Skoro, jako organizm społeczny tracimy, to nie możemy oczekiwać jako społeczeństwo, że będziemy zyskiwać. Gwarancję, tego, że stracimy mamy już zapewnioną z góry.

Mniej więcej wygląda to tak jakby jakiś człowiek potrzebował 10 tys złotych. Poprosił 12 osób aby dali mu po tysiącu. W nagrodę jednemu z nich przekaże podwojoną wartość wpłaty czyli 2 tys. Oczywiście w takim przypadku, nikt nie byłby na tyle głupi aby wyłżyć na kogoś 10 tys. Jednak chętnie rozkładają to sobie w ratach. Smile

Jeżeli myślicie, że totalizator przekazuje zebrane pieniądze głównie na wasze wygrane, to jesteście w błędzie.

Totalizator - 1 mld zł do budżetu rocznie. Totalizator - 1 mld zł. Totalizator Sportowy jest jedną z największych pod względem przychodów spółek skarbu państwa.
http://wyborcza.pl/1,75248,1460863.html

Totalizator finansuje plany o. Rydzyka:
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3073842.html
http://wyborcza.pl/1,75478,3075468.html

Ludzie dają się złapać na te kumulacje. Jak widzę tych debili stojących w kolejce, bo w radio powiedzieli, że będzie kumulacja. To normalnie mi ich szkoda!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3   » 
Strona 2 z 3

Skocz do: