Piioottrr napisał: |
Ponieważ z niebios jest objawiany gniew Boga przeciwko wszelkiej bezbożności i niesprawiedliwości ludzi, co powstrzymują prawdę w bezprawiu. |
A czymże jest bezbożność? Jeśli bezbożność znaczy brak gniewnego, mściwego żydo-chrześcijańskiego boga, brak konfliktów, wojen, gniewu boga - to pora 'odczarować' to słowo. To właśnie czciciele boga
powstrzymują prawdę, czyli wszelkie Franciszki papieże, Obamy prezydenty, Kaczyńskie prezesy i inne zakłamane bestie, podżegacze wojenni...
Cytat: |
Mt 10,34-42. 11,1
34 Nie sądźcie, że przyszedłem nieść pokój po ziemi. Nie przyszedłem nieść pokoju, lecz miecz. 35 Przyszedłem bowiem przeciwstawić syna jego ojcu, a córkę jej matce, a synową jej teściowej; 36 bo wrogami człowieka mieszkańcy jego domu. 37 Kto miłuje ojca lub matkę bardziej niż mnie, nie jest mnie godzien; i kto miłuje syna lub córkę bardziej niż mnie, nie jest mnie godzien; 38 i kto nie bierze krzyża swego, a idzie za mną, nie jest mnie godzien. 39 |
Co to znaczy
powstrzymują prawdę w bezprawiu? Czym jest bezprawie? Jeśli brakiem prawa (milionów praw, ustaw, kodeksów, zakazów, nakazów, akt...) żydowskiego boga, to jest ono [bezprawie] wybawieniem wręcz bym powiedział. Ten chory system, ten Matrix, to jest system prawny. Gdzie ty masz tam prawdę, jaką prawdę? Czy
miłujący boga wyznawca abramicznych religii jest w stanie przybliżyć się do jakiejkolwiek prawdy, skoro dla niego wszystkie prawdy pochodzą od wymyślonego, fałszywego boga?