Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 07:47, 17 Lis '25
Temat postu:
de93ial napisał:
oko napisał:
de93ial napisał:
Nie wypowiadaj się na temat zjawisk, których nie znasz. Nie wiesz. Pogódź się z tym.
przesadzasz
Nazywam rzeczy po imieniu. To, że nie mam chęci na "rozmowę" z tobą nie znaczy, że nie mam chęci w ogóle oraz, że jestem czymkolwiek sfrustrowany. Nie dopisuj własnych interpretacji czy spekulacji i nie będzie problemu.
Gdybyś zechciał kiedyś rozpoznać sytuację, w której wydaje ci się, że ktoś chce porozmawiać, wtedy byś "nie dopisywał własnych interpretacji czy spekulacji".
A tak, z "Jasny" podajcie sobie ręce, bo obaj prezetujecie ten sam symptom.
Wysłany: 08:01, 17 Lis '25
Temat postu:
Cytat:
I tak wydaje ci się, że jesteś "śmiertelnie poważny"
Jeżeli nie rozumiesz o czym piszę (żydochrześcijaństwo), to ja już ci nie poradzę. Albo się to rozumie - albo nie. Pewnej wiedzy nie da się tak po prostu przekazać, trzeba do niej dojrzeć. Najpierw uważałeś że to takie pajacowanie, teraz próbujesz przypinać mi łatkę "zaburzeń psyche" ..a w końcu przyznasz mi rację.
Kolejna sekta , w całym bagnie innych, a każda uważa że to ona posiadła klucze prawdy. Chrześcijaństwo od samego początku było niczym więcej jak tylko żydowską sektą - niby w którym momencie przestało nią być? .. W każdej z tych sekt jej członkowie uważają się za wybranych / prawowitych / wiernych - to od początku był żydowski koncept -i takim pozostał. Tak jak mesjasz, który ma przyjść i ich zbawić. Nie ważne czy piąty czy dziesiąty raz , czy dopiero po raz pierwszy. To są szczegóły. A jeżeli rozróżniasz te szczegóły na lepsze i gorsze, mniej i bardziej żydowskie - to może sam powinieneś się do którejś sekty zapisać, hmm?
Talmudyczne rozważania - wolisz te powyżej czy te poniżej?
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 09:01, 17 Lis '25
Temat postu:
emisariusz napisał:
Po tym poznasz żydów : kłócą się którzy z nich są bliżej Boga- i czyj odłam jest "mojszy"
I w tym ambaras, by zrozumieć wszystko na raz.
Tobie, zgodnie z przez nich wypracowaną metodą, wydaje się, że oni się kłócą między sobą.
Zaprawdę powiadam wam, że nic bardziej mylnego. Otóż, kłócą się (i biją i zabijają) ci, którzy uwierzyli w ich bajki, a oni co najwyżej, podjudzają, udając jakiekolwiek przejawy do sporu. Oni kłócą się i owszem, ale między sobą, o ich sprawy. Mają swojego mosiacha i swoje wierzenie i te uważają za jedynie słuszne.
A możliwe jest, że pisząc to co wyżej, podjudzasz, wedle ich potrzeb.
Wysłany: 09:30, 17 Lis '25
Temat postu:
ochłoń.
Cytat:
Tobie, zgodnie z przez nich wypracowaną metodą, wydaje się,
Ja o chlebie ty o niebie.. Jak zwykle zaglądasz do sprawy od dupy strony. To tobie się wydaje że opisujesz coś istotnego.. A kreślisz tylko swoje wyobrażenia o hierarchii. Tak naprawdę ważniejsza jest podstawa piramidy - i o niej piszę - a nie jakaś wymyślona przez ciebie "zgoda na górze". Każdy człowiek jest sam - oddzielony od innych. Nie ma żadnych "zwartych struktur", których członkowie byliby sobie bezwzględnie wierni .
Cytat:
Oni kłócą się i owszem, ale między sobą, o ich sprawy.
Każdy się kłóci o swoje sprawy ,,, tobie się wydaje że istnieją jakieś "poziomy spraw" .. stopnie wtajemniczenia - i wspólny cel. Zejdź na ziemię- bo ja piszę o prostych chrześcijańskich żydach, którzy się kłócą między sobą, a ty mi się tu wpierdalasz z jakąś iluminowaną mądrością o czarnych kabalistach, 'unych', kagiebistach w sutannach, czy kogo tam w ogóle masz na myśli(?), chui cie wie . Wypad z baru z tymi pierdołami. _________________ OpenChat
Wysłany: 09:43, 17 Lis '25
Temat postu:
emisariusz napisał:
ochłoń.
Cytat:
Tobie, zgodnie z przez nich wypracowaną metodą, wydaje się,
Ja o chlebie ty o niebie.. Jak zwykle zaglądasz do sprawy od dupy strony.To tobie się wydaje że opisujesz coś istotnego.. A kreślisz tylko swoje wyobrażenia o hierarchii. Tak naprawdę ważniejsza jest podstawa piramidy - i o niej piszę - a nie jakaś wymyślona przez ciebie zgoda. Każdy człowiek jest sam - oddzielony od innych. Nie ma żadnych "zwartych struktur", których członkowie byliby sobie bezwzględnie wierni .
Cytat:
Oni kłócą się i owszem, ale między sobą, o ich sprawy.
Każdy się kłóci o swoje sprawy ,,, tobie się wydaje że istnieją jakieś "poziomy spraw" .. stopnie wtajemniczenia - i wspólny cel.
ochłoń.
projektujesz swoje urojenia...
ps. skorzystaj z możliwości i przestań odpowiadać na moje wpisy, daję ci taką szansę teraz właśnie.
EOT
Wysłany: 09:48, 17 Lis '25
Temat postu:
To ty serdecznie skorzystaj z okazji i przestań mnie pouczać, bo daleko ci chłopcze do mnie, najpierw musiałbyś zejść z tych obłoczków w których się bujasz, na ziemię _________________ OpenChat
Wysłany: 07:16, 18 Lis '25
Temat postu:
oko napisał:
Gdybyś zechciał kiedyś rozpoznać sytuację, w której wydaje ci się, że ktoś chce porozmawiać, wtedy byś "nie dopisywał własnych interpretacji czy spekulacji".
A tak, z "Jasny" podajcie sobie ręce, bo obaj prezetujecie ten sam symptom.
Wysłany: 07:23, 18 Lis '25
Temat postu:
de93ial napisał:
(srak sraka sraczka)
Od początku mówiłem, że srasz tu bez sensu, tylko ty tego nie rozumiesz.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 06:52, 19 Lis '25
Temat postu:
de93ial napisał:
J a s n y napisał:
de93ial napisał:
(srak sraka sraczka)
Od początku mówiłem, że srasz tu bez sensu, tylko ty tego nie rozumiesz.
Pajacujesz.
I jak zwykle dopowiadasz sobie to co ci na rękę.
Wysłany: 07:26, 20 Lis '25
Temat postu:
de93ial napisał:
Uważaj bo ci dupa pęknie.
Nie projektuj na mnie swoich fobii.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2