W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Uwaga! Poniższy wątek zostanie usunięty po upływie miesiąca od jego założenia.

Nic nie wiem o energii badam sprawę  
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Odsłon: 56
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 09:42, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak poduczę się fizyki co i jak to będę sobie mogła prąda wytworzyć z różnych rzeczy a jak chemii to co można wytworzyć ??
Problem z matmą jest taki, że to najbardziej abstrakcyjne gówno z możliwych i ma minimalne zastosowanie w codziennym życiu prócz procentów, statystyki, no może rachunku prawdopodobieństwa i jakichś tam funkcji wykładniczych, nie ma żadnych fajnych eksperymentów ani nic tylko kasiora z korepetycji.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 09:47, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chemię miałam nudną w szkole może raz tylko jakiś eksperyment był nigdy zastosowań praktycznych nie było tym bardziej na fizyce na fizyce 0 razy nie przypominam sobie, no więc nie interesowałam się tym. Matmy to mi starzy kazali się uczyć na resztę nawet nie zwracali uwagi no to matmą się zajęłam na chuj to nie wiem, no ale sobie ją znam. Ale fizyka chemia w zastosowaniach to chętnie bym się pouczyła.
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 10:00, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pytanie do kloaki co można samemu chemicznie wytworzyć w takim małym laboratorium
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 10:08, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można samemu ponoć kryształy robić, powiedzmy chcę naszyjniki robić i sprzedawać. Da się ? na pewno więcej ludzi kupi niż te zasrane książeczki, znaczy książeczki spoko ale to jak ma się niedostępne super tytuły a to ciężko niestety.
Powrót do góry
BarniZnarni
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 10:15, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do rowerka z prądnicą można też dołączyć fotowoltaikę. Ogólnie można sobie samemu wytwarzać gówno-prąd (bo najwyżej na telefon i internet ci starczy) za cenę 30-50 razy wiekszą niż z gniazdka, bo wszystkie urządzenia kosztują. Prądnica, panel PV, przetwornica, akumulator, a jak się nie znasz, to jeszcze ktoś ci musi to założyć. No ale jesteś wtedy niezależna Laughing
Można też z filmików instruktażowych na jutubie coś zbudować, jak ktoś lubi eksperymentować...
Powrót do góry
BarniZnarni
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 10:19, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marylka napisał:
Można samemu ponoć kryształy robić, powiedzmy chcę naszyjniki robić i sprzedawać. Da się ? na pewno więcej ludzi kupi niż te zasrane książeczki, znaczy książeczki spoko ale to jak ma się niedostępne super tytuły a to ciężko niestety.

Kryształy z różnych soli, które trzeba polakierować aby się nie rozpuszczały. Nie nadaje się to na biżuterię.
Powrót do góry
michalm

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:23, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierdole waszą spółkę Energa czyli Energia jest naturalna, dla mnie żaden problem naprawdę postawcie se Generator Vandergraffa na korbę gdzie kolwiek chcecie i se kręcię, na to wam mogę pozwolić, ale jak już idzie przez kabel do urządzenia pobierającego to już podateczek za prądeczek jest możliwy.
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 10:42, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chuj tak przypuszczałam jakby samemu coś się dało zrobić i sprzedać kloaka nie sprzedawałby książeczek kurwa tylko swoje brylanty Surprised
No to gówno nie zamierzam się czegoś uczyć bez eksperymentów i zastosowania w prawdziwym życiu ani czego nie da się samemu zrobić żeby działało albo sprzedać.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:44, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jak poduczę się fizyki co i jak
Czyli nigdy Confused Sad
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:02, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powtórzę bo coś nie było mnie słychać co można chemicznie wyprodukować we własnym małym laboratorium prócz mydła i innych podobnych ?
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:06, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Co można ciekawego robić w Polsce po studiach chemicznych ?
To chyba najbardziej bezsensowny kierunek na polskich uczelniach ( ͡° ʖ̯ ͡°). Stosunkowo trudny i ciężko znaleźć pracę po tym (nie mówię o uczeniu w jakimś liceum czy podstawówce)"

"Większość moich znajomych po tych kierunkach utknęła w labach produkcyjnych, gdzie mają pracę zmianową po 12 godzin i maszynowe robienie próbek i analiz. Praca monotonna, czasem szkodliwa (w zależności od chemii, z jaką pracujesz), a do tego słabo płatna."
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:08, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Mój znajomy pracował w wytwórni wody mineralnej przy laboratorium, za ledwo 2 tysiące, w------i go i pracuje w jakiejś firmie z liquidami (jak to sie pisze?) do e-fajek, za jakieś 1800 zł. To ja juz wole być tym śmierdzącym robolem na budowie za niecałe 3k." - 2017 rok więc pensje niższe ale tak czy siak gówno to jak praca na produkcji kurwa wliczasz się do kosztu produktu więc nie możesz zarabiać za dużo
Powrót do góry
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 11:25, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"jestem chemikiem w laboratorium analitycznym (ironia losu) i w zależności od tego, co pierwsze mnie trafi, pewnie zabije mnie rak albo wątroba - za to na pewno dostanę p-------a. Jak się robi ciągle to samo można się zrzygać, ale jak się nagle coś s-------i, to się tęskni za monotonią i taśmowym tłuczeniem próbek. Dreszczyk emocji związany z nowymi wdrożeniami czy tam sprzętem zamienia się po chwili w tępe bezsilne w--------e, bo to wszystko to samo, tylko coraz droższe, z coraz delikatniejszymi częściami, z coraz większą ilością elektroniki która nic nie wnosi, tylko zwiększa szanse, że jak coś się spieprzy to naprawa będzie droga, długotrwała i będziesz się użerał z serwisem sto lat. Do tego nowe rzeczy to nowe papiery, tony papierów, pieprzona akredytacja oznacza że wisienką na tym torcie s----------a jest absolutnie tona papierologii, procedur, wypełniania formularzy, rejestrowania warunków środowiskowych, sprawdzania wszystkiego osiem razy z każdej strony."

Wygląda na 50 razy gorsze gówno niż nawet księgowość, bo w księgowości w miarę łatwo robotę dostać wiadomo gówno na początku zarobki ale to jak wszędzie w chemii zarabiasz gówno do końca życia bez możliwości rozwoju i zmiany pracy, księgowość mnóstwo miejsc pracy, dowiadujesz się jak działa biznes od podszewki, samodzielny księgowy to przynajmniej już całkiem dobrze zarabia nie mówiąc o głównym.
Także sorry muszę zostać przy księgowości, nie ma już odwrotu.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:39, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marylka napisał:
Powtórzę bo coś nie było mnie słychać co można chemicznie wyprodukować we własnym małym laboratorium prócz mydła i innych podobnych ?
Amfetaminę. Dosyć intratne. Ale i niebezpieczne.
marylka
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 14:20, 26 Gru '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra na razie zbadałam co miałam zbadać żegnam na razie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach