Cytat: |
5 X NIE
1) Nie dla ACTA!
2) Nie dla Paktu Fiskalnego!
3) Nie dla niszczenia oświaty!
4) Nie dla bezprawia ZUSu!
5) Nie dla rządu Tuska!
|
1) Przeciez wolnosc slowa ktora mamy od 1989 roku, nie zmienila nic praktycznie, to co sie Acta przejmujecie. Przeciez mozecie myslec i krzyczec na co macie ochote w realu, w codziennych sytuacjach, wiec tak czyncie. Nie sztuka siedziec na prawda2 i sie produkowac i buntowac przeciwko wladzy, oni i tak was maja w dupie. To tylko jeden aspekt sprawy, ale na inne tez sa rozwiazania
2) Niech robia co chca, kto chce sobie dac rade to sobie da rade nawet z najwiekszym skurwysynstwem wladzy.
3) Gdzie to napisane ze oswiata/edukacja jest ukierunkowana na oswiecenie ludzi; zawsze byla, jest i bedzie ukierunkowana na przystosowanie do zycia w systemie; to wy powinniscie swoje dzieci oswiecic i one same poprzez zadawanie trudnych pytan i szukanie na nie odpowiedzi samemu
4) Wiem ze boli, ale trzeba szukac zeby h*jom jak najmniej oddawac i jednoczesnie odbierac w postaci publicznych pieniedzy z roznych zrodel, nigdy jednak ponadto co uwazacie ze ZUS i jemu podobne instytucje bezprawnie zawlaszczyly
5) Nie glosowalem od 18 roku zycia, wiec nie mam problemu, nie moj premier, nie moj prezydent, moj kraj nazywa sie ********, a od systemu staram sie byc jak najmniej uzalezniony, jak najmniej na nim polegac i jak najmniej od niego oczekiwac.
U mnie kazy dzien jest dniem gniewu, tyle ze pozytywnego. Wy (stojacy za organizacja tego Dnia Gniewu i potencjalni uczestnicy) natomiast bawicie sie w komuchow, ktorzy poustalali dzien kobiet, swieto pracy, itd. U mnie kazdy dzien jest dniem kobiet (chyba ze ktoras mnie wkurzy), kazdy dzien jest dniem pracy (chyba ze przypadkiem w poprzednie dni pracowalem i danego dnia chce odpoczac), itd.