Ordel napisał: |
goral_ napisał: | Czy w takim razie, informacje dotyczące Covid-19 w mediach publicznych i prywatnych sa naciągane, zaniżane czy są ok? |
Ty to nazywasz informacjami ja propagandą . Wiesz kiedyś w Gdyni było odczuwalne lekkie trzęsienie ziemi . I do jednego biurowca przejechała ekipa TVN zrobić materiał . Na koniec operator kamery wziął podniósł do obiektywu roślinkę i począł nią potrząsać .
|
Ja pytam o informacje anie o propagandę. Zapytałem cię, czy informacje dotyczące liczb Covid-19 podawane w polskich mediach propagandowych są zaniżone/właśnie/zawyżone - i dla czego?
Skąd wiesz, jaka jest więc właściwa liczba?
A o tym jak się robi materiał to mi nie musisz pisać. ja nie pytam o materiał, reportaż o komentarze ale o suche informacje.
Cytat: |
Serwisy informacyjne są jak chujowy serial puszczany w najlepszym czasie antenowym , bo ludzie i tak to obejrzą i się wciągają i się gównoakcją emocjonują . Zaczynasz o 18:50 Wydarzenia , następnie masz 19:00 Fakty ( więc przeskakujesz ) , no i na koniec najlepszy kabaret o 19:30 czyli Wiadomości z bunkra dowodzenia . Ludzie kończą takiego seta i i nawet nie zauważają ile czasu dziennie tracą na doinformowanie które wybiórczo serwuje nam odpowiednie tematy . Bo kiedy na przykład @goral słyszałeś o tym co dzieje się w Palestynie z Palestyńczykami w polskojęzycznych mediach . Przy okazji jak Trump przeniósł ambasadę do Jerozolimy . A tak to cicho sza , nie ma tematu .
Tak więc serwisy informacyjne ( telewizyjne w PL ) traktuje czysto rozrywkowo , niczym taki Stand Up . |
Ja nie oglądam Polskiej TV. Informację z Polski dostaję głownie na Twitter i jak coś mnie zainteresuje to szukam dalej. Mimo, że mam Polską TV.
Mam bo ja kibic jestem, i w Polskiej TV były mecze Premier League, Bundesliga. Jednak po dodaniu drugiego konwertera na Sky DE, zdecydowanie preferuję transmisję wyżej wymienionych w niemieckiej lub hiszpańskiej TV. (Bundesliga się własnie zaczęła - nareszcie!)
Dla mnie nie ma dziennikarzy w Polsce. Ci co są w wiadomościach, czy newsach czy jak to tam nazwiesz, to prezenterzy. Keny równo wyprasowane i Barbie ubrane i wypucowane na glanc. Oni tylko czytają, co im da producent, reżyser.
Dziennikarstwo w Polsce to dno (Owszem, jak wszędzie są wyjątki, ale to tylko potwierdza regułę).
Dlatego nic nie słyszysz w polskich mediach o Palestynie, czy Iranie.
W UK w mainstream mediach, Palestyna występuje, jak i cały bliski wschód ale to wynika z historii. Dlatego masz do wyboru np. Russia To Day. Możesz też online popatrzeć na Iran Press TV.
Więc masz wybór, możesz dany news obejrzeć z różnych perspektyw i samemu wyciągnąć wnioski.
Warto też czasem, zajrzeć na blogi dziennikarzy, blogi ekonomistów. Czy wreszcie przejrzeć prasę online (gazety nie kupiłem od chyba 10+ lat).
Zdecydowanie, jednak nie polecam "dziwnych" filmików z Youtube o tym, jak to płyta główna TV przedstawiona przez gościa w maseczce i kasku pod przekaźnikiem jest 5G z Covid-19...
ale ludzie w to wierzą, na tym forum też!
Trudno zrobić z ludzi pingwina? Easy.
Bo przecież wszystkie media kłamią i oszukują, więc gość w żółtym kasku został światowym ekspertem od Covid-19 i jego powiązania z technologią 5G!
ps.
Jakiś tydzień temu, ponoć wyciekło wideo z UFO z archiwum CIA... No jaki to był news! News?
Czy ktoś zastanowił się skąd nagle taki wyciek? Czy ma to związek z podaniem przez Trumpa, że blicza trzeba wypić i jest się wyleczony... Oczywiście, ze tak.
Nazywa się to po angielsku: distraction - czyli odwrócenie uwagi.
Nagle przestano pisać o zaleceniach prezydenta USA by sobie wstrzyknąć blicz do żył, i zaczęto pisać o ufie:)
I tak samo masz z innymi tematami.