Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 19:45, 30 Cze '09
Temat postu:
no mogę dodać tylko tyle: moje dzieci (12 i 3 lata) nie piły i nie piją mleka krowiego i maja sie dobrze a nawet lepiej niż inne (odpukać), mało chorują itd., a co do 80, 90, 100 latków to ich siła wynika z selekcji naturalnej, dawniej przy życiu pozostawały tylko silne noworodki.
Moja żona pije mleko gryczane, owsiane, sojowe lub kokosowe. Ale mleko krowie?
Zauważyłem, że zdania są podzielone, więc kogo mam słuchać? W takiej sytuacji wystarczy podglądać naturę (inne ssaki), a te w wieku dorosłym mleka nie piją, tym bardziej mleka ssaka innego gatunku. Dlaczego? Nie wiem, zwierzęta kierują się instynktem. Jeśli zwierzę jest udomowione (zatarty instynkt) to mleko piją (kot, pies), ale to im na zdrowie nie wychodzi.
Polecam wykład pewnego religijnego profesora, obejrzyjcie w całości:
Wysłany: 22:15, 09 Cze '12
Temat postu:
Nigdy nie mówi się: "Jakie mleko?"
Trzeba mieć świadomość, że dawniej ludzie rzadko pili mleko świeże. W większości pili raczej kwaśne mleko, tzw. zsiadłe.
_________________ Zobacz też tutaj
Wysłany: 08:58, 10 Cze '12
Temat postu:
Potwierdzam ten fakt, cała moja rodzina wywodzi się ze wsi i rzeczywiście w takiej formie najczęściej spożywano mleko. Zsiadłe mleko jest w dużym stopniu przetrawione przez bakterie, co powoduje, że człowiek nie musi się męczyć tak bardzo z trawieniem niewygodnych składników. Ponadto ludzie na wsi byli w ciągłym ruchu, odżywiali się z reguły tym co sami wyhodowali, bez konserwantów, aspartamu, glutaminianu sodu itd. Ich organizmy były silne...
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2
Strona 2 z 2