uż odpowiadam. UCC (dawniej prawo wody , czy admiralicji morskiej) jest ważne bo:
1) Jest to biblia świata doby korporacjonizmu, świata bez granic gdzie prawo dotyczące pieniądza jest ponadnarodowe - dzięki temu kruszy się granice suwerennych państw narodowych
2) Gdyby nie prawo wody nie można by było ściągać podatków ! Od suwerenów nie można , ale od korporacji inkorporowanych w większa korporację jaką jest państwo , wręcz przeciwnie
3) Teraz wszystko opiera się na kontraktach, bo tak działa prawo korporacyjne ty jako korporacja zawiązujesz kontrakty z inna korporacją! Ale nad wami jest większa korporacja której jesteście częścią i jej trzeba płacić za waszą tranzakcję! Spróbuj wyjsc przed dom jak suweren i otworzyć sklepik z orenżadą, to cię zamkna bo najpierw musisz to zgłosic swojemu zwierzchnikowi korporacyjnemu czyli państwu!
4)UCC to biblia korporacjonizmu światowego , a Mussolini kiedyś powiedział że faszyzm to inaczej korporacjonizm! Czyli bazowana dosc mocno na encyklice rerum novarum wizja państwa jak wielkiej całości i kolektywu - skrajny antyindywidualizm
5) To jest wiedza o systemie jaką powinni posiadać opozcjoniści walczący z nim
Bo pytanie jaki cel ma wiedza jest mocno nagięte pod absurd. Jeżeli tak bysmy podchodzili do wiedzy to po co sie uczyć?
A co do mojej misji czy tez celu. Jestem człowiekiem , który chce coś realnie zmienić! Nie chce być Ickiem , który gada dużo bzdur i prowadzi ludzi z dala od rewolucji intelektualnej.Jednak uważam że zostanie na poziomie ekonomii i rządu , jest trochę zbyt minimalistyczne. Zresztą niedługo zaczynam rozkręcać moją incjatywe z warsztatami za darmo. Będziem mówic o filarach tego systemu i dlaczego tak byc nie powinno. Podamy takze sensowne sprawdzone rozwiazania tych problemów. Nie kryję swoich poglądów politycznych. Jestem libertarianinem i antykorporacjonistą , przez co widze zacieśniający sie antywolnosciowy ruch para komunistyczny , jak to opisał sw swojej ksiazce pomiędzy dwoma wiekami Zbigniew Brzeziński - on tego nie nazywa komunizmem , lecz panstwem technokratycznym - chociaż dodaje także że jest marksista naukowym...
Więc myślę że trochę wyjaśniłem
Co do moich zamierzeń w dalszych fazach rozwoju ,, kariery;; to chciałbym zjednoczyc ludzi nie przed monitorami ale w realnym świecie. Bo zauważyłem że ruchy internetowe sa bezsensowne i tak wygra na koncu banda czworga lub Palikot a dlaczego? Bo zatraciliśmy mysl
wspólnotową ! Nie umiemy spotkac sie jak ludzie i przez cały dzień rozmawiac na poważne tematy , budując więzi między ludzkie i podstawowe oddolne struktury anty władzy...
Władza tego właśnie nie chce zorganizowanej oddolnie społeczności chcącej wolności , niskich podatków i świata bez bezmózgiego posłuszeństwa liderowi. Tworzy się idiotyczne podziały w stylu że chcę zarobic kase na owieczkach czy że jestem jak Icke. I ludzie sie odwracaja od kogos kto moze potencjalnie coś zorganizować , ale ku czemu sie odwracaja? Działalnosci po nickach na forach internetowych? Tego właśnie chce władza , dziel i rządź. Jakbym chciał pieniedzy to bym sie bez obrazy zajał biznesem, gdyz nie jestem takim kretynem aby mi nie wyszło... Pozdrawiam i mam nadzieję że wyjaśniłem co trzeba
Zakazana wiedza - gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy ! Bezpłatne warsztaty w Poznaniu w dniu 18.03.2012 -
poprowadzą Marcin Dachtera i Rafał Trąbski.
62-020 Swarzędz ul. Stawna 6
Plan warsztatów:
10.00 – 11.30 – Wykład Rafała Trąbskiego pt. "Ekonomia fiducjarnej fikcji" - Wykład dotyczył będzie mankamentów obecnego systemu bankowości opartej na bezwartościowym pieniądzu fiducjarnym, nieuczciwej bankowości depozytowej i inflacjogennej rezerwie cżąstkowej.
11.30 – 12.00 – projekcja filmu – Amerykański sen
12 – 13.30 – wykład Rafała Trąbskiego pt. "Jak przywrócić złoty wiek" - w tym wykładzie pan Trąbski zaprezentuję propozycje naprawy obecnej ekonomii wysunięte przez ekonomistów z Austriackiej Szkoły Ekonomii.
13.30– 15.00 – projekcja filmu Architekci kontroli
15.00 – 16.30 – wykład Marcina Dachtery pt. Tajne stowarzyszenia – podstawowa wiedza o kulisach światowej polityki
16.30- 18.00 - wykład Marcina Dachtery pt . Jezuici – prawdziwi Illuminati
18.00 – 19.30- wykład Marcina Dachtery pt. Czym jest globalizm? Agenda globalistów...
19.30- 21.00 – pokaz filmu Endgame
Ilość miejsc ograniczona! O dostaniu się na listę uczestników seminarium zadecyduje termin wysłania zgłoszenia ! Proszę wysyłać swoje zgłoszenie wraz z danymi osobowymi na adres mailowy
marcindachtera@yahoo.com