Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 19:19, 13 Sie '26
Temat postu:
Żydowski przedsiębiorca z Chicago wysłał swojego syna na rok do Izraela, aby ten mógł lepiej poznać kulturę przodków. Kiedy chłopak wrócił, powiedział:
– Tato, to był wspaniały czas, dziękuję, że mnie tam wysłałeś. A tak przy okazji… przyjąłem chrześcijaństwo.
– Oj–wej! – złapał się za głowę ojciec. – To nie tak miało być! Co ja zrobiłem źle?
Zdesperowany poszedł poradzić się swojego najlepszego przyjaciela.
– Icek – mówi – wysłałem syna do Izraela, a on wrócił jako chrześcijanin. Co ja mam teraz zrobić?
– To ciekawe, że mówisz mi o tym właśnie teraz – odpowiedział Icek. – Bo ja też wysłałem swojego syna do Izraela… i on też wrócił jako chrześcijanin. Może powinniśmy pójść z tym do rabina?
Poszli więc do rabina i opowiedzieli mu swoją historię.
– To naprawdę zabawne, że mówicie mi o tym właśnie teraz – odparł rabin. – Ja również wysłałem syna do Izraela… i on także wrócił jako chrześcijanin. Co się dzieje z naszą młodzieżą w dzisiejszych czasach?!
Zdecydowali się więc wspólnie modlić. W modlitwie opowiadali Bogu o swoich synach i pytali, co powinni zrobić.
A kiedy skończyli, z nieba rozległ się głos:
– To zabawne, że przychodzicie z tym właśnie do Mnie – powiedział głos. – Bo ja też wysłałem Syna do Izraela…
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 22:17, 13 Sie '26
Temat postu:
kurwa , sam pisałeś tego obsranego suchara przychlaście?
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów