W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

KNOCK-OUT dla ksiezycowych hoaxerow  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Technologia i Kosmos Odsłon: 7235
Strona:  «   1, 2, 3, 4   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pikasso

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:30, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Kim jestem i jakim prawem dzielę się rezultatami moich prywatnych badań Biblii?

Dożyliśmy takich czasów, w których mamy swobodny dostęp do informacji, które przez tysiąclecia były skrzętnie przed nami ukrywane.

Polityka była zawsze spisywana piórami zwycięzców, którzy bez żadnych ograniczeń z reguły wprowadzali nas w błąd.

Identycznie miała się rzecz z fałszywymi naukami biblijnymi przez niemal 1700 lat Kościół Rzymsko - Katolicki posiadał niemal pełną kontrolę nad doktrynami religijnymi. Były oczywiście wyjątki, niemniej nawet owe wyjątki były także zniekształcane oraz w miarę możliwości przed nami ukrywane.

Mniej więcej w roku 1995 nastąpił potężny przełom. Nagle, dzięki Internetowi nastąpił niczym nie hamowany oraz zupełnie nieocenzurowany swobodny przepływ informacji. Informacji, do których dostęp masz ty i ja! Zwykli śmiertelnicy, przed którymi owe informacje ukrywano do tej pory.

Pierwszym słowem na wyszukiwarce, jakie ja napisałem było słowo - Jehowa. Będąc w tym okresie Świadkiem Jehowy (byłem nim 20 lat) natychmiast znalazłem wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Znalazłem wreszcie odpowiedzi na te pytania i okazało się, że byłem przez owe 20 lat brutalnie oszukiwany. Po 3 miesiącach byłem wolny od niewoli Strażnicy.

Moje osobiste doświadczenie jest wymownym dowodem na to, że nadal wiele informacji jest przed nami ukrywanych i Internet jest w stanie ukazać nam prawdę.

Przed rokiem 1995 nie miałem żadnej szansy na zapoznanie się z materiałami rzucającymi wiele światła na tę oszukańczą organizację.

Przed owym rokiem niewielu z nas wiedziało COKOLWIEK o tym, co rzeczywiście działo się na całym świecie.

Obecnie mamy błyskawiczny dostęp do wielu informacji, które przed Internetem były jedynie dostępne niewielu wtajemniczonym osobom.

Dlatego też zachęcam do usilnego studiowania owego materiału, który jest owocem wieloletnich doświadczeń oraz poszukiwań podczas moich wycieczek po necie.

Internet jest doskonałym instrumentem do wykrywania fałszywych proroków, nauczycieli oraz demaskowania ich fałszywych doktryn, niezgodnych ze Słowem Bożym.

Za pomocą jego mamy natychmiastowy dostęp do wszelkich nauk, a także mamy możliwość niemal natychmiastowej konfrontacji i z innymi punktami widzenia oraz konfrontacji z wieloma innym chrześcijanami, za pomocą grup dyskusyjnych.
Podaję sposób na wyłuskiwanie ziaren Prawdy za pomocą Internetu.

Ja robię to tak.

Rzucam hasło - dusza. Człowiek ma duszę czy też nie? Poszukuję kilkanaście artykułów za i przeciw. Sprawdzam wersety biblijne oraz logikę argumentów. Po pewnym czasie wyłania się rzeczywisty obraz.

Będąc już pewien, że odnalazłem Prawdę w tym temacie, rzucam temat na największe grupy dyskusyjne i obserwuję. Czytam z uwagą każdy komentarz. Po kilku dniach mam niemal 100% obraz danego tematu.

Okazuje się bardzo szybko, kto mówi Prawdę i kto ma logiczne i wyraźne poparcie w Słowie Bożym. Widać także demagogię a nawet nieuczciwe obrzucanie epitetami co 'gorliwszych' obrońców 'jedynej prawdziwej religii".

Proste?

źródło: orion o sobie na stronach: http://www.zbawienie.com

kolejne odcinki kabaretu już wkrótce na forum www.gównoprawda.w.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:39, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

orion napisał:
mooniek
Nowicjuszom przypominam, że agenci uciekli z tematu licząc, że nikt nie zajrzy po dowody już przedstawione. Są one w tym linku:
viewtopic.php?t=313&postdays=0&postorder=asc&start=825

Ludzie posiadający interdyscyplinarną wiedzę nie muszą uciekać od tematu. Wystarczy, że mają dość kopania z koniem, zalecającym samego siebie.
Powrót do góry
waha123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:14, 03 Mar '08   Temat postu: Ty kawałek kija a Oni laser.... Odpowiedz z cytatem

moonwalk napisał:

.....Zrozumienie jakikolwiek zagadniej jesli wiaza sie z nauka, logika, technika jest poza zasiegiem wiekszosci hoaxerow.

....Podczas lotu mieli duzo czasu i zbyt duzo ciekawych rzeczy do roboty nie mieli wiec mogli sobie pofilmowac Ziemie i wnetrze statku, siebie

.....Przypominam, ze np na Ziemii nie da sie uzyskac i
nakrecic ujec ciaglych niewazkosci dluzszych niz kilkadziesiat sekund!!!

....Na ksiezycu byli krotko i mieli zaplanowana kazda minute,

Sa kolejne zdjecia, czy filmowe kolejne ujecia Ziemi
ale nie jest to ciagly film trwajacy dziesiatki minut, zeby mozna bylo zauwazyc ruch
Oni nie polecieli tam wpatrywac sie godzinami w Ziemie!

OK, TE KONKRETNE ujecia ktore kleilem
nie udowadniaja ladowania na ksiezycu,
ale rozbijaja w pyl klamstwa hoaxerow, ze oni wcale tam nie polecieli
ze 17 lipca 1969 roku siedzieli w studiu lub (co jeszcze glupsze)
okrazali wtedy wielokrotnie niezauwazeni Ziemie na orbicie a nagrania sa sfalszowane i puszczane z tasmy. Laughing

Material dowodowy tylko w tym poscie niezbicie udowadnia kilka rzeczy:

1. Astronauci nie byli na orbicie ziemskiej
wiem ze to absurd dla kazdego srednio zorientowanego,
ale taka bzdure serwuja hoaxerzy

2. Astronauci przelecieli pasy van Allena
wiem, ze sam van Allen nie widzi w tym nic dziwnego,
ale bzdure, ze to niemozliwe serwuja hoaxerzy

3. Ujecia nie pozostawiaja watpliwosci do autentycznosci. Mowimy o transmisji na zywo i okresie gdy nie bylo satelitow meteo.
Niemozliwe jest falszowanie obrazu Ziemii z odleglosci tysiecy km, ulozenia chmur,ich przemieszczania zgodnego z opadami w tym dniu, nagraniu tego ZAWCZASU i puszczeniu z tasmy.

Amen
Po każdej modlitwie jest "amen"...niech się stanie...
Bo to co tu napisałeś...to Twoja modlitwa...Modlisz się, aby rzeczy nie wyszły na wierzch...Nie uda Ci się.

Modlić można się o wiele rzeczy, jeżeli wierzysz... można przestać wierzyć, ale nie można przestać wiedzieć....
Stosujesz starą sprawdzoną pasożytniczą metodę...mieszasz prawdę z fałszem...doskonale wiesz, że najnowsza technika na Ziemi jeszcze jest, ale zawsze była tylko dla wybranych( skąd to mieli, to sprawa otwarta)...i kiedy oni mieli" DVD", my mieliśmy czarno-białe TV......A wcześniej, przed TV też mieli "DVD". Tego nie uda już się ukryć....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Scorpio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:02, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystko pieknie ładnie ale...

nie zapominajcie że za waszego zycia (mam nadzieje) ludzie polecą na księżyc
nasa-usa nie lęka się kompromitacji

nie wykluczone że przywiozą kawałek moon rowerka do muzeum a przy okazji narobią tysiące nowych fotek i filmów

bez gwiazd Smile

i co wtedy zrobi pan spiskomaniak?dalejej bedzie powielał głupoty w stylu :ziemia jest płaska ? ku uciesze chłopaków liczących sałate
bo zarobic mozna na wszystkim ,nawet wmawiając ludziom że można życ bez jedzenia a pokarm trzeba czerpać z energi kosmosu

program apollo to nie zabójstwo jfk
mozna jeszcze raz polecieć i wszystko zweryfikować

księzyca nie da się przetopić w chinach
jeśli nie wierzysz jeden z drugim w lądowanie na księżycu , to pomyś przez mooment o konsekwencjach "prawdziwego" lądowania
to juz niedługo
ps
Cytat:
i co wtedy zrobi pan spiskomaniak?dalejej bedzie powielał głupoty w stylu :ziemia jest płaska ?

-nie ma takich rakiet
-kosmos to mikrofalówka(zabójcza)
-jestem kapłanem prawdy i wiem wszystko najlepiej
-itd
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:16, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Konsekwencje kolejnego lądowania mogą być takie, że to Chiny zostaną potęgą światową. Zresztą pomijając ambicje księżyca, wszystko inne na to wskazuje... I taka jest powszechna opinia.
A jeżeli Chińczycy potwierdzą sukces Amerykanów, to przyznam, że się myliłem.... Tylko pytanie czy kiedykolwiek wylądują....
Póki co ... nic na to nie wskazuje: Smile
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0bdb59b426e80256.html
viewtopic.php?t=2131
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:16, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing
Prędzej się tu Scorpio posrasz próbując nam udowodnić że Apollo nie były ściemą niż ludzie wylądują na Księżycu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:22, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To czy Amerykanie byli lub nie byli ma mniejsze znaczenie od tego, kto rozpocznie budowę baz na księżycu

za 100 lat wszyscy będą mówić po chińsku Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:09, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="mooniek"]
goral_ napisał:

Wróćmy jednak do tematu. O czym mam z Tobą dyskutować? Że astronauci Apollo 13 nie transmitowali na żywca swego stresu? Nie, bo mieli na głowie ważniejsze rzeczy, mianowicie jak przeżyć. Ciebie natomiast interesuje zgoła coś innego, mianowicie, czy są jeszcze inni świadkowie tego dramatu. Owszem są, i to wielu, lecz ja nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować. Czy potrafisz to zrozumieć?

Po pierwsze daj sobie trochę na luz, bo nerwy w dyskusji nie pomagają.
Po drugie. Nadal nie rozumiesz...
Każdy obraz w TV można nazwać "Live" bo faktycznie jest on nadawany "Live", co do tego nikt nie ma wątpliwości!
Ale nie każdy materiał nadany "live" jest transmisją bezpośrednią!
Innymi słowy, można wcześniej nagrać materiał a potem wyemitować jako live, dosłownie z zegarkiem w reku każda sekunda materiału może być perfect wyreżyserowana a puszczona jako przekaz bezpośredni. Jedynym warunkiem jest ograniczona liczba naocznych świadków do pojedynczych osób lub grupy osób. Zrozum, ja nie prowadzę z tobą dyskusji o lądowaniu na księżyca czy też nie lądowaniu, ale dałem ci wskazówkę, że nie można opierać się o przekaz "live" jeśli dotyczy to zamkniętego grona i trudnego do zweryfikowania zdarzenia.
Co do zachmurzenia, to powiem ci tak: teraz z miejsca z którego piszę jest piękna pogoda, słoneczko świeci praktycznie żadnej chmurki na niebie, a na zdjęciu satelitarnym meteosata, zrobionego wg. daty na nim nadrukowanej 20 minut wcześniej cały rejon jest przykryty chmurami...
Jak to wyjaśnisz? Dlatego radze uważać na "dowody": zarówno zwolenników jakieś teorii jak i ich przeciwników.
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:10, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
To czy Amerykanie byli lub nie byli ma mniejsze znaczenie od tego, kto rozpocznie budowę baz na księżycu

za 100 lat wszyscy będą mówić po chińsku Smile

Oczywiste jest, że budowę takich baz rozpoczną ci, którzy maja na tym polu doświadczenie, sprzęt i kasę. Ani w pierwszym ani w drugim przypadku nie są to Chińczycy. Co do trzeciego, bym się zastanawiał.

Skąd możesz wiedzieć, co będzie za sto lat? Nie znasz dnia, ani godziny.
Powrót do góry
$iemo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:54, 03 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moonwalk:

"Wyobraz sobie stadion na ktorym jest 50 tys osob, jestes tam, widzisz strzelana bramke NA ZYWO
a jednoczenie jest transmisja live, ktora pokazuje dokladnie to sama akcje na telebimie.
z kamery umieszczonej w balonie nad stadionem

To TY jestes swiadkiem wydarzenia strzelenia bramki, ujecie znad stadionu tylko potwierdza TWOJE obserwacje
Nie pan ktory obsluguje kamere, ktory nie ma nawet monitora do podgladu szczegolow ujecia...
On tylko przesyla ci to co TY juz widzisz, tylko z innego ujecia! "

To ilu kibiców było na Księżycu i oglądało lądowanie na telebimie?
(chodzi o ujęcie z BALONA Very Happy )
$iemo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:06, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mooniek:

"Oczywiste jest, że budowę takich baz rozpoczną ci, którzy maja na tym polu doświadczenie, sprzęt i kasę. Ani w pierwszym ani w drugim przypadku nie są to Chińczycy. Co do trzeciego, bym się zastanawiał."

Jak się ma KASĘ, to ze sprzętem i doświadczonymi ludźmi nie ma problemu.
Prawda?
orion

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:53, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć towarzysze... Laughing

No jak tam? Znalazł ktoś film z księżyca, że coś się dzieje a na niebie widać Słońce czy Ziemię? Muszę już się wstydzić za niecne podejrzenia czy kosmonauci muszą się wstydzić za brak honoru, aby uczestniczyć w największym hoaxie w dziejach świata?

Z ukazaniem filmu, który mógłby mnie bardzo ośmieszyć i podważyć moją wiarygodność jakoś nikt się nie spieszy! Bez takiego filmu z dumą mogę jedynie stwierdziś, że jedyną najbardziej wiarygodną historią o pierwszych krokach stawianych przez człowieka na innym ciele niebieskim, to historia znanego nam doskonale rodaka, pana Twardowskiego!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pan_Twardowski_(posta%C4%87)

Jeszcze nikt na zakwestionował jego historii, nie mamy fałszywych zdjęć, fałszywych filmów i facet jest bardziej wiarygodny, niż ekipa NASA!

A jednak Polak potrafi!

Gwoli ciekawość, warto spojrzeć nieco wstecz, aby zobaczyć desperackie próby maksymalnej ściemy obu moonków, jak 'bronili' niezwykłych efektów rosy, podobno występujących na księżycu. A tak, z sentymentu podaję. Było takich numerów znacznie więcej. Sami wklejali sfałszowane zdjęcia!

viewtopic.php?t=313&postdays=0&postorder=asc&start=325

Warto poczytać ten temat aby sobie odświerzyć pamięć o ciągłych porażkach tych panów. Cool

A jaka odwaga i śmiałość. Temat zatytułowano: KNOCK OUT dla księżycowych hoaxerów. Leżę na ziemi ze śmiechu po tym pięknym zdjęciu, które z nadzwyczajną dumą wkleił moonwalk, jako największe osiągnięcie fotografii księżycowej - niezwykły i nieostry obraz Ziemi, wklejonej w równie fantastyczny jak i nierelany, rzekomy plener księżycowy. http://history.nasa.gov/alsj/a17/AS17-137-20911.jpg

Hmmm... pomyślmy trochę... jeżeli zdjęcia ze słońcem wyglądają tak jak w tej fotografii...

...to możemy chyba spokojnie przyjąć, że bez atmosfery obiekty widać większe, bo słońce wygląda na co najmniej dwukrotnie większe niż z Ziemi a dystans jest praktycznie s Księżyca czy z Ziemi podobny i nie robi to większego znaczenia.

Czyli... jeżeli Słońce wygląda 2 x większe z Księżyca, to Ziemia posiadająca 4 krotnie większą średnicę niż Księżyc i to jeszcze pomnożyć 2 x bo z Księżyca widać dwa razy większe, na poniższym zdjęciu zrobiłem Ziemię za małą!

I teraz przemyślmy to sobie. Na Księżycu nie ma nic interesującego oprócz gwiazd, Słońca i Ziemi! Wystarczy poruszyć kamerą, to albo Ziemia wchodzi na ekran, albo Słońce, a kosmonautom udało się uniknąć tak Ziemi jak Słońca oraz gwiazd na wszystkich filmach!

Trzy rzeczy warte fotografowania, trzy niezwykłe widoki, jakich nie ma na Ziemi, ponieważ jesteśmy pokryci gęstą atmosferą, i żadna z tych trzech rzeczy nie została należycie sfotografowana, nie mówiąc już o sfilmowaniu kiczowatymi dennymi kamerami, ponieważ na Księżyc ani razu nie zabrano najwyższej jakości kamery filmowej, do wspaniałych kolorowych filmów panoramicznych, jakie już w tym czasie kręcono!

Te trzy widoki byłyby dokonałym dowodem na ich podróż! Tymczasem dowodów tych nie ma!

Dlaczego? Ponieważ nie można sfałszować czegoś dokonale, czego się nigdy nie widziało!

Żeby zrobić piękne zdjęcia Ziemi s Księżyca, trzeba na nim być!

Mamy się zachwycać tym kiczem i uważać to za dowód?

http://history.nasa.gov/alsj/a17/AS17-137-20911.jpg

Łatwiej uwierzyć w pobyt Twardowskiego na Księzycu. Laughing

NASA PODMOCZYŁA NA CAŁEGO.

Zaczynając dyskusję na ten temat nie spodziewałem się, że znajdę aż tyle dowodów na hoax. Podejrzewałem, że jedynie sfałszowano kilka zdjęć z samego Księżyca ale misje rzeczywiście dotarły, tylko coś im nie wyszło i byli zmuszeni do sfałszowania kilku zdjęć. Może chcieli ukryć kosmitów czy jakieś inne tajemnice do dziś niewyjaśnione.

Teraz widzę, że nigdy tam nie byli i nie posiadamy ani jednego solidnego dowodu na to, że się mylę.

http://www.zbawienie.com/
http://zbawienienews.blogspot.com/
http://www.youtube.com/thewordwatcher
Powrót do góry
pikasso

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:23, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

orion napisał:

Teraz widzę, że nigdy tam nie byli i nie posiadamy ani jednego solidnego dowodu na to, że się mylę.

dowodów na to że się mylisz są tysiące.

popatrzmy na to kompleksowo.

są tysiące zdjęć, wykonanych na kliszach, bez śladu ingerencji, bez retuszu - nie wyobrażam sobie żeby można było stworzyć tak wielkie studio aby w nim tak wiernie oddać tyle różnych księżycowych plenerów i jeszcze nakręcić filmy.
jest jedno wytłumaczenie - zdjęcia wykonano na księżycu.
Powrót do góry
moonwalk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:50, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DO BUDY TROLU

przypominam wszystkim wypowiadajacym sie ze watek nie ma
na celu jakiekolwiek dyskusji z klamliwym oszustem.
Ma jedynie punktowac powtarzane wielokrotnie klamstwa!

zestaw klamstw na dzis:

KLAMSTWO Nr1
Cytat:
filmu, który mógłby mnie bardzo ośmieszyć i podważyć moją wiarygodność

Nie ma takiej liczby filmow i zdjec ktore bylyby w stanie osmieszyc
nieuctwo i glupote juz bardziej niz dzisiatki czy setki prezentowanych wczesniej.

Gdy osiagnie sie szczyt nie da sie zajsc wyzej.
Nie da sie

Przyklad:
Cytat:
nia ma ani jednego zdjecia Ziemii z ksiezyca
(koniecznie czerwon font, maxymalna wielkosc, sporo wykrzyknikow) Rolling Eyes

pojawia sie wklejone zdjecie
odpowiedz trola:
-nie uznaje takiego zdjecia
Koniecznie powiedz swojemu psychiatre, ze nie uznajesz wyniku badania Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Trol jeszcze nie zauwazyl, ze on jest obiektem badanym, to jego oceniaja, a nie on ocenia. d'oh!
Pokazuje sie wariata studentom, wariatowi sie mowi ze celem eksperymentu jest to, zeby ich przekonal do swoich racji, po czym opisal co o nich mysli. I on naprawde w to wierzy i sie angazuje Dancing

ciiiiiiiiiiiiiiiiiii Shhh

KLAMSTWO Nr2
Cytat:
Sami wklejali sfałszowane zdjęcia!

Nigdy nie wkleilem sfalszowanego zdjecia.
Ale dla trola KAZDE zdjecie z kasiezyca jest sfalszowane, w tym oczywiscie WSZYSTKIE ktore on sam wkleja Very Happy

KLAMSTWO Nr3
Cytat:
możemy chyba spokojnie przyjąć, że bez atmosfery obiekty widać większe

Nie, my nie mozemy przyjac.
Ale wy, znaczy ty z zespolem Wink mozecie cokolwiek, co mowia głosy Shhh

KLAMSTWO Nr4
Cytat:
kosmonautom udało się uniknąć tak Ziemi jak Słońca oraz gwiazd na wszystkich filmach

Nie wiem jakie filmy krecili rosyjscy kosmonauci na ksiezycu, skoro ich tam nigdy nie bylo.
Astronauci nakrecili wszystko na co pozwalalo ustawienie kamery (gwiazd- nie, co rozumie kazdy z minimalna wiedza)

KLAMSTWO Nr5
Cytat:
sfilmowaniu kiczowatymi dennymi kamerami, ponieważ na Księżyc ani razu nie zabrano najwyższej jakości kamery filmowej

Prosze przekazac trolowie, zeby wystosowal prosbe do ordynatora o umozliwienie ogladania orginalnych filmow jakosci DVD z zasobow NASA, a nie tylko zmasakrowanych jakosciowo urywkow na YT.
To bedzie szok, ale moze dodatkowa dawka psychotropow pomoze?

KLAMSTWO Nr6
Cytat:
Na Księżycu nie ma nic interesującego oprócz gwiazd, Słońca i Ziemi

Nie, na ksiezycu nie ma gwiazd, ani Ziemii ani slonca.
Obawiam sie ze nie ma tam tez dozownika psychotropow.
Nic tam po tobie.

Przypominam prosbe o nie wchodzeniu w dyskusje z trolem bez honoru!
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 04:09, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pikasso napisał:
orion napisał:

dowodów na to że się mylisz są tysiące.

popatrzmy na to kompleksowo.

są tysiące zdjęć, wykonanych na kliszach, bez śladu ingerencji, bez retuszu - nie wyobrażam sobie żeby można było stworzyć tak wielkie studio aby w nim tak wiernie oddać tyle różnych księżycowych plenerów i jeszcze nakręcić filmy.

Ja w sprawie technicznej.
Mogę specjalnie dla ciebie wykonać zdjęcie z księżyca (lub dowolnej planety) z twoim portretem jak popijasz piwko. Film 6x6 mogę ci wysłać do analizy i nie znajdziesz najmniejszego dowodu na fałszerstwo:)
Plenerów do tego nie brakuje:)
Takie zdjęcia czarno-białe na materiale 6x6 DIN 32 robiliśmy w podstawówce na kółku fotograficznym w czasach mrocznego PRL-u.
Do dziś mam aparat StartII lustrzankę dwu obiektywową która nadal działa.
Taj jak już wspominałem o transmisiach "live" tak i w przypadku zdjęć - to bardzo łatwo ominąć.
Jedyne co mogło by rozwiać całe te zamieszanie to przekazanie do analizy oryginalnego materiału z misji Apollo11 - niestety, ponoć zaginą...
I na koniec.
Zabawa w fotografie nic się niż zmieniła od czasów lotów księżycowych. Zmieniły się nośniki, narzędzia. Dziś w komputerze masz studio fotograficzne które w latach 60-siątych było marzeniem niejednego fotografa. Są to symulatory powiększalników, różnego typu maski ect. Jak najbardziej fajne rzeczy:) upraszczające prace fotografa i czyniące fotografie bardziej dostępną. To wszystko było już stosowane przed II wojną światową z tą różnicą, ze były to sprzętowe fizyczne narzędzia.
Ale nigdy się nie zmieni: optyka będzie zawsze optyka.

Co do samego lądowania:
Mnie zastanawiają dwie sprawy:
1. człowiek wylądował na księżycu zaledwie ok 13 lat po wystrzeleniu pierwszego satelity, 8 lat po pierwszym locie człowieka na orbicie.
Dziś od tamtych czasów (pierwszego lądowania) minęło prawie 40 lat!!!
To niemal kilka jak nie kilkanaście epok w technologi, nauce.
A mimo to Chiny i Japonia zapowiadają wysłanie człowieka na księżyc w okolicach 2020 roku, czyli za następne 10 lat może 15 lat. Tego zrozumieć nie potrafię.
2. Jeśli misie Apollo były oszustwem, to czy ZSRR mógł o tym nie wiedzieć? Może i mógł ale raczej to mało prawdopodobne. Jeśli jednak wiedzieli, ze to ściema to co ZSRR w zamian za milczenie dostał od USA?

ps.
Przeglądałem zdjęcia z Lunochoda 1 i 2 choć jakość zdjęć zdecydowanie gorsza od Apollo to wydaje się, że widać gwiazdy:)) choć mogą to być błędy powstałe ze słabego sprzętu lub transmisji radiowej zdjęć na ziemie.
podaje link to sami popatrzcie:
http://selena.sai.msu.ru/Home/Spacecrafts/Lunokhod1/lunokhod1e.htm
Powrót do góry
orion

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:59, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koronny argument, Rosjanie wsypaliby Amerykanów, gdyby wiedzieli, że lądowanie było fałszywe.

Milczenie Rosjii nie jest w ogóle argumentem!

Rosjanie z pewnościa wiedzą dokładnie kto i w jaki sposób zrobił 911 jak i fałszywe ladowanie na księżycu, morderstwo Kennedy'ego czy inne paskudne rzeczy jak zbrodnie w Korei, Wietnamie, Kabodży czy ostanie zbrodnie w Iraku.

Podobnie jak Amerykanie wiedzą o ofiarach w ludziach podczas nieudanych prób w kosmosie Rosjan czy też inne ciemne sprawki rządów sowieckich, ich morderstwa polityczne czy też zbrodnie popełniane wspólnie w Wietnamie czy w Afganistanie.

Ani jedni, ani drudzy nie wyjawiają owych tajemnic.

Obie strony milczą ponieważ obie strony mają niesłychaną ilość zbrodni do ukrycia. Przykład: wspólne zbrodnie sowietów i yankesów w Wietnamie - 2 milliony ofiar.

Na temat zbrodniczego ataku Brytyjczyków na Granadę to już prawie nic nie wiemy.

Wiemy natomiast troszeczkę o tym, że Yankesi wyposażyli Saddama Hussejna w gazy bojowe i na ich polecenie Saddam gazował Kurdów i Irańczyków.

Oczywiscie nadal nie posiadamy danych ile ludzi zginęło na polecenie USA a wykonawcą był idiota Saddam Hussein. Idiota ponieważ tak się dawał Yankesom nabierać, pokazywał im, że nie ma broni i w końcu go jednak powiesili.

Inny problem to sprawa ostatniej wojny na Bałkanach.

Miłosewicza sprzątnięto, aby za dużo nie mówił. Oczywiście media podały, że dostał zawału. Niejeden dostanie zawału podczas tortur! A Yankesi torturować lubią. O tym to wiemy. Ostatnio przywódca Iranu mówi o Holokauście.

I co? Rosjanie coś komentują?

A powinni, ponieważ oni mają wszystkie archiwa z Auschwitz! Mówią coś? Oczywiście że nie.

Dlaczego mieliby cokolwiek mówić na temat lądowania na Księżycu?

Po za tym najprawdopodobniej mają podobne grzeszki na sumieniu i ich niektóre sukcesy są tak wątpliwe, jak sukcesy Yankesów. Te zdjęcia to nie jest żaden dowód na pobyt nawet maszyny na Księżycu.

Jeżeli ktoś nie ma technologi na przyzwotą fotografię, nie można spodziewać się technologii przestrzeni kosmicznej.

To jest chyba proste!? Czy ma ktoś dowód na to, że Sowieci byli dalej niż na orbicie? SOLIDNY DOWÓD? Najprawdopodobniej ich pieniądze czy pieniądze Amerykanów poszły w zupełnie innym kierunku a naród płacący potężne podatki uwierzył w bajkę o podróży na Księżyc.

moonwalk -
Cytat:
DO BUDY TROLU

Nic dziwnego, że masz ograniczenia na forum ponieważ masz ograniczony rozum 10-cio latka. Ta odpowiedź jest na takim własnie poziomie. Postuluję aby zabrać ci prawo pisywania na forum, ponieważ stosujesz wulgarny, niekulturalny język w zamian za rzeczową o kulturalną dyskusję. Po prostu zaśmiecasz to forum!

http://www.zbawienie.com/
http://zbawienienews.blogspot.com/
http://www.youtube.com/thewordwatcher
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:41, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goral_ napisał:

Mogę specjalnie dla ciebie wykonać zdjęcie z księżyca (lub dowolnej planety) z twoim portretem jak popijasz piwko. Film 6x6 mogę ci wysłać do analizy i nie znajdziesz najmniejszego dowodu na fałszerstwo:)
Takie zdjęcia czarno-białe na materiale 6x6 DIN 32 robiliśmy w podstawówce na kółku fotograficznym w czasach mrocznego PRL-u.

Co do samego lądowania:
1. człowiek wylądował na księżycu zaledwie ok 13 lat po wystrzeleniu pierwszego satelity, 8 lat po pierwszym locie człowieka na orbicie.
A mimo to Chiny i Japonia zapowiadają wysłanie człowieka na księżyc w okolicach 2020 roku, czyli za następne 10 lat może 15 lat. Tego zrozumieć nie potrafię.
2. Jeśli misie Apollo były oszustwem, to czy ZSRR mógł o tym nie wiedzieć? Może i mógł ale raczej to mało prawdopodobne. Jeśli jednak wiedzieli, ze to ściema to co ZSRR w zamian za milczenie dostał od USA?

ps.
Przeglądałem zdjęcia z Lunochoda 1 i 2 choć jakość zdjęć zdecydowanie gorsza od Apollo to wydaje się, że widać gwiazdy:)) choć mogą to być błędy powstałe ze słabego sprzętu lub transmisji radiowej zdjęć na ziemie.
podaje link to sami popatrzcie:
http://selena.sai.msu.ru/Home/Spacecrafts/Lunokhod1/lunokhod1e.htm

Specjalnie dla mnie proszę wykonać zdjęcie przedstawiające panoramę wnętrza krateru TYCHO z jego południowego wału w kierunku północnym. Smile
1 - Chiny i Japonia coś zapowiadają, mimo że nie dysponują nawet silnikami ani rakietami stosownej mocy a USA już konkretnie działają w tym kierunku. O tym nie słyszałeś? Dziwne.
2 - ZSRR wiedział o przygotowaniach programu Apollo, dlatego potajemnie realizował własny program księżycowy N1/L3, budował wielką rakietę i dwie wyrzutnie w Bajkonurze oraz statki załogowe do lotu na Księżyc. O tym też pewnie nic nie wiesz?
3 - Zdjęcia Księżyca z Łunochodów nie są zdjęciami jak z Apollo, lecz kadrami z transmisji telewizyjnych. Te obrazki wykonano w technice "telefoto". Pełno na nich kropek będących elektronicznymi zakłóceniami powstałymi podczas transmisji obrazu na Ziemię. Jeśli uważasz, że to gwiazdy, to radzę zweryfikować całą wiedzę jaką posiadasz na ten temat i zanim coś napiszesz, dobrze się zastanów.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:58, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

orion, mooniek ma mniejsze ograniczenia niż ty Wink
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:01, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mooniek napisał:
Pełno na nich kropek będących elektronicznymi zakłóceniami powstałymi podczas transmisji obrazu na Ziemię. Jeśli uważasz, że to gwiazdy, to radzę zweryfikować całą wiedzę jaką posiadasz na ten temat i zanim coś napiszesz, dobrze się zastanów.

Były też innego rodzaju zakłócenia:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5213f44ba8849f42.html

Prawdziwy knock-out dla zdjęć z księżyca,
przedstawiłem w tym temacie:
viewtopic.php?t=2131
Powrót do góry
waha123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:53, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

$iemo napisał:
moonwalk:

"Wyobraz sobie stadion na ktorym jest 50 tys osob, jestes tam, widzisz strzelana bramke NA ZYWO
a jednoczenie jest transmisja live, ktora pokazuje dokladnie to sama akcje na telebimie.
z kamery umieszczonej w balonie nad stadionem

To TY jestes swiadkiem wydarzenia strzelenia bramki, ujecie znad stadionu tylko potwierdza TWOJE obserwacje
Nie pan ktory obsluguje kamere, ktory nie ma nawet monitora do podgladu szczegolow ujecia...
On tylko przesyla ci to co TY juz widzisz, tylko z innego ujecia! "

To ilu kibiców było na Księżycu i oglądało lądowanie na telebimie?
(chodzi o ujęcie z BALONA Very Happy )

A czy nie jest ciekawe, że z całego bloku wschodniego tylko Polska miała "tę przyjemność" oglądania "lądowania na żywo"...Dlaczego ?????
Powrót do góry
waha123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:14, 04 Mar '08   Temat postu: 104... Odpowiedz z cytatem

goral_ napisał:
Co do samego lądowania:

Ziemia to hodowla. Hodowcy pozornie inni, tak naprawdę tworzą JEDNOŚĆ. WSZYSTKO MUSI BYĆ ZAPLANOWANE TAK, ABY BYŁO ZSYNCHRONIZOWANE Z PORZĄDKIEM GALAKTYCZNYM. Księżyc obiega Ziemię 13 razy w ciągu roku....
13x8=104
Co trwa 104 tysiące lat ?????
Powrót do góry
pikasso

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:14, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goral_ napisał:
pikasso napisał:

Ja w sprawie technicznej.

a to ciekawe?
po pierwsze: zrób tysiące takich zdjęć. ale ma się w nich zgadzać wszystko - topografia terenu, czas, itp.

po drugie: twierdzisz że domowymi środkami zrobisz fałszerstwo nie do rozpoznania na materiale światłoczułym 6x6 ale twierdzisz jednocześnie że zdjęcia nasa są sfałszowane i że można to ocenić po niskiej rozdzielczoścxi skanach zamieszczonych w necie?
dlaczego nie pracujesz w nasa????
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:35, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dziś, znając szczere wspomnienia z tamtych lat towarzyszy uczonych, naukowców i inżynierów Kraju Rad, rozumiemy, co oni wtedy czuli i jak boleśnie przezywali porażkę.

Hmmm... To nie byłeś jednym z tych towarzyszy? Smile
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:39, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sorry mooniek - dałem ciała, zamiast wcisnąc "cytuj" wcisnąłem "zmień"
napisz to raz jeszcze, jeśli ci sie chce

p.s.
powyższy post jest moim tekstem - cytat jest fragmentem postu moońka, który tam był nim go popsułem
Powrót do góry
mooniek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:46, 04 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie szkodzi. Laughing Moja przynależność z tamtych lat dotyczy jedynej organizacji z jaka miałem do czynienia. Było nim niezapomniane Polskie Towarzystwo Miłośników Astronomii. Obecnie ta organizacja skupiająca amatorów zaczyna podupadać.

Ps. Bimi, specjalnie skasowałeś inf. dotyczące Tow. Gomułki i tow. Breżniewa? Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Technologia i Kosmos Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4   » 
Strona 2 z 4

Skocz do: