W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

pokonać bestię  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
13 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 4953
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vril

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:09, 10 Lis '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie NWO jest bestią a człowiek. Jak to pisał F. Dostojewski "w każdym człowieku drzemie zalążek katostwa". Rzecz w tym, że rozumiane ono również jako pycha, chciwość, zawiść i nienawiść jest w każdym z nas i czeka tylko na uaktywnienie. A uaktywnia się i u tych na górze i na tych maluczkich. Reszta jest tylko wypadkową tego.
Nie ma co się więc przejmować. Ludzkość to eksperyment. W dodatku, najprawdopodobniej zjebany.
Patin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:35, 10 Lis '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Vril napisał:
Nie NWO jest bestią a człowiek.

Tak, a NWO jest stworzone przez człowieka. Jest skutkiem jego działań. Tylko dla pełnego obrazu należy zaznaczyć, że człowiek ma też dobrą stronę. Więc jeżeli nazywać go to uczciwie i raczej półbestią/półaniołem.

Vril napisał:
Rzecz w tym, że rozumiane ono również jako pycha, chciwość, zawiść i nienawiść jest w każdym z nas i czeka tylko na uaktywnienie. A uaktywnia się i u tych na górze i na tych maluczkich. Reszta jest tylko wypadkową tego.

Tak stąd konsekwencje. Różny zakres uaktywniania i skutków i różne będą konsekwencje.

Vril napisał:
Nie ma co się więc przejmować. Ludzkość to eksperyment. W dodatku, najprawdopodobniej zjebany.

Wg mnie jest się czym przejmować. Jest zjebanie bo sami to jebiemy. I tym się właśnie należy przejmować.
Dlaczego nigdy nie widzimy winy w sobie tylko zawsze w kimś innym? Co to powoduje?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:41, 10 Lis '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dlaczego nigdy nie widzimy winy w sobie tylko zawsze w kimś innym? Co to powoduje?

Włącza się poczucie winy. Naturalnym procesem jest to ,że nie chcemy słuchać tego głosu.

Wyparcie Usunięcie ze świadomości lub utrzymywanie poza świadomością myśli, wyobrażeń i wspomnień, które są bolesne lub budzą lęk.
Powrót do góry
Patin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:49, 10 Lis '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tańcząca z wilkami napisał:
Naturalnym procesem jest to ,że nie chcemy słuchać tego głosu.
Wyparcie Usunięcie ze świadomości lub utrzymywanie poza świadomością myśli, wyobrażeń i wspomnień, które są bolesne lub budzą lęk.

Ale dlaczego?
Opisałaś proces ale to nie zdiagnozowanie przyczyny.Tu jest właśnie zagadka dla wielu he he he Very Happy
Napisałaś "naturalny procesem jest..."
Naturalnym w porównaniu do czego lub kogo?

Dlaczego naturalnym nie jest byśmy sobie wzajemnie pomagali zamiast ciągle się wykorzystywać, hę?
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:55, 10 Lis '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Naturalnym w tym sensie ,że wszyscy tak mamy Smile
Odpowiedzią zarówno o przyczynę jak i dlaczego się wykorzystujemy przychodzi mi na ten moment na myśl jedno wyrażenie:
instynkt samozachowawczy.
Powrót do góry
Al Kohol

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:17, 11 Lis '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patin a o czym ja niby pisze co? czyz podjecie dzialan ktorych nikt nie osmiela sie podjac nie wymaga wczesniejszej przemiany wewnetrznej ktora takowe umozliwia? czyz zademonstrowanie tej przemiany na glownym kanale w najlepszym czasie antenowym nie nalezy traktowac jako katalizatora reakcji lancuchowej ktora moglaby pociagnac za soba dziesiatki kolejnych przemian. ja pisze o terapii wstrzasowej a ty o wieloletniej psychoanalizie na ktora nie ma juz czasu. poza tym czy nie jest to wlasnie ujawnianie prawdy i walka z klamstwem, ktore rzekomo tak pochwalasz? co do libii to ja tez tam nie bylem ale z tego co sie naczytalem to bylo tam wystarczajaco inaczej aby ten kraj zniszczyc - tak trudno zapoznac sie chocby z oficjalnymi dokumentami? z reszta bylo wiele tematow o libii na tym forum, nie rozumiem dlaczego nabierasz wody w usta w tej sprawie, czy moze nie dlatego ze nie pasuje to do twojej teorii o tym ze mozna bezpiecznie budowac swoj maly swiat na obrzezach tego systemu? stoj sobie dalej z boku, tylko nie nazywaj tego "walka", bo tracisz na wiarygodnosci. oczywiscie to o czym ja pisze to tez nie jest zadna walka tylko jak na razie zwyczajne fantazjowanie. poza tym powtorze po raz kolejny - NWO to jakas bzdura dla gimnazjalistow zakladajaca globalny spisek. nigdy w zyciu w takie kretynstwo nie uwierze. sil ktore walcza o globalna hegemonie jest wiele i bynajmniej ze soba nie wspolpracuja. jest sobie europa/usa/izrael/australia, sa sobie chiny, jest rosja, sa indie - kazdy z nich nie zamierza sie podkladac pozostalym, a na dodatek kazdy z nich moze podzielic sie na dziesiec kolejnych. problem polega na tym ze kazdy z tych systemow zbudowany jest pod elity ktore swoje imperialne zapedy realizuja bez troski o jednostke. na ten moment najbardziej niebezpiecznym i krwawym tworem jest nato ktore paradoksalnie sklada sie z panstw, ktorych obywatele sa rzekomo najbardziej tolerancyjni i wyksztalceni. ten twor trzeba rozwalic od srodka bo widac ze robi wszystko by nas pozabijac. na szczescie nato w odroznieniu od pozostalych mocarstw ma najslabszy rezim ktory opiera sie tylko i wylacznie na propagandzie, ze wzgledu na rzekoma wolnosc jego obywateli. opiera sie na iluzji ze to w gruncie rzeczy obywatele poprzez partie na ktore glosuja rzadza tworzacymi go panstwami, co oczywiscie jest wierutna bzdura. zademonstrowanie tego oszustwa automatycznie rozmontowuje caly uklad od srodka. ja po prostu rzygam tym codziennym wtlaczaniem przez media klamstw i nie ma to nic wspolnego z szukaniem winnych jak probujesz tu filozoficznie lawirowac. po prostu mam dosc propagandy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: