W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Gospodarczy horror już niedługo  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
18 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 8669
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
The Mike

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:09, 21 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eNKa napisał:
Sewhoe - ^5

Nijak nie mogę pojąć, jak ktoś może bronić tego występu. Gdyby to był analista - zgoda, facet zebrał dane, to nic że z jednego źródła - zebrał i przedstawił formułując tezę do dyskusji. Ale to jest profdochab, to jest facet z własną katedrą i wolnością prowadzenia badań. Przedstawia wykresy komentując je zdawkowo i jasno pokazuje, że to nie są jego badania tylko on czytał. Więc po damski chuj go tam zapraszali skoro się tym nie zajmuje? Profdochab wygłaszający referat!? Po co, dla zaliczenia?

Analista... Cool

Ale powiedz szczerze, że gość się myli, że pieniadze są trwonione a realne potrzeby, ktore w perspektywnie dają korzyści są lekceważone.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
eNKa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:24, 21 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze, to pieniądze nie mogą być trwonione, bo nie mają żadnej wartości. Są one wyrażeniem zaangażowania zasobów. Gdyby można było użyć analogii, są one wagą w optymalizatorze.
Dlatego należy rzeczy nazywać po imieniu i mówić wprost, że w Polsce, choć wcale nie jest ona wyjątkiem, marnuje się zasoby materialne, często odnawialne więc w zasadzie problem mniejszy oraz ZAANGAŻOWANIE ludzkie. Gdyby tak do tego podszedł i zdał słuchaczom sprawę z tego, jak szkodliwe jest marnowanie surowców, energii, czasu i ludzkiego zaangażowania, to miałby szansę na zbliżenie się do swojego zadania jako ekonomista.
On jednak zreferował cudze slajdy jak analista do tego nie ekonomiczny a finansowy.
Dlatego uważam, że jest kawałem pozera, doskonłego autoprezentatora i onanistą intelektualnym.
Powrót do góry
Amarantus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:10, 21 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obejrzałem.

Zastanawia mnie w jakim celu na samym początku pokazuje nagą kobietę utytłaną w krwi a nie jest to ofiara tylko modelka-czy jak tam nazwać w akcie blod-art, dalej komentuje to co widzimy jako horror, a jaki to horror?

Czy jego argumenty są takie słabe że najpierw musi wzbudzić emocje, podniecić widownię, i opisać co zobaczą a później wprowadza ich w temat za pomocą wykresów?

W takich wykładach liczą się fakty a interpretacja prezentera to druga sprawa.

Jako że niedługo tzw. święta proszę mi zinterpretować dwa zdania niby identyczne :

-Zaprawdę powiadam ci dziś, będziesz ze mną w raju.

-Zaprawdę powiadam ci, dziś będziesz ze mną w raju.

Czyli wysłuchajmy faktów ( jakie one tam są) i interpretujmy SAMI.
marek01011

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:38, 22 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Amarantus"]Obejrzałem.

Zastanawia mnie w jakim celu na samym początku pokazuje nagą kobietę utytłaną w krwi a nie jest to ofiara tylko modelka-czy jak tam nazwać w akcie blod-art, dalej komentuje to co widzimy jako horror, a jaki to horror?

Czy jego argumenty są takie słabe że najpierw musi wzbudzić emocje, podniecić widownię, i opisać co zobaczą a później wprowadza ich w temat za pomocą wykresów?

Dla kazdego czlowieka kobieta we krwi nie jest przyjemnym widokiem uzyles okreslenia blood-art dla Ciebie to nie horror dla mnie ewidentnie nie smaczna scena. A jakby dziecko we krwi lezalo tez bys powiedzial ze to nie horror tylko pedo-blood-art ??? Takie zestawienie kobieta zarznieta - nasza gospodarka jest zarznieta moze dla Ciebie to tez nie jest horror i bys powiedzial ze jest dobrze masz na chleb i woda leci z kranu i o czym on mówi. Jest to zwyczajny przyklad dla mas zeby szybko skojarzyc wydarzenia i fakty.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:01, 22 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorrki, że trochę obok głównego wątku tematu ale:
Motyw kobiety ubabranej we krwi ...

Spójrzcie ostatnio na popkulturę: promocje Lady Gagi, sukienka z mięsa, szereg teledysków całej ujebanej we krwi, z resztą nie tylko jej ale także innych popkulturowych i nie tylko muzyków.

dzisiaj na onecie na stronie głównej:

Brytyjczycy piją... krew

Coraz więcej wampiryzmu i żądzy zabijania promowanego w serialach, coraz więcej właśnie przeplatania podtekstów erotycznych w połączeniu z krwią (True Blood, Dexter).

Zobaczycie sami, że z czasem ten trend będzie ekstremalnie się nasilał? Dlaczego ...

BLOOD LUST

Już 3 lata temu w jednym z wywiadów, gdzie omawiano trendy medialnego programowania mas, pojawił się wątek, tego, że obecnym planem "NWO" w tym obszarze jest promowanie bestialstwa. To było jeszcze za nim tak wspomniane motywy jakkolwiek istniały w mediach adresowanych totalnie do popkultury, będąc na obrzeżu fanów tanich horrorów, czy muzyki gothic / grind / black metalowej. Oczywistym jest, że gdy dojdzie do upadku systemu, chodzi o to, aby z ludzi wyeliminować opory przed "krwią i zabijaniem", wprowadzić znieczulicę, czy nawet żądzę krwi w tym obszarze, bo po prostu lepiej żeby się sami pozjadali i zaczęli sobie skakać do gardeł, niż wspólnie sprzeciwiali się różnego rodzaju okrucieństwom. Wiele osób może to się wydać nadinterpretacją, ale sami zobaczycie, że z czasem tego typu przekaz będzie agresywnie przemycany. Mechanizmy wprowadzania NWO nie sprowadzają sie wyłącznie do sfery ekonomiczno-politycznej, ale także odpowiedniego uwarunkowywania ludzi do zmian, które mają nastąpić.
q8ic

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:39, 22 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z jednej strony może coś z tym NWO być. Ale z 2. istnieje ponoć mechanizm, że jak się ogląda horror to człowiek reaguje jak na horror - stresem adrenaliną - tym samym oglądając jakieś okropieństwa robi sobie dobrze. Jednym z najprostszych sposobów horrorowania jest pokazanie krwawej jatki. Budowanie napięcia a'la Hitchcock jest deczko trudne na masową skalę. Poza tym przeciętny widz się znudzi zanim adrenalinka go kopnie przy wysublimowanym dziele, albo co gorsza nie zrozumie zamysłu twórcy, subtelnego cienia nie zauważy .. Wink

eNKa napisał:
Po pierwsze, to pieniądze nie mogą być trwonione, bo nie mają żadnej wartości
Mam ci podac konto, żebyś mi przelał wszystką swoją bezwarotościowość? Używasz takich zbitków słownych, że podejrzewam mało kto je rozumie, ale jebnąłeś się już w 1. wersie więc nie czuję się w obowiązku rozwikływać reszty Laughing
Powrót do góry
eNKa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:51, 22 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wróć do q8ucu
Powrót do góry
q8ic

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:54, 22 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eNKa napisał:
Wróć do q8ucu
bul bul
No co - nie masz nic do powiedzenia? Very Happy Aż sobie poczytam twe posty wstecz - to może być ciekawa lektura bełkotu i łgarstw Very Happy
Powrót do góry
eNKa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:53, 22 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brandzluj się do woli skoro lubisz.
Powrót do góry
The Mike

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:05, 23 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, ze Panowie się ostro podjarali tą panienką Smile Jednak gostek wiedział co robi... Może jako przykład bestialstwa w kinie wkleicie tu całą "Piłe 3 D"?

Teraz zadam pytanie, jaki cel miał Goldbug, wklejając tu okładkę Rolling Stone?

Pewnie taki sam jak prfdochab... zwrocić, przyciągnąć, uwagę. Temat jest o ekonomii i konkretnym problemie, więc gorąco zachęcam, by założyć temat o zakrwawionych kobietach i trendach NWO, bo nawet tu widać, ze wystarczy zdjęcie jednej zakrwawionej kobity i Panowie chamsko skaczą sobie do gardełek (abstynencja?) Smile Moze wywiazać się ciekawa dyskusja, bo temat owszem, owszem. Ale tu tracimy wątek.
Powrót do góry
Hans Olo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:01, 23 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hehe, kolejni zbuntowani przeciw NWO, którzy ulegają jego wpływom. W końcu polskich anarchistów wegetarian sponsoruje nie kto inny, jak Fundacja Batorego.
Powrót do góry
eNKa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:12, 23 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każda okazja jest dobra, żeby pokazać "gołom babe".
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:04, 23 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cel był jedynie pokazania przykładu promowania w mediach Blood Lust i tego, że trend ten jest jak najbardziej mechanizmem preconditioningu stosowanego przez massmedia.

Tak jak napisałem wątek ten ma się nijak do horroru gospodarczego Polski, ale po wcześniejszej dyskusji o kobiecie ubabranej we krwi, nie mogłem nie wspomnieć swojej obserwacji.

Proponuję wrócić do tematu ekonomicznego, który sam tak naprawdę dużo bardziej mnie interesuje, a kwestię forsowania "Blood Lust" zostawić na inny wątek.
KtozjakBog

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:21, 25 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rybiński mówi o sektorze nauk o życiu ( Farma (ferma/farmakologia - jak wolisz) i Biotechnologia)
Amerykanie wg niego muwiom, że oni majom pienieńdze bo inwestujo w uleprzanie natury

Ja mówię, że oni mają pieniądze bo pożyczają w "providencie".

Rybiński 17:01 - "Stwierdzam, że jakbym dołożył 100mln do ich 40 mld to nic im to nie zmieni"
Stwierdzam, że jak bym oddał milionerowi utarg z mojej firmy to firma mi padnie i ziarenko z konkurencji im uschnie.
Jak oddam swój utarg milionerowi to nie odkryję być może dokładnie tego samego - bo do odkrycia/opracowania czegoś nie trzeba mldów dolarów. U nas chleb kosztuje 2zł, we Francji 1,5 euro...
My zarabiamy 1500 zł - we Francji 2500euro: kupisz to samo "Made in Poland" czy "Made in France" ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:49, 25 Kwi '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedys cala Polska zajmowala sie rolnictwem i dobrze na tym wychodzila. Wymyslic teraz produkt na skale globalna, zeby caly narod mial zajecie jest w obecnym czasie utopia. Kto w to zainwestuje ? Straszna glupota jest zajmowac sie produktem globalnym, bo za chwile moze sie okazac, ze bedziesz jadl patykami !!! Pada na swiecie glowny producent serkow topionych. Australia juz na tym cierpi. Wzieli sie za robienie serkow topionych, bo inne nie dochodza juz, to nie mozna go do geby wlozyc. Straszne paskudztwo. Nie mam pojecia, kto sie za to wzial w Australii, ale nie ma o tym zielonego pojecia.

Producent globalista szybko sie dorabia. Moze sie okazac, ze szybko napcha kieszen i konczy swoj biznes. Czesto tego globalnego biznesu nie ma nawet komu sprzedac, bo to sa bardzo duze pieniadze. Czesto tez park maszynowy do tego biznesu jest jedyny na swiecie. Globalista idzie na plaze, a swiat traci produkt - czesto bezpowrotnie. Tak wlasnie stalo sie francuskim serkiem topionym. Ktos w Polsce na francuskiej licencji to robi, ale jest to juz inna receptura i nikt za granica nie chce tego serka kupowac, bo jest w nim jakas trucizna, co czuc na odleglosc. Nie kazde panstwo godzi sie jeszcze na to, zeby truc jego narod !

Nawoluja do globalizmu, a nie znaja mechanizmu !!!
Powrót do góry
fop

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:07, 25 Kwi '11   Temat postu: ??? Odpowiedz z cytatem

Większość z was nie ma pojęcia o ekonomii, smutne to, że mimo swej niewiedzy wyrażacie przekonanie graniczące z pewnością, iż mimo wszystko wiecie lepiej Wink

Powrót do góry
Drone

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:19, 07 Maj '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Człowiek na pewno ma wiele racji. Polska ogólnie jest krajem niedofinansowanym i to w 99,9%. Ten 0,1% to róznego rodzaju diety poselskie, pieniądze wydawane na wycieczki naszych kochanych elit rządzących itp. Na to nigdy nie zabraknie pieniędzy. I o ile zgadzam się w kwestii prognoz dla Polski (bo nie mogą być one dobre), to nie jestem jednak pewny czy można do końca wierzyć tym NIEZALEŻNYM ekonomistom. Wiadomo, że kryzysy, załamania na giełdach powodowane są właśnie przez takich niezależnych spekulantów. Powiązania Rybińskiego z Bankiem Światowym też nie są gwarantem wiarygodności aczkolwiek jak juz mówiłem człowiek ma tutaj zupełną rację.
Powrót do góry
inecki

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:58, 19 Maj '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ideosfera.pl - znalazłem tam ideę Rybińskiego, że opracowania zamawiane przez rząd powinny być ogólno dostępne.

Dokładnie tak! Z moich pieniędzy - ale nie dla mnie? To jak? minister jest moim pracownikiem i za moje pieniądze zamawia sobie analizę, a ja nie mam do niej prawa? A tak właśnie jest. Widać "naród ciemny bo głupi, a głupi bo ciemny" - i z premedytacją warto im się tego trzymać. Jak już mamy dwie izby, to choć do jednej powinny być wybory bezpośrednie - bo tak to ...a szkoda gadać.

Co do wykładu, to zafrapował mnie apel na koniec.
Wszystko pięknie fajnie, ale jak nie ma mądrej polityki, to jak niby naród ma się zmobilizować? Owsiak ma ściepę zorganizować na granty i rozwój ???
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: