Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:36, 27 Kwi '11
Temat postu:
ya napisał:
a było to w latach ~700000 p.n.e. do 2011
I ty pamiętasz te czasy i to był socjalizm?
Czekaj policzę zera Aaa darwinizm, linearny rozwój człowieka. Nie, w to nie wierzę - bzdury wyssane z palca.
Wysłany: 16:08, 29 Kwi '11
Temat postu:
Nic mi nie mówi, bo uważam to za wymysły. Nawet zakładając, że istniało coś takiego jak człowiek pierwotny kamieniem łupany żyjący we wspólnocie pierwotnej to skąd przypuszczenie, że to miało cokolwiek wspólnego z socjalizmem?
Wysłany: 17:39, 29 Kwi '11
Temat postu:
To nie żadne przypuszczenie tylko socjalizm w czystej formie. Myśliwi wracający z łupem z polowania dzielili się mięsem z całą wioską. Nie zabierali zwierzyny tylko dla siebie w myśl kapitalistycznej zasady "ja upolowałem więc moje". A wspólnota pierwotna to nie wymysł gdyż jeszcze dziś w niektórych rejonach świata żyją plemiona działające według tych praw i można to zaobserwować na własne oczy zamiast wierzyć wykopaliskom.
Wysłany: 14:30, 02 Maj '11
Temat postu:
Po równo rzecz jasna i niezależnie od tego kto jak się zasłużył w polowaniu? A władza należy do ludu wioski a nie wodza, czy starszyzny? A gdy ci się nie chce robić to myśliwi też się z tobą podzielą jedzeniem i nawet wigwam postawią?
Wysłany: 07:50, 06 Cze '11
Temat postu:
Cytat:
Włochy grożą wystąpieniem z Unii
Unia Europejska odmawia pomocy Włochom w przyjęciu imigrantów napływających na Lampedusę. „Włochy pozostały same (...)Zastanawiamy się poważnie czy w takiej sytuacji jest sens nadal przynależeć do Unii Europejskiej” – podsumował minister Roberto Maroni.
Wysłany: 11:01, 24 Cze '11
Temat postu:
Cytat:
W Brukseli rozpoczął się drugi dzień szczytu UE poświęcony głównie reformie Schengen. Polska zabiega o osłabienie wniosków w tej sprawie. Chodzi o to, żeby obecny szczyt nie przesądził o powstaniu mechanizmu pozwalającego na czasowe przywracanie kontroli na granicach wewnątrz Schengen.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2
Strona 2 z 2