Discovery Channels stały się dziś medialnym syfem ale myślę, że bardziej niebezpiecznym kanałem w naszej TV który powinno się wziąć na muszkę jest kanał dla dzieci Nickelodeon, warto sobie raz ten kanał dobrze przejrzeć aby mieć świadomość tego czym karmi się umysły naszych dzieci.
bajki produkowane przez Nickelodeon jak i występujące w nich postacie nie reprezentują ze sobą nic wartościowego, poza głupotom, prymitywnymi nawet jak dla dzieci gagami, przyzwyczajaniem do akceptacji głupoty i wstępną obróbką umysłu dziecka na przyszłego konsumenta mass-kultury.
Maskotka kanału to Pan Gąbka, świetnym przykładem jakie wartości on reprezentuje jest ten hamburger na którym siedzi na zdjęciu poniżej:
inne postacie jak i bajki są nie wiele ciekawsze:
dla mnie ten kanał nie dość, że negatywnie programuje wartości najmłodszych to jest on po prostu obrzydliwy ale to już tylko moje osobiste odczucie.
Generalnie przesłanie jakie odebrałem po kilkugodzinnej analizie kanału to pozostań głupi, głupi znaczy zabawny. Myślicie, że przesadzam sami sprawdźcie ten kanał, to co napisałem to tylko czubek góry lodowej tego co można na nim spotkać!
W jedności siła nie w budowanych murach!!!