Moze i jestem ograniczony ale musze sie zgodzic w znaczej czesci ze zdaniem uzytkownika prezentowanym powyzej.
Prywatna policja, zaklady karne badz sadownictwo to droga do takich naduzyc o jakich nam sie jeszcze nie snilo albo widzielismy tylko w filmach. Mam to juz przed oczami gdyby tak zaimplementowac to w Polsce. Biznes jest biznes ale to bylby naprawde bardzo intratny
lapac, skazac, wiezic. Czym wiecej tym lepiej, wysoka skutecznosc, piekne statystyki, znaczna poprawa bezpieczenstwa obywateli no i najwazniejsze rosnaca ilosc zer na moim koncie wszyscy zadowoleni
.
Pewne obszary dzialalnosci panstwa powinny pozostac panstwowe, a panstwo Tanczaca to obywatele [z zalozenia przynajmniej] i jest to podstawa panstwa prawa i wogole zasad demokracji, ktora to opiera sie na przyjeciu trojpodzialu wladzy i nie wchodzenia sobie w kompetencje w ramach tejze.
Wbrew pozorom ma to sens, bo takie rozwiazanie to oddanie czesci wladztwa panstwowego, kompetencji wladzy wykonawczej "przymusu bezposredniego" w rece grup nacisku badz pojedynczej jednostki z grubym portfelem i kontaktami jesli chodzi o polskie podworko, a tego przeciez nie chcemy rownie mocno jak i sytuacji niekonczacej sie historii marnotrawienia naszych podatkow - przynajmniej JA.