Uwaga! Znajdujesz się w jednej z sekcji autorskich forum.
Administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za ewentualną cenzurę w tym wątku.
Moderatorem tego tematu jest jego założyciel czyli autor pierwszego posta.
|
Czy Putin nie żyje?
|
|
|
|
|
Autor
|
Wiadomość |
de93ial
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 07:40, 25 Gru '25
Temat postu: |
|
|
By zawładnąć nad światem najpierw trzeba zrobić porządek na własnym podwórku. I o tym jak bezpieka "robi porządek" u siebie jest ta książka oraz o planach na najbliższą przyszłość.
Zauważyłem, że przywiązujesz uwagę do bardzo często nieistotnych detali ignorując przy tym przysłowiowego słonia w przedpokoju.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 08:09, 25 Gru '25
|
|
To z kim ta bezpieka toczyła walkę o władzę ( od czasów Dzierżyńskiego) ?
| Cytat: | | Zauważyłem, że przywiązujesz uwagę do bardzo często nieistotnych detali |
Dla ciebie nieistotny detal - a dla mnie kluczowa kwestia. A może to ty masz tendencję do bagatelizowania spraw znaczących, hmm?  .. Handluj.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 05:52, 27 Gru '25
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 06:15, 27 Gru '25
|
|
| Cytat: | | Z punktu geopolityki ta kwestia jest bez znaczenia. |
To zdanie jest wielokrotnie bezpodmiotowe. Poza tym geopolityka składa się wyłącznie z takich nic nieznaczących drobiazgów - a potem to wszystko nagle nabiera "sensu". W twojej głowie.  . Tak jakby zabicie Putina było bez znaczenia, dla geopolityki - bo przecież i tak ktoś przyjdzie na jego miejsce -i jakoś to będzie...  .. W ten sposób wszystko jest bez znaczenia, a to co ma znaczenie jest po prostu arbitralne i uznaniowe. Ty sobie uznajesz inne kwestie jako znaczące - a dla mnie wielką wagę ma to, czy oryginalny Putin żyje
| Cytat: | | Książkę przeczytaj to się dowiesz. |
Jeżeli mam dowiedzieć się tego, co ty rzekomo wiesz - to dziękuję, ale nie skorzystam  . Nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie, chowasz się jak ślimak pod kamień - to niby co to za "wiedza", skoro nie możesz się nią podzielić w kilku prostych zdaniach? Oczywiście masz te swoje klasyczne debialowe trudności, gęba na kłódkę... robisz z chuia tajemnice, ...aż tak skomplikowane to?  ... Powiedziałeś, że bezpieka toczyła walkę (z kimś / czymś ) od Dzierżyńskiego. Pytam : Z KIM ? .. Słabą dajesz reklamę tej książce, skoro po jej przeczytaniu nie potrafisz nic, a nic, wyjaśnić  .. Nie mam po co czytać tej książki- jeżeli po jej lekturze miałbym tak samo "błyszczeć" w towarzystwie elokwencją jak ty .
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 07:20, 29 Gru '25
|
|
To twój sposób myślenia, nie znasz mojego. I właśnie dlatego, że tak myślisz uważasz, że to "ważne".
Przeczytaj lub daj sobie spokój. Żadnej reklamy nie daję, wskazałem tytuł i powiedziałem jasno - chcesz wiedzieć o czym mowa to przeczytaj. Nie chcesz - nie czytaj. Twój wybór. Ale konsekwencje też twoje.
I nie przypisuj mi własnych zachowań oraz motywacji, bo póki co "elokwencją błyszczeć" to próbujesz ty, na każdym kroku. Nic innego poza "błyszczeniem" nie masz.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 08:01, 29 Gru '25
|
|
| Cytat: | | To twój sposób myślenia, nie znasz mojego. I właśnie dlatego, że tak myślisz uważasz, że to "ważne". |
Uważam że to ważne bo ...nie znam twojego sposobu myślenia?  .. Ty nie znasz mojego, nie masz pojęcia dlaczego uważam że to ważne  . Więc wsadź sobie ten swój sposób myślenia w głęboką rzyć.
| Cytat: | | Przeczytaj lub daj sobie spokój. Żadnej reklamy nie daję, wskazałem tytuł i powiedziałem jasno - chcesz wiedzieć o czym mowa to przeczytaj. |
Chłopie, wiem o czym mowa i nie muszę czytać.
Zapytałem z kim walczyła bezpieka, to nie potrafisz PO PROSTU odpowiedzieć (mimo że sam zacząłłeś temat), tylko się jakąś książką zasłaniasz. Jesteś żałosny. Powiem ci mały człowieku z kim, sama ze sobą - i o tym właśnie jest ta książka; co jest chyba już dla każdego tutaj oczywiste  - bo przecież nie z kosmitami, ani z ciemnym ludem.... Władzy nad Rosją bezpieka od czasów Dzierżyńskiego nigdy nie utraciła, chodzi tylko o zwalczające się wewnątrz frakcje. No ale to wojna w rodzinie. Skąd wiem? Bo tak się składa że czytałem tę książkę  . Czyli od początku miałem rację, a czego ty nie potrafiłeś przyznać , bo jesteś oczywiście zbyt "sprytny" aby przyznać rację w prozaicznej kwestii, bo ci się kurwa FORMA w jakiej to mówię nie podoba. Emocjonalna męska BABA . Prawdziwy z ciebie dupek!~..jesteś chodzącą definicją dupka, wiesz?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 08:11, 29 Gru '25
|
|
"Nie ma znaczenia czy żyje. Putin jest dowodem na to, że bezpieka w końcu wygrała walkę o władzę"
...idąc "tym" tropem, można uznać, że dla bezpieki było bez znaczenia czy Putin był i żył. A skoro tak, to po co był, po co w ogóle sprawował jakąkolwiek władzę?
I, jeżeli: "Nie ma znaczenia czy żyje." to: dowodem czego jest Putin? ( poza bezmyślnym twierdzeniem autora tej informacji)
No i, w jakim celu jest tak wielu (w różnych krajach) podobnych do Putina (każdy z takich podobnych Putinowi są uznawani za marionetki) skoro " Nie ma znaczenia czy żyją".?
Można czytać książki, ale, można też łudzić się, że czytane książki się zrozumiało, i, że li tylko znalazło się w nich to, co powierdziło lub przeczyło temu, czego się oczekiwało i chciało w nich znaleźć.
Książki są pisane przez różnych ludzi. Intencje dla których książki się pisze, też są różne. By móc oprzeć się na treści książki potrzebna jest pewność, że jej treść pokrywa się z historią, czyli tym, co naprawdę opisuje i przez to jest poparta faktami. A fakty to jest to, co było i wykracza poza tego interpretacje.
Dla przykładu, można przeczytać opis "zdarzenia" i jego "udokumentowany" zapis wideo;
https://drignacynowopolski.substack.com/.....dium=email
Powoływanie się na treści książek, w obecnych czasach pisanych, a dotyczących bliższej lub dalszej historii zdarzeń, jest przejawem braku roztropności i elementernego poczucia przyzwoitości. Wielu komentującym, brakuje możliwości poznawczych i tego, że oni sami pozbawieni są umiejętności do tego,by samemu coś w danym temacie wymyśleć. Stąd tak łatwo przychodzi im powoływanie się treści przez kogoś podstawione, by je ostatecznie, jako te właściwe, powielać.
I dlatego postawa :"przeczytaj a zrozumiesz", jest tak częsta i wyrazista w swoim przekazie, bo sugerująca dosłownie, że prezentujący tę postawę, faktycznie cokolwiek rozumie.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 08:24, 29 Gru '25
|
|
| Cytat: | | Powoływanie się na treści książek, w obecnych czasach pisanych, a dotyczących bliższej lub dalszej historii zdarzeń, jest przejawem braku roztropności i elementarnego poczucia przyzwoitości. |
Dokładnie. Prościej byłoby gdyby po prostu powiedział to co wie... -zwłaszcza, że wie niewiele  -zamiast odsyłać do jakiejś książki. Rozmówca może nie mieć ochoty poświęcać kilkudziesięciu, czy w najlepszym wypadku kilkunastu godzin czytania, tylko po to aby finalnie i tak dowiedzieć się tego, co było oczywiste od początku: że @debial to zgaszony pet
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Goska
|
Wysłany: 10:30, 29 Gru '25
|
|
|
Zauważyłam na dziennikach, że obstawa Putina źle go traktuje ! Kto to jest ??? Żeby nie było tak jak z Reganem !!!?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
de93ial
|
Wysłany: 06:24, 30 Gru '25
|
|
| J a s n y napisał: | Uważam że to ważne bo ...nie znam twojego sposobu myślenia? .. Ty nie znasz mojego, nie masz pojęcia dlaczego uważam że to ważne . Więc wsadź sobie ten swój sposób myślenia w głęboką rzyć. |
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
| J a s n y napisał: |
Zapytałem z kim walczyła bezpieka, to nie potrafisz PO PROSTU odpowiedzieć (mimo że sam zacząłłeś temat), tylko się jakąś książką zasłaniasz. Jesteś żałosny. Powiem ci mały człowieku z kim, sama ze sobą - i o tym właśnie jest ta książka; co jest chyba już dla każdego tutaj oczywiste - bo przecież nie z kosmitami, ani z ciemnym ludem.... Władzy nad Rosją bezpieka od czasów Dzierżyńskiego nigdy nie utraciła, chodzi tylko o zwalczające się wewnątrz frakcje. No ale to wojna w rodzinie. Skąd wiem? Bo tak się składa że czytałem tę książkę . Czyli od początku miałem rację, a czego ty nie potrafiłeś przyznać , bo jesteś oczywiście zbyt "sprytny" aby przyznać rację w prozaicznej kwestii, bo ci się kurwa FORMA w jakiej to mówię nie podoba. Emocjonalna męska BABA . Prawdziwy z ciebie dupek!~..jesteś chodzącą definicją dupka, wiesz?  |
Przeczytaj to się dowiesz i przestaniesz pytać. Dodatkowo jak przeczytasz to nie będziesz musiał polegać na informacjach od "dupka".
Zwracam co dostaję. Przestań być dupkiem to może ja przestanę być dupkiem wobec ciebie.
| oko napisał: | "Nie ma znaczenia czy żyje. Putin jest dowodem na to, że bezpieka w końcu wygrała walkę o władzę"
...idąc "tym" tropem, można uznać, że dla bezpieki było bez znaczenia czy Putin był i żył. A skoro tak, to po co był, po co w ogóle sprawował jakąkolwiek władzę?
I, jeżeli: "Nie ma znaczenia czy żyje." to: dowodem czego jest Putin? ( poza bezmyślnym twierdzeniem autora tej informacji)
No i, w jakim celu jest tak wielu (w różnych krajach) podobnych do Putina (każdy z takich podobnych Putinowi są uznawani za marionetki) skoro "Nie ma znaczenia czy żyją".?
Można czytać książki, ale, można też łudzić się, że czytane książki się zrozumiało, i, że li tylko znalazło się w nich to, co powierdziło lub przeczyło temu, czego się oczekiwało i chciało w nich znaleźć.
Książki są pisane przez różnych ludzi. Intencje dla których książki się pisze, też są różne. By móc oprzeć się na treści książki potrzebna jest pewność, że jej treść pokrywa się z historią, czyli tym, co naprawdę opisuje i przez to jest poparta faktami. A fakty to jest to, co było i wykracza poza tego interpretacje.
Dla przykładu, można przeczytać opis "zdarzenia" i jego "udokumentowany" zapis wideo;
https://drignacynowopolski.substack.com/.....dium=email
Powoływanie się na treści książek, w obecnych czasach pisanych, a dotyczących bliższej lub dalszej historii zdarzeń, jest przejawem braku roztropności i elementernego poczucia przyzwoitości. Wielu komentującym, brakuje możliwości poznawczych i tego, że oni sami pozbawieni są umiejętności do tego,by samemu coś w danym temacie wymyśleć. Stąd tak łatwo przychodzi im powoływanie się treści przez kogoś podstawione, by je ostatecznie, jako te właściwe, powielać.
I dlatego postawa :"przeczytaj a zrozumiesz", jest tak częsta i wyrazista w swoim przekazie, bo sugerująca dosłownie, że prezentujący tę postawę, faktycznie cokolwiek rozumie. |
Wiadomo lepiej wkleić jakiś bełkot z jutuba, to dopiero wyznacznik "roztropności".
Mam własne przemyślenia ale nie widze powodu ani sensu by się nimi dzielić, na pewno nie z wami. Wyrosłem z tego.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
oko
|
Wysłany: 06:36, 30 Gru '25
|
|
| de93ial napisał: | | Mam własne przemyślenia ale nie widze powodu ani sensu by się nimi dzielić, na pewno nie z wami. Wyrosłem z tego. |
to, idź w pizdu.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
J a s n y
|
Wysłany: 08:48, 30 Gru '25
|
|
| de93ial napisał: | | Naucz się czytać ze zrozumieniem. |
Ty się najpierw naucz pisać ze zrozumieniem
Bo ewidentnie nie kontrolujesz tego, co produkujesz ; cytuję, " bezpieka w końcu wygrała walkę o władzę w Rosji" <= bubel roku.
(( — ale jak mam to rozumieć?!
— przeczytaj książkę to się dowiesz.
 ))
| Cytat: | | Przeczytaj to się dowiesz [*] i przestaniesz pytać. |
Ja już się ciebie o nic nie pytam..... bo wiem że wydobyć od ciebie jakąkolwiek konkretną informację jest równoznaczne z cudem.
Poza tym, to jest forum! - najwyraźniej* nie ogarniasz tej koncepcji !! To miejsce do prowadzenia rozmów i służy do aktywnej wymiany zdań, informacji - i opinii osobistych - na bieżąco, własnymi słowami - a nie kurwa odsyłania do jakiejś książki na odpierdol
Bez odbioru zjebie.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
|