W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Jeśli dowodziłbyś światem, to co byś zmienił?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 3545
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:29, 10 Mar '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym doprowadzila do stanu swiata sprzed 40-tu lat.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aza

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:58, 10 Mar '11   Temat postu: Re: Jeśli dowodziłbyś światem, to co byś zmienił? Odpowiedz z cytatem

guinness napisał:
Jeśli dowodziłbyś światem, to co byś zmienił Question

Zupełnie nie dla mnie, za dużo stresu, odpowiedzialności za innych mam serdecznie dość, także podziękuję Wink
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:12, 11 Mar '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Genezyp_Kapen napisał:

@Ordel
Cytat:
Odsunął bym żydów i ich sprzymierzeńców od władzy

hitler myślał podobnie Smile

Hitler chciał zlikwidować konkurencje w pędzie do władzy . Hitler i konkurenci mieli te same źródło pochodzenia .

Cytat:
Niestety wg mnie na człowieczeństwo nie ma lekarstwa.
Mówię to z wielkim żalem. Ludzkość powinna wyginąć, bo nie jesteśmy warci natury. Życie i wolność to dwie najważniejsze dla mnie wartości, ale tak ogólnie patrząc na psychiczno-fizyczne bestialstwo "ludzi" powinniśmy wyginąć.
Pisząc te słowa spojrzałem na mojego 2miesięcznego syna i łza stanęła mi w oku..

Czy gotów jestem, czy gotów byś był poświęcić to wszystko.. ?

Dzięki takiemu myśleniu stoisz wyżej w ewolucji niż większość ludzi . Kiedy inni cofają się , poświęcają się konsumpcji , pozwalając się zniewalać byle by wegetować , ludzie podobnie myslący jak ty , są w stanie obronić resztki człowieczeństwa .

Tak jak w Folwarku zwierzęcym Orwella , świnie nauczyły sie chodzić na dwóch nogach , tak my analogicznie potrafimy chodzic na kolanach błagając o kolejny dzień wegetacji .
Więc zadajmy sobie pytanie gdzie jest granica ? Granica człowieczeństwa .
PanDante

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:43, 12 Mar '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dałbym ludziom wybór, jak chcą żyć.
Powrót do góry
The Mike

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:21, 13 Mar '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A rządziliście już kiedyś kimiś? hehehe. Ludzie którzy poznają ten slodki i upajajacy smak władzy koncentrują się na jej utrzymaniu. Reszte mają w dupie, o ile nie sluży utrzymnaiu władzy.

Tylko w bajkach siedzi mądry i sprawiedliwy król Smile
Powrót do góry
drumer

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:11, 27 Mar '11   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znów "niestety" mam lekką kapke Very HappyVery Happy i wcale źle się nie czuje Smile
Wręcz nawet na kapie parę razy odczułem ciekawe sprawy - połączenie i docenienie tego piękna które JEST, w zasadzie w różnych stanach to odczuwałem Very Happy Niektóre dragi pomagają, ale wnioski wyciągnąłem że to nie dragi mają do tego doprowadzić, mają pomóc na świadomca Very Happy (dragowanie się tylko dla przyjemnosci hmmm choć sam się tak kiedyś dragowałem, i w tym przypadku nie moge powiedziec że nie ma sensu Very Happy )

Jesteśmy wszyscy pięknymi istotami. Choć rozdrobnieni, jesteśmy cząstką pięknej całości Very Happy
Ta całość nie jest bez sensu. Musi być zło byśmy mogli poczuć dobro. Cały dualizm się tutaj zawiera. Wyjscie ponad dualizm, i poczucie Tao jest czymś do czego chyba wszyscy dążymy.
Hehe się znów rozpisałem. Chciałem tylko wkleić niedokończonego posta którego miałem w tym temacie umieścić. Nie napisałem nawet w nim głównej sprawy o której chciałem napisać. Ale wydaje mi się ze już nigdy nie napiszę, a początek posta jest Very Happy

Hehe teraz przeczytałem pare zdań tego początku posta hehe i się zastanawiam co mi sie wjebało że chce go tutaj umieścić, ale nigdy go nie dokończe więc niech jest Very HappyVery Happy

Post star Smile

Ja jeszcze tylko dodam, że jeśli nie ewoluujemy, to raczej konieczne jest bysmy wyginęli. Nie wyobrażam sobie np. rozwinięcia nanotechnologi do stopnia w którym bylibysmy w stanie zmieniać strukturę atomu, a to juz jest blizej jak dalej. Nie musze chyba przedstawiać jakie niebezpieczeństwo za tym idzie. Bylibysmy wtedy zagrożeniem nie tylko dla naszej planety, ale dla całego wszechświata. Myśle jednak że natura sama ma rozwiązania na takie ewentualności, i właśnie do pewnego rozwiązania zmierzamy Wink
Oczywiście co by się nie stało, będzie dobrze, ponieważ wszyscy jestesmy jednym Wink
Więc nie ma się czego bać. Nie jesteśmy nawet sobie w stanie niczego zrobić Very Happy
Nasze wyginięcie w skali wszechświata, to jak to jak zabicie w labolatorium przez człowieka kilku bakterii. Jedyna różnica polega na tym, że bakterie nie są na tyle rozwinięte, by pojać ogrom, i współzależność, a w zasadzie jedność całości.
Hehe cięzko mi ubrać to wszystko w słowa Very Happy
Nawet w tym temacie widać dokładnie naszą walkę między sobą, i niezrozumienie współzależności, i jednosci, co doprowadza do naszej destrukcji. Musimy mieć bardzo wielkie ego, i ogólnie nie za wielkie zrozumienie, że widzimy dazenie do destrukcji, a mimo to dalej w to brniemy. Na tym foruim dokładnie widać te same destrukcyjne cechy które się objawiają w świecie który uważamy za popierdolony, i niby My chcemy go zmienić Very HappyVery Happy
Te same destrukcyjne cechy widze wszędzie(nawet w organizacjach które dazą do jedności), nawet w sobie...

Co do głównego tematu to zmienił bym wiele Very Happy
Pierwszą sprawą jest edukacja.
Oczywiście wiadomo że wkuwanie bez zrozumienia jest bez sensu więc to na poczatek, jak najwięcej doświadczeń i zrozumienia.
Wprowadzenie lekcji, na których uczono by zdawania sobie sprawy ze swoich własnych myśli, emocji. Na pewno nauka medytacji. Ogólnie nauczanie więcej o samym sobie, czego teraz praktycznie nie ma.
Zadania w grupach np. Zadanie cięzkie zadanie dla całej klasy, lub dla całej szkoły. Ale już bez rywalizacji między klasami, czy szkołami. Ogólnie nauka działania w grupie, i wykorzystywania poszczególnych umiejętnosci jednostek w całosci.
Historia przedstawiana z różnych stron danego konfliktu. Dobrym przykładem były dwa filmy przedstawiające ten sam konflikt z różnych stron "Sztandar Chwały" i "Listy z Iwo Jimy"
Wiele wiele innych....
TV:
Tutaj trzeba by było zmienić bardzo wiele Very Happy
Napewno wprowadziłbym więcej programów edukacyjnych. np. Program na którym jest non stop o matematyce, następny o fizyce, następny o chemii.
Telewizje zmienił bym w jedno wielkie medium edukacyjne.................................................................................................

Nie chce mi się po prostu nic pisać. Ostatnio najebany na maxa napisałęm jakieś brednie Very Happy ale jak widać tak mi się podoba Very HappyVery Happy
Wiele osób tutaj może tez mnie mieć za totalnego zjeba, ale dualizm to ważna sprawa;)

PS. Dziwne to jest że nawet nie chce mi się przecztac posta który wklejam Very Happy " czyli nieźle jestem Wink[/u]
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: