Cytat: |
Erde, dziekuje za komplementy wlasnie wykazales sie swoja kultura osobista i ciemnota jaka az bije z twojej wypowiedzi. |
Domagając się zakazów, jednocześnie chcąc by inni nie ograniczali cię zakazami to hipokryzja.
Nie chcesz państwa, nie chcesz prawa, nie chcesz regulacji, chcesz wolnego rynku droga wolna wyjedz do namibii, nigerii albo do konga, bedziesz bliski swoich idealow. |
Państwa pisze się z wielkiej litery i gówno wiesz czego chcę. Na jakiej podstawie wyciągasz tak nietrafione wnioski? Kto powiedział, że nie chcę państwa, nie chcę prawa i regulacji? Co do twojej rady wyprowadzki, nie skorzystam. Wyjazd z rodzimego kraju za granicę tylko z powodu, że ktoś w nim zrobił burdel to jak ucieczka z okradanego domu.
Manipulacja zaś z moralnością nic wspólnego nie ma. |
Wywieranie perswazji i manipulacji to nie mordowanie ludzi. Kim jesteś by decydować co jest moralne, księdzem proboszczem?
Jest czymś czego jako społeczeństwo musimy piętnować. |
Społeczeństwo, które ma zróżnicowane, a nie jednolite poglądy.
Bo nikt nie chce ulegać manipulacji, to nasza wspolna sprawa. |
Możesz jedynie działać jako oddolna organizacja, utrzymywana z prywatnych funduszy/ A nie decydować odgórnie jak jakiś faszysta zabraniając producentowi określania własnych wyrobów jako "najlepsze" i "niezastąpione". To jego subiektywna ocena do której powinien mieć prawo, a ty powinieneś mieć prawo poddać to krytyce i zwątpieniu po to masz mózg i wolną wolę.
Bo od nieulegania manipulacji mam swój rozum. Traktuj ludzi dalej jak idiotów to tymi idiotami pozostaną...