Przypomnę tylko, że TW Bolek też odebrał nagrodę Nobla, a był tylko marionetką w całym show. Po to jest właśnie nagroda Nobla, aby mugole się nad mią spuszczali, jak nad jakimś fatum.
Rozbieżność pomiędzy wyobrażeniem jakie miało większość Niemców o państwie które budowali, a przerażającą rzeczywistością Trzeciej Rzeszy zmusza do zadania najbardziej intrygującego pytania naszych czasów: „Jak coś takiego jak holokaust mogło wydarzyć się w nowoczesnym, uprzemysłowionym, wyedukowanym społeczeństwie?” Poszukiwanie odpowiedzi na to enigmatyczne pytanie leży u podstaw mojego zainteresowania Trzecią Rzeszą.
- To są słowa mojego przyjaciela, piekarza: „Człowiek nie miał czasu na myślenie. Działo się tyle rzeczy.”
„Twój przyjaciel, piekarz miał rację. Dyktatura i cały proces jej ustanawiania był przede wszystkim całkowicie rozpraszający. Był doskonałą wymówką by nie myśleć dla ludzi, którym i tak nigdy nie chciało się myśleć. I nie mówię tu tylko o twoim „przeciętnym człowieku” - piekarzu i innych mu podobnych; Mówię tu o moich kolegach i o sobie - człowieku uczonym przypominam. Większość z nas nie chciała myśleć o rzeczach fundamentalnych i nigdy nie musiała. Nie było potrzeby. Nazizm podsuwał nam banalnie proste, fundamentalne rzeczy nad którymi musieliśmy myśleć - byliśmy uczciwymi ludźmi - a niekończące się zmiany i kryzysy sprawiały, że byliśmy nieustannie zapracowani ale zarazem zafascynowani... tak, zafascynowani machinacjami „wrogów narodu”, zewnętrznych i zewnętrznych, tak że nikt z nas nie miał czasu na myślenie o tych wstrętnych rzeczach, które powoli narastały wokół nas. Wydaje mi się, że podświadomie, byliśmy wdzięczni. Kto by chciał myśleć?
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 07:00, 10 Paź '25
Temat postu:
BarniZnarni napisał:
Za to ten, to jak Kloaka. na każdy temat ma swoje zdanie,
Ech jedno zdanie a tyle gówna.... typowy barnabasz ... Nawet nie wiadomo od czego zacząć.
Zacznijmy od tego, że nigdy nie mówiłem jak ten gościu. On jest opętany nostalgią nad utraconymi przyjaźniami , rozpamiętuje jak zmienili się ludzie, jak rodzina go nie wspierała, w ogóle dużo psychologizuje, zajmują go narzekania na stan wewnętrzny innych ludzi, uskarżanie się nad rozpadem relacji, płacze nad tym że ludzie utracili zdolność empatii (czy coś w tym stylu) — totalnie nie w moim stylu, to raczej "babskie tematy", ja mało się wypowiadam o "innych ludziach" jako bezimiennej masie. Nie zwykłem generalizować. To wszystko bardziej pasuje do twojej Pyszczuchy.
Po drugie ten gościu nie ma na każdy temat swojego zdania, gdyż przez cały czas jest monotematyczny, wypowiada się w zasadzie na okrągło o jednym i tym samym. Więc jakie kurwa "zdanie na każdy temat"? ... Jego myśli krążą wokół jednego centrum uwagi. Twoje stwierdzenie jest totalnie z dupy.
Po trzecie : czy ja mam na każdy temat swoje zdanie ? ... No chyba raczej twoja Pyszczucha.
_________________ błogosławieni wkurwieni , albowiem oni spokoju doznawać będą
https://suno.com/invite/@solidarni
Wysłany: 07:33, 10 Paź '25
Temat postu:
i na koniec jeszcze jedna uwaga
Cytat:
Za to ten, to jak Kloaka
Jakie "za to" .. jaka opozycja? .. Przecież ci dwaj wypowiadają się dokładnie w tym samym tonie.
Podsumowując: pieprzysz co ci ślina na język przyniesie, byle tylko chlapać. ...dobór słów, myśli...logika wypowiedzi - zero jakiegokolwiek sensu, niechlujstwo werbalne. Bredzisz chłopie. Twoje wypowiedzi przypominają sztuczną inteligencję, która używa określonych fraz tylko dlatego że ładnie brzmią. _________________ błogosławieni wkurwieni , albowiem oni spokoju doznawać będą
Przecież ja nie oglądam tych zjebanych filmików, które wrzucasz. Wyciągam powierzchowne wnioski. Co nie zmienia faktu, że mógłbyś srać na jutubie, tak jak ten czarnuch.
Wysłany: 11:14, 10 Paź '25
Temat postu:
Cytat:
mógłbyś srać na jutubie, tak jak ten czarnuch.
a jasne że mógłbym, nawet przeszło mi to przez myśl. . Już kanał do nadawania sobie zarejestrowałem. (a jako podkład muzyczny pojawiłyby się moje piosenki z suno )
Cytat:
nie oglądam tych zjebanych filmików, które wrzucasz.
Nie musisz, wystarczy że otwierasz usta . Mądrość płynie jak rzeka.... _________________ błogosławieni wkurwieni , albowiem oni spokoju doznawać będą
Wysłany: 12:52, 10 Paź '25
Temat postu:
https://suno.com/s/s7neLe5vTH5jX6FI _________________ a niech umierają rozwalone serca mają, zachęcam do czwartej dawki ludzi nie związanych ze mną - Maryla
Wysłany: 14:52, 10 Paź '25
Temat postu:
sorry ale nie robię piosenek ze słabych tekstów
_________________ a niech umierają rozwalone serca mają, zachęcam do czwartej dawki ludzi nie związanych ze mną - Maryla
Wysłany: 16:54, 10 Paź '25
Temat postu:
Nie, moje piosenki nie są gadane tylko śpiewane, co słychać,
a jeżeli chcesz coś ambitnego na miarę twoich możliwości to sam se stwórz , bo ja tego gówna które wysrałeś nawet nie dotknę. Poniżej wszelkiej krytyki.
Cytat:
nic ambitnego nie stworzyłeś.
Stwórz lepsze, a potem zróbmy glosowanie w pierdolni - i sam się w prosty sposób przekonasz ile jesteś warty _________________ a niech umierają rozwalone serca mają, zachęcam do czwartej dawki ludzi nie związanych ze mną - Maryla
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów