|
Czy poker jest grą w której wygrana zależy od przypadku, a nie od umiejętności gracza? |
Tak |
|
25% |
[ 8 ] |
Nie |
|
74% |
[ 23 ] |
|
Wszystkich Głosów : 31 |
|
Autor
|
Wiadomość |
tokebit1
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 16:35, 03 Lut '14
Temat postu: |
|
|
Tańcząca napisał: | My chyba nie mieliśmy jeszcze okazji ze sobą konwersować. . |
Sorki tańcząca jeśli się poczułaś urażona, zdaje się, że mieliśmy kiedyś okazję konwersować, z tym że wziąwszy pod uwagę stopień mojego zmeczenia i wyczerpania w momencie pisania tego postu, prawdopodobnie zapomniałem, o tym i owym;) ot cała tajemnica.
_________________ */ Wróżę z fusów. Na księżycu. I to na pewno nie jest ziemski księżyc.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
wunderwaffel
|
Wysłany: 00:16, 04 Lut '14
|
|
El Comendante napisał: | Jeśli jest w tym jakikolwiek rachunek prawdopodobieństwa to jest to gra losowa. To, co szacujesz to zmienna, na którą w pokerze nie masz wpływu. Wprawdzie ze względu na jedynie 52 karty w talii owa zmienna dąży przy wielu rozdaniach do nieistotności to jednak pominąć się jej nie da |
.
Jesteś w stanie oszacować rękę przeciwnika obstawiając odpowiednią sumę. Książkowo jest to 3 Duże Ciemne (obowiązkowy zakład wprowadzany przez 3 zawodnika licząc od pozycji rozdającego). W 90% gier jest tak, że w grze pozostają wyłącznie relatywnie mocne ręce, lub z możliwością "dobrania". Obstawienie "porządne" na flopie (gdzie pojawiają się 3 pierwsze karty) wobec ludzi, którzy chcą dobrać do koloru bądź strita, lecz w tym momencie nic się nie układa większość przepędzi (chyba, że ma się kasę na sprawdzenie tj. jakieś 30 DC).
Pokerzysta jest w stanie oszacować wartość ręki przeciwnika, lub przeszacować wartość własnej ręki.
Cynikt napisał: | W zyciu nie wejdziesz za wszystko z AK na poczatku turnieju, gdyż nawet z 22 jestes w plecy(45-55%), a raczej bez TT+( para dziesiatek i lepsza para) nikt all in nie wejdzie... Co innego w grze na pieniadze... |
Wjedziesz, nie wejdziesz. Para dwójek ma takie samo prawdopodobieństwo wypadnięcia jak para asów. Zamykasz się w jakichś schematach, że wysokie karty mają inny rachunek prawdopodobieństwa podczas gdy tak naprawdę podlegają tym samym regułom. Nie wiem skąd wziąłeś rachunek 45%-55%, bo to jest tylko matematyczne wyliczenie pół-na-pół, czyli albo wypadnie as król, albo nie wypadnie. Jednak gracz z AK ma większe prawdopodobieństwo ułożenia pary, niż 22 tzw. "trójki", wciąż jednak licząc, że 5 kart z talii trafiając na stół będzie się układać do strita, koloru bądź wypadnięcia dwóch najwyższych kart.
Poker to jak najbardziej matematyczna gra. Losowość jest dla idiotów tłumaczących sobie, że "zaraz się odbiją", albo "nie mieli ręki". Przez ponad 3/4 gry nie będziesz miał ręki, tak samo jak konkurenci. Prawdopodobnym jest otrzymywanie "do ręki" przez cały turniej AA - wręcz kosmiczne prawdopodobieństwo, ale nie niemożliwe. Derren Brown udowodnił, że można wyrzucić 20 razy z rzędu "reszkę", po kilkugodzinnym rzucaniu monetą. Błędem statystycznym jest możliwość ułożenia tzw. pokera królewskiego (od dziesiątki do asa strit w kolorze), jednak ludzie go trafiają i grają.
Przy wystarczającej dużej liczbie wolnego czasu, i możliwości analizy rozdań jesteś w stanie oszacować poprzez zakłady oraz matematykę wartość rąk przeciwnika. Jeśli ktoś uważa, że jest to gra losowa powinien dać sobie spokój z hazardem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Cynikt
Post zebrał 80000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 02:50, 04 Lut '14
|
|
@wunderwaffel Dobra kolezko. Zacznijmy od tego, ze w Polsce poker to temat tabu, bo nie ma sie z tego jak rozliczyc z US, dlatego wiekszosc siedzi cicho z portfelem internetowym na Zachodzie i wyplaca kiedy im sie podoba bez ewidencji w Polsce.
Paradoksalnie trudniej jest pieniadze wydac, niz wygrac.(Ciezko kupic mieszkanie za gotowke jako student niepracujacy =])
A teraz dam ci dobra rade: nie siadaj do gry za pieniadze, bo twoje myslenie jest jakies kilkadziesiat lat do tylu, gdzie rozgrywano 10 rak na godzine w kasynie, a nie po kilka tysiecy, jak teraz przez neta.
Jezeli nie wiesz, skad wzialem 45-55, a dokladnie 52,34-47,04 dla 22 vs AKo, a troche mniej dla 22 vs AKs, to znaczy ze jestes fishem/donkiem czy jak tam nazywa sie dostarczycieli pieniedzy w pokerze.
Jakie 50/50 wypadnie nie wypadnie. Jak masz AK na lapie, to dokladnie wiesz, ze masz 6/50+6/49+6/48+6/47+6/46 szansy, ze wypadnie A lub K.
AK jest dobre jako 3bet, czyli przebicie przebicia, bo masz blokery na rece do AA,KK, oraz masz fold equity(przeciwnik zrzuci wlasnie te niskie pary, ktore maja wieksze szanse na wygranie puli niz AK...). Ale zeby podjac taka decyzje nalezy uwzglednic:
a)typ gracza
b)pozycje gracza
c)liczbe zetonow w BB(big blindach)
d)liczbe graczy w turnieju
itd itp.
Sa sytuacje gdzie prawidlowe jest zrzucenie AA przed flopem, wyobrazasz to sobie?
Wiesz na czym polega umiejetnosc w pokerze: skoro kazdy dostaje takie same rece, to wygraj jak najwiecej na tym co mozna, i przegraj jak najmniej, tam gdzie musisz. I nikt nie kmini godzine nad ruchem, bo masz maksymalnie 15 sekund na ruch i kilkadziesiat stolikow na raz. Jak rozegrasz kilka milionow rak, to bedziesz wiekszosc decyzji podejmowal automatycznie.
Przepraszam pokerzystow za zlamanie zasady :don't tap the glass, ale jak widze takich cfaniakow, to krew mnie zalewa. Poker dalej bedzie laczony z Wielkim Szu i 5-card-draw ('polski' poker, 5 kart na dlon, 1 mozliwosc wymiany, wygrywa najsilniejsza reka).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Cynikt
|
Wysłany: 03:31, 04 Lut '14
|
|
Inny temat to opodatkowanie. Gra o sumie zerowej, pieniadze do gry opodatkowane wczesniej. A opcje sa takie:
a)30% od wygranej w turnieju w kasynie, nie mozna odliczyc wpisowego, czyli 10 graczy, 10 turniejow, kazdy wygrywa raz i kazdy jest w plecy 30%. Hmm... Biorac pod uwage, ze wszystko opiera sie w pokerze na wartosci oczekiwanej EV, to za taka gre podziekowal. Cash games sa w PL nielegalne.
b)80% jak z dilerki czy dziesiony
c)To juz kilku graczy na Zachodzie spotkalo(w krajach, gdzie to jest niby legalne). PODATEK OD OBROTU.
W ciagu roku nawet najlepszy gracz obroci tysiac razy wiecej pieniedzy niz wygra. Wiec jakby ktos madry w Polsce dopierdolil ci 80% z 30 milionow a ty wygrales przez rok 100 000, to pakuj walizki do krajow poludniowej Azji.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AndyPSV
|
Wysłany: 08:16, 04 Lut '14
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
King Crimson
|
Wysłany: 09:13, 04 Lut '14
|
|
Wielki Szu i tak rządzi Poker to przede wszystkim iluzja, tricki i kanty, ten tradycyjny. Natomiast ten sportowy Texas Holdem czy jak mu tam, to z kolei bardziej rozgrywka na wyprowadzenie z równowagi i blefowanie. Wiadomo, że nieoficjalne gry to zawsze starcie największych kanciarzy w okolicy Jak to było? Szczęściu trzeba pomóc, albo zorganizować sobie szczęście.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
wunderwaffel
Post zebrał 40000 sat
|
Wysłany: 08:45, 05 Lut '14
|
|
@Cynikt
Cytat: | Jezeli nie wiesz, skad wzialem 45-55, a dokladnie 52,34-47,04 dla 22 vs AKo, a troche mniej dla 22 vs AKs, to znaczy ze jestes fishem/donkiem czy jak tam nazywa sie dostarczycieli pieniedzy w pokerze. |
Widzę, że ktoś odrobił lekcje, ale dalej nie rozumie, że prawdopodobieństwo AK jest takie samo, jak prawdopodobieństwo wypadnięcia 23. Możesz się brandzlować całą noc, że znasz stosunek kart 45-55 co w mowie potocznej jest raczej 50/50 czyli takim samym prawdopodobieństwem, że podczas pokera poczujesz potrzebę wysrania się w kiblu, gdzie zostaniesz zgwałcony przez ochroniarza-murzyna.
Cytat: | Sa sytuacje gdzie prawidlowe jest zrzucenie AA przed flopem, wyobrazasz to sobie? |
To teraz mnie durniu posłuchaj.
Czym innym jest gra przez Internet, gdzie możesz grać na 100 stołach i rozgrywać tylko AK, AA, KK, TT, a czym innym gra w kasynie. Przestań się brandzlować, że znasz podstawy, które w turnieju gówno znaczą. Bodajże EPT wygrał Julian Track, który rozgrywał tylko mocne ręce. Wchodził tylko z wymienionymi wyżej parami. Profesjonaliści się na nim wyjebali, bo mimo że wiedzieli, że prawdopodobieństwo wypadnięcia dobrych kart jest mniejsze od dostania "w łapę", to za każdym razem gościa sprawdzali z chujowym układem, albo na tyle niskim, że po dupie nawet nie warto było się takim układem podetrzeć. Decyzje kontynuowania gry podejmował w mniej niż 30 sekund, bo jak sam mówił woli gry internetowe gdzie jest limit czasu. Frajerstwo, które doczłapało się do finału mianując siebie "zawodowcami" zostali rozjebani przez "nowego", który pierwszy raz w życiu brał udział w głównym evencie.
http://www.pokerstarsblog.com/ept/2013/e.....44533.html
Widziałem tą grę, i powinna by gdzieś dostępna na pokerstars.tv. A teraz idź i brandzluj się dalej swoimi danymi, które w normalnej grze "oko-w-oko" są tylko elementem z wielkiej układanki.
Cytat: | Wiesz na czym polega umiejetnosc w pokerze: skoro kazdy dostaje takie same rece, to wygraj jak najwiecej na tym co mozna, i przegraj jak najmniej, tam gdzie musisz. I nikt nie kmini godzine nad ruchem, bo masz maksymalnie 15 sekund na ruch i kilkadziesiat stolikow na raz. Jak rozegrasz kilka milionow rak, to bedziesz wiekszosc decyzji podejmowal automatycznie. |
O czym to ma niby świadczyć frajerze? Rozgrywanie wyłącznie wysokich kart? Nawet jak na jednym stoliku przerżniesz to nadrobisz na 4 innych. Ponadto niektórzy "profesjonaliści" do aplikacji ładują sobie "wspomagacze", które informują gracza o historii przeciwników, pokazujących dane z jakimi kartami wygrywali oraz jak nimi obstawiali. Wiesz, gdybym w turnieju czy kasynie przyszedł z kartką papieru i zaczął sobie mazać kto z czym gra i jak zostałbym wyjebany już na wejściu do kasyna.
Opowiadaj nam dalej, jak to ciężko jest zdobyć informacje w grze przez Internet.
Cytat: | Przepraszam pokerzystow za zlamanie zasady :don't tap the glass, ale jak widze takich cfaniakow, to krew mnie zalewa. Poker dalej bedzie laczony z Wielkim Szu i 5-card-draw ('polski' poker, 5 kart na dlon, 1 mozliwosc wymiany, wygrywa najsilniejsza reka). |
Bo poker miernoto jest grą iluzji i blefów. Sam pierdolisz na wstępie o AK jako dobrym wejściu za 3-Bet i sam wiesz, że jeśli na stół nie padnie ci para, to jesteś z ręką w nocniku wobec 22 (lecz wypadnięcie kolejnej 2 jest mniejsze od załapania pary A bądź K). Im mniej rąk rozegrasz, a potem wchodzisz nawet za 8DC to czego byś tam nie kitrał, mało kto odważy się sprawdzić... oczywiście zaraz wyskoczysz, że Ty byś sprawdził bet za wszystko
Teraz sobie dalej wmawiaj swój "profesjonalizm" grając kilkadziesiąt stołów na raz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Cynikt
Post zebrał 80000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 17:34, 05 Lut '14
|
|
Dobra ewidentny trollu, ostatnia wiadomosc do ciebie:
Dyskusja ta to tak jakbym z Anglikiem dyskutowal o koniugacji czasownika. On zawsze by mowil, ze tylko 4 opcje sa i tyle i wiecej nie moze byc.
Zaczales cos bredzic o AK, jak ci pokazalem, dlaczego jest to bledne zagranie, to przeskoczyles, ze AK ma takie same szanse wypadniecia jak 23? Czyli idac twoim tokiem myslenia, kazda reka niesparowana jest warta tyle samo. Tylko nie wszczynaj bojki w kasynie,jak diler przesunie zetony w strone kolesia z AK na AK32x a nie do twoich 23, przeciez obaj macie 2 pary!
Czy moze probowales zasugerowac, ze kazdy flip w holdemie jest 45-55? Z Omaha ci sie popierdolilo znawco, tam rzeczywiscie ciezko miec lepiej niz 60-40.
Co do zrzucenia AA i twojej odpowiedzi: wlasnie debilu bez roznicy czy to w necie, czy na zywo, jest takie cos jak np money bubble(przyklad kase wygrywa 1000 pierwszych osob, jak masz srednia ilosc zetonow, a zostalo 1001 graczy to bedziesz zrzucal kazda reke), nie bede ci tu wzorow pokazywal, bo dla ciebie i tak jest 50/50.
Nie rozumiem tego przykladu z turniejem, gdzie koles mial farta, dostawal ciagle monstery i wygrywal 70/30. Tylko mi nie pierdol, ze nie farcil, bo jak rozgrywasz 5% rak to ci sie zetony skoncza przed pieniedzmi jeszcze, no chyba, ze jakiegos multipota zgarniesz.
Z jednym masz troche racji, ze ludzie, ktorzy chca zarabiac pieniadze uzywaja programow do statystyk. Ale widac po porownaniu do kasyna, ze nadal nie ogarniasz.
Jakbys przyszedl do kasyna z kartka papieru, to by powazni gracze padli ze smiechu, 9 przeciwnikow max i 10 rak na godzine, no ciezko sie polapac, kto jest kto.
Co innego grajac powiedzmy 8/16 stolikow na raz, po sto pare rak na godzine na kazdym...
Nie musisz uzywac grajac na najwyzszych stawkach albo Heads-Up, bo tam jest mniejsza pula graczy i z zalozenia kazdy nowy to sezam. Kwestia ktory tylko z pozostalych otworzy go pierwszy.
Skonczylem czytac na "ci para". Podstawowa zasada to nie patrzenie na rezultat na koncu, tylko w momencie podjecia decyzji(wchodze za wszystko i jak mam z tego twojego przykladu AK a ty 23 i wygrales, to ja i tak podjalem dobra decyzje, bo w momencie wejscia AI mialem wieksze szanse na wygranie. Dlatego tez 'zarobilem pieniadze' ta decyzja.). Dociera to do ciebie?
Podoba mi sie, jak mnie uczysz gry, napisales juz moze jakas ksiazke, albo coachingu udzielasz?
Napisalem w miare prostym jezykiem, zeby ludzie nie interesujacy sie tym cos tam zrozumieli.
Dopierdalasz sie do pojedynczych przykladow, chcesz podyskutowac na temat teorii, to przedstaw swoje. TYLKO POPARTE CZYMS INNYM NIZ ILUZJA I BLEF.
Mam pisac uzywajac slow, ktorych nie przetlumaczono na polski, zeby pokazac jaki jestem zajebisty czy jak?Akty notarialne dostarczyc, czego sie miernota dorobila w czasach, gdy w pokerze byli tylko tacy jak ty?
I jeszcze rada dla Panow: w kasynie myje sie rece przed sikaniem =]
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
wunderwaffel
|
Wysłany: 22:49, 07 Lut '14
|
|
Cynikt napisał: | Zaczales cos bredzic o AK, jak ci pokazalem, dlaczego jest to bledne zagranie, to przeskoczyles, ze AK ma takie same szanse wypadniecia jak 23? Czyli idac twoim tokiem myslenia, kazda reka niesparowana jest warta tyle samo. Tylko nie wszczynaj bojki w kasynie,jak diler przesunie zetony w strone kolesia z AK na AK32x a nie do twoich 23, przeciez obaj macie 2 pary! |
Jak jesteś tak głupi, że nie potrafisz pojąć tego co napisałem to wybacz, ale nie wiem czy poker jest grą dla ciebie...
Przypomnę jednak:
Karta dla ręki AK wobec ręki 22 ma większe prawdopodobieństwo wypadnięcia, ponieważ wobec pierwszej ręki 3 karty wciąż krążą po stole. Ponadto, policz sobie ile układów ratuje AK, a ile 22.
Cynikt napisał: | Czy moze probowales zasugerowac, ze kazdy flip w holdemie jest 45-55? Z Omaha ci sie popierdolilo znawco, tam rzeczywiscie ciezko miec lepiej niz 60-40. |
Nie, tępaku. Zasugerowałem debilu, że stosunek 45-55 jest równie wiarygodny do tego, że jak siądę na kiblu to albo się zesram albo zsikam.
Cynikt napisał: | wlasnie debilu bez roznicy czy to w necie, czy na zywo, jest takie cos jak np money bubble(przyklad kase wygrywa 1000 pierwszych osob, jak masz srednia ilosc zetonow, a zostalo 1001 graczy to bedziesz zrzucal kazda reke), nie bede ci tu wzorow pokazywal, bo dla ciebie i tak jest 50/50. |
Kurwa, jakbym z debilem rozmawiał.
Jest kurwa różnica, co sam zauważasz w dalszym swoim poście. Mało tego, w turnieju w kasynie nie zapierdalasz co rozdanie od stołu do stołu, bo ludzie chcą grać i wiedzą jak grać. Spróbuj coś wygrać w darmowym turnieju dla 1000 graczy... powodzenia.
Fergusson (uważany przez jednych przez hochsztaplera, a przez innych dobrego pokerzystę - swoją drogą były właściciel FullTilt Poker) w swoich filmach instruktażowych podkreślał, by aż do gry z ante wchodzić do gry tylko z monsterami. Nie będę ci tłumaczył debilu czemu, bo jesteś na to za głupi co świadczy ślinotok jaki powodują u ciebie moje rewelacje. Ponadto wskazywał na bardzo duży wpływ matematyki - ciekawe filmy może gdzieś się ostały.
Cynikt napisał: | Nie rozumiem tego przykladu z turniejem, gdzie koles mial farta, dostawal ciagle monstery i wygrywal 70/30. Tylko mi nie pierdol, ze nie farcil, bo jak rozgrywasz 5% rak to ci sie zetony skoncza przed pieniedzmi jeszcze, no chyba, ze jakiegos multipota zgarniesz. |
Ja pierdole, miernoto.
Nie ma czegoś takiego jak szczęście. Gdyby idioci nie podbijali, sprawdzali wiedząc po X ręce, że facet gra tylko pewne karty zjedliby go "gentelman agreement". Jeśli przychodzi do finałowego stołu chłopak, który gra tylko monstery, wszyscy wiedzą, że gra tylko pewne ręce, to jakim idiotą trzeba być by gościa sprawdzić. Może niczym Gus Hansen?
http://pokerfacenews.com/gus-hansen-broke/
Cynikt napisał: | Skonczylem czytac na "ci para". Podstawowa zasada to nie patrzenie na rezultat na koncu, tylko w momencie podjecia decyzji(wchodze za wszystko i jak mam z tego twojego przykladu AK a ty 23 i wygrales, to ja i tak podjalem dobra decyzje, bo w momencie wejscia AI mialem wieksze szanse na wygranie. Dlatego tez 'zarobilem pieniadze' ta decyzja.). Dociera to do ciebie? |
Ja pierdole... prócz tego, że sprzedałeś mi informację, że będziesz grał "tak" z "takimi" kartami, to rzeczywiście... wygrałeś... dziecko z downem, którego jesteś dumnym posiadaczem.
Powiedz nam zatem ile "wygrałeś"wygrana" to moment podjęcia decyzji, a nie rzeczywistej wygranej.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Adam Polo
|
Wysłany: 00:24, 08 Lut '14
|
|
Wunder, dobra rada wuja adama: nie siadaj z adwersarzem do pokera. Na mój długi nos cynikt puści Cię bez skarpet. . Co nie przeszkadza się ponapinać w dyskusji
_________________ "Bądźmy realistami, żądajmy niemożliwego"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 13:16, 08 Lut '14
|
|
jakby nie patrzeć istnieje ogromna różnica pomiędzy grą twarzą-w-twarz, a grą przez internet.
każdy głupi wie, od czego zresztą zaczyna się ten temat, że aby wygrać trzeba być mistrzem psychologii i potrafić wyłapać to czy ktoś blefuje czy nie z jego pokerowej twarzy. na tym poziomie "wyliczanie" szans na to, że przeciwnik ma lepszą kartę - to każdy gracz ma już wykute na blachę, niczym kasparow pierwsze 10 ruchów w szachach
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Cynikt
|
Wysłany: 15:14, 08 Lut '14
|
|
Gorzej niz z dzieckiem.
Cytat: | Karta dla ręki AK wobec ręki 22 ma większe prawdopodobieństwo wypadnięcia, ponieważ wobec pierwszej ręki 3 karty wciąż krążą po stole. Ponadto, policz sobie ile układów ratuje AK, a ile 22.
|
. Skad wziales 3? Wiesz co znaczy ratuje? 22 nie ratuje nic, bo jej nie trzeba ratowac...
Cytat: | Jest kurwa różnica, co sam zauważasz w dalszym swoim poście. Mało tego, w turnieju w kasynie nie zapierdalasz co rozdanie od stołu do stołu, bo ludzie chcą grać i wiedzą jak grać. Spróbuj coś wygrać w darmowym turnieju dla 1000 graczy... powodzenia. |
Moje zdanie dotyczylo zagrania/zrzucenia AA, na ktore ty odpisales jakies bzdury o grze przez internet.
Dalej cos pierdolisz, bo nie rozumiesz tematu. Co ma jakies bieganie od stolika do stolika do strategii rozgrywania danej reki. Oj daleko odplynales od tematu na rzecz bluzgow.
Co do tego goscia od turnieju. Jak turniej zaczyna 1000 osob to na stole finalowym kazdy ma 100x wiecej zetonow niz na poczatku. W jaki sposob to zrobisz, jak grasz tylko 5% rak? Albo masz w chuj farta i te 5% zdarza sie tobie kilka razy i sie utrzymuje, albo tworzysz image NITa(gracza wyzej opisanego),aby potem krasc zetony bez odslon.
Najlepsze jest to, ze dla ciebie to i tak kolesie, ktorzy z nim grali wchodzili all in ot tak sobie. Zero strategii w tym mieli...
I zeby bylo zabawnie, to wlasnie przez internet grasz mniej rak, bo grasz wiecej stolikow na raz i nie musisz podejmowac az tylu ryzykownych decyzji, jezeli jestes lepszy niz ogol.
Jestes typem gracza, co widzi swoje karty i nie zastanawia sie nawet nad kartami przeciwnika, to wg klasyfikacji 0 albo 1 poziom myslenia. Dales tego dowod tymi swoimi detalami o ochroniarzach, itd.
Przeciez wiadomo, ze nie bede grajac z toba uzywal sposobu myslenia na gracza profesjopnalnego. Nie musze balansowac otwarc, czy zagrywek na flopie, bo ty i tak tego NIE ZAUWAZYSZ. Wystarczy myslec poziom wyzej, czyli co ja mam na rece i co przeciwnik ma na rece. Ustalam zbior(range, nie wiem, czy juz ktos przetlumaczyl ten termin w jakiejs ksiazce) twoich rak, szacuje swoje szanse wzgledem tego zbioru i podejmuje decyzje.
Zbior ten wraz z kolejnymi licytacjami sie zmniejsza. Biorac pod uwage, ze taki gracz jak ty najczesciej ma spolaryzowany zbior, latwo jest podjac decyzje na przyklad na turnie, bo juz wiesz praktyczbnie co ma przeciwnik.
Widzisz, w turnieju nie masz najczesciej tyle zetonow, zeby dojsc do turna i potem moc spasowac(Jezeli wlozysz 1/3 stacka do puli, to nie oplaca sie pasowac juz). Dlatego tez, jak napisalem w 1. poscie, turniejowy poker to 'bingo'.
Przez kolezke Fergusona i spolke stracilem caly bankroll w Czarny Piatek. Wiem o nich wiecej, niz ty ze stron z filmikami.
Cytat: | Powiedz nam zatem ile "wygrałeś"wygrana" to moment podjęcia decyzji, a nie rzeczywistej wygranej. |
Jakbys wiedzial, jak sie liczy wartosc oczekiwana, to bys sie nie osmieszal tym pytaniem.
Jezeli chcesz mnie sprawdzic, to napisz jak wyglada sytuacja na stole: BB,pozycja, przebieg rozdania i ewentualne ready na graczy, to ci policze. Bez tych danych nawet sie nie zabieraj do jakiegokolwiek liczenia.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Cynikt
|
Wysłany: 17:20, 08 Lut '14
|
|
I nie radze tak sie puszyc, bo tam gdzie jest to legalne, dostalbys od razu "Heads-Up 4 Rolls?", i albo bys poplynal albo skulil ogon po pierwszym swoim debilnym poscie. Jakbys taki mandat na kilkanascie/dziesiat tysiecy( chyba ze miliony w pokera juz wygrales) za pierdolenie o czyms, o czym sie nie ma pojecia wylapal, to moze bys sie ocknal i nabral szacunku do ludzi, ktorzy uzywaja mozgu a nie oczu/ust do wygrywania w pokerze.
Zawsze jest szansa, ze jestes hustlerem, ktory trollowal tylko po to, ale to da rade wykminic w miare szybko.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Razer
|
Wysłany: 18:28, 08 Lut '14
|
|
AndyPSV napisał: | Losowe nie losowe.
Niemoralne |
Możesz powiedzieć co w pokerze jest niemoralnego? Bo jak dla mnie to World Series of Poker nie różni się od mistrzostw świata w szachy czy inny backammon...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jarondo
|
Wysłany: 19:15, 08 Lut '14
|
|
Dokładnie. Siada do stołu kilka osób, i wiedzą, że mogą wygrać/przegrać.
Są dorośli, i mają do tego prawo.
Oczywiście poza pl, tu państwo dba o niewolnika, żeby się nie odrywał od tv.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
wkurwiony
|
Wysłany: 19:38, 08 Lut '14
|
|
Bo to szamany sa. Uzywaja tajnej wiedzy, czarnej magii. Z pomoca demonow sa w stanie zobaczyc karty i uslyszec mysli przeciwnika. Trzeba ich wygnac z wioski, na stosie spalic albo w dyby zapiac i pomidorami obrzucic!
Cynikt
Cytat: |
I jeszcze rada dla Panow: w kasynie myje sie rece przed sikaniem =]
|
Z pokerem mam do czynienia tylko na wp.pl wiec spytam. Czy to prawda?
Dobrze, sie czyta co piszesz. Widac, ze masz pojecie. Przynajmniej tak to wyglada
Kiedys jak mialem tv to ogladalem w nocy na hmm.. jakims anglojezycznym kanale turnieje z tymi Fergussonami, Hansenami itd. Rewelacja, podobalo mi sie..
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ElComendante
|
Wysłany: 19:50, 08 Lut '14
|
|
Spór jałowy, bo poker to LOSOWA GRA.
@Razer
Różnica między pokerem a szachami jest taka, że byle frajer - zapewniam Cię - w MŚ szachowych, czy nawet turnieju nie wygra.
W pokerze jakiś "dzieciak" z numerem 10.000 na plastrze jest w stanie wygrać turniej. W szachach to niemożliwe.
Nie ma porównania.
@jarondo
Państwo
Chlebowski, CHLEBOWSKI i jego kompania wesoła.
Państwo w tym temacie było jak dziecko we mgle i jest nadal.
Szansa na to, że wygrasz w meczu Barca - City stawiając milion na City wynosi circa 40%.
Szansa, że wygrasz stawiając milion na szóstkę w toto loto wynosi circa 3,7%.
Toto loto jest legalne, zakłady sportowe nie
A kto rządzi? Rządzą koleżkowie Chleba z kasyn.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 19:55, 08 Lut '14
|
|
I tu znowu wracamy do słynnej ustawy anty-hazardowej Tuska.
Oficjalnie: jej celem było zakazanie "hazardu".
Faktycznie: jej celem było zwolnienie banków, które ojebały swoich klientów na zakładach p.t. "opcje walutowe", z odpowiedzialności za prowadzenie kasyna pod szyldem banku.
Cały wałek sprowadzał się do jednego, mimochodem wspomnianego, paragrafu w ustawie, którego oczywiście nikt nie miał zauważyć.
Więc zauważyli go tylko ci co szukali powodu całej tej hecy - ale to oczywiście świry, od teorii spiskowych, więc kto by ich tam słuchał.
Nigdy nie grałem w pokera za pieniądze, ale myślę, że jestem dobry w wyłapywaniu bezczelnych blefów
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ElComendante
|
Wysłany: 20:08, 08 Lut '14
|
|
Dokładnie pod płaszczykiem burzy z niby "aferą hazardową" przeforsowano dokładnie to, co miano przeforsować.
Tępy lud to łyknął, czy jak tam lud jest nazywany przez tych neojudaistycznych hochsztaplerów.
Kluczem, zaś sprawy jest Chlebowski, CHLEBOWSKI
Polecam sprawdzić, co wspierał Chlebo w 2003 i co zgodnie z oczekiwaniami pewnych ludzi znalazło się w ustawie przyjętej po niby "aferze hazardowej".
Gdybym miał okazję spotkać CHUJA ewidentnego to oczywistym jest, że co najmniej straciłby swoje okulary, bo chwasty trzeba wyrywać.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 22:45, 29 Sie '16
|
|
SEBASTIAN MALEC MISTRZEM EPT BARCELONA MAIN EVENT (€1,1 MLN)
Mamy trzeciego mistrza EPT!
21-letni Sebastian Malec wygrał rekordowy pod względem frekwencji turniej główny EPT Barcelona, w którym wystartowało 1785 pokerzystów.
http://www.wykop.pl/ramka/3332857/polak-.....pokerowym/
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|