Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 08:54, 25 Sie '25
Temat postu:
Smuteczek Wielki Meastro debbial nie chce się podzielić światłem swojej wiedzy.. nawet nie chce udzielić ani jednej wskazówki od czego zacząć ... no okey, dostałem tipa że mam jechać na wojnę .. ale obawiam się, szczerze - że z buta nie wpuściliby mnie tam nawet gdybym chciał . I ostatecznie poznawanie wojny z pozycji szeregowca to chyba nie najlepszy sposób aby ocenić czy z danym konfliktem jest wszystko w porządku. Ktoś powie że to wszak najlepszy sposób: zobaczysz wszystko od kuchni... No właśnie nie . Na ten sposób nie masz niezbędnej swobody aby badać OBIE strony, aby poruszać się we wszystkich kierunkach i badać różne podejrzane aspekty , a w zamian dostajesz zasrane rozkazy że masz siedzieć i czekać. Albo nacierać z lewej flanki...noo, w ten sposób to niczego się nie dowiesz . A przecież debson nigdy na tej wojnie nie był - a jakoś wie że coś tu nie gra . Czyli po kiego chuia mnie tam wysyła?? _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 10:06, 25 Sie '25
Temat postu:
de93ial napisał:
Warto obejrzeć.
zawsze polecasz jakieś gówna dla ćwierćidiotów... To nawet nie jest film, tylko zwykła propagandówka, nadaje się do innego tematu, śmietnika pod tytułem "chciałbym się z wami czymś podzielić" . Porównaj to z filmami, które ja polecam - niebo a ziemia.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 07:17, 26 Sie '25
Temat postu:
Nawet to przewyższa twoją zdolność pojmowania.
Przekaz jest dopasowany do poziomu odbiorcy. Wygrzeb się z ignorancji to może coś się zmieni. A jak nie chcesz to tkwij gdzie chcesz, nie mieszaj w to innych.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
PROSTY PRZEKAZ MYŚLI NIEMIECKIEGO FILOZOFA GÜNTHERA ANDERSA Z 1956 ROKU!!!
Cytat:
Nie trzeba używać przemocy, żeby ludzie się nie buntowali. Wystarczy tak ich wychować i ukształtować, żeby bunt nawet nie przyszedł im do głowy.
Jak to zrobić?
- Od małego ograniczać ich naturalne zdolności.
- Obniżyć poziom edukacji, żeby szkoła nie uczyła naprawdę, tylko dawała zajęcie.
Głupi człowiek ma wąskie myślenie, więc się nie buntuje.
- Sprawić, by prawdziwa wiedza była dostępna tylko dla nielicznych. Reszcie podsuwać łatwe treści, dużo zabawy, mało filozofii i pytań o sens życia.
- Zamiast przemocy używać przekonywania i rozrywki: telewizja, gadżety, muzyka, seriale.
To ma zajmować umysł tak, by ludzie nie myśleli.
- Seks i zabawa stają się najważniejsze.
Rzeczy poważne jak wartości czy sens istnienia trzeba wyśmiewać i lekceważyć.
- Reklamy i konsumpcja mają sprawić, że człowiek uwierzy, iż szczęście to zakupy i zabawa.
- Największy strach ludzi będzie taki, że jeśli nie podporządkują się systemowi, to stracą dostęp do pieniędzy i wygód.
- W ten sposób człowiek staje się „produktem”, którym można sterować jak stadem.
Wszystko, co usypia jego krytyczne myślenie jest „dobre”. Wszystko, co może go obudzić trzeba zwalczać i ośmieszać.
- Każdy, kto podważa taki system, zostaje nazwany niebezpiecznym, wywrotowym, a nawet terrorystą i wrogiem publicznym.
Wysłany: 10:59, 28 Sie '25
Temat postu:
no i wszystko się zgadza , o co chodzi? _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
NO I WSZYSTKO SIĘ ZGADZA??? SERIO??? TO JUŻ NIE TYLKO POTWIERDZENIE DIAGNOZY..... TO ŻYWY DOWÓD, ŻE PROCES OGŁUPIANIA I TRESURY ZAKOŃCZYŁ SIĘ PEŁNYM SUKCESEM......... MASZ PRZED OCZAMI OPIS SYSTEMU, KTÓRY ZAMIENIA LUDZI W ŻYWE ZOMBIE POZBAWIA ICH MYŚLENIA, AMBICJI I BUNTU, A TY REAGUJESZ, JAKBY KTOŚ CI WŁAŚNIE PRZYPOMNIAŁ, ŻE DZISIAJ CZWARTEK
LUDZIOM MOŻNA JUŻ WPROST POWIEDZIEĆ, ŻE SĄ HODOWANI JAK BYDŁO: MAJĄ SIĘ BAWIĆ, KONSUMOWAĆ I SIEDZIEĆ CICHO....A ONI NA TO Z UŚMIECHEM: „NO TAK, FAJNIE, WSZYSTKO GRA”. MYŚLENIE??? PO CO. PYTANIA???MĘCZĄ. SPRZECIW??? NIE WYPADA,
LEPIEJ WRZUCIĆ EMOTKE I WZRUSZYĆ RAMIONAMI....................NAWET IRONII NIE TRZEBA....WYSTARCZY PATRZEĆ......ALARM WYJE NA CAŁY REGULATOR, A WIĘKSZOŚĆ MÓWI: 'NO PRZECIEŻ TO NORMALNE'.
Wysłany: 20:32, 28 Sie '25
Temat postu:
mogę jeszcze dać ci propsa jak ci mało
TylerDurden napisał:
PROSTY PRZEKAZ MYŚLI NIEMIECKIEGO FILOZOFA GÜNTHERA ANDERSA Z 1956 ROKU!!!
Cytat:
Nie trzeba używać przemocy, żeby ludzie się nie buntowali. Wystarczy tak ich wychować i ukształtować, żeby bunt nawet nie przyszedł im do głowy.
Jak to zrobić?
- Od małego ograniczać ich naturalne zdolności.
- Obniżyć poziom edukacji, żeby szkoła nie uczyła naprawdę, tylko dawała zajęcie.
Głupi człowiek ma wąskie myślenie, więc się nie buntuje.
- Sprawić, by prawdziwa wiedza była dostępna tylko dla nielicznych. Reszcie podsuwać łatwe treści, dużo zabawy, mało filozofii i pytań o sens życia.
- Zamiast przemocy używać przekonywania i rozrywki: telewizja, gadżety, muzyka, seriale.
To ma zajmować umysł tak, by ludzie nie myśleli.
- Seks i zabawa stają się najważniejsze.
Rzeczy poważne jak wartości czy sens istnienia trzeba wyśmiewać i lekceważyć.
- Reklamy i konsumpcja mają sprawić, że człowiek uwierzy, iż szczęście to zakupy i zabawa.
- Największy strach ludzi będzie taki, że jeśli nie podporządkują się systemowi, to stracą dostęp do pieniędzy i wygód.
- W ten sposób człowiek staje się „produktem”, którym można sterować jak stadem.
Wszystko, co usypia jego krytyczne myślenie jest „dobre”. Wszystko, co może go obudzić trzeba zwalczać i ośmieszać.
- Każdy, kto podważa taki system, zostaje nazwany niebezpiecznym, wywrotowym, a nawet terrorystą i wrogiem publicznym.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów